Προς το περιεχόμενο

Ολοι διαφορετικοι..ολοι ισοι????

Emo~guy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πρόσεξε όμως την διαφορά. Η αντίδραση μου αυτή εμφανίζεται μόνο στην περίπτωση του προτύπου και μόνο μέχρι να αποκτήσει το παιδί μου δική του κριτική σκέψη. και αυτό δεν περιορίζεται στον gay αλλά και στον γυμνιστή, τον αλκοολικό και οποιοδήποτε άλλον μπορεί να αποτελέσει αρνητικό πρότυπο στο παιδί μου. όταν με το καλό το παιδί μου αποκτήσει δική του προσωπικότητα ας γίνει και gay αν αυτό του αρέσει...

• Απαντ. 399
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
πρόσεξε όμως την διαφορά. Η αντίδραση μου αυτή εμφανίζεται μόνο στην περίπτωση του προτύπου και μόνο μέχρι να αποκτήσει το παιδί μου δική του κριτική σκέψη. και αυτό δεν περιορίζεται στον gay αλλά και στον γυμνιστή, τον αλκοολικό και οποιοδήποτε άλλον μπορεί να αποτελέσει αρνητικό πρότυπο στο παιδί μου. όταν με το καλό το παιδί μου αποκτήσει δική του προσωπικότητα ας γίνει και gay αν αυτό του αρέσει...

ναι,αλλά στο υποθετικό προηγούμενο ΥΓ μου δεν απαντάς!

Το κουράσαμε,και νόημα δε βγαίνει, αλλά αν θέλεις το παιδί σου να έχει πρότυπο εσένα, τότε κλείδωσέ το μέσα στο σπίτι,ή φρόντισε να του αποδείξεις τι πρότυπα πρεπει να έχει. Η κοινωνία είνια γεμάτη από ανθρώπους διαφορετικούς από εμάς! (φαντάζομαι, ούτε τηλεόραση θα βλέπει, ούτε σε σπίτια φίλων του θα πηγαίνει,μη γίνει καμιά στραβή κ κανάς γονιός είναι γκέυ, ή κανάς φίλος γονιού, και οι δάσκαλοι του θα περνούν από έλεγχο τεστοστερόνης-που είσαι ζαγορακηηηηηηηηηη?-! Τις δε δασκάλες, προτείνω να τους ρίχνουμε ένα,και αν δεν τους ΄'αρεσε, να τις αποβάλουμε,γιατί θα είναι λεσβίες).

Καταλαβαίνεις το παράλογο του θέματος ελπίζω...

Δημοσ.

καταλαβαίνω την υπερβολή που δίνεις στο θέμα η οποία όμως είναι ουτοπική και ποτέ δεν προκειται να συμβεί... πάλι δείχνεις ότι δεν έχεις διαβάσει όλα τα ποστς μου μιας και έχω ήδη αναφέρει ότι είμαι αντίθετος στην υπερπροστατευτικότητα.

Δημοσ.

kallair, πότε, κατά την άποψή σου, αποκτά κριτική σκέψη το παιδί?

Στα 18 με το που τελειώνει το σχολείο, αλλά στα 17-παρά-κάτι δεν την έχει?

Ακόμα καλύτερα, πότε αποκτά "δική του προσωπικότητα" ?

Και ο δικός σου ρόλος ποιος ακριβώς θα είναι, αν όχι να του μάθεις πέντε πράγματα από τότε που θα είναι μωρό?

Θα εξαντλείται ο ρόλος σου στο να κρύβεις στην ντουλάπα (no pun intended) gay, αλκοολικούς, και "ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να αποτελέσει αρνητικό πρότυπο"?

Δημοσ.

Μα ποιος μίλησε για ηλικίες; αλίμονο αν κρίνουμε τον τρόπο που σκέφτεται κάποιος από το πόσο χρονών είναι.

Και ο δικός σου ρόλος ποιος ακριβώς θα είναι, αν όχι να του μάθεις πέντε πράγματα από τότε που θα είναι μωρό?

Θα εξαντλείται ο ρόλος σου στο να κρύβεις στην ντουλάπα (no pun intended) gay, αλκοολικούς, και "ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να αποτελέσει αρνητικό πρότυπο"?

Άλλη μια υπερβολή... μα ποιος μίλησε για τέτοιες υπερβολές; άλλο πράγμα προστατεύω το παιδί μου και άλλο το "απαγχωνίζω" όπως το μεταφράζετε εσείς.
Δημοσ.

Ούτε για απαγχονισμό μίλησε κανείς-

εσύ από μόνος σου είπες ότι δεν θέλεις το παιδί σου να έρχεται σε επαφή με ό,τι μπορεί να αποτελέσει αρνητικό πρότυπο, μέχρι να αποκτήσει κριτική σκέψη.

φιλτράρω τι και ποιούς έχει για πρότυπα το παιδί μου εως ότου αποκτήσει αυτόβουλη κριτική σκέψη...
(μεταξύ άλλων)

Και ακριβώς επειδή μιλάς για προστασία, σε ρώτησα ακριβώς αυτό:

πώς θα το προστατεύσεις.

Πού είναι η υπερβολή?

Δημοσ.

εδώ έγκειται η υπερβολή. άλλο πράγμα τον προστατεύω. άλλο τον κλειδώνω στην ντουλάπα. Όταν δηλαδή εσύ ακούς προστατεύω, αυτό καταλαβαίνεις; Δεν σου έρχεται στο μυαλό ότι συζητάς μαζί και του λες 2-3 κουβέντες; ότι υπάρχει ένα ρημάδι που λέγεται parental control και το εφαρμόζεις και στο pc αλλά και στα παιχνίδια και όπου αλλού μπορεί να εφαρμοστεί; ότι φροντίζεις να εξελιχθεί με τον 1 ή τον άλλο τρόπο σε ενεργό μέλος της κοινωνίας με σωστή κριτική σκέψη και σωστά πρότυπα; και μην ακούσω και ποιος είσαι εσύ να του υποδείξεις τι είναι σωστό και λάθος... αν δεν το κάνει ο γονιός τότε ποιος θα το κάνει;

Τέλος πάντων. έχουμε ξεφύγει τελείωχ πάλι από το θέμα. δεν το συνεχίζω.

Δημοσ.

Δεν θα κρύβεις το παιδί στην ντουλάπα, αλλά τους gay- κάπως έτσι πήγαινε το ποστ μου, αν (που δεν) πρόσεξες.

Και ήταν μεταφορά. Σχήμα λόγου, πώς το λένε.

Γουατεβ.

Δημοσ.

Ναι.

Αλλά δεν χρειαζόταν βρε να το επισημάνεις, οποιοσδήποτε διαβάσει την τελευταία σελίδα, αυτό θα καταλάβει, ότι εγώ παραφράζω.

Δημοσ.
καταλαβαίνω την υπερβολή που δίνεις στο θέμα η οποία όμως είναι ουτοπική και ποτέ δεν προκειται να συμβεί... πάλι δείχνεις ότι δεν έχεις διαβάσει όλα τα ποστς μου μιας και έχω ήδη αναφέρει ότι είμαι αντίθετος στην υπερπροστατευτικότητα.

μα η μία αποψη συγκρούεται με την άλλη!

φιλτράρω τα πρότυπα (πως, με τι μέτρο, με τι κριτήριο,με τι βαθμό αυστηρότητας όμως?) , βάζω στη ντουλάπα τη διαφορετικότητα μέχρι το παιδί να "ωριμάσει", αλλά είμαι αντίθετος στην υπερπροστατευτικότητα?

δε μπορεί να σταθεί αυτό λογικά!!!!

πως κρίνεις πότε ωριμάζει ένα παιδί?

πως θα καταλάβεις ότι απαγορεύοντας κάτι, υπάρχει πιθανότητα να κάνεις ένα παιδί να στραφεί προς τα εκεί?

και χιλιάδες άλλες ερώτησεις για την συγκεκριμένη τακτική....

Δημοσ.

εγω θα ξαναματακάνω μια πολύ απλή ερώτηση στο kallair. Την σεξουαλικότητα του ένα παιδί πότε την καταλαβαίνει? Στα 18 ???? Δεν ξέρω αν έχεις ήδη παιδί (εγω δεν έχω) αλλά κάποτε είμασταν και εμείς παιδιά και μπορούμε να έχουμε γνώμη για το αν ενας ομοφυλόφιλος καθηγητής γυμναστικής είναι ικανός να αλλάξει τους ορίζοντες ενος παιδιού ακόμα και αν το παιδί γνωρίζει για την διαφορετικότητα του.

Γενικά οι καθηγητές που τους λές πρότυπο θεωρώ οτι υπερβάλεις. Σιγα τα πρότυπα.. Στην σημερινή εποχή περισσότερο να φοβάσαι τα media και τον κάθε Ψινάκη που περνιέται για πολύ in τύπος παρά το εκτελεστικό όργανο που λέγεται εκπαιδευτικός (no pun intended).

Δημοσ.
Γενικά οι καθηγητές που τους λές πρότυπο θεωρώ οτι υπερβάλεις. Σιγα τα πρότυπα.. Στην σημερινή εποχή περισσότερο να φοβάσαι τα media και τον κάθε Ψινάκη που περνιέται για πολύ in τύπος παρά το εκτελεστικό όργανο που λέγεται εκπαιδευτικός (no pun intended).

τουλάχιστον εγώ, τόσο ως παιδί, όσο και ως εξωτ. παρατηρητής, θα έρθω να συμφωνήσω με τη φρου φρου, ότι δεν έχω γνωρίσει ποτέ κάποιο παιδί με πρότυπο δάσκαλο/καθηγητή!

(τραβηγμένη από τα μαλλιά λογική: έχει μια υπέροχη δασκάλα, στην οποία θέλει να μοιάσει! αλλά επειδή έχει λάθος εικόνες, προσπαθεί να της μοιάσει και εξωτερικά! βάφεται, κλπ κλπ....Εκεί τι θα κάνεις πάλι?)

ΥΓ:ακριβώς για αυτή την περίπτωση του X celebrity,μίλησα (ακραία) για υπερ-προστατευτικότητα!

Δημοσ.
Μα ποιος μίλησε για ηλικίες; αλίμονο αν κρίνουμε τον τρόπο που σκέφτεται κάποιος από το πόσο χρονών είναι.

Θα ξανακάνω quote τον εαυτό μου γιατί προφανώς διαβάζετε επιλεκτικά. Δεν ασχολούμαι άλλο με το θέμα. έχει καταντήσει βαρετό σε κάθε σελίδα να γράφω τα ίδια και τα ίδια στον καθένα ξεχωριστά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...