Προς το περιεχόμενο

Upgrade time!(Intel)

rotten crusader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το εξής σύστημα:

psu:BeQuiet Straight Power 700W

cpu:3Gh Pentium4

m\b:asus p5b-v

ram:2x512 ddr2 corsair 4-4-4\12 667Mh dual channel mode(timings:5-5-5\15 by CPU-Z)

vga:msi 1950pro 256mb ddr3

Μιάς και ο pentium eίναι κ**οκόφτης,όσον αφορά κυρίως την κάρτα γραφικών,αλλά καί γενικά για όλο το σύστημα,καί μιάς καί οι τιμές των core2 είναι δελεαστικές,σκέφτομαι να αντικαταστήσω τον επεξεργαστή μου με έναν διπύρηνο/τετραπύρηνο...φυσικά στην συνέχεια 8α αναβαθμίσω ράμ(σε DDR2) κ mo-bo(σε X38),αλλά αυτήν την στιγμή δεν με ενδιαφέρουν τα κλόκια,άρα δν υπάρχει λόγος να μπαίνω σε περιττά έξοδα πιστεύω.

Δεν υπάρχει χρηματικό όριο,απλώς θέλω αυτό που θα πάρω,να έχει οσο το δυνατόν μεγαλύτερη τιμή σε δείκτη τιμής/απόδοσης...

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
...θέλω αυτό που θα πάρω,να έχει οσο το δυνατόν μεγαλύτερη τιμή σε δείκτη τιμής/απόδοσης...

Βάσει αυτού, θα συμφωνήσω με frou-frou. Φρόντισε μόνο να έχεις τουλάχιστον 0602 BIOS release...

Δημοσ.

Αυτό εννοώ. Πριν αφαιρέσεις τον Pentium 4 για να βάλεις τον νέο, να έχεις κάνει update στην πιο πρόσφατη έκδοση, εκτός αν έχεις ήδη > 0602.

Δημοσ.

γ να μαι ειλικρινής,τον π4 τον έχω πουλήσει απο το καλοκαίρι..απλώς τον έβαλα γ να καταλαβετε τι επιδόσεις είχα κ γτ θέλω να αλλάξω...τν μητρική την έχω μ τν αρχική της έκδοση,κ τν πήρα ιανουάριο..άρα δν παίζει να χει 602 ή εγαλύτερη...γτ τι παίζει μ τισ προηγούμενες εκδόσεις?ασυμβατότητες με τετραπύρηνους?

Δημοσ.
και δεν θαχεις τα προβλήματα φθηνού quad

explain plz...:confused::confused:

ψάξε την καλύτερη σε οn line καταστήματα' date='ενδεικτικά αναφέρω το παραπάνω site[/quote']

Το οποίο είναι και πάμφθηνο παρεμπιπτόντως...:-?:-?

Δημοσ.

κοίτα τα προβλήματα τ παμφθηνου τετραπύρινου,ουτε εγώ τα κατάλαβα...οι Β3 είχαν αρκετά,αλλα μ τ νέο rev "GO",κατέβηκαν οι θερμοκρασίες κ η κατανάλωση...

όσο γ το site p παρέθεσε το παιδί,εγω απ αγγελία οτι βρω,δν δίνω 230 ευρώ γ περσινο κομμάτι!

Δημοσ.

Πρότεινα να ψάξεις να βρείς καλή τιμή.O E6600 ακόμα παραγεται ,απλά δεν τον φέρνουν ευραια γιατι οι άλλοι έρχονται φθηνότερα και αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλύτεροι ασχέτως αν εχουν FSB1333 xωρια που στην μητρική σου δεν κάνει. Δες άλλη τιμη http://www.apliger24.gr/index.php?action=product&id=3942&prevaction=category&previd=38&prevstart=0

Κοιταξε και στοκ plaisiou

Οσο αφορά τον Q6600 σαν βασική εκδοση τετρπύρηνου,έχουν αναφερθεί δεκάδες απόψεις εδώ μέσα για την χρησιμότητά του,και τα προβλήματα του ....δεν είναι μόνο η θερμοκρασία αν τύχει και βρείς από τους καινούριους.Κάντε αναζήτιση,και google σχετικά με Ε6600 γιατί δεν πρόκειται να βρείς έστω και μεταχειρισμένο:(

Δημοσ.

Κι εμένα αυτό μου έκανε εντύπωση. Να πεις ότι μιλάμε για κάποιον διπύρηνο με πολύ ψηλά ρολόγια, ΟΚ. Αλλά 2 πυρήνες στα 2.4GHz έκαστος (E6600) και 4 πυρήνες επίσης στα 2.4GHz έκαστος (Q6600) με επιβάρυνση μόλις +40 ευρώ περίπου, είναι τί κάνει νιάου-νιάου...

Δημοσ.

Για ενα το πολύ 10% των εφαρμογών που ΤΥΧΑΙΝΕΙ να είναι video-audio-3D rendering αξίζει ο φθηνός τετραπύρηνος μ'επιπλεον τιμή,από πχ 170ευρω που είχε ο super (και για oc) ,Ε6600 στο stock του Plaisiou πρίν 15 μέρες ,όταν όπως έχει αναφερθεί θα βγούν νωρίτερα οι Peryn με καλύτερη διαχείρiση εντολών multimedia ? συγκριτικές επίλογές από τεστ Ε6600vs Q6600 παρακάτω

http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html?modelx=33&model1=877&model2=871&chart=430

Εξάλλου το παιδί που έθεσε το θέμα δεν θέλει να δώσει πολλά χρήματα,αλλά και δεν το σηκώνει καλά η μητρική του.

Στα υπόλοιπα search εδώ μέσα και στο google να μην διαβάζουμε τα ίδια και τα ίδια.Οι απόψεις γνωστές, και τα προβλήματα γνωστά,και πάντα σχετικά με τι θέλουμε να κάνουμε.

Δημοσ.

ρε φιλε μου sorry αλλα συνειδητοποιείς τι λες ?

ας τα πάρουμε απλά τα πράγματα ok ? ο Q6600 είναι Καλύτερος από την E6600 ότι και να λες :mrgreen: έτσι φτιάχτηκαν και έτσι είναι ;) οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν 4 πυρήνες δεν είναι το 10% :P

για 40 ? παραπάνω δεν νομίζω να ξεφεύγεις από το " δεν θέλω να δώσω πολλά μαρούλια "

Εξάλλου το παιδί που έθεσε το θέμα δεν θέλει να δώσει πολλά χρήματα και δεν το σηκώνει και καλά η μητρική του.

τι θέλει να πει ο ποιητής ? η πάρχουν μητρικές που τους σηκώνουν με το ζόρι τους quad και σε άλλες δεν είναι πρόβλημα :mrgreen: :P oh, my god και 3 laughing out loud που λέει και ένας φίλος μου :) το board του πεδιού δεν υποστηρίζει fsb 1333 οποτε ? δεν θα τον δει λογικά :D με ένα board των 100 ευρώ θα κάνει την δουλειά του μια χαρά όμως ;)

για τον θωμά :P δεν το σχολιάζω καν :D:D:D:D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...