Προς το περιεχόμενο

Πρόταση για sticky - Top 10

pusher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω από τον τίτλο θα καταλάβατε οι περισσότεροι τι πρόκειται να πω. Καλό θα ήταν να δημιουργηθεί μία λίστα με το TOP 10 των προϊόντων (με βάση την απόδοση) για κάθε κατηγορία hardware (CPUs, μνήμες, μητρικές, κάρτες γραφικών...), η οποία θα ανανεώνεται τακτικά ανάλογα με το πως θα διαμορφώνεται η αγορά κάθε χρονική περίοδο.

Πιστεύω πως σε αυτό το thread είναι απαραίτητο ένα τέτοιο sticky. Περιμένω να ακούσω τις προτάσεις για το πως μπορεί να οργανωθεί, να ακούσω τις γνώμες των moderators & super moderators και τέλος ότι βρέθηκε κάποιος να αναλάβει την υλοποίηση του!

Δημοσ.

Πιο σιγά παιδιά. Δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλες τις απαντήσεις!

Δε σας άρεσε η ιδέα ή βλέπετε δύσκολη την υλοποίηση;

Δημοσ.

Εμενα μου φαινεται πολυ καλη ιδεα και νομιζω θα βοηθησει πολλους κατα καιρους που ψαχνονται για αναβαθμισεις, νεα pc κλπ.

Δημοσ.
TOP 10 των προϊόντων (με βάση την απόδοση)
οτιδηποτε top 10 σε απομακρυνει απο τις πραγματικες σου αναγκες ειδικα αν δεν εχεις κριτικη σκεψη... Τop για τον καθενα σημαινει κατι διαφορετικο.
Δημοσ.
αυτη η λίστα θα βασίζεται στα τεστ καποιου συγκεκριμένου site; Πως θα γίνεται η επιλογή;

Η κατάταξη σίγουρα θα βασίζεται σε μετρήσεις. Τώρα δε ξέρω τι ακριβώς πρέπει να γίνει επ' αυτού. Φαντάζομαι πως θα ήταν καλύτερα να ακούσουμε τις απόψεις μελών που ασχολούνται μανιωδώς με το hardware και σίγουρα οι γνώμες τους θα είναι πιο βαρύνουσες από τη δική μου.

οτιδηποτε top 10 σε απομακρυνει απο τις πραγματικες σου αναγκες ειδικα αν δεν εχεις κριτικη σκεψη... Τop για τον καθενα σημαινει κατι διαφορετικο.

Σίγουρα μπορεί να δημιουργήσεις λίστες TOP 10 βάσει πολλών κριτήρια. Πάνω σε αυτό νομίζω πως ήμουν σαφής. Μίλησα για κατάταξη με βάση την απόδοση. Όσο για την κριτική σκέψη καλό θα ήταν στον ίδιο ή σε άλλο οδηγό να προσδιοριστεί και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να επιλέγουμε hardware σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Ακόμη καλύτερα θα ήταν να γινόταν αναφορά και στα βασικά σημεία σύγκρισης κάθε είδους hardware. Π.χ. από δύο κάρτες γραφικών που η μία έχει γρηγορότερη GPU αλλά λιγότερη μνήμη από την άλλη ποια είναι η καλύτερη; Αν δοθούν κατευθύνσεις σε αυτά τα δύο σημεία πιστεύω πως δύσκολα θα παρασύρεται κανείς από την οποιαδήποτε κατάταξη. Εξάλλου σκοπός του οδηγού δε θα είναι να παρασύρει αλλά να μας κρατά ενήμερους για την αιχμή της τεχνολογίας.

Δημοσ.

1)Δε γίνεται( για το λόγο που είπε ο iced)

2)Αν γίνει θα πέσει το flame του αιώνα

3)Άντε να βρεις άνθρωπο να κάθεται να το ανανεώνει.

καλή σκέψη απίθανη υλοποίηση όμως.

Δημοσ.
1)Δε γίνεται( για το λόγο που είπε ο iced)

2)Αν γίνει θα πέσει το flame του αιώνα

3)Άντε να βρεις άνθρωπο να κάθεται να το ανανεώνει.

καλή σκέψη απίθανη υλοποίηση όμως.

Το 3 μάλλον είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο. Για την κατάταξη ίσως υπάρχουν ήδη κάποιες αξιόπιστες πηγές που θα βοηθούν στη σύνταξη της λίστας. Οι υπόλοιπες προτάσεις μου όμως που έγιναν στο ακριβώς προηγούμενο post μου θα ήταν πραγματικά χρήσιμο να υλοποιούνταν.

Δημοσ.

Για να γίνει σύγκριση θα πρέπει να έχουμε κάτι σταθερό.

Πχ. το τάδε παιχνίδι που όσοι το χρησιμοποιούν θα πρέπει να μας λένε ακριβώς το hardware που έχουν και τι βαθμό βάζουν (1-10) για την απόδοσή του.

Μπορούμε να αρχίσουμε με γνωστά προγράμματα που το καθένα απαιτεί από το pc κάτι (ram, gpu ...) και να γίνουν συγκρίσεις.

Δημοσ.

Μια άλλη ίσως ποιο σημαντική πρόταση είναι η εξής (την έγραψα παραπάνω αλλά εδώ την ποστάρω ξεχωριστά χωρίς και άλλα άσχετα μαζί της):

Καλό θα ήταν στον ίδιο ή σε άλλο οδηγό να προσδιοριστεί και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να επιλέγουμε hardware σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Ακόμη καλύτερα θα ήταν να γινόταν αναφορά και στα βασικά σημεία σύγκρισης κάθε είδους hardware. Π.χ. από δύο κάρτες γραφικών που η μία έχει γρηγορότερη GPU αλλά λιγότερη μνήμη από την άλλη ποια είναι η καλύτερη;

Και γι' αυτές τις προτάσεις θα ήθελα τις γνώμες σας!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...