gpan Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Ας μπει κάποιος στα σιτε εταιρειών και δει τι ζητάνε. Παίρνω για παράδειγμα το σιτε της hol η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: 1) Ειδικότητα: Design Engineer Design Engineer - Κωδικός: Απαραίτητα Προσόντα :Πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού Ανώτερης ή Ανώτατης εκπαίδευσης ( Τ.Ε.Ι. ή Α.Ε.Ι. ) Εμπειρία σε σχεδιασμό ή κατασκευή δικτύων οπτικών ινών Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις 2) Ειδικότητα: Network Engineers (Security, ADSL Infrastructure) Απαραίτητα Προσόντα :Εκπαίδευση ανώτερου/ανώτατου επιπέδου στην κατεύθυνση της Πληροφορικής/Θετικών επιστημών 5 έτη προϋπηρεσία στον σχεδιασμό υλοποίηση και διαχείριση IP δικτύων μεγάλης ή μεσαίας κλίμακας Aριστη γνώση τεχνολογιών Routing (BGP, OSFP, IS-IS, EIGRP) MPLS ATM Network Security Dial up Access LAN switching WAN QoS Multicast VoIP NMS Tεχνική πιστοποίηση CISCO CCNP Πολύ καλή γνώση Αγγλικών. Δεν διαχωρίζει όπως βλέπετε ΑΕΙ ή ΤΕΙ Υπάρχουν και άλλες εταιρείες πχ vodafone που λέει πτυχίο ΑΕΙ ή ηλεκτρολόγου μηχανικού ή αντίστοιχο. Δεν πιστεύω ότι άμα στείλει βιογραφικό ένας απόφοιτος ΤΕΙ δε θα τον δεχτούν αν πραγματικά γνωρίζει. Και στο κάτω-κάτω κάποιος που θεωρείται καλός δικτυάς δεν γίνεται ούτε από ΤΕΙ, ούτε από πανεπιστήμιο. Κάποιος που έχει πιστοποίηση CISCO τους τρώει και τους δύο.
isspro Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Και στο κάτω-κάτω κάποιος που θεωρείται καλός δικτυάς δεν γίνεται ούτε από ΤΕΙ, ούτε από πανεπιστήμιο. Κάποιος που έχει πιστοποίηση CISCO τους τρώει και τους δύο. ετσι ειναι...
alex2005 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Συμφωνώ απόλυτα!!!! Μπράβο gpan η πιο πλήρης γνώμη μέχρι στιγμής....με στοιχεία!!!
Typhoon Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Εγώ ψηφίζω ΑΕΙ όχι γαι την καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης αλλά γιατί όπως είπε κάποιος παραπάνω η αντίληψη στην κοινωνία είναι ότι ΑΕΙ>ΤΕΙ (λανθασμένα πολλές φορές αλλά έτσι είναι...).
mixalis8 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Εγώ ψηφίζω ΑΕΙ όχι γαι την καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης αλλά γιατί όπως είπε κάποιος παραπάνω η αντίληψη στην κοινωνία είναι ότι ΑΕΙ>ΤΕΙ (λανθασμένα πολλές φορές αλλά έτσι είναι...). etsi pisteboun oi giagiades kai oi papoudes.... oute pou me noiazei ti tha pei o gitonas.... to thema einai i etairia.... aftin kseroun na blepoun enan apodotiko ergati... tipota allo
Ventrix Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Το κακό με τα ΤΕΙ, δεν βρίσκεται ούτε στην λέξη, ούτε στην οργάνωση, ούτε στην ύλη, ούτε στην ποιότητα. Το κακό βρίσκεται στα άτομα που μπαίνουν. Διαφορετική νοοτροπία και διαφορετικές δυνατότητες έχουν παιδιά που βγάζουν 17000 μόρια και διαφορετικές παιδιά με 9 και 10000. Και το χειρότερο είναι οτι οι περισσότεροι που μπαίνουν στα ΤΕΙ δεν είναι παιδιά που "απλά δεν διάβαζαν" ή "έλιωναν στα ηλεκτρονικά" απλά μέχρι εκεί μπορούσαν. Η όλη διαφορά επιπέδου λοιπόν, έχει να κάνει με το επίπεδο τον ατόμων που αποφοιτούν, που δεν έχει να κάνει με την σχολή, αλλά με την προσωπικότητα και τις δυνατότητες του καθένα. Για την ιστορία, είμαι φοιτητής ΤΕΙ στο τμήμα Τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και δικτύων του ΤΕΙ Μεσολογγίου στην Ναύπακτο και η άποψή μου στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα
koul7 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Φίλε Ventrix, με 9000 και 10000 μόρια δεν μπαίνεις σε κανένα ΤΕΙ Πληροφορικής...
alex2005 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Εμείς και ο Ventrix φαίνεται πως ζούμε σε μία εντελώς διαφορετική Ελλάδα. Εγώ ζω στην Ελλάδα όπου για να καταφέρεις να περάσεις σε ένα καλό ίδρυμα δεν χρειάζεσαι ούτε νοημοσύνη ούτε κρίση.Ζω στην Ελλάδα που το εκπαιδευτικό σύστημα απαιτεί από τους μαθητές να μαθαίνουν απ'έξω ένα τόνο πράγματα.Αυτό δεν απαιτεί τίποτα από αυτά που είπα.Ούτε νοημοσύνη ούτε κρίση ούτε φαντασία (3 πράγματα απολύτως απαραίτητα για τον τομέα της Πληροφορικής!!) Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που μπορεί να πει το αντίθετο?Υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου πει ότι ένα παιδί που αποτυγχάνει στις Πανελλήνιες είναι και απαραίτητα χαμηλού επιπέδου?Δεν έχεις γνωρίσει παιδιά σε Πανεπιστήμια Ventrix που να απορείς πως θα πάρουν στα χέρια τους ένα χαρτί Ανωτάτου ιδρύματος. Δεν ζεις μήπως στην χώρα όπου σε πολλές περιπτώσεις "διώχνει" πολύ ταλαντούχους και πανέξυπνους ανθρώπους που κάνουν πράγματα και θαύματα στο εξωτερικό?? Και εγώ απόφοιτος ΤΕΙ είμαι και γνώρισα πολλά παιδιά που πραγματικά δεν θα έπρεπε να σπουδάζουν.Γνώρισα όμως και άλλα που θα έπρεπε να είναι στα καλύτερα Πανεπιστήμια.Και στο εξωτερικό κάποια από αυτά τα παιδιά μετά κάνουν πολύ αξιόλογα πράγματα. Πάλι εγώ προσωπικά έχω κάνει και ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθήματα όπως java,c++ σε παιδιά από το Πανεπιστήμιο Αθηνών τα οποία δεν τα έβγαζαν πέρα. Πόρισμα: Έχεις την εντύπωση πως είναι σωστό να κρίνεις και να λες πως τα παιδιά στα ΤΕΙ έχουν χαμηλότερη προσωπικότητα ή επίπεδο τόσο απλά.Μήπως θα έπρεπε να υπολογίσεις και την αξιοκρατία του εκπαιδευτικού συστήματος αλλά και πολλές άλλες παραμέτρους?
afentiko7 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Εγώ έχω την εξής απορία.Μπήκα σε σχολή πληροφορικής με σκοπό να σχοληθώ με προγραμματισμό όχι με ψηφιακά συστήματα ούτε με μαθηματικά κλπ.Οπότε απόσο ξέρω χάνεις το χρόνο σου με άχρηστα μαθήματα και για να μάθεις java και php πρέπει να στρωθείς στη δουλεά μόνος σου.Οπότε η θα περνάς τα μαθηματικά και τα άλλα μαθήματα με ασκήσεις και δε θα ξερεις το hello world η θα ξέρεις προγραμματισμό και θα χρωστάς ένα κάρο μαθήματα.Εκτός και αν είσαι nerd και τα καταφέρνεις όλα. Και κάτι άλλο.Μας δίνουν ένα βιβλίο για τις Βάσεις του Sahni που η αναλογία κώδικα παπαριές είναι 1%.Αντί να μας δώσουν πχ κανα O Reilly καθόμαστε και αναλύουμε φιλολογίστικα πράγματα.Η πλάκα είναι πως στο Βάσεις 2 έχει μονο θεωρία και καθόλου κώδικα.Αντί να μας δώσουν πχ ένα βιβλίο με κώδικα και advanced θέματα μαθαίνουμε πως δουλεύει μια βάση.Λες και όταν αποφοιτήσουμε θα φτιάξουμε ένα rdbms μόνοι μας.Αυτά συμβαίνουν σε όλα τα ανώτερα/ ανώτατα ιδρύματα Πάντως βλέπω μεγάλη αλληλεγγυη έχουμε μεταξύ μας.Ποιος θα φάει ποιον είναι το θέμα.Βλέπω ορισμένους προκειμένου να ευχαριστήσουν τα αφεντικά να κάνουν διπλοβάρδιες (12ωρα αμισθί εις βάρος κάποιων άλλων).Και κάτι άλλο θα χουμε it manager πάνω από το κεφάλι μας οπωσδήποτε?
foufoutios Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Σε αυτο που λεει ο alex2005 συμφωνω και εγω.. Το οτι καποιος μπηκε σε ΤΕΙ και οχι σε ΑΕΙ δε δειχνει οτι εχει χαμηλοτερο επιπεδο νοημοσυνης απο τους αλλους... Μπορει να ησουνα πραγματικα ατυχος ventrix (η να μην παταγες στη σχολη) και να γνωρισες τετοια παιδια που λες, αλλα απο την αλλη εχω γνωρισει παιδια στο ΤΕΙ που ειμαι (διοικηση επιχειρησεων ΤΕΙ Πειραια) με τα οποια απορουσα γιατι δε μπηκαν σε ΑΕΙ η γιατι δε βγηκαν εξωτερικο να σπουδασουν (σε high level παν/μεια).. αυτη η νοοτροπια ΤΕΙ = τουβλα, ΑΕΙ = θεοι δε στεκει πουθενα Κοιτα καλυτερα το επιπεδο των καθηγητων, και οχι απαραιτητα το επιπεδο, αλλα αν τους νοιαζει να διδαξουν σε εμας.. edit : Ριξτε μια ματια στις φετινες βασεις. Για να μπεις σε ΤΕΙ πληροφορικης Αθηνα θες 15.000+ μορια
gpan Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Εντάξει πληροφορική τει αθήνας ήθελε 15225 και πανεπιστήμιο ιωαννίνων 16541. ίσως αυτός που πέρασε τει δεν τα πήγε καλά πχ ιστορία,νέα ελληνικά. Αυτό τον καθιστά κατώτερο; Η διαφορά δεν είναι και διαστημική.. μην τρελαθούμε.
foufoutios Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Εντάξει πληροφορική τει αθήνας ήθελε 15225 και πανεπιστήμιο ιωαννίνων 16541. ίσως αυτός που πέρασε τει δεν τα πήγε καλά πχ ιστορία,νέα ελληνικά. Αυτό τον καθιστά κατώτερο; Η διαφορά δεν είναι και διαστημική.. μην τρελαθούμε. αυτο λεω και εγω
gpan Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Επίσης Επιστήμης & Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών Πελοποννήσου ήθελε 14939 που σημαίνει χαμηλότερη βάση από Τει αθήνας.
alex2005 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Εγώ έχω την εξής απορία.Μπήκα σε σχολή πληροφορικής με σκοπό να σχοληθώ με προγραμματισμό όχι με ψηφιακά συστήματα ούτε με μαθηματικά κλπ.Οπότε απόσο ξέρω χάνεις το χρόνο σου με άχρηστα μαθήματα και για να μάθεις java και php πρέπει να στρωθείς στη δουλεά μόνος σου.Οπότε η θα περνάς τα μαθηματικά και τα άλλα μαθήματα με ασκήσεις και δε θα ξερεις το hello world η θα ξέρεις προγραμματισμό και θα χρωστάς ένα κάρο μαθήματα.Εκτός και αν είσαι nerd και τα καταφέρνεις όλα. Και κάτι άλλο.Μας δίνουν ένα βιβλίο για τις Βάσεις του Sahni που η αναλογία κώδικα παπαριές είναι 1%.Αντί να μας δώσουν πχ κανα O Reilly καθόμαστε και αναλύουμε φιλολογίστικα πράγματα.Η πλάκα είναι πως στο Βάσεις 2 έχει μονο θεωρία και καθόλου κώδικα.Αντί να μας δώσουν πχ ένα βιβλίο με κώδικα και advanced θέματα μαθαίνουμε πως δουλεύει μια βάση.Λες και όταν αποφοιτήσουμε θα φτιάξουμε ένα rdbms μόνοι μας.Αυτά συμβαίνουν σε όλα τα ανώτερα/ ανώτατα ιδρύματα Αυτο ξαναπέστο!!Και μένα το μεγάλο μου παράπονο αυτό ήταν από την σχολή μου. Τελικά όμως σκέφτηκα πως κώδικα μπορώ να μάθω και μόνος μου έχοντας πάρει τις βάσεις από την σχολή.Και επίσης η δουλειά του Ιδρύματος είναι να σου δώσει μάλλον γενικές γνώσεις για το χαοτικό αυτό αντικείμενο της Πληροφορικής. Πάντως λίγη πράξη παραπάνω σίγουρα δεν θα έβλαπτε!!
Ventrix Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2007 Συμφωνώ και εγώ με τα λεγόμενά σου ιδιαίτερα με το θέμα των κοινωνικοεκπεδευτικών προεκτάσεων του ζητήματος. Κάνεις όμως ένα λάθος. Δεν μιλάς για τον κανόνα, αλλά για τις εξαιρέσεις! Και φυσικά αναφέρεσαι σε τμήματα με μικρή διαφορά μονάδων, για δείτε λίγο καλύτερα τις βάσεις σε μερικά τμήματα στην επαρχία! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ TEI ΣΕΡΡΩΝ 12,037 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ TEI ΛΑΡΙΣΑΣ 12,249 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ TEI ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ(ΣΠΑΡΤΗ) 10,276 ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ) 10,067 ΕΦΑΡΜ. ΠΛΗΡΟΦΟΡ. ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ TEI ΠΑΤΡΑΣ (ΑΜΑΛΙΑΔΑ) 10,368 κλπ ακόμα πιο κάτω... Εγώ που είχα την τύχη να μου αρέσει αυτό που κάνω και να είμαι πολύ καλός σε αυτό (και στα μαθήματα πληροφορικής και στα υπόλοιπα) βρέθηκα αντιμέτωπος με μία αντίδραση του στυλ: "Αυτός είναι φυτό, διαβάζει τρελά, τα ξέρει ήδη" και άλλα (πολύ) χειρότερα. Είναι επίσης γνωστό οτι η ελλάδα τρώει τα παιδιά της. Εγώ όταν τελειώσω την σχολή (με το καλό αυτό το εξάμηνο τελειώνω με όλα τα μαθήματα και μένει 1 εξάμηνο πρακτική + πτυχιακή, ούτε μισή μέρα παραπάνω) θα φύγω εκτός ελλάδας. Στο θέμα των βιβλίων τώρα: Υπάρχουν 2 αιτιολογήσεις. α) Πώς θα βγάλει λεφτά ο καθηγητάκος μας;;; ;-) β) Πόσο είπαμε οτι πάει το βιβλίο του O Reilly;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.