Προς το περιεχόμενο

ΑΕΙ ή ΤΕΙ πληροφορικής;

Borden

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάντως, ούτε σε ένα μάθημα μαθηματικό δεν πήγα, βρηκα παλιότερα θέματα, τσέκαρα τι πολυμπαίνει, τα διάβασα καλά και έτσι τα πέρασα. Μη σε τρομάζουν δλδ, τα μαθηματικά. Αλλά τα 3-4 θέματα στανταρ σε κάθε μαθημα, πρέπει να τα παίζεις στα δάχτυλα. Να μη σου πω ότι πρέπει να διαβάζεις και 5 μέρες πριν, για να προετοιμαστείς κατάλληλα. Α, και δίνε το σεπτέμβρη.

• Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ποοοο μπερδεμα...δλδ αν δεν ξες καλα μαθιματικα πλιροφορικη δεν εχει...(εγω τωρα ειμαι μαθητης 2ασ λυκειου και στα μαθηματικα κατε. δεν ειμαι και ο καλυτερος ενα 12 με το ζορι...εχουν σχεση αυτα που κανω τωρα με αυτα που θα χρειαστω στο τει η ειναι κατι που 8α το μαθω στην 3η η στο πανεπιστιμιο?) και ποια η γνωμη σας για τα ιδιοτικα πανεπιστιμια....σχετικα με τν κλαδο της πληροφορικης εχει και κει τα ιδια μα8ιματικα η μπορω να διαλεξω κατι που να μην εχει τοσα πολλα...η εχω ελπιδες να καλυπσω τυχων καινα εκει?

Δημοσ.
μας έβγαλες τα μάτια, τι πσ και καινα ειναι αυτά.

συγνωμη φιλε μου αλλα εχω συνιθισει τα γκρεεκλισ στον υπολογιστη...:P

Δημοσ.
συγνωμη φιλε μου αλλα εχω συνιθισει τα γκρεεκλισ στον υπολογιστη...:P

αν πας με αυτά ,σε τριτοβάθμια ξέρεις τι θα πάθει το γραπτό σου, πρόσεχε και την ορθογραφία σου λίγο περισσότερο.οι καθηγητές κάνουν κάποιες υποχωρήσεις σε αλλοδαπούς που δεν γνωρίζουν καλά ελληνικά, αλλά εσύ με ποια δικαιολογία;

Δημοσ.
Ποοοο μπερδεμα...δλδ αν δεν ξες καλα μαθιματικα πλιροφορικη δεν εχει...(εγω τωρα ειμαι μαθητης 2ασ λυκειου και στα μαθηματικα κατε. δεν ειμαι και ο καλυτερος ενα 12 με το ζορι..

έλα, και γω λίγο πιο κάτω από σένα ήμουνα και πήρα πτυχίο, κοντά στο άριστα, με ελάχιστο διάβασμα, αλλά με παρακολούθηση όπου χρειαζόταν. Δλδ 1-2 μαθήματα το εξάμηνο, πρέπει να τα παρακολουθείς ανελλιπώς. Τα υπόλοιπα, σκονάκι και διάβασμα 2-3 μέρες (4-5 ώρες την ημέρα) πριν δώσεις. Α, και μάθε προγραμματισμό, ή περίμενε κανά έτος, να παίρνεις έτοιμες εργασίες από τους άλλους.

Δημοσ.
έλα, και γω λίγο πιο κάτω από σένα ήμουνα και πήρα πτυχίο, κοντά στο άριστα, με ελάχιστο διάβασμα, αλλά με παρακολούθηση όπου χρειαζόταν. Δλδ 1-2 μαθήματα το εξάμηνο, πρέπει να τα παρακολουθείς ανελλιπώς. Τα υπόλοιπα, σκονάκι και διάβασμα 2-3 μέρες (4-5 ώρες την ημέρα) πριν δώσεις. Α, και μάθε προγραμματισμό, ή περίμενε κανά έτος, να παίρνεις έτοιμες εργασίες από τους άλλους.

Εργασίες δεν είχες ρε φίλε ; Την πτυχιακή (είμαι σίγουρος έκανες καλό deal) πως την παρουσίασες αφού απ'αυτά που μας λες δεν ξέρεις τίποτα από την σχολή ; Αλήθεια ποια είναι αυτή η παραδεισο-σχολή ;

Δημοσ.

Να είσαι σε σχολή που εχει 1000 σελίδες το μάθημα, να μαζεύονται 4000-5000 σελίδες για 3-4 μαθήματα σε καθε εξεταστική και να δούμε αν πηγαίνεις με χαλαρό διάβασμα 3-4 μέρες πριν ,όταν θα πρέπει να περάσεις και απο προφορικό, ή αν μαθαίνεις να μιλάς με τα ντουβάρια του σπιτιού σου ή κάνεις σπίτι σου την βιβλιοθήκη.

Δημοσ.

Να ρωτησω και εγω κατι τωρα μιας και δεν εχω γνωση τι μαθηματα κανουν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που ειναι σχετικα με την πληροφορικη. Διδασκουν πουθενα web design/developing; Δεν εννοω την απλη html αλλα λιγο πιο προχωρημενα πραγματα πχ κατι για css, καποια frameworks για javascript, usability.

Δημοσ.

Τώρα το είδα αυτό.

Πλάκα κάνεις έτσι? Σε μπου...^%*#* ήσουν ή σε σχολή? (1)

Με λίγη αριθμητική μας λές δηλαδή ότι με 8 έως 15 ώρες διάβασμα πριν δώσεις, χωρίς άλλο διάβασμα κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, παίρνεις πτυχίο και μάλιστα με καλό βαθμό. (2)

Ε όχι, δεν σε πιστεύω όσο και να το θέλεις αυτό. Εκτός και αν ισχύει το (1) ή δεν ισχύει το (2). Διάλεξε και πάρε αλλά μην μας το παίζεις "κάποιος" σ'αυτό το θέμα.

Δημοσ.

για τμημα πληροφορικης μιλησε το παιδι ρε επιστημονα τι σκονακια τσαμπουνας? τι στιγμη που τα πιο πολλα μαθηματα μπορει να ειναι κ με ανοικτα βιβλια και σημειωσεις.....

θεωρητικο μαθημα αντε να χεις κανα δικαιο πληροφορικης (και αυτο επιλογης) και σιγα μην το εξεταζουν λες και εισαι στο λυκειο.....καμμια απαλλακτικη εργασια , με παρουσιασεις κλπ θα ναι.......

μηπως σε χωσανε σε κανα ΤΕΕ και νομιζεις οτι τελειωσες ΤΕΙ με αριστα?

by the way οταν λες τελειωσα "σχεδον αριστα" , με σκονακια , ελαχιστον διαβασμα κλπ ειναι πιο τιμιο να προσδιοριζεις και απο ποια σχολη

Δημοσ.

by the way οταν λες τελειωσα "σχεδον αριστα" , με σκονακια , ελαχιστον διαβασμα κλπ ειναι πιο τιμιο να προσδιοριζεις και απο ποια σχολη

Συμφωνώ και επιπρόσθετα, τι έμαθες από αυτή τη σχολή (όποια και αν είναι) γιατί πολλοί από εμάς δεν περνάμε μαθήματα μόνο για το βαθμό αλλά και (σημαντικό) για να μάθουμε δύο πράγματα που δεν ξέραμε στη λυκειακή εποχή.

Δημοσ.
Εργασίες δεν είχες ρε φίλε ; Την πτυχιακή (είμαι σίγουρος έκανες καλό deal) πως την παρουσίασες αφού απ'αυτά που μας λες δεν ξέρεις τίποτα από την σχολή ; Αλήθεια ποια είναι αυτή η παραδεισο-σχολή ;

Η πτυχιακή ήταν μια clopy-paste, πάντως για να τη βρω ήθελε δουλίτσα. Τηλέφωνα σε γνωστούς κλπ... Τώρα τι εννοείς, δεν ξέρω τπτ? Σαν τι να ξέρω? Αφού το 95%, που μαθαίνεις στη σχολή είναι άχρηστο για την επαγγελματική σου πορεία. Θες δίκτυα, πάρε ένα ccna, θες προγραμματισμό, πάρε πιστοποιηση της sun, θες βάσεις, πάρε πιστοποίηση της oracle.

Να ρωτησω και εγω κατι τωρα μιας και δεν εχω γνωση τι μαθηματα κανουν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που ειναι σχετικα με την πληροφορικη. Διδασκουν πουθενα web design/developing; Δεν εννοω την απλη html αλλα λιγο πιο προχωρημενα πραγματα πχ κατι για css, καποια frameworks για javascript, usability.

Οχι, αυτά τα μαθαίνεις και μόνος σου. Επίσης, άλλο το front end και άλλο το backend.

Τώρα το είδα αυτό.

Πλάκα κάνεις έτσι? Σε μπου...^%*#* ήσουν ή σε σχολή? (1)

Με λίγη αριθμητική μας λές δηλαδή ότι με 8 έως 15 ώρες διάβασμα πριν δώσεις, χωρίς άλλο διάβασμα κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, παίρνεις πτυχίο και μάλιστα με καλό βαθμό. (2)

Ε όχι, δεν σε πιστεύω όσο και να το θέλεις αυτό. Εκτός και αν ισχύει το (1) ή δεν ισχύει το (2). Διάλεξε και πάρε αλλά μην μας το παίζεις "κάποιος" σ'αυτό το θέμα.

Σε αει ήμουνα, το 'χα αναφέρει, παλιότερα μέλη ίσως το θυμούνται. Δε χρειάζεται διάβασμα, αν παρακολουθείς τα μαθήματα.

Υπάρχουν τριών ειδών μαθήματα

1)Τα μαθηματικά. Βλέπεις τα παλιότερα θέματα, τα μαθαίνεις καλά, τα μαθάινεις και γράφεις 5.

2)Τα "ανοιχτά βιβλία". Αυτά θέλουν παρακολούθηση ανελλιπώς και ελάχιστο διάβασμα.

3) Τα "εύκολα". Αυτά θέλουν εργασίες google, καθόλου παρακολούθηση, σκονάκια, αντιγραφές και γράφεις 10.

Μέχρι το 3ο έτος, δεν έχει εργασίες. Ομως, η μαγκιά που έκανα ήταν σε 4-5 μαθήματα που θέλαν προγραμματιστική, αλλά με διαφορετικά πράγματα ο καθένας (άλλος uml, άλλος επιχειρηματικό σχέδιο, άλλος ωραίο manual και βοήθεια στο χρήστη, άλλος xml, άλλος κανονικοποιημένη βάση, αλλος webui, άλλος standalone gui), να παραδώσω μια και να ξεμπερδέυω. Μπορούσα ακόμα, να μην το κάνω αυτό και να έπαιρνα μια έτοιμη. Οπως κάνει, η πλειοψηφία στα τμήματα πληροφορικής.

Αυτή την περίοδο, κάνω μεταφράσεις τεχνικών και μη κειμένων, και από σεπτέμβριο, φροντιστήρια και ιδιαίτερα. Ολα μαζί αποδίδουν (μέχρι τώρα, περιμένω να κλείσω και άλλα ιδιαίτερα), το 95% ενός βασικού μισθού με το 25% των ωρών εργασίας ενός εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα. ειδικά στη μηχανογράφηση, που το 8ωρο, έχει καταργηθεί.

Δημοσ.

Άρα αφεντικέ πήρες το πτυχίο για να υπάρχει. Ενώ θα μπορούσες να είχες μάθει πολύ περισσότερα πράγματα. Αποτυχία με αντάλλαγμα περισσότερο χρόνο. Συζητήσιμο.

Τις μεταφράσεις και τα ιδιαίτερα μέχρι πότε θα τα κάνεις? Το σκέφτηκες αυτό? Κόβεις ένσημα ή είσαι μάυρος?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...