dali13gr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Έχω το Mac Mini 1.66 εδώ και 1,5 χρόνο. Ήθελα να αλλάξω μιας και παιχνίδια πλέον είχα σταματήσει να παίζω, οπότε προχώρησα στην αγορά. Από την άλλη, ο φίλος Νίκος και συν-blogger, είναι Windows Power User εδώ και χρόνια έχοντας περάσει και από linux/unix μηχανήματα και ξέρει να στήνει το μηχάνημα του πολύ καλά χωρίς να έχει προβλήματα. Ενώ εγώ έμαθα και συνήθισα τη φιλοσοφία του MacOS σε 1 βδομάδα, εκείνος δεν πρόκειται ποτέ να το κάνει αυτό. Και όχι γιατί είναι κολλημένος(εξάλλου έχει ήδη κάνει 2 άτομα switchers προτείνοντας MBP για laptop) αλλά γιατί είναι Power User. Και θα σου πω ποιές είναι οι δικές του ενστάσεις καθώς εγώ δεν έχω αφού έχω συνηθίσει. Τα προγράμματα στο MacOS δεν έχουν δική τους Menu Bar και απλά χρησιμοποιούν όλα τη γνωστή μπάρα του λειτουργικού. Έτσι όταν θέλεις να την χρισιμοποιήσεις σε 2 προγράμματα παράλληλα θα πρέπει να φέρεις πρώτα το πρόγραμμα στο "προσκήνιο" για να ενεργοποιηθεί η μπάρα του. Δηλαδή 1 κλικ έξτρα. Στον Finder και όταν πας να σώσεις κάτι από το Safari πχ, δεν μπορείς να πας ένα επίπεδο πάνω από τον φάκελο που βρίσκεσαι αφού σου δίνει την επιλογή κάποιων standard τοποθεσιών και τα "Recent Places". Θέλει δηλαδή παραπάνω ψάξιμο. Και κάποια άλλα που δεν τα θυμάμαι τώρα αλλά θα επανέλθω. Πολλά από τα "προβλήματα" διορθώνονται στο Leopard το οποίο σε μια από τις τελευταίες beta που είχα εγκαταστήσει ήταν και πιο γρήγορο από το Tiger. Το MS Office που αναμένεται στις αρχές του άλλου χρόνου έχω την πεποίθηση ότι θα είναι πλήρως συμβατό με την έκδοση για Windows οπότε κι εκεί δεν θα έχεις πρόβλημα. Εν κατακλείδι, αφού σου έχει κινήσει την περιέργεια ένα Mac μηχάνημα, δεν έχεις τίποτα να χάσεις ακόμη κι αν το MacOS δεν κάνει για την εργασία σου. Απλά θα του βάλεις και τα Windows και να είσαι σίγουρος ότι εκεί θα μπαίνεις ΜΟΝΟ για να δουλεύεις και την υπόλοιπη ώρα θα είσαι στο MacOS.
warchief Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Να πω και την δικια μου εμπειρία Εχω ένα macbook CD πρώτης γεννίας, απο το οποίο είναι πλήρως ευχαριστημένος, απλα μου έχει βγάλει hardware προβληματάκια. [1] ρωγμή στο top case, εκεί που πατάει το εξόγκωμα - προστατευτικό πλαστικό της TFT [2] Μπαταρία γιοκ, μιας και ήταν μια απο τις προβληματικές παρτίδες [3] ο Inverter της οθόνης (γι αυτο δεν ήξερα πως είχε πρόβλημα μέχρι που το πήγα στο service για την μπαταρία και βρήκαν και αυτο το ελλάτωμα ) [4] Το ένα memory module πήγε στα θυμαράκια κάπου στο πρώτο 6μηνο χρήσης, δεν ήταν το μαμίσιο καθότι έχω αλλάξει μνήμες, αλλα συνυσφέρει και αυτο το πρόβλημα στο hardware experience μου με το mac. Τα καλα τώρα είναι πως μέχρι και σήμερα το μηχάνημα είναι εντός εγγύησης οπότε για όλα τα παραπάνω δεν πλήρωσα δεκάρα τσακιστή, και το service της apple εδώ στην Στοκχόλμη είναι άριστο, ταχύτατο και υποδειγματικό. Αυτό που προσεύχομαι απο εδώ και στο εξής είναι να μην μου βγάλει άλλο πρόβλημα. Γενικός σαν συμβουλή (όχι πως δεν το ξέρατε), αλλά καλό είναι να αποφεύγουμε προιόντα πρώτης κυκλοφορίας. Ειδικά η apple έχει ιστορία στο να βγάζει προιόντα πρώτης γεννιάς τα οποία εμφανιζουν μικρο-μεγαλα προβληματάκια. Θα μου πείτε πως αυτο το αντιμετωπίζει κανείς και σε άλλες εταιρείες. Μου την σπάει ο ένας χρόνος εγγύησης (φυσικά θα μπορούσα να αγοράσω το apple care για 2000Kr Σουηδίας - 10% Φοιτητική έκπτωση (βαριέμαι να κάνω την μετατροπή σε Euro τώρα)). Σε εγγύηση λοιπόν θα ήθελα κάτι παραπάνω (υποκειμενικό αυτο), μιας και ο χρονικός ορίζοντας ενός laptop είναι 3 με 4 χρόνια. Οσον αφορά το λογισμικό τα παραπονά μου είναι: [1] το cut για αρχεία --> νομίζω προτάθηκε λύση προηγουμένος [2] οτι αν θέλεις να βλέπεις τα yahoo imported contacts σου στο MSN πρέπει αναγκαστικά να χρησιμοποιήσεις τον client της MS και όχι τον adium (παρεπιπτώντος το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στο Linux, όπου πρακτικά δεν υπάρχει λύση) [3] Πως επειδή το file transfer στις τελευταίες εκδόσεις του MSN για Windows χρησιμοποιεί το (επιεικώς) απαράδεκτο (απο θέμα security) uPnP, τo file transfer σε όλα τα MSN clients για mac ειναι απαράδεκτα αργό και βασανιστικό. Τόσο, που αν θέλω να στείλω κάτι μεγαλύτερο απο 1MB χρησιμοποιώ email ή skype [4] Το rendering σε κάποια flash pages απο τον Safari το οποίο ανεβάζει το CPU usage (per core) στο 100% με ότι και αν αυτο σημαίνει. [5] Το ότι δεν υπάρχει η ευκολία που υπάρχει στα windows για να μοιράζει κανείς αρχεία στο δίκτυο (μέσω samba), για αυτο και τα όποια limitations. Προσωπικά έχω φτιάξει άλλον χρήστη με limited δικαιώματα στους φακέλους που μοιράζω (read only) και χωρίς πρόσβαση σε shell. Φημολογείτε πως στο Leopard η διαδικασία αυτη θα είναι περισσότερο απο ποτέ 'αλα-Windows'. Αντε να δούμε. [6] Μου την σπάει πως για να ανοίξω WMV8 και 9 αρχεία μέσω QT πρέπει να περιμένω κάμποσο, τον QT να κάνει render πρώτα όλο το αρχείο. Στα windows η διαδικασία αυτη γίνεται on the fly και είναι seamless στον χρήστη. [7] Στην αρχή μου την βίδωνε που έπρεπε να χρησιμοποιήσω το itunes για να παίζω μουσική γιατι δεν υπήρχε κάτι εναλλακτικό (πχ) του winamp. Τώρα έχω συνηθήσει. [8] To preview, που δεν έχει επιλογή για να δεις την επόμενη/προηγούμενη photo που υπάρχει στο directory της current photo. Για να δεις εικόνες σαν slideshow πρεπει να τις μαρκάρεις με δεξί κλικ "View as slideshow". Πιστεύω δεν είναι και τόσο παραγωγικό [9] Που δεν υπάρχει built in μια εφαρμογή για trivial επεξεργασία εικόνας α-λά 'MS Paint'. Υπάρχουν φυσικά κάποιες open-source εφαρμοφές paint οι οποίες εκμεταλεύονται το Cocoa αλλα είναι ακόμα under development. Τελος θα ήθελα να πω, πως τα παραπάνω "μου την σπάνε" είναι τελείως βελόνες μέσα στα άχυρα συγκριτικά με το overall user experience που μου προσφέρει το mac. Αυτα τα ολίγα απο εμένα, /Γιώργος ΥΓ: Επειδη την προηγούμενη εβδομάδα αναγκάστηκα να δουλέψω σε ένα DELL laptop με ubuntu Feisty, μιας και το μακαρονι ήταν συνεργείο για ρεκτιφιέ, διαπίστωσα πως τελικά το Linux έχει ΠΟΟΟΟΟΟΛΥ δρόμο μέχρι να φτάσει το Look & Feel του mac UI. Τι με Compiz τι χωρίς, μου φαινόταν πως δούλευα σε ένα χοντροκομμένο (πλην όμως πολύ γρήγορα) λειτουργικό. Για τα windows καλύτερα να μην μιλήσω :D <fun mode on> ΥΓ2: Πιστεύω πως θα πρέπει να μαζέψουμε τα 'παράπονά' μας και να στείλουμε ένα ωραιότατο email στην Apple, μπας και διορθώσουν τπτ τα ρεμάλια :D :D <fun mode off>
telegamesvg Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Βρε παιδια συγγνωμη , αλλα το aMSN δεν εχει A/V chat με το msn ???
opozit Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 den ehi cut, opos episis to copy-paste den kratiete sto clipboard, opos episis to enter kani rename ke ohi open (to open theli dio pliktra) to multiselect ine shediasmeno apo mogolo (den mporo na to eksigiso, prepi na to dis gia na katalavis), opos oti den ehi koumpi gia eject tou cd rom ke an sou psilokolisi to os den anigi giati ine mono meso software i entoli, opos oti den iparhi ena decent mp3 player para mono to itunes pou den pezi on the fly alla prepi na antigrapsi prota ta mp3 sto skliro (an ta pezi px apo dvd), opos oti den iparhi ena decent irc client me dcc ke xdcc, den ehi alt+tab gia na petagese metaksi ton anihton parathiron, ta preferences tou litourgikou ine poli novice, den ehi kateftian delete, den ehi ena decent programa gia torrent para mono kati java pou ine theovara, to mouse ke to keyboard kanoun 4 fores akrivotera apo ta antistiha pc, prepi na ksevrakothis gia na vris ena apllication apo thio, ehi diaforetika protipa gia ta fonts (eksidikevmena, mpori na mi niazi kapion pou den ine grafistas) ke alla pola pola ke spaza@@dika... ke loser afto ine to kentriko epihirima mou, giati an to dc itan kalitero apo to ac den tha ihame ac apo tin dei, den tha akougame fm, alla am ke tha hame podilata anti aftokinita...
Mercyful_Fate Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 to multiselect ine shediasmeno apo mogolo (den mporo na to eksigiso, prepi na to dis gia na katalavis) Τι εννοείς? Πες τουλάχιστον σε μας που το'χουμε δει. opos oti den iparhi ena decent mp3 player para mono to itunes pou den pezi on the fly alla prepi na antigrapsi prota ta mp3 sto skliro (an ta pezi px apo dvd) Στις ρυθμίσεις θα βρεις μια επιλογή που λέει να αντιγράφονται τα αρχεία ήχου στον τοπικό φάκελο του iTunes. Αυτό το απενεργοποιείς, και παίζεις on the fly ότι θες. opos oti den iparhi ena decent irc client me dcc ke xdcc Για IRC υπάρχει το Xchat. Μια χαρά είναι. den ehi alt+tab gia na petagese metaksi ton anihton parathiron Φυσικά και έχει. Μηλαράκι + tab. Γενικά πολλές λειτουργίες του atl των windows τα κάνει το μηλαράκι του macos. ta preferences tou litourgikou ine poli novice Δλδ πως πρέπει να είναι? Αυτό ακριβώς λέμε, είναι απλά και δεν σε ζαλίζουν με 1002 λεπτομέριες. Για μεγαλύτερες λεπτομέριες (π.χ. διαχείριση του δίσκου) υπάρχουν τα αντίστοιχα utilities και προγράμματα. den ehi kateftian delete Μηλαράκι + backspace. den ehi ena decent programa gia torrent para mono kati java pou ine theovara Υπάρχουν τα αξιόλογα Transmission και Xtorrent. Και σύντομα έρχεται και το γνωστό μTorrent. to mouse ke to keyboard kanoun 4 fores akrivotera apo ta antistiha pc Ναι, αλλά άμα θες βάζεις ποντίκι και πληκτρολόγιο των 5 ευρώ και παίζουν μια χαρά. prepi na ksevrakothis gia na vris ena apllication apo thio Μια χαρά τα έχει και ο θείος. Εγώ μέχρι τώρα έχω βρει ότι (σχεδόν) έχω θελήσει. Μάλλον δεν ψάχνεις στα σωστά μέρη. Γενικά μάλλον δεν έχεις ψαχτεί πολύ.
cassidy Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 opos oti den iparhi ena decent mp3 player para mono to itunes pou den pezi on the fly alla prepi na antigrapsi prota ta mp3 sto skliro (an ta pezi px apo dvd) Preferences >>> Advanced >>> Copy Files to Music Folder When Adding to Library. Αφαίρεσε το τικ. den ehi alt+tab gia na petagese metaksi ton anihton parathiron command+tab = μεταφορά ανάμεσα σε εφαρμογές command+`= μεταφορά ανάμεσα σε παράθυρα της ίδιας εφαρμογής. Ακόμα, το Exposé είναι πολύ βολικό. den ehi ena decent programa gia torrent para mono kati java pou ine theovara transmission
worldcitizen Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Ρε μάστορα, είπαμε να έχεις ασχοληθεί λίγο, όχι να παίζεις με το Mac στο ξαδερφάκι σου κάθε φορά που πας επίσκεψη! den ehi cut, opos episis to copy-paste den kratiete sto clipboard, opos episis to enter kani rename ke ohi open (to open theli dio pliktra) Απαντήθηκε πιο πάνω, και όλα τα λειτουργικά κάνουν copy την "διευθηνση" του αρχείου στο clipboard, όχι το ίδιο το αρχείο (σε περίπτωση που την πάτησε κάποιος). (Το enter είναι θέμα συνήθειας, και κατά την άποψη μου είναι καλό που θέλει δυο κουμπιά για να τρέξει, φαντάσου να έχεις επιλέξει 500 αρχεία για να μεταφέρεις και να πατήσεις κατά λάθος το κουμπάκι πάνω από το shift) opos oti den iparhi ena decent mp3 player para mono to itunes pou den pezi on the fly alla prepi na antigrapsi prota ta mp3 sto skliro (an ta pezi px apo dvd) iTunes Preferences και το αποεπιλέγεις, έχει κι άλλους players. opos oti den iparhi ena decent irc client me dcc ke xdcc Όντως, κι εμένα μου λείπει το mIRC den ehi alt+tab gia na petagese metaksi ton anihton parathiron, Command Tab Δοκιμάσαμε ? Αν εννοείς μεταξύ μιας εφαρμογής δοκίμασε Command ~ den ehi ena decent programa gia torrent para mono kati java pou ine theovara, Transmission den ehi kateftian delete Command BackSpace [offtopic spirit] to multiselect ine shediasmeno apo mogolo (den mporo na to eksigiso, prepi na to dis gia na katalavis), Αυτό δεν το έχω πετύχει, σίγουρα πατάς το command? ta preferences tou litourgikou ine poli novice Για extreme sports υπάρχει και το Terminal to mouse ke to keyboard kanoun 4 fores akrivotera apo ta antistiha pc Παίρνει κι από αυτά prepi na ksevrakothis gia na vris ena apllication apo thio, Λες ο δικός μου ο θείος να είναι πιο ψηλά ιστάμενος? ehi diaforetika protipa gia ta fonts (eksidikevmena, mpori na mi niazi kapion pou den ine grafistas) Δουλεύουν κι αυτές των Win σε Mac, του Mac δεν δουλεύουν σε Win χωρίς επεξεργασία... [/offtopic spirit]
cassidy Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Το command+backspace εμένα μου το στέλνει στον κάδο. Χωρίς να περνάει από κάδο, γίνεται; Γιατί παίζει και το θέμα με τα usb sticks/external drives που λέγαμε.
NiCk_ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 ke loser afto ine to kentriko epihirima mou, giati an to dc itan kalitero apo to ac den tha ihame ac apo tin dei, den tha akougame fm, alla am ke tha hame podilata anti aftokinita... Kai ta Toyota einai kalitera apo ta Ferrari giati poulane perissotera sosta ??
Boban Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 θα συμφωνήσω με τον Cassidy και εμένα με ενοχλεί αυτό και ψάχνω να βρω γιατί έχει τόσο λίγο χώρο στο stick. Επιπλέον η ανοησία της apple να βάζει cd-r στα φτηνά μοντέλα. Ήμαρτον ποσό στοκ έχει πια. (Όχι ότι το χρησιμοποιώ αλλά είναι μλκια). Ωστόσο μου αρέσει που είναι slot in και όχι tray ( αυτό το κόλλημα το έχω από παλιά).
RockSoundStudio Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Τώρα για το cubase και το "empty trash" δε γνωρίζω. Μου φαίνεται περίεργο πρόγραμμα σαν το cubase να μη κάνει import mp3. Αυτό σου λέει τίποτα; http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?p=29949&sid=424375868056cd30e81e5da18164ece9 Ευχαριστώ (και πάλι) για την προσπάθεια φίλε cassidy. Η μετατροπή γίνεται μέσω iTunes πολύ εύκολα. Το θέμα είναι ότι στα windows γίνονται import κατευθείαν, και το βασικότερο θέμα είναι ότι τα iTunes δεν είναι και ο καλύτερος μετατροπέας !!! Αυτό με το empty trash όντως σπάει καρύδια....
mindtrapper Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Kai ta Toyota einai kalitera apo ta Ferrari giati poulane perissotera sosta ?? Ε εντάξει Sorry για το offtopic, παρακαλώ συνεχίστε καθώς παρακολουθώ με αμέριστο ενδιαφέρον. Έχω βάλει στο μάτι ένα Macbook (είναι τέλειο, θέλω να το έχω παντού μαζί μου, μάλλον ανακαλύπτω την πραγματική έννοια του fetish ) και θέλω να δω τι προβλήματα μπορεί να προκύψουν.
NiCk_ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Ε εντάξει Sorry για το offtopic, παρακαλώ συνεχίστε καθώς παρακολουθώ με αμέριστο ενδιαφέρον. Έχω βάλει στο μάτι ένα Macbook (είναι τέλειο, θέλω να το έχω παντού μαζί μου, μάλλον ανακαλύπτω την πραγματική έννοια του fetish ) και θέλω να δω τι προβλήματα μπορεί να προκύψουν. Peri agoras Mac, imo tha einai mia apo tis kaliteres apofaseis pou ekanes pote ... Gia mena einai toulaxiston .. An tha agoraseis Macbook omos, proteino na perimeneis ligo giati yparxoun fimes oti mesa stous epomenous mines tha parousiastei nea seira Macbook ... http://www.macrumors.com/2007/09/21/slim-aluminum-macbooks-soon/
mindtrapper Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Έστω, έστω Peri agoras Mac, imo tha einai mia apo tis kaliteres apofaseis pou ekanes pote ... Gia mena einai toulaxiston .. An tha agoraseis Macbook omos, proteino na perimeneis ligo giati yparxoun fimes oti mesa stous epomenous mines tha parousiastei nea seira Macbook ... http://www.macrumors.com/2007/09/21/slim-aluminum-macbooks-soon/ Φάση θα έχουν αν και δεν είδα πουθενά να λέει για άσπρο και αγχώνομαι επικίνδυνα. Είναι η μόνη φορά στα χρονικά που θέλω hardware σε άσπρο και όχι σε μαύρο
NiCk_ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Φάση θα έχουν αν και δεν είδα πουθενά να λέει για άσπρο και αγχώνομαι επικίνδυνα. Είναι η μόνη φορά στα χρονικά που θέλω hardware σε άσπρο και όχι σε μαύρο Katalavaino apolita ti ennoeis ... An kai exo Macbook Pro, to "glossy white" tou Macbook to kathista san to pio omorfo laptop tis agoras .. Kai na skefteis oti i Apple kapote se evaze na pliroseis extra gia na pareis to mauro xroma P.s. Elpizo kai ego na min egkataleipsoun to aspro xroma alla isos ekei na kateuthinthoun ... Efige apo ta iMac, efige kai apo ta iPods
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.