Mercyful_Fate Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Τα προβλήματά μου περιορίζονται (τουλάχιστον αυτά που μου'ρχονται στο μυαλό τώρα, αν ξεχνάω κάτι σημαίνει ότι δεν είναι καν άξιο αναφοράς ) στη μη καλή απόδοση (μερικές φορές) του flash στο web. Το γεγονός όμως ότι έχω συναντήσει flash-άκια που δεν παίζουν καλά (σέρνεται ο browser) και flash-ακια που παίζουν καλά με οδηγεί στο συμπέρσμα πως ίσως κάτι φταίει και από τη πλευρά του εκάστοτε animator για το πρόβλημα αυτό. Να πω απλώς την άποψή μου σχετικά με MS Office. Η μόνη ασυμβατότητα που προσωπικά έχω πετύχει (και δουλεύω αρκετά το πακέτο) είναι τα κινέζικα fonts που εμφανίζονται σε εικόνες (μόνο) εισηγμένες σε Office των Windows. Αλλά και κει νομίζω φταίει το font που έχει χρησιμοποιηθεί στα Windows, και όχι η ίδια η εφαρμογή. Κάτι άλλο δεν μου έρχεται στο μυαλό... Χρήστης Mac mini G4 1.83Mhz 1GB RAM. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Αυτό που με ενοχλεί εμένα είναι η διαχείριση αρχείων στο finder. Ως "παλιά καραβάνα" στα windows, έχω συνηθίσει πολύ στο cut/copy/paste αρχείων μεταξύ φακέλων/δίσκων και μου λείπει αυτό από τον finder. Ναι δε λέω, η δουλειά γίνεται και μάλιστα έχει και ο finder τις ευκολίες και τα κόλπα του αλλά μετά από τόσα χρόνια Windows αισθάνομαι λίγο άβολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotirisl Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 εμένα με ενοχλεί μόνο το msn Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 To Office 2004 for Mac pramgatika einai ekseretika argo ... Αν έχεις Mac με επεξεργαστή intel. Σ' εμένα με τον PowerPC G4 πάει μια χαρά. Το πρόβλημα με το Office 2004 δεν είναι η συμβατότητα. Είναι πως ΔΕΝ είναι Universal Binary εφαρμογή κι έτσι στα Mac με intel τρέχει μέσω εξομοίωσης (Rosseta). Κατά τα άλλα, η εμφάνιση των μενού και toolbar του ξενίζει λίγο σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει με το Office 2003 για Windows. Όλα αυτά υποτίθεται πως θα αλλάξουν όταν βγει το Office 2008. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mercyful_Fate Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Αν έχεις Mac με επεξεργαστή intel. Σ' εμένα με τον PowerPC G4 πάει μια χαρά. Και μένα σε G4 τρέχει μια χαρούλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiCk_ Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Αν έχεις Mac με επεξεργαστή intel. Σ' εμένα με τον PowerPC G4 πάει μια χαρά. Το πρόβλημα με το Office 2004 δεν είναι η συμβατότητα. Είναι πως ΔΕΝ είναι Universal Binary εφαρμογή κι έτσι στα Mac με intel τρέχει μέσω εξομοίωσης (Rosseta). Κατά τα άλλα, η εμφάνιση των μενού και toolbar του ξενίζει λίγο σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει με το Office 2003 για Windows. Όλα αυτά υποτίθεται πως θα αλλάξουν όταν βγει το Office 2008. Oraia, tote oi exoun Intel-based Mac tha prepei na perimenoun aisthiti diafora apo ta Office 08 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
punky Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Αυτόματος Ελληνικός ορθογραφικός έλεγχος στο Mac OS X Για το ms office, τί ακριβώς εννοείς; Υπάρχει έκδοση για mac και δεν έχω συναντήσει πρόβλημα ακόμα, έχετε συναντήσει ασυμβατότητες; Thanx. Δεν έχω την παραμικρή εμπειρία από mac, οπότε δεν θα μπορούσα να έχω διαπιστώσει ασυμβατότητες από πρώτο χέρι. Απλά θα ήθελα να μάθω αν το Excel στο Mac είναι απόλυτα συμβατό με το Excel σε ένα pc. Δεν μιλάω για ένα απλό spreadsheet. Εννοώ αν υποστηρίζει όλα τα functions, τα macros και γενικά εάν είναι βέβαιο ότι δε θα αλλοιώσει το αρχείο ή δε θα έχει πρόβλημα να το δουλέψει στο ακέραιο. Από την άλλη, χωρίς να έχω εμπειρία σε mac ξέρω εκ των προτέρων ότι θα έχω πρόβλημα με το Treo μου, καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιο να υπάρχει έκδοση για mac στις εφαρμογές που συγχρονίζουν το Treo με ένα pc. Αυτό για παράδειγμα είναι ένα πρόβλημα που ενδεχομένως να βρίσκει παγερά αδιάφορους όλους όσους έχετε ποστάρει μέχρι τώρα, αλλά εμένα με προβληματίζει ιδιαίτερα. Για αυτό και ζητάω να γράψει ο καθένας αυτό που τον ενοχλούν όσο αμελητέα κι αν φαίνονται στους περισσότερους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Κάτι ακόμα που με χαλάει είναι πως οι εκδόσεις του Firefox που υπάρχουν μέχρι στιγμής υπολοίπονται αρκετά σε λειτουργικότητα σε σχέση με αυτές για windows. Το font rendering του είναι χειρότερο από αυτό του Safari, όπως και η διαχείριση μνήμης του. Κι αυτό αναμένεται να διορθωθεί στην έκδοση 3 του Firefox (με κωδικό Grand Paradiso). Σε μια Alpha Version που κατέβασα πριν λίγο καιρό για να δοκιμάσω, το font rendering ήταν πολύ καλύτερο (βέβαια ήταν πολύ αργός και τα περισσότερα extensions δεν δούλευαν, αλλά είπαμε, ήταν Alpha version). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Από την άλλη, χωρίς να έχω εμπειρία σε mac ξέρω εκ των προτέρων ότι θα έχω πρόβλημα με το Treo μου, καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιο να υπάρχει έκδοση για mac στις εφαρμογές που συγχρονίζουν το Treo με ένα pc. Αυτό για παράδειγμα είναι ένα πρόβλημα που ενδεχομένως να βρίσκει παγερά αδιάφορους όλους όσους έχετε ποστάρει μέχρι τώρα, αλλά εμένα με προβληματίζει ιδιαίτερα. Για αυτό και ζητάω να γράψει ο καθένας αυτό που τον ενοχλούν όσο αμελητέα κι αν φαίνονται στους περισσότερους. Υπάρχουν λύσεις για τα περισσότερα από τα θέματα με Palm και Windows Mobile συσκευές, αλλά οι καλύτερες δεν είναι δωρεάν (για παράδειγμα το Missing Sync). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
punky Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Κάτι ακόμα που με χαλάει είναι πως οι εκδόσεις του Firefox που υπάρχουν μέχρι στιγμής υπολοίπονται αρκετά σε λειτουργικότητα σε σχέση με αυτές για windows. Το font rendering του είναι χειρότερο από αυτό του Safari, όπως και η διαχείριση μνήμης του. Κι αυτό αναμένεται να διορθωθεί στην έκδοση 3 του Firefox (με κωδικό Grand Paradiso). Σε μια Alpha Version που κατέβασα πριν λίγο καιρό για να δοκιμάσω, το font rendering ήταν πολύ καλύτερο (βέβαια ήταν πολύ αργός και τα περισσότερα extensions δεν δούλευαν, αλλά είπαμε, ήταν Alpha version). Να για παράδειγμα αυτό που αναφέρεις με ενδιαφέρει τα μέγιστα μιας και έχω βολευτεί απίστευτα με τον FF και κάποια συγκεκριμένα extensions. Eννοείς ότι δεν πρέπει να περιμένω την ίδια λειτουργικότητα με τον FF που έχω στα Windows? Δοκίμασα τον Safari στα Windows και δεν μου έκατσε. Όπως δεν μου έχει κάτσει και ο ΙΕ7 ή ο Opera. Υπάρχουν λύσεις για τα περισσότερα από τα θέματα με Palm και Windows Mobile συσκευές, αλλά οι καλύτερες δεν είναι δωρεάν (για παράδειγμα το Missing Sync). Thanx, την ξέρω την εφαρμογή. Εγώ αναφερόμουν σε desktop εφαρμογές ή conduits συγκεκριμένων εφαρμογών, όχι στο συγχρονισμό του PIM κομματιού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Trapper Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Χμ, παλαιότερα (βλέπε eMac) με ενοχλούσε που τα ποντίκια δεν είχαν δεξί κλικ. Αυτή τη στιγμή με ενοχλεί το γεγονός πως δεν υπάρχει cut στο δεξί κλικ, όπως και ότι το msn δεν υποστηρίζει παιχνίδια. Για όλα τα άλλα έχω βρει λύση. Με βολεύει αφάνταστα ο τρόπος που κάνεις install / uninstall ένα πρόγραμμα, το γεγονός πως δεν έχω firewall, antivirus, antitrojan, registry fixers κτλ - αν και με αυτά περνάω μερικές φορές την ώρα μου ευχάριστα στα windows. Παιχνίδια δεν παίζω καθόλου -εκτός από bubble bobble στο mame-. Οντως το mighty mouse είναι ενοχλητικό - εγώ έβαλα ένα απλό ποντίκι και είμαι μια χαρά- όπως και η ένταση των ηχείων του mac mini είναι πολύ χαμηλή. Ωστόσο το έχω στη δουλειά 3 χρόνια τώρα, έχει τις μισές δυνατότητες από το pc του σπιτιού και είναι 2 φορές πιο γρήγορο. Αν σκεφτώ τίποτα άλλο θα το ποστάρω. Α, εκνευριστικό είναι ακόμα ότι πολλές φορές τα .pdf εμφανίζονται με τετραγωνάκια. Αν όμως κάνεις select το κείμενό τους και το πετάξεις σε ένα textedit (δεν χρειάζεσαι να αγοράσεις κάποιο άλλο πρόγραμμα με αυτό, το κάνει μόνο του το Preview) τότε το διαβάζεις κανονικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Να για παράδειγμα αυτό που αναφέρεις με ενδιαφέρει τα μέγιστα μιας και έχω βολευτεί απίστευτα με τον FF και κάποια συγκεκριμένα extensions.Eννοείς ότι δεν πρέπει να περιμένω την ίδια λειτουργικότητα με τον FF που έχω στα Windows? Δοκίμασα τον Safari στα Windows και δεν μου έκατσε. Όπως δεν μου έχει κάτσει και ο ΙΕ7 ή ο Opera. Εννοώ πως για να παίξουν σωστά τα ελληνικά πρέπει να βρεις και να βάλεις κάποιες γραμματοσειρές της Microsoft(*) (Arial, Times New Roman κλπ). Αλλά ακόμα και τότε, τα site δεν φαίνονται τόσο "όμορφα" όπως με τον Safari. Ο λόγος είναι πως ο firefox δεν χρησιμοποιεί την Font Rendering Engine του Mac OS (που είναι από τις καλύτερες). Αυτό θα αλλάξει στην έκδοση 3 του Firefox. (*) Τις εγκαθιστά το Microsoft Office 2004 Trial Version που συνοδεύει κάθε νέο Mac. Μπορείς βέβαια να τις αντιγράψεις και από ένα Windows PC. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiCk_ Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Να για παράδειγμα αυτό που αναφέρεις με ενδιαφέρει τα μέγιστα μιας και έχω βολευτεί απίστευτα με τον FF και κάποια συγκεκριμένα extensions.Eννοείς ότι δεν πρέπει να περιμένω την ίδια λειτουργικότητα με τον FF που έχω στα Windows? Δοκίμασα τον Safari στα Windows και δεν μου έκατσε. Όπως δεν μου έχει κάτσει και ο ΙΕ7 ή ο Opera. Opos eida ton Safari sta Windows oute emena mou kathete ... To "look" tou den tairiazei katholou me auto ton Windows me apotelesma na fainete asxima "aplos" ... Sto perivallon ton Mac tairiazei poli kalitera ... Fisika ta extention tou Firefox den ta exei alla prosopika sta Mac, Safari xrisimopoio kai eimai arketa ikanopoihmenos ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
opozit Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 ime grafistas se mac ke to eho plirosi me tin psihologiki mou iremia... aderfe ta mac den tha han tin fimi pou ehoun an den ipirhe afti i sispiromeni kinonia pou lei ke o filos parapano na ta ipostirizi... gia para polous logous ke idikotera software logous ta pc ine makran katalilotera... des to apla ke arithmitika... posi ehoun pc ke posi mac? an pragmati itan anotera ta mac se enan kosmo pou ton niazi i pragmatiki apodotikotita tha ihan kiriefsi ta mac ke ohi ta pc... tha mporousa na grapso ke ateliota paradigmata disxristias alla ke efhristias ton mac enanti ton pc, alla apla tha kouraso... en kataklidi i zigaria gerni stin dishristia, idika an ehis mathi se windows perivalon... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Loser Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 [offtopic] des to apla ke arithmitika... posi ehoun pc ke posi mac? αν αυτό ειναι το επιχειρημά σου.... [/offtopic] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.