geioannou Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 θελω να περασω καλωδιο δικτυου εναερια απο το 1 σπιτι στο απεναντι. να παρω την γνωμη σας για 2 πραγματα. α / η αποσταση που θα χρεισιμοποιηθει θα ειναι καμια 40αρια μετρα(με τις διακλαδωσεις).ειναι καλυτερα να παρω cat6?(δεν με ενδιαφερει η ταχυτητα δικτυου για μεταφορα δεδομενων.Κυρίως θα μπει για το ιντερνετ) β / χρειαζετε να ενησχυσω με κατι το καλωδιο (εξωτερικα,σαν υλικο) για να εχει περισσοτερη αντοχη στις καιρικες συνθηκες? (ζεστη,κρυο...κτλ)
6600gt Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Α)Πάρε οτι καλώδιο βρεις(cat 5-cat6) Αφού είναι γύρω στα 40 μέτρα όπως λες δεν έχεις κανένα πρόβλημα απλά προτίμησε καλύτερα όχι το απλό utp καλώδιο αλλά stp λόγω του ότι έχει θωράκιση επιπλέον.
geioannou Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 αυτη η θωρακιση που λες ειναι για να προστατευετε απο ρευμα και αλλες τετοιες συνχοτητες.εγω θελω να εχω προστασια απο τους εξωτερικους παραγωντες. επισεις αυτο που σκεφτικα ειναι να βαλω απο την εξοδο του ενος σπιτιου στο αλλο μπριζακια.ουτος ωστε εαν παθει κατι το μερος του καλωδιου που θα ειναι πιο εκτεθιμενο, να μπορει να αλλαχτει πιο ευκολα.
6600gt Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Sorry μπέρδεψα τους τύπους καλωδίων ftp ενοούσα (Είναι και πρωί βλέπεις....)
GaGaS_Thess Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 καλημερα και απο εμενα . το μονο που εγω θα σου πω ειναι αν τα σπιτια ειναι απεναντι οπως λες προσεχε με το καλωδιο διοτι θα εχεις νομικα προβληματα . Απαγορευετε η εναερια συνδεση καλωδιων μεταξυ οτιδηποτε ειδικα αν ειναι μεσα απο δρομο και φενεται . Στο λεω γιατι την ειχα πατησει σεενα δικτυο που ειχα φτιαξει σε μια εταιρεια απο τον 3ο οροφο της μιας πολυκατοικιας στο ισογειο της αλλης απεναντι . Μας την επεσαν αστυνομια και εριξαν προστιμο .
Bspus Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Ισως θα σε ενδιεφερε μια λυση σε Free Space Optics. Ασυρματη τεχνολογια, αλλα οχι wifi και τα σχετικα, αλλα Laser (η για μικρες αποστασεις σαν τη δικη σου, απλα LED). Θελεις οπτικη επαφη, που υποθετω οτι εχεις. Βαζεις πομπο/δεκτη σε σενα και το φιλο σου να βλεπουν ο ενας τον αλλο και ανταλλαζουν πληροφοριες με υπερυθρες (συνηθως) ακτινες. Κινδυνος sniffing δεν υπαρχει. Δεν ξερω ποσο κοστιζει. Πιθανως το κοστος να ειναι σε εκατονταδες ευρω αλλα μπορει να υπαρχουν και πιο φθηνα οποτε ψαξτο
titikos46 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Ενα καλο ρουτερ ασυρματης μεταφορας δικτυου και ολα νομιμα.Και κλειδωσε μετα ολα, και εισαι οκ
takistmr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Ειναι προτειμομοτερο ενα καλο ρουτερ ασυρματης μεταφορας δικτυο και ολα νομιμα.Κλειδωσε τα μετα ολα που θα μεταφερης. Συμφωνώ με τη χρήση wireless, αλλά η νομοθεσία θέτει κάποια συγκεκριμένα όρια για την εξωτερική χρήση των συσκευών αυτών. Καλύτερα να ρίξεις μια ματιά στο site του AWMN για περισσότερες πληροφορίες.
geioannou Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 καλημερα και απο εμενα . το μονο που εγω θα σου πω ειναι αν τα σπιτια ειναι απεναντι οπως λες προσεχε με το καλωδιο διοτι θα εχεις νομικα προβληματα . η αληθεια ειναι οτι το καλωδιο θα φαινετε. την αστυνομια ποιος την φωναξε ?εαν το εκαναν οι γειτονες ισως να ειχαν προβληματα με την εταιρεια....
nik1992 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 +1 για λυση wireless α να ρωτισω κατι αλλο Εγω μενω στον δευτερο οροφο και εχω βαλλει ενα καλλωδιο να πηγαινει στον τριτο ,σε ενα φιλαρακι. Λετε να εχω και εγω προβληματα? δεν ειναι στο αερα... ακουμπαει στον τοιχο της πολυκατοικιας και .. κρεμμετε
kifinas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 +1 για λυση wireless α να ρωτισω κατι αλλο Εγω μενω στον δευτερο οροφο και εχω βαλλει ενα καλλωδιο να πηγαινει στον τριτο ,σε ενα φιλαρακι. Λετε να εχω και εγω προβληματα? δεν ειναι στο αερα... ακουμπαει στον τοιχο της πολυκατοικιας και .. κρεμμετε Κανένας δεν θα σε κυνηγήσει για αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.