Προς το περιεχόμενο

Ban στο τσιγαρο στην Αγγλια

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το να κάνουμε παραλληλισμούς με το ποτό, τα ναρκωτικά κτλ έχει κάποια αξία;

γιατί να μη μπορώ να πάω στο μπαρ της αρεσκείας μου επειδή θα βρωμάω όταν βγω;

κανονικός σεβασμός στον μη-καπνιστή δεν είναι να ρωτάς αν μπορείς να καπνίσεις στον χώρο του, αλλά να μην το κάνεις και να βγεις έξω.

το μένος που λες με τους καπνιστές για μένα πηγάζει πως όταν η κουβέντα πάει στο συγκεκριμένο θέμα, αντί να πουν οκ έχεις δίκιο μαλακία μου συγνώμη κτλ, προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες (για μένα της πλάκας) για τα "δικαιώματά" τους.

• Απαντ. 219
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

παντως στην Αγγλια μπορει να περασε , στην Ελλαδα δεν έχετε ελπιδες....:-D

Ο ελληνας είναι απο φύσην θεριακλης , οποτε θα ξεσηκωθει παρα πολύ,

δεν είναι Αγγκλάκι...έτσι για να σας την σπασω και εγω λίγο :mrgreen:

Δημοσ.
το να κάνουμε παραλληλισμούς με το ποτό, τα ναρκωτικά κτλ έχει κάποια αξία;

γιατί να μη μπορώ να πάω στο μπαρ της αρεσκείας μου επειδή θα βρωμάω όταν βγω;

κανονικός σεβασμός στον μη-καπνιστή δεν είναι να ρωτάς αν μπορείς να καπνίσεις στον χώρο του, αλλά να μην το κάνεις και να βγεις έξω.

το μένος που λες με τους καπνιστές για μένα πηγάζει πως όταν η κουβέντα πάει στο συγκεκριμένο θέμα, αντί να πουν οκ έχεις δίκιο μαλακία μου συγνώμη κτλ, προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες (για μένα της πλάκας) για τα "δικαιώματά" τους.

εφόσον πωλείται κι είναι νόμιμο προϊόν, έχω και δικαίωμα να το καταναλώνω, σωστά ? Εφόσον το Κράτος είναι υπεύθυνο για τη νομιμη κυκλοφορία του τσιγάρου και την πωλησή του, δε θα πρέπει να μου εξασφαλήσει και κάποιες συνθήκες (εφόσον κερδίζει από μένα, από τα λεφτά που ΚΑΙΩ για τσιγάρα) για την άνετη κατανάλωση τσιγάρων, χωρίς να ενοχλώ και να ενοχλούμαι ?

• Super Moderators
Δημοσ.

Συμφωνώ. Οπότε, μέχρι να εξασφαλίσει αυτές τις κάποιες συνθήκες, ας πνίγονται οι μη καπνιστές;

Δεν το λέω επιθετικά, τη λογική προσπαθώ να παρακολουθήσω.

Δημοσ.

Προσωπικά αν δεν βρίσκω καμία δικαιολογία που καπνίζω, που τρώω στα Goody' s, που αναπνέω το καυσαέριο του γαμάτου τζίπ σου, που πίνω νοθευμένα ποτά και ναρκωτικά, που λούζομαι με καρκινογόνα σαμπουάν, που κάνω μπάνιο σε μολυσμένα νερά, που πίνω φραπέ, που κάνω ηλιοθεραπεία κάτω απο την τρύπα, που ξενυχτάω και αποκτώ μαύρους κύκλους, που χορεύω και πονάει το κορμί μου, που οδηγώ γρήγορα, που αγχώνομαι με την δουλειά μου με αποτέλεσμα στρες και πονοκέφαλο , που ερωτεύομαι με αποτέλεσμα να πληγωνομαι τοτε ΝΑΙ δεν βρίσκω καμία δικαιολογια και στο να ζω

Δημοσ.
εφόσον πωλείται κι είναι νόμιμο προϊόν, έχω και δικαίωμα να το καταναλώνω, σωστά ? Εφόσον το Κράτος είναι υπεύθυνο για τη νομιμη κυκλοφορία του τσιγάρου και την πωλησή του, δε θα πρέπει να μου εξασφαλήσει και κάποιες συνθήκες (εφόσον κερδίζει από μένα, από τα λεφτά που ΚΑΙΩ για τσιγάρα) για την άνετη κατανάλωση τσιγάρων, χωρίς να ενοχλώ και να ενοχλούμαι ?

κοτζάμ δρόμο!

Δημοσ.

φυσικά χάπι

'εχετε τα σπίτια σας και όσων καπνίζουν ή δε τους ενοχλεί να κάνετε όσα θέλετε.

δεν το καταλαβαίνεις πως το πάθος σου δε μπορεί να περιορίζει τους άλλους;

zazik: όπου θεριακλής βάλε *χιδιστής και εαυτούλης κατά τηνς προσωπική μου άποψη

Δημοσ.
Ρε KWSN_Men δεν διαφωνώ απλά δεν γουστάρω το τόσο μένος με τους καπνιστές. Οκ, το ίδιο με τα σκουπίδια που λες ειναι το αν έρθω σπίτι σου και καπνίσω ενω εσυ δεν το επιτρέπεις στον προσωπικό σου χώρο τοτέ ναι δεν σε σέβομαι. Το αν όμως καπνίσω σε ενα μπάρ δεν νομίζω ρε πούστη μου οτι έχει να κάνει με τον σεβασμό μου στον μη καπνιστή... Οκ, εσυ που δεν καπνίζεις πιές καμιά δεκαριά μπόμπες κάψε ένα κάρο εγκεφαλικά κύτταρα και μετά πές μου για τα χέρια μου που βρωμάνε...

Έλα, μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.

Αν πιω τις 10 μπόμπες θα είναι επιλογή μου. Δεν βλάπτω εσένα που κάθεσαι δίπλα μου. Επίσης μπορώ να πιω μια ωραιότατη μπύρα.

Επίσης, μπορώ αν θες να πετάω τα σκουπίδια μου δίπλα σου ΚΑΙ στο μπαρ. Δεν είναι θέμα προσωπικού χώρου. Είναι θέμα σεβασμού του συνανθρώπου σου που δεν κάνει τις ίδιες επιλογές με εσένα.

Με άλλα λόγια, μπορεί κάνω εκατοντάδες πράγματα που με βλάπτουν, για έτσι γουστάρω. Αλλά το να καπνίζω μαζί σου γιατί ετσι γουστάρεις εσύ, ε πάει πολύ.

Δημοσ.

Υπάρχει η ύπαιθρος, το αυτοκίνητο και το σπίτι σου. Καλό κάπνισμα.

Δημοσ.
Συμφωνώ. Οπότε, μέχρι να εξασφαλίσει αυτές τις κάποιες συνθήκες, ας πνίγονται οι μη καπνιστές;

Δεν το λέω επιθετικά, τη λογική προσπαθώ να παρακολουθήσω.

Κάθε άλλο !!!! Συμφωνώ με το διαχωρισμό χώρων και τη δημιουργία περιβάλλοντος "επιβίωσης" των μη καπνιστών, όπως και των καπνιστών. Αλλά, ας δούμε την ουσία του προβλήματος κι όχι την επιφάνεια. Και στην ουσία μάλλον όλοι συμφωνούμε !

Δημοσ.

@φρου2: η ισοπεδωτική λογική σου μου αρέσει.΄κι εγώ δε βρίσκω λόγο που ζω, από υποχρέωση το κάνω.

αλλά για όσους τους αρέσει αυτή η ζωή με τα 1002 κακά, δεν πρέπει ΚΑΠΟΤΕ να ξεκινήσουμε απο ΚΑΠΟΥ να την κάνουμε πιο ανθρώπινη, υγειηνή και άνετη;

θα μου πεις γιατί ξεκίνησαν από εκει; συμφέροντα θα σου πω. αυτό δεν αλλάζει την ουσία όμως πως τα δικαιώματα των καπνιστών ουσιαστικά δεν υπάρχουν.

Δημοσ.

H ελευθερία μας σταματάει εκεί που ξεκινάει του άλλου.

Συνεπώς +1 για τον νόμο στην Αγγλία και ας είμαι μανιακός καπνιστής.

Δικαίωμά μου είναι να καταστρέφω τον εαυτό μου και όχι να μολύνω τον αέρα του άλλου. Και ας είναι και καπνιστής.

Στη Κύπρο έχει ψηφισθεί εδώ και καιρό ο ίδιος νόμος, ο οποίος απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Φυσικά Ελλάδα είναι και εδώ, οπότε καταλαβαίνετε ότι πέρα από μερικά πρόστιμα που πέσαν στην αρχή, ο καθένας συνεχίζει το βιολί του.

Αλλά μόλις μερικές μέρες πρίν, ψηφίσθηκε νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα όταν οδηγάς, ο οποίος και αποτελεί επέκταση του προηγούμενου νόμου όπου απαγόρευε τον οδηγό να καπνίζει αν στο αμάξι έχει και άλλα άτομα.

Δυστυχώς στα περι αυτοκινήτου εδω πέρα τα πρόστιμα πέφτουν βροχή. Δεν πρόκειται να δείς Κύπριο να μή φοράει ζώνη....

Δημοσ.
Κάθε άλλο !!!! Συμφωνώ με το διαχωρισμό χώρων και τη δημιουργία περιβάλλοντος "επιβίωσης" των μη καπνιστών, όπως και των καπνιστών. Αλλά, ας δούμε την ουσία του προβλήματος κι όχι την επιφάνεια. Και στην ουσία μάλλον όλοι συμφωνούμε !

όχι δεν συμφωνώ.

πες πως το βλέπω επιφανειακά δεν με νοιάζει.

δε θα δημιουργηθεί χώρος επιβίωσης των καπνιστών εις βάρος των μη-καπνιστών.

δεν τίθεται ποσοστικός διαχωρισμός. μιλάω για 100-0.

σπίτι σας, και όταν κάνετε μωρό και σας πιάσει ο καημός, στο μπαλκόνι σας... ΟΤΑΝ ΕΧΩ κλειστά τα μπατζούρια από πάνω και δεν έρχεται σπίτι μου

Δημοσ.
Υπάρχει η ύπαιθρος, το αυτοκίνητο και το σπίτι σου. Καλό κάπνισμα.

Υπάρχει ! Όπως υπάρχει κι ο διάδρομος και ο προ-θάλαμος και άλλα "ευχάριστα" μέρη.... Πριν όμως ρίξουμε το ανάθεμα στους καπνιστές ας σκεφτούμε και λίγο (όσοι έχουμε τη δυνατότητα) και την ευθύνη του κράτους, το οποίο τελικά κερδίζει ΠΟΛΛΑ φράγκα από αυτούς τους μαλάκες ("μπράβο μαλάκα ! Τώρα που κερδίσαμε 300% φόρο στα τσιγαράκια, που αγόρασες, άντε και μαμήσου και κάπνισε στους -10 C").

Δημοσ.

+10000

Harkon διάβασε ξανά το πόστ της χάπι και διάβασε και το δικό μου και μην μου λές για ισοπεδωτική λογική εμένα γιατί θα κάνω σου ατάτσμεντ τον καπνό μου :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...