punky Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Guys & girls, δεν ξέρω αν έχει υπάρξει αντίστοιχο topic. Αν ναι, παρακαλώ οδηγείστε με σε αυτό. (Αρκεί να μην είναι κάποια αρχαιολογία, όπου πλέον δεν ισχύουν όσα αναφέρονται εκεί). Ο σκοπός που το ανοίγω, είναι γιατί προσπαθώ να αντισταθώ στην ιδέα εδώ και πάρα πολύ καιρό, να αγοράσω ένα mac. Οι λόγοι που με έλκουν στην ιδέα, είναι πρώτον να "ξεφορτωθώ" πράγματα που με ενοχλούν στα Windows, τα οποία μάλλον συνοψίζονται στο θέμα απόδοση. Είναι γεγονός ότι ένα μικρό degrading της απόδοσης υπάρχει στα XP, είτε με την πάροδο του χρόνου (δοκιμές προγραμμάτων κλπ), είτε και μετά από πολύωρη χρήση. Η αναγκαιότητα antivirus, συντελεί επίσης στο μπούκωμα του μηχανήματος. Επειδή δεν θέλω να ξεκινήσω ένα αναμασημένο flame αλλά να βγάλω σωστά συμπεράσματα, θα ήθελα να θέσω μερικούς απλούς κανόνες: 1. Θα προτιμούσα να ποστάρουν άνθρωποι που έχουν εμπειρία σε mac, και όχι κάποιος που δεν έχει ιδέα και θα πει ότι τα mac απευθύνονται σε gay διακοσμητές εσωτερικών χώρων. 2. Θα δεχτώ επιχειρήματα (αν ισχύουν) του στυλ: δεν υπάρχει αξιόλογη warez σκηνή για τα mac. Αν δεν έχει πρόβλημα το φόρουμ, θα ήθελα να μη κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας στο θέμα, χωρίς να παραβούμε τους κανόνες λειτουργίας εδώ. 3. Θα ήταν χρήσιμο να μην κριτικάρουν οι άλλοι posters κάποιον άλλο, επειδή δε θεωρούν σημαντικό αυτό που εκείνος βρίσκει ως μείον. Τι θέλω να πω: Αν βγει κάποιος και πει ότι τον χαλάει η ανυπαρξία παιχνιδιών για mac ή ότι δεν υπάρχει αξιόλογη CAD εφαρμογή ή σωστοί video codecs ή κάτι τέλος πάντων (σημαντικό ή ασήμαντο), να μην υποβαθμίσουμε το πρόβλημα επειδή εμάς δεν μας αφορά.Εγώ που δεν παίζω παιχνίδια ας πούμε, θα το προσπεράσω. Για κάποιον άλλον μπορεί να είναι deal breaker. 4. Θα ήθελα επίσης να παρακαλέσω τα fanboys της MS ή τους apple haters, να μείνουν έξω από την κουβέντα. Θέλω να ακούσω τα προβλήματα (μικρά ή μεγάλα) των χρηστών mac, ώστε να τα εκτιμήσω και να δω αν είναι αμελητέα/αδιάφορα για μένα ή deal breakers. 5. Τέλος, θα ήθελα από τους mac users να περιοριστούν στα προβλήματα και όχι να επεκταθούν σε μια πολεμική υπέρ της πλατφόρμας τους. thanx
telegamesvg Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Το κυριοτερο πραγμα που με ενοχλει ειναι η ελειψη επεκτασιμοτητας, με οτι αυτο συνεπαγεται.
NiCk_ Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Pera apo tin elleipsi paignidion i opoia me anagkazei mesa-mesa na mpaino sta Windows gia kana Pro Evo tpt .. Pragmatika den mporo na skefto kati pou me "xalaei" sta Mac .. Isos to MSN pou einai poli alliomeno apo auto ton Windows, alla yparxoun enallaktikes liseis pou kaliptoun to keno tou ... Akoma kai tora prospatho na skefto kati, alla den mou erxete .. Ο σκοπός που το ανοίγω, είναι γιατί προσπαθώ να αντισταθώ στην ιδέα εδώ και πάρα πολύ καιρό, να αγοράσω ένα mac. Οι λόγοι που με έλκουν στην ιδέα, είναι πρώτον να "ξεφορτωθώ" πράγματα που με ενοχλούν στα Windows, τα οποία μάλλον συνοψίζονται στο θέμα απόδοση. Είναι γεγονός ότι ένα μικρό degrading της απόδοσης υπάρχει στα XP, είτε με την πάροδο του χρόνου (δοκιμές προγραμμάτων κλπ), είτε και μετά από πολύωρη χρήση. Η αναγκαιότητα antivirus, συντελεί επίσης στο μπούκωμα του μηχανήματος. Ousiastika den prokeite na akouseis pollous Mac owners ( toulaxiston etsi pisteuo ) pou na exoun pragmatika "parapona" apo ta Mac tous ... Oi sintriptiki pleiopsifia einai apolita euxaristimeni me tin agora tis, kai mi diatethimeni na ksanaepistrepsei piso sta Windows .. Oti parapono yparxei einai imo mikroprovlimatakia mprosta se ena eksairetiko sinolo ..
e-tic Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Με χαλάει το mighty mouse, πραγματικά δεν το γουστάρω. - Μπορώ, και αυτό έκανα, να συνδέσω ένα άλλο οποιοδήποτε usb mouse. Με χαλάει οτι πολλά εμπορικά μπρογράμματα (απο τα πιο βλακώδη μέχρι και τα πιο επαγγελματικά) πολλές φορές δεν έχουν έκδοση για mac. -Βέβαια τις περισσότερες υπάρχουν εναλλακτικά. Με χαλάει που το NeoOffice, ώρες-ώρες σέρνεται ελεεινά. -Δεν γουστάρω να τα σκάσω για το MS Office Με χαλάει που η Apple είναι τόσο δεμένη με τον αευτό της που πολλές φορές δεν σε αφήνει να χρησιμοποιήσεις τα προγράμματά της έξω απο αυτήν (πχ να ανεβάσεις το site που έχεις φτιάξει με το iweb σε μή .Mac λογαριασμο/server)
thanocaster Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Το σημαντικότερο πλεονέκτημα των μακ είναι ότι όλα γίνονται εξαιρετικά απλά. Όσο δεν το είχα δει με τα μάτια μου με εκνεύριζε όταν το άκουγα, κι όμως από τότε που έκανα το switch το διαπιστώνω καθημερινά. Στα θετικά επίσης συγκαταλέγονται 1. Η πολύ καλή οθόνη (τουλάχιστον στο μάκμπουκ προ η οθόνη είναι εξαιρετική). 2. Η ύπαρξη φοβερών freeware που κυκλοφορούν που, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα των παραθύρων, είναι σταθερότατα και οι δυνατότητές τους τεράστιες. 3. Ξεχνάς τη registry. Τέλος. 4. Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής σε συνδυασμό με καλή αισθητική (υποκειμενικό). 5. (Απ' ότι έχω ακούσει) σε βγάζουν άνετα μια 5ετία τουλάχιστον. 6. Παίρνεις ένα πραγματικά ολοκληρωμένο μηχάνημα που με το που θα το βγάλεις απ'το κουτί έχεις ό,τι χρειάζεσαι για να δουλέψεις. 7. Δουλεύουν πάνω στο συνδυασμό BSD & Unix. 8. Η κοινότητα των macusers είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό. 9. Άμα δε γουστάρεις πετάς παράθυρα πάνω και ξενοιάζεις. Στα αρνητικά συγκαταλέγονται: 1. Είναι όντως ακριβά. Όχι ακριβά για την απόδοσή τους. Ακριβά για το hardware που δίνουν. 2. Η μόνη CAD εφαρμογή που ξέρω ότι υπάρχει για μακ είναι το ArchiCAD. 3. Αν μιλάς για imac έχει εξαρτήματα από λάπτοπ και όχι από ντέσκτοπ. 4. Στο μάκμπουκ η θερμοκρασίες παίζουν στους 60-70 βαθμούς. Ψήνεις γεμιστά σε τέτοιες θερμοκρασίες (λέμε τώρα). 5. Νοιώθεις ότι ανήκεις σε μια συσπειρωμένη μειονότητα. 6. Δεν κάνει για παιχνίδια. 7. Rainbow. Ευτυχώς δεν έχω ακόμα προσωπική εμπειρία από την επίσημη αντιπροσωπεία, αλλά έχω ακούσει τα χειρότερα. Ελπίζω να σε κάλυψα.
Thresher Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Προσωπικά δεν με ενοχλεί τπτ. Η χρήση που κάνω είναι σχετικά απλή δλδ ιντερνετ, παρα πολυ word, μουσική, cd-dvd backup και γενικά δεν έχω κάποια απαίτηση απο κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ούτε εγώ παίζω παιχνίδια. Για την warez σκηνή που αναφέρεις μην στεναχωριέσαι καθόλου. Γενικά να ξέρεις πως όποια "σκηνή" έχει σχέση με mac είναι πολύ περισσότερο δεμένη, φιλική και όλα τα καλά.... Το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ μου πρόβλημα είναι όταν δουλεύω σε windows....
Loser Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 - στο osX δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα κάτι που να με χαλάει πλέον του ορθογραφικού ελέγχου για ελληνικά που δεν υπάρχει. Το mac προσφέρει έλεγχο για όποια στιγμή γράφεις είτε είναι στο google είτε είναι σε κάποιο έγγραφο, αλλά δεν έχει ελληνικό λεξικό (αν και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω ψάξει και πάρα πολύ για κάποια λύση) - με χαλάει που κάποιες εταιρίες δεν βγάζουν προιόντα για mac και κυρίως με χαλάει το word -> Χρησιμοποιώ το office 2004 (στη δουλειά το .doc και .xls είναι απαραίτητα) και ειλικρινά είναι το χειρότερο πρόγραμμα που έχω αυτή τη στιγμή. Τις περισσότερες φορές προτιμώ να γράφω κάτι στο pages και το κάνω export σε .doc. Η μη συμβατότητα πολλές φορές του mac word με τα υπολοίπα word είναι απίστευτα κομικοτραγική. Περιμένω πώς και πώς το mac office 2008... +τρελαίνωμαι για το mighty mouse και το ποιο υπέρχο στο mac είναι η αλληλεπίδραση όλων των προγραμμάτων. Όσο για επεκτασιμότητα ο telegamesvg φαντάζομαι αναφέρεται σε σταθερό, στο macbook που έχω μαι χαρά RAM και σκληρό αλλάζεις δεν νομίζω ότι μπορείς να αλλάξεις κάτι άλλο σε φορητό....
telegamesvg Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Όσο για επεκτασιμότητα ο telegamesvg φαντάζομαι αναφέρεται σε σταθερό, στο macbook που έχω μαι χαρά RAM και σκληρό αλλάζεις δεν νομίζω ότι μπορείς να αλλάξεις κάτι άλλο σε φορητό.... Nαι ακριβως, αναφερομαι στην επεκτασιμοτητα των σταθερων iMAC,mac mini . Aν κ θελω να πιστευω οτι αυτο θα αλλαξει πολυ συντομα,γιατι ηδη η apple απ'οτι φαινεται εχει καταλαβει την σημαντικοτατη σημασια της αγορας των video games,οπως αυτο φανηκε με την συμφωνια που εκανε με την E.A και που φιγουραρει στην πρωτη σελιδα του site...
punky Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Παιδιά σας ευχαριστώ θερμά όλους. Πραγματικά είναι το είδος (και κυρίως η ποιότητα) των απαντήσεων που ευχόμουν να πάρω. Από τις μέχρι τώρα απαντήσεις, το μόνο που με "χαλάει" είναι ο ορθογραφικός έλεγχος για τα ελληνικά, και (από ότι καταλαβαίνω) η μη πλήρης συμβατότητα με το MS Office. Το δεύτερο θα έλεγα ότι με προβληματίζει εντόνως, μιας και word και excel είναι απολύτως απαραίτητα στη δουλειά μου. Ειδικά στο excel, χρησιμοποιώ δεκάδες διασυνδεδεμένα αρχεία με πολλές φόρμουλες, και η παραμικρή ασυμβατότητα θα είναι καταστροφική. Ίσως αυτό να αμβλύνεται από το γεγονός ότι μάλλον θα κρατήσω το laptop μου και προσανατολίζομαι για iMac 24'' μιας και μου έλειψε λίγο η ευκολία μιας μεγάλης οθόνης. Και η επεκτασιμότητα είναι ένα σοβαρό θέμα, αλλά σκεφτόμενος ρεαλιστικά, συνειδητοποιώ ότι όλα μου τα μηχανήματα τα τελευταία χρόνια, μάλλον δεν τα αναβάθμισα, πέραν μεγαλύτερου σκληρού. Συνήθως παίρνω κάτι δυνατό και το κρατάω χρόνια. Θα παρακαλούσα να μην ατονίσει το τόπικ και να συνεχίσουν να ποστάρουν την άποψή τους οι κάτοχοι mac. Νομίζω ότι θα είναι χρήσιμο και για πολλούς άλλους εκτός από μένα. Ήδη η πληροφορία που έχετε δώσει είναι πολύ μεστή και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Ελπίζω η συνέχεια να κυμανθεί στο ίδιο επίπεδο. (Και ελπίζω να σας έγλυψα αρκετά με όλα τα παραπάνω).
telegamesvg Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Ίσως αυτό να αμβλύνεται από το γεγονός ότι μάλλον θα κρατήσω το laptop μου και προσανατολίζομαι για iMac 24'' μιας και μου έλειψε λίγο η ευκολία μιας μεγάλης οθόνης. Και μαλλον προκειται για την καλυτερη λυση ... Αλλωστε σιγουρα θα υπαρξει κ μια μεταβατικη περιοδος,οποτε επιβαλλεται να υπαρχει και το laptop .. Οσον αφορα τωρα ο 24" iMac κ εφοσον δεν ασχολεισαι με παιχνιδια , δεν εχω τιποτα αλλο να πω περα απο το ..."με το καλο" κ σιγουρα δε θα χασεις... ;-) Εγω προσωπικα πο την μερα που πηρα το iMac 24" το PC το ανοιγω μονο για καποιο game ή για καποιο προγραμμα που δεν εχω ασχοληθει ακομη να βρω για το MAC ....
cassidy Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Το βασικό πρόβλημα νομίζω πως είναι η rainbow. Δίνει μόλις 1 χρόνο εγγύηση ενώ με αυτά που ακούω ελπίζω να μη χρειαστεί να ασχοληθώ ποτέ με δαύτους. Έχω κάποια μικροπροβλήματα με το interface, το οποίο όμως θα αλλάξει ριζικά μέσα στον Οκτώβρη αν δε κάνω λάθος. Οπότε ακόμα και να τα σχολιάσω, μέχρι να έρθει στα χέρια σου θα έχουν αλλάξει τα δεδομένα. (πχ. ορισμένες φορές με ενοχλεί που δεν έχει "refresh") Με το λειτουργικό το ίδιο δεν έχω κανένα πρόβλημα, δεν έχει κολλήσει καθόλου μέσα σε 2 μήνες περίπου. Drivers για 5ετίας scanner και εκτυπωτή (HP) βρήκα αμέσως και δουλεύουν άψογα. Το (2) που λες δε νομίζω πως ισχύει. Forum, εφαρμογές με συλλογή license keys, torrents σε μεγάλους trackers, υπάρχουν και δε θα δυσκολευτείς να τα βρεις. Degrading δεν έχω παρατηρήσει κι ας φορτώνω καθημερινά demo εφαρμογών. Registry δεν υπάρχει, οπότε εκτός κι αν βάλεις κάτι να ξεκινά με το που κάνεις login, δε βλέπω λόγο για πτώση των επιδόσεων. Με το fragmentation του δίσκου δεν ξέρω τι παίζει, δεν το έχω ψάξει καθόλου, ας απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος. Προσωπικά θέλω να δω τι θα γίνει με το Leopard. Κυρίως αν θα πέσουν οι επιδόσεις. Μέχρι τώρα ακούω από παλιούς χρήστες ότι με κάθε καινούρια έκδοση λειτουργικού το hardware αποδίδει και καλύτερα, σε αντίθεση με τα windows. Γι'αυτό το λόγο και οι υπολογιστές της apple έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. Θα το διαπιστώσουμε σχετικά σύντομα αυτό, όταν θα βγουν και τα ανάλογα συγκριτικά. Οι παλιοί τί έχετε να πείτε πάνω σε αυτό το θέμα;
telegamesvg Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Με το fragmentation του δίσκου δεν ξέρω τι παίζει, δεν το έχω ψάξει καθόλου, ας απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος. Xωρις να εχω μεγαλη εμπειρια ,απ'οτι ξερω το defragment γινεται αυτοματα απο το λειτουργικο ..
cassidy Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Από τις μέχρι τώρα απαντήσεις, το μόνο που με "χαλάει" είναι ο ορθογραφικός έλεγχος για τα ελληνικά, και (από ότι καταλαβαίνω) η μη πλήρης συμβατότητα με το MS Office. Αυτόματος Ελληνικός ορθογραφικός έλεγχος στο Mac OS X Για το ms office, τί ακριβώς εννοείς; Υπάρχει έκδοση για mac και δεν έχω συναντήσει πρόβλημα ακόμα, έχετε συναντήσει ασυμβατότητες;
NiCk_ Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 To Office 2004 for Mac pramgatika einai ekseretika argo ... Omos ypargoun enallaktikes ... To Pages gia paradeigma tou iWork 08 einai ena poli kalo programma gia antikatastasi tis Word pou einai apo tin Apple kai einai auto pou xrisimopoio tous teleutaious mines menontas poli pio euxaristimenos apo tin Word 04 .. Einai afantasta pio grigoro kai periexei sxedon ola ta stoixeia tis Word ... Kanei episis files save se .doc gia na mporeite na ta metaferete se PC ... Oso gia ta ypoloipa tou Office an kai den ta polixrisimopoio, elpizo me to Office For Mac 08 pou tha vgei arxes tou epomenou xronou na veltiothoun aisthita ...
Loser Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Αυτόματος Ελληνικός ορθογραφικός έλεγχος στο Mac OS X Για το ms office, τί ακριβώς εννοείς; Υπάρχει έκδοση για mac και δεν έχω συναντήσει πρόβλημα ακόμα, έχετε συναντήσει ασυμβατότητες; όχι τέλειο αλλά αρκετά καλή λύση thnx για τις ασυμβατότητες που είπα, αυτές που έχω παρατηρήσει αφορούν κυρίως docs με εικόνες και ακόμα χειρότερα όταν θες να βάλεις ένα chart από το excel στο doc σαν εικόνα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.