Diskimpex Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 ρε φιλε μου sorry αλλα συνειδητοποιείς τι λες ? ας τα πάρουμε απλά τα πράγματα ok ? ο Q6600 είναι Καλύτερος από την E6600 ότι και να λες έτσι φτιάχτηκαν και έτσι είναι οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν 4 πυρήνες δεν είναι το 10% για 40 παραπάνω δεν νομίζω να ξεφεύγεις από το " δεν θέλω να δώσω πολλά μαρούλια " τι θέλει να πει ο ποιητής ? η πάρχουν μητρικές που τους σηκώνουν με το ζόρι τους quad και σε άλλες δεν είναι πρόβλημα oh, my god και 3 laughing out loud που λέει και ένας φίλος μου το board του πεδιού δεν υποστηρίζει fsb 1333 οποτε ? δεν θα τον δει λογικά με ένα board των 100 ευρώ θα κάνει την δουλειά του μια χαρά όμως για τον θωμά δεν το σχολιάζω καν :D:D:D Αυτή είναι η δική σου άποψη,αλλά χωρίς τεκμηρίωση,ίδια όπως άλλων εδώ μέσα που λένε αντίθετα.Ψάξε να δεις γιατί δεν έχουν δεί διαφορά. Τώρα αν ο φίλος που άνοιξε το θέμα θέλει να πάρει νέα μητρική ,ή αν μια μητρική 100ευρώ είναι αξιόπιστη να δουλευει με quad όταν όλες οι αναφορές καλής λειτουργίας τους γίνονται με καλά mobos,αυτά μόνο εσύ τα ξέρεις
Vatos_locos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 τι να σου φιλε μου εγώ δεν λέω ποτε πολλά μιλάω μονο σε πράγματα που ξέρω και έχω δοκιμάσει και συν αυτό είσαι ο μονος που βλέπω που προσπαθεί να μας πείσει ότι οι quad έχουν προβλήματα χωρίς να μας λες τι προβλήματα εγώ ξέρω ότι εδώ ο λόγος μου ψιλό μετράει από εκεί και πέρα ότι θες for the record http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1033&product=963704 100 ? την είχα και έχω το ελεύθερο να μιλάω http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1037&product=924962 έχει περάσει από τα χερια μου και έχει μπει στο board πιο πάνω πρόβλημα none εσύ για πες τι προβλήματα έχουν οι Quad τώρα να με πείσεις και εμενα να μην αλλάξω πάλι cpu
parsifal Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Τώρα αν ο φίλος που άνοιξε το θέμα θέλει να πάρει νέα μητρική ,ή αν μια μητρική 100ευρώ είναι αξιόπιστη να δουλευει με quad όταν όλες οι αναφορές καλής λειτουργίας τους γίνονται με καλά mobos,αυτά μόνο εσύ τα ξέρεις Βάστα ρε μάστορα, τα λες λίγο μυστήρια. Όταν οι μηχανικοί μίας εταιρείας βγάζουν για μία μητρική BIOS update που υποστηρίζει νεότερα μοντέλα CPU, πώς το κάνουν χωρίς να δοκιμάσουν με τη CPU επάνω; Με επικκλήσεις στο Άγιο Πνεύμα... ;
@topos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2007 Eγω παλι γιατι θα προτεινα καποιον c2d 4400...Γυρω στο κατοσταευρω και με τα υπολοιπα αλλο σετακι 2gb ram.... Tου κανει και ενα ελαφροτατο o/c στα 2,5 και θα βρισκετε αρκετα μπροστα απο τον p4 που ηδη εχει τωρα. Εξαλου εαν δεν κανω λαθος αυτο ηταν το ζητουμενο...
rotten crusader Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 atope u just got me...βρήκα box 6400 στα 90...καλύτερος απο τον 4400 δν είναι?γ κλόκια τα χριστούγεννα κ αν...
@topos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 atope u just got me...βρήκα box 6400 στα 90...καλύτερος απο τον 4400 δν είναι?γ κλόκια τα χριστούγεννα κ αν... Περιπου 6% αλλα με λιγοτερο o/c potential...
nikosl Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Αλλά 2 πυρήνες στα 2.4GHz έκαστος (E6600) και 4 πυρήνες επίσης στα 2.4GHz έκαστος (Q6600) με επιβάρυνση μόλις +40 ευρώ περίπου, είναι τί κάνει νιάου-νιάου... Για τον Ε6600 σωστά λές ότι έχεις 2 πυρήνες Για τον Q6600 κάνεις λάθος αφού λόγω του άθλιου scalability του, έχεις περίπου 2,6 πυρήνες. Είναι ψέμμα που λένε ότι είναι σαν να έχετε 4 πυρήνες , αφού ούτε καν 3πύρηνο δεν τον λές Πραγματικούς 4πύρηνους θα δούμε από Γενάρη στην intel... μην σας ξεγελάνε τα διαφημιστικά τρικ....
rotten crusader Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 ρε παίδες στα 90 καλός δν είναι ο 6400?όσο γ το potentila oc...ακούω ότι οι νέοι 4Χ00,καμία σχέση με τα πρώτα κομμάτια που με μαμά πάνω ρίχναν τρελλά κλόκια...
nikosl Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Βρε τους ψεύτες εκεί μέσα τί με βάζουν και λέω έ? Τι είναι λάθος από αυτά που είπα? Μηπως είναι ψέμματα ότι ο Q6600 φτιάχτηκε με την τεχνική του pentiumD? Οι μάγκες τοτε πήραν δυο P4 τους κόλλησαν και μας είπαν ορίστε οι 2πύρηνοι. Όταν φυσικά βγήκαν οι C2D χαλαρά πάτησαν ό,τι PentiumD (2πύρηνο) υπήρχε. Ετσι γίνεται και τώρα, τα cpu's που βγάζουν τώρα είναι 4πύρηνα μόνο για τα μάτια του κόσμου, όταν βγούν όμως τα πραγματικά 4πύρηνα της intel τότε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα δεις διαφορα, προς το παρόν C2Q απλά δεν αξίζει.
parsifal Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 OK, έχουμε ήδη φύγει off-topic, αλλά here goes: Το scalability που αναφέρεις πιο πάνω είναι καθαρά θέμα προγραμματισμού. Αν προσπαθείς να εφαρμόσεις IPC με έντονη ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των διεργασιών ή μη σωστό παραλληλισμό, έχασες. Αν πάλι προγραμματίζεις πολυνηματικά με coarse-grained παραλληλισμό, έχεις πολύ καλύτερη εκμετάλλευση των πολλών πυρήνων, ακόμη κι αν οι πυρήνες (ή οι ομάδες πυρήνων) δε βρίσκονται στο ίδιο die...
nikosl Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Μπορείς να μου εξηγήσεις όμως τί συνέβη και οι C2D αφήνουν χιλιόμετρα πίσω τους PentiumD? 3 μήνες πρίν τους Core 2 οι μηχανικοί της intel δεν ήξεραν να εφαρμόζουν σωστά IPC και μετά ξαφνικά τους ήρθε η ιδέα?
parsifal Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Μπορείς να μου εξηγήσεις όμως τί συνέβη και οι C2D αφήνουν χιλιόμετρα πίσω τους PentiumD? Είναι εντελώς διαφορετική αρχιτεκτονική, απλά. 3 μήνες πρίν τους Core 2 οι μηχανικοί της intel δεν ήξεραν να εφαρμόζουν σωστά IPC και μετά ξαφνικά τους ήρθε η ιδέα? Προφανώς δεν ξέρεις περί τίνος μιλάς. Ψάξε και διάβασε για Inter Process Communication και θα καταλάβεις γιατί είναι μπαρούφα αυτό που γράφεις...
rotten crusader Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 α ρε ελλληνα με τ offtopic σου...ρε παιδιά υπάρχουν ένα σωρό thread με αναλύσεις κ συγκρίσεις επεξεργαστών..λύστε τισ απορίεα σας εκει πέρα...κ απαντήστε μ κ μένα αν αξίζει ο 6400 στα 90...
parsifal Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2007 Αν θες να δώσεις μέχρι 100 ευρώ ναι, αξίζει. Αν όμως θες και να τον ξεζουμίσεις σε O/C, λόγω του x8 multiplier θα χρειαστείς καλές μνήμες και board που να ανεβάζει μεγαλούτσικο FSB...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.