Προς το περιεχόμενο

Ban στο τσιγαρο στην Αγγλια

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο την 1η Ιουλιου ισχύει ο παρακάτω νόμος στην αγγλια:

Απαγορεύεται το καπνισμα σε οποιοδήποτε κλειστο χώρο ,

και σε χώρους που περιτριγυρίζονται απο 3 τοίχους.

Αυτό σημαίνει :

Σε κάθε club , bar , pub , ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ.

Απαφορεύεται το κάπνισμα στα κουβούκλια των στάσεων.

Το κάπνισμα επιτρέπεται μονο σε εξωτερικούς χώρους,με την προυπόθεση

ότι δεν πετάς την γόπα κάτω...αν την πετάξεις και σε πιάσουνε

75 λίρες πρόστιμο.

Για περισότερα εδώ

Δεν φαντάζεστε (!!!!) πόσο ξενέρα είναι !!!!

Προσωπικά , εγώ το θεωρώ ρατσισμό τεραστίων διαστάσεων , στα clubs και στα bars. Δεν ειναι δυνατον δηλαδή....ντάξει σε όλα τα άλλα.

Αλλά στα clubs?

Οποιο κλαμπ δεν υπακούσει , τρώει τρελό πρόστιμο , και επίσης αν ανάψεις

τσιγάρο , σε πετάνε έξω....Μα που βρισκόμαστε?σε αεροπλάνο?:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

• Απαντ. 219
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
...και σε χώρους που περιτριγυρίζονται απο 3 τοίχους.

...πυραμίδες δηλαδή? :-P

Εγώ πάντως συμφωνώ.

Και ούτε το θεωρώ ρατσιστικό.Γιατί να αναγκάζεται ο οποιοσδήποτε μη καπνιστής να τρώει την κάπνα του αλλουνού στα μούτρα?

Και αυτό να ισχύει οπουδήποτε.Μπράβο τους.

Δες το σαν ευκαιρία να το μειώσεις,ή ακόμα και να το κόψεις,μόνο καλό θα κάνεις.

Δημοσ.

Το θεμα δεν ειναι ο ρατσισμος. αν κοιταξεις λιγο βαθυτερα, θα δεις οτι συνεχεια παραχωρουμε πολλες απο τις ατομικες μας ελευθεριες. Την απαγορευση του καπνισματος στα τραινα, λεοφωρια κλπ την καταλαβαινω. Αλλα η απαγορευση στις Pub? Μια παραδοσιακη Αγγλικη pub χωρις την καπνιλα και το ντουμανι μεσα απλως εχει χασει το χαρακτηρα της. Δεν θελω να φανει οτι πιστευω σε ενα οργουελικο μελλον αλλα αυτη η συνεχης καταπατηση ελευθεριων μου φαινεται οτι σκοπιμα εξυπηρετει εναν αλλο βαθυτερο σκοπο. Ακομα και εδω στην Ελλαδα αρχιζουν οι ελευθεριες μας και μειωνονται. Με εναν υπουλο μεν αλλα αποτελεσματικο δε τροπο. Σε 10 χρονια πιθανως να εχουμε την ιδια ελευθερια με τον σημερινο Αμερικάνο, ενω αυτος τοτε θα ειναι σε χειροτερη κατασταση απο μας. Ο χρονος θα δειξει.

Δημοσ.
Το θεμα δεν ειναι ο ρατσισμος. αν κοιταξεις λιγο βαθυτερα, θα δεις οτι συνεχεια παραχωρουμε πολλες απο τις ατομικες μας ελευθεριες.

Σιγά μη σκίσουμε κανένα καλτσόν.

Φυσικά στην Αγγλία κανένας δε βγήκε στους δρόμους να "ξεσηκωθεί", όπως άνετα θα γινόταν εδώ... αφού πάντα μας πνίγει το δίκιο (και άλλους η καπνίλα).

Είμαι καπνιστής. Αυτούς που αναπνέουν την καπνίλα παντού, φαντάζομαι πως δεν τους έχεις ρωτήσει ποτέ κατά πόσο καταπατάς την ελευθερία τους. Καλύτερα να μην καπνίζει ο καπνιστής, παρά να αναπνέει καπνίλα ο μη καπνιστής. Αυτό λέει η λογική. Δες το σαν κοινωνική πολιτική. Εγώ έτσι θα το έβλεπα. Το κράτος νοιάζεται για μένα.

Δημοσ.

Το να καπνιζεις εσυ και το να αναπνεω και εγω τον καπνο σου ειναι, σε λιγο μικροτερο βαθμο βεβαια (λιγο ομως), σαν να παιρνεις ηρωινη εσυ και να ριχνεις "καταλαθος" μια ενεση και σε μενα που καθομαι απο διπλα σου..

Θα σου αρεσε να γινοταν το αντιθετο;; Και να σου αρεσε, εμενα και ολους τους μη καπνιστες-αντικαπνιστες δεν μας αρεσει..

Δημοσ.

Επιπλέον αν είσαι οδηγός ταξί απαγορεύεται να καπνίσεις στο taxi σου. Εγώ πακετώνομαι άγρια όταν ταξιδεύω εδικά με αεροπλάνο γιατί ή βγαίνω έξω από το αεροδρόμιο και καπνίζω ή περιμένω να φθάσω στον προορισμό μου, να βγω έξω απο το σταθμό και μετά....και ιταλία έγινε πριν απο αγγλία και ιρλανδία κλπ. Είχα παραξενευτεί που δεν έχει ακουστεί τίποτα Ελλάδα για αυτό.

P.S. Οι pub έχουν πρόβλημα τώρα γιατί ο καπνός κάλυπτε άλλες μυρωδιές. Ίσως πρέπει να βάλουν τεχνητό καπνό :).

Δημοσ.

Θα μπορούσαν όμως να ορίσουν συγκεκριμένους χώρους όπου μπορεί να καπνίσει κανείς. Π.χ. bar καπνιστών. Gay bar δηλαδή πώς έχουν;

Δημοσ.
Την απαγορευση του καπνισματος στα τραινα, λεοφωρια κλπ την καταλαβαινω. Αλλα η απαγορευση στις Pub? Μια παραδοσιακη Αγγλικη pub χωρις την καπνιλα και το ντουμανι μεσα απλως εχει χασει το χαρακτηρα της./quote]

Κοινως. Δεν καπνιζω σε κλειστους δημοσιους χωρους κατα το δυνατον. Καταλαβαινω τη δυσφορια των μη καπνιστων απολυτα. Αλλα στις pubs? Στις στασεις του λεωφορείου, που με τοση βροχα που ριχνει εκει περα δεν μενει συνεφακι? Αυτο εννοω καταπατηση ελευθεριας. Διαβαστε πρωτα γμτο...

Δημοσ.

Κοίτα, σίγουρα είναι σκληρό μέτρο (αν ισχύει όντως η πλήρης απαγόρευση όπως περιγράφεται στο 1ο post), αλλά κάποτε έπρεπε να γίνει. Είδαν φαίνεται οτι τα ημίμετρα δεν είχαν αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Θα μπορουσανε να υπαρχουν μπαρ και κλαμπ που να ειναι αποκλειστικα για καπνιστες, και οποιος μη καπνιστης δεν αντεχει τον καπνο να εχει την επιλογη ενος αλλου μπαρ κλαμπ που απαγορευεται το καπνισμα...

Κανεις δεν ειπε οτι ειναι ευκολο να το ανεχτουν οσοι δεν καπνιζουν, αλλα γιατι εγω σαν καπνιστης να μην εχω την εναλλακτικη ενος χωρου οπου μπορω να καπνισω και να διασκεδασω χωρις να ενοχλω τους αλλους?

2 μετρα και 2 σταθμα?

αν επιτρεπεται να υπαρχουν τετοιοι χωροι διασκεδασης τοτε παω πασο, αλλα πολυ αμφιβαλλω :???:

Δημοσ.

καλα κανουνε. σιχαθηκα να τρωω τον καπνο του καθε σαπιου συκωτιου στην μουρη μου. ενταξει ο αλλος μπορει να γουσταρει να κανει κακο στην υγεια του και εμενα δεν μου πεφτει λογος, εγω τι φταιω.

Δημοσ.
Θα μπορουσανε να υπαρχουν μπαρ και κλαμπ που να ειναι αποκλειστικα για καπνιστες, και οποιος μη καπνιστης δεν αντεχει τον καπνο να εχει την επιλογη ενος αλλου μπαρ κλαμπ που απαγορευεται το καπνισμα...

Κανεις δεν ειπε οτι ειναι ευκολο να το ανεχτουν οσοι δεν καπνιζουν, αλλα γιατι εγω σαν καπνιστης να μην εχω την εναλλακτικη ενος χωρου οπου μπορω να καπνισω και να διασκεδασω χωρις να ενοχλω τους αλλους?

2 μετρα και 2 σταθμα?

αν επιτρεπεται να υπαρχουν τετοιοι χωροι διασκεδασης τοτε παω πασο, αλλα πολυ αμφιβαλλω :???:

Επειδη την ειδηση αυτη την συζητουσανε σε ενα αγγλικο forum και παρακολουθησα λιγακι, οχι, δεν υπαρχει εναλακτικη.

Δημοσ.
καλα κανουνε. σιχαθηκα να τρωω τον καπνο του καθε σαπιου συκωτιου στην μουρη μου. ενταξει ο αλλος μπορει να γουσταρει να κανει κακο στην υγεια του και εμενα δεν μου πεφτει λογος, εγω τι φταιω.

:confused::confused::confused:

Δημοσ.
:confused::confused::confused:

οτι να ναι ναι ειχα ξαπλωσει και το γραψα στο γρηγορα. του καθε σαπιου πνευμονα τελοσπαντων εκει θα κολησουμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...