Προς το περιεχόμενο

Τι σας χαλάει/ενοχλεί στα Mac?

punky

Προτεινόμενες αναρτήσεις

To link για τον ελληνικό ορθογράφο είναι dead, οπότε δεν είμαι σίγουρος αν για αυτό μιλάει ο φίλος, anyway εγώ χρησιμοποιώ το cocoaspell το οποίο είναι το καλύτερο concept ever! Ορθογραφία παντού ! Όταν γράφω e-mails, όταν γράφω σε εφαρμογή γραφείου, στο iWeb παντού !!! Και οι λέξεις που μαθαίνει ενώ γράφω στο mail.app π.χ. υπάρχουν και όταν γράφω στο Pages ή το textedit κ.ο.κ. Απλά μου έλυσε τα χέρια! Τώρα είναι λεξούλες που δεν έχει, αλλά συνήθως είναι του στιλ, έχει το αγαπούλα π.χ. και το αγαπούλες το βλέπει λάθος, learn spelling και πάει αυτό μια για πάντα, σε όλες τις εφαρμογές. Σημειωτέων ότι δεν χρειάζεται η εφαρμογή να έχει spell check, απλά να παίρνει text.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Οι λόγοι που με έλκουν στην ιδέα, είναι πρώτον να "ξεφορτωθώ" πράγματα που με ενοχλούν στα Windows, τα οποία μάλλον συνοψίζονται στο θέμα απόδοση. Είναι γεγονός ότι ένα μικρό degrading της απόδοσης υπάρχει στα XP, είτε με την πάροδο του χρόνου (δοκιμές προγραμμάτων κλπ), είτε και μετά από πολύωρη χρήση. Η αναγκαιότητα antivirus, συντελεί επίσης στο μπούκωμα του μηχανήματος.

Αν είναι (μόνο) αυτοί οι λόγοι, θα τους ξανακοιτούσα. Αλλά αυτά είναι για την ενότητα Windows.

Ίσως αυτό να αμβλύνεται από το γεγονός ότι μάλλον θα κρατήσω το laptop μου και προσανατολίζομαι για iMac 24'' μιας και μου έλειψε λίγο η ευκολία μιας μεγάλης οθόνης.

Και μαλλον προκειται για την καλυτερη λυση ...

Αλλωστε σιγουρα θα υπαρξει κ μια μεταβατικη περιοδος,οποτε επιβαλλεται να υπαρχει και το laptop ..

Κι εμένα μου φαίνεται ότι αυτό είναι το καλύτερο: να δεις μόνος σου.

Αλλά γιατί iMac και όχι ένα Μακ μίνι με μια ωραία 22άρα οθόνη;

Ειδικά για το λόγο που το παίρνει ο πάνκης;

Για την επεκτασιμότητα το λέτε;

Δεν αντιλέγω. Απλά ρωτάω, γιατί μʼ ενδιαφέρει κι εμένα.

Αν είναι (μόνο) αυτοί οι λόγοι, θα τους ξανακοιτούσα. Αλλά αυτά είναι για την ενότητα Windows.

Δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι, αλλά θεωρώ πως οι άλλοι λόγοι δεν είναι "αντικειμενικοί" και ορθολογικοί, και για αυτό δεν τους έβαλα στο τραπέζι. Θέλω να πω ότι στα Mac με έλκει επίσης η γοητεία που έχει η ανακάλυψη ενός άλλου περιβάλλοντος και λειτουργικού. Κάπου μπούχτισα με το γνώριμο περιβάλλον των Windows. Κάλιστα θα μπορούσες να μου πεις πάνω σε αυτό "ε, βάλε linux ρε μάστορα". Αλλά για μένα που δεν έχω τις γνώσεις να ασχοληθώ και δε μπορώ να αφιερώσω το χρόνο και τη διάθεση που απαιτεί αυτό, το απορρίπτω σαν περίπτωση. Το OS X ξέρω ότι θα είναι κάτι καινούριο, αλλά δεν θα με "ταλαιπωρήσει" όσο το Linux.

Επίσης βρίσκω γοητευτικό όλο αυτό το minimal ύφος στον σχεδιασμό των προιόντων της apple. Σκέφτομαι πως ο υπολογιστής είναι σημαντικό κομμάτι και στη δουλειά και στη διασκέδασή μου, οπότε γιατί να μην είναι και κάτι όμορφο; Ένα μικρό premium είμαι διατεθειμένος να το δώσω για αυτό. Για άλλους μπορεί να είναι από αδιάφορος λόγος, μέχρι αρνητικό.

Τέλος υπάρχει και αυτό το wow factor που διατυμπανίζουν χρόνια οι χρήστες mac. Και σκέφτομαι πως το έχω συναντήσει σε ανθρώπους που είναι σοβαροί, άρα πιθανόν να έχει πράγματι ουσία αυτό που λένε ότι βρήκαν στα mac αλλά δεν εξηγείται αν δεν ζήσεις ο ίδιος την εμπειρία.

Όλα αυτά όμως δεν είναι μετρήσιμα και αντικειμενικά. Και αυτός είναι ο λόγος που ζητάω απλά την παράθεση των αρνητικών της πλατφόρμας. Ώστε να δω αν μέσα σε αυτά υπάρχει κάτι που για τα δικά μου γούστα, το κάνει λάθος να κινηθώ σε αυτή.

Είναι σα να λες ότι θέλω να πάρω το χ αυτοκίνητο γιατί μου αρέσει αισθητικά, γιατί βαρέθηκα να οδηγάω γιαπωνέζικα, γιατί όσοι το έχουν λένε ότι η εμπειρία οδήγησης το κάνει ξεχωριστό αλλά πρέπει να το οδηγήσεις για να το καταλάβεις. Δεν σπάει, δεν χαλάει, δεν πέφτουν οι επιδόσεις του. Αλλά το catch είναι ότι απαγορεύεται να κυκλοφορήσω στο κέντρο. Ε, άμα πρέπει να το οδηγάω στο κέντρο, θα συμβιβαστώ με κάτι άλλο. Αν δεν πρέπει, ούτε που με νοιάζει αυτό το μειονέκτημα. Άρα πάω να το πάρω.

Κι εμένα μου φαίνεται ότι αυτό είναι το καλύτερο: να δεις μόνος σου.

Αλλά γιατί iMac και όχι ένα Μακ μίνι με μια ωραία 22άρα οθόνη;

Ειδικά για το λόγο που το παίρνει ο πάνκης;

Για την επεκτασιμότητα το λέτε;

Δεν αντιλέγω. Απλά ρωτάω, γιατί μʼ ενδιαφέρει κι εμένα.

Αυτό πράγματι είναι μια καλή αντιπρόταση. Μπορεί να είναι και πιο ορθολογική, από την άποψη ότι και να το αλλάξεις το mini μετά από χρόνια, σου μένει η οθόνη που τη χρησιμοποιείς σε έναν υπολογιστή οποιασδήποτε πλατφόρμας. Ή πουλάς την οθόνη και κρατάς το mini ως media center πάνω στην τηλεόρασή σου. Ή ότι άλλο ενδεχόμενο.

Απλά μου αρέσει αυτό το minimal του iMac. Και θα ήθελα να αποφύγω όσα περισσότερα καλώδια μπορώ.

Αλλά επειδή δε θέλω να χαλάσω το ίδιο το thread που άνοιξα, χαλώντας τη ροή της πληροφορίας πάνω στο topic, ίσως αυτό να έπρεπε να είναι ένα άλλο τόπικ, ώστε να είναι πιο μαζεμένο.

Μέχρι στιγμής νομίζω πως δεν έχει υπάρξει ποστ που να μη μου έμαθε κάτι. Κι αυτό είναι σπάνιο σε ένα φόρουμ.

Grapse 5 ... Eimai periergos

P.s. Den to leo eironika, gia na min pareksigithoume ..

Πραγματικά θα με ενδιέφερε και μένα. Αυτό ζήτησα από την αρχή άλλωστε.

Κι αυτό αναμένεται να διορθωθεί στην έκδοση 3 του Firefox (με κωδικό Grand Paradiso). Σε μια Alpha Version που κατέβασα πριν λίγο καιρό για να δοκιμάσω, το font rendering ήταν πολύ καλύτερο (βέβαια ήταν πολύ αργός και τα περισσότερα extensions δεν δούλευαν, αλλά είπαμε, ήταν Alpha version).

Εντελώς συμπτωματικά, σήμερα κυκλοφόρησε η Alpha 8 έκδοση του Firefox 3. Την έβαλα πριν λίγα λεπτά και τώρα γράφω από αυτήν. Η βελτίωση στην ταχύτητα είναι σημαντική, όπως και η σταθερότητα (εκ πρώτης όψης τουλάχιστον). Η συμβατότητα με τα περισσότερα extensions όμως παραμένει.

Εντελώς συμπτωματικά, σήμερα κυκλοφόρησε η Alpha 8 έκδοση του Firefox 3. Την έβαλα πριν λίγα λεπτά και τώρα γράφω από αυτήν. Η βελτίωση στην ταχύτητα είναι σημαντική, όπως και η σταθερότητα (εκ πρώτης όψης τουλάχιστον). Η συμβατότητα με τα περισσότερα extensions όμως παραμένει.

Error 404 - Not Found :(

link corrected :P

Η μόνη CAD εφαρμογή που ξέρω ότι υπάρχει για μακ είναι το ArchiCAD.

Ξεχνάς την πιο διάσημη, το Vectorworks.

http://www.nemetschek.net/

Τώρα, όσον αφορά το τι μας χαλάει στους Mac:

-Επεκτασιμότητα στα προσιτά μοντέλα

-Ελλειψη φθηνής desktop macpro-like επιλογής

-Rainbow

-Αυτές οι λίγες πια, αλλά σπαστικές, περιπτώσεις όπου δεν έχουμε όλο το λογισμικό που υπάρχει για win

Ζω με τα mac 5 χρονια τώρα. Ένα dual G5 και ένα Powerbook G4 12"

Μου την σπάει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ, ότι αν πετάξω στα σκουπίδια οτιδήποτε από κάποιο usb stick

ή από κάποιον άλλον εξωτερικό δίσκο, πρέπει οπωσδήποτε να θυμηθώ να αδειάσω τα σκουπίδια πριν το βγάλω !!!

Για τον ίδιο λόγο μου τη σπάει ότι δεν έχω επιλογή cut !!!

Επίσης με ενοχλεί (αδιάφορο για τους περισσότερους) ότι δέν μπορώ να κάνω import/export mp3 στο cubase !

Γιά όλα τα υπόλοιπα ευχαριστώ τον φίλο που με έβαλε σχεδόν με το ζόρι να αγοράσω mac.

Λατρεύω τα : Safari, Dashboard, iMovie, iDVD, Address Book, iTunes, iCal, Toast, System Preferences, Software Update, Finder, Dock, Activity Monitor, Airport, Colorsync, Disk Utility, Terminal και ιδίως το iSync

Προτιμώ πάντως το PowerDVD από το DVDplayer

και το ACDSee από το Preview

Δεν συμπαθώ καθόλου το iPhoto, το Mail και το .Mac

Ζω με τα mac 5 χρονια τώρα. Ένα dual G5 και ένα Powerbook G4 12"

Μου την σπάει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ, ότι αν πετάξω στα σκουπίδια οτιδήποτε από κάποιο usb stick

ή από κάποιον άλλον εξωτερικό δίσκο, πρέπει οπωσδήποτε να θυμηθώ να αδειάσω τα σκουπίδια πριν το βγάλω !!!

Για τον ίδιο λόγο μου τη σπάει ότι δεν έχω επιλογή cut !!!

Επίσης με ενοχλεί (αδιάφορο για τους περισσότερους) ότι δέν μπορώ να κάνω import/export mp3 στο cubase !

Γιά όλα τα υπόλοιπα ευχαριστώ τον φίλο που με έβαλε σχεδόν με το ζόρι να αγοράσω mac.

Λατρεύω τα : Safari, Dashboard, iMovie, iDVD, Address Book, iTunes, iCal, Toast, System Preferences, Software Update, Finder, Dock, Activity Monitor, Airport, Colorsync, Disk Utility, Terminal και ιδίως το iSync

Προτιμώ πάντως το PowerDVD από το DVDplayer

και το ACDSee από το Preview

Δεν συμπαθώ καθόλου το iPhoto, το Mail και το .Mac

μήλο + X = cut πως δεν έχεις cut ?

μήλο + X = cut πως δεν έχεις cut ?

I apla me to mouse/trackpad kaneis drag & drop apo ton ena fakelo ston allo .. Auto einai to cut ... Dokimase na epilekseis ena arxeio kai na to kaneis drag pano sto "macintosh hd" ... Afise to ligi ora apo pano tou ( exontas patimeno to aristero click/trackpad ) kai o fakelos tha anoiksei ... Auto isxuei gia opoiodipote fakelo kai prosopika to vrisko poli voliko ... Dokimase to isos na sou aresei ..

@ punky Προταση:γιατι δεν μας λες καποιες προδιαγραφες στο excell που χρησιμοποιεις και καποιος απο εμας να σου φτιαχει ενα αρχειο να δεις αν τρεχει στο pc σου.

Περα απο την πλακα.

Ο πιο ανατρεπτικος παραγοντας για εναν που κοβει και ραβει στα ΧΡ ειναι το διαφορετικο περιβαλλον.

Ειναι λιγο δυσκολο να μαθεις απο την αρχη ενα ολοκληρο συστημα.

Δυο φορες που δοκιμασα να παιξω σε mac νομιζα οτι δεν εχω ιδεα απο υπολογιστες.

Ενα δευτερο αρνητικο ειναι η τιμη τους.

Και ενα τριτο ειναι η ασυμβατοτητα που εχουν με ελληνικες εταιρειες software.πχ λογιστικα προγραμματα,απλα δεν υπαρχουν

I apla me to mouse/trackpad kaneis drag & drop apo ton ena fakelo ston allo .. Auto einai to cut ... Dokimase na epilekseis ena arxeio kai na to kaneis drag pano sto "macintosh hd" ... Afise to ligi ora apo pano tou ( exontas patimeno to aristero click/trackpad ) kai o fakelos tha anoiksei ... Auto isxuei gia opoiodipote fakelo kai prosopika to vrisko poli voliko ... Dokimase to isos na sou aresei ..

Ρε παιδιά.... !!!!

Για μεταφορά οποιουδήποτε αρχείου ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ,

όπως usb stick ή εξωτερικόσκληρό δίσκο,

ΔΕΝ ΕΧΩ CUT !!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...