Προς το περιεχόμενο

Ολοι διαφορετικοι..ολοι ισοι????

Emo~guy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντίθετα η επαφή με διάφορα πράγματα που οι γονείς θεωρούν 'περίεργα από αρκετά νωρίς χτίζει και χαρακτήρα στο επίπεδο ανοχής, αποδοχής και κατανόησης. Όχι 'μετά όταν θα έχει γίνει 18', αλλά από νωρίς. Οι άνθρωποι μετά από κάποια ηλικία δρουν με βάση δανεισμένα στερεότυπα και δύσκολα τα απορρίπτουν.

Φυσικά υπάρχουν ρίσκα. Αλλα όποιος νομίζει ότι δεν έχει ρίσκα το να μεγαλώσεις ένα παιδί έτσι κι αλλιώς...

• Απαντ. 399
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

άσχετο-σχετικό..εγώ ο καλύτερος καθηγητής που είχα ήταν σε όλο το λύκειο ο θρησκευτικός..παλικάρι από τα λίγα..όποτε με πετύχαινε στον δρόμο με πήγαινε σπίτι με το αμάξι..να πηγαίνει με τέρμα τα γκάζια και μουσική στο φουλ....ήξερε και έκανε και το moonwalk και το έκανε συνέχεια μέσα στην τάξη και γαμιόμασταν στα γέλια..δεν έκανε κανείς ποτέ κοπάνα στο μάθημα του..μας έκανε τράκες τσιγάρα..το μάθημά του στα θρησκευτικά πρέπει να ήταν από τα καλύτερα που γίνονται σε σχολείο..μέχρι σε σημείο που έλεγε όποιος δεν έχει όρεξη να ακούσει για θρησκείες μπορούσε να φύγει χωρίς απουσία..πραγματικά απίστευτος άνθρωπος κι εκπαιδευτικός..αααχχχχ ωραίες εποχές..

Δημοσ.
Οι άνθρωποι μετά από κάποια ηλικία δρουν με βάση δανεισμένα στερεότυπα και δύσκολα τα απορρίπτουν.

Και αυτό.

Κατά τ' άλλα, εντάξει, αντιλαμβάνομαι πως ο καθείς μεγαλώνει τα παιδιά του όπως πιστεύει ότι είναι καλύτερο, πιο σωστό, γουατέβερ. Δεν έχω παιδιά και δεν ξέρω.

Απλώς είχα την απορία για τον Kallair, γιατί το θεωρώ πρακτικά αδύνατο (λέμε τώρα) να βγουν αληθινά σενάρια του τύπου "στρέιτ 15χρονος παρασύρεται στην ομοφυλοφιλία από γκέι γυμναστή σε σχολείο της Χαλκίδος" π.χ.

Εξάλλου (και νομίζω έχει ειπωθεί και πιο πάνω) δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να μην τρώγεται εξίσου η health-freak μαμά ας πούμε επειδή ο χημικός του γιου της είναι φανατικός καπνιστής ή ο διανοούμενος πατέρας επειδή η καθηγήτρια γαλλικών ακούει Βανδή τα βράδια.

Μην μου πείτε ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα,γιατί ναι μεν δεν είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά δεν βρίσκω τη σύνδεση μεταξύ του τι κάνει ο καθένας σπίτι του και βλάβης των μαθητών.

Δημοσ.

Συμπληρωματικά σε όσα έγραψα νωρίτερα, να πω ότι αυτό το "να αποκτήσει πρώτα κρίση το παιδί", δεν είναι παρά μια μπαρούφα αγαπητέ kallair. To μόνο που εκφράζει είναι τη φοβία σου μη γίνει το παιδί σου gay. Λες και δε θα γίνει, άμα και καλά του στήσεις έναν κόσμο που η ομοφυλοφιλία είναι κρυμμένη κάτω από το χαλάκι.

Αγνοώντας το γεγονός ότι το παιδί σου μπορεί να γεννηθεί έτσι, και να του γαμήσεις όλη την παιδική και εφηβική ηλικία επειδή εξαφανίζοντας τους gay από τον εκπαιδευτικό χώρο πχ, ο μόνος χώρος που θα συνεχίσει να τους βλέπει να είναι η τηλεόραση και οι show business. Είναι προτιμότερο ας πούμε το gay παιδί σου να πειστεί ότι άμα είναι gay πρέπει να γίνει Βασίλειος. Είναι μονόδρομος ρε παιδί μου. Δε μπορεί να είναι ένας αξιοπρεπής gay καθηγητής. Ή τρελή αδερφή και καρικατούρα ή τίποτα.

Η ειρωνεία είναι ότι γενικά θεωρώ τους γονείς μου συντηρητικούς ανθρώπους. Παρόλα αυτά, θυμάμαι ακόμη μια συζήτηση που είχα κάνει με τη μάνα μου όταν ήμουν 12-13 χρονών, πάνω στο θέμα. Και τότε οι ιδέες μου ήταν σαν τις δικές σου, μάλλον ως αποτέλεσμα του peer pressure από τους υπόλοιπους φίλους μου και μιας και βγάζαμε όλοι χνούδι τότε και νομίζαμε ότι γίναμε άντρες και έπρεπε να το φωνάζουμε.

Και θυμάμαι που νόμιζα ότι της είχα πει το αποστομωτικό επιχείρημα "ωραία και καλά όλα αυτά τα φιλελεύθερα, αλλά τι θα έκανες αν είχες ένα άλλο παιδί που ήταν gay? Δεν θα ήσουν δυστυχισμένη?"

Και η απάντηση ήταν ότι δεν θα ήταν καθόλου ενοχλημένη από το ίδιο το γεγονός. Το μόνο που θα τη στεναχωρούσε θα ήταν ότι το παιδί της δεν θα είχε το ίδιο δικαίωμα στην ευτυχία αφού θα το στρίμωχνε η αντιμετώπιση του "φυσιολογικού" κόσμου.

Αν κάνεις παιδί, και αν είσαι σε θέση να καταλάβεις ποια είναι αυτά που έχουν πραγματικά σημασία για το καλό του παιδιού σου, ίσως αναθεωρήσεις σε όσα είναι ξένα σε σένα τώρα.

Τέλος να πω ότι ούτε το δικό μου μάτι είναι συνηθισμένο να βλέπει στο δρόμο συμπεριφορές από ομοφυλόφιλους, όπως η δικιά μου με την εκάστοτε κοπέλα μου. Κάτι που το είδα να συμβαίνει πάρα πολύ συχνά και αβίαστα στη Βαρκελώνη που ήμουν φέτος. Στην αρχή με ξένισε. Αλλά μετά κατάλαβα πόσο υποκριτικό είναι να ζητάς από κάποιον να μη φερθεί όπως φερόμαστε εμείς όταν είμαστε ερωτευμένοι, και καθαρίζουμε με ένα "ας κάνουν ότι θέλουν στο κρεβάτι τους".

Δημοσ.

και επίσης ποιός απο μάς απέκτησε "κρίση" για την πραγματικότητα του μετα την ηλικία των 17 που υποτίθεται μέχρι τότε μπορεί ο γονιός να επιλέξει τους γκέι ή οχι εκπαιδευτικούς ή τους πρεζάκηδες ή οχι φίλους?

Είναι πάααρα πολλά αυτά που επηρεάζουν ενα παιδί απο την πολύ παιδική του ηλικία που ο γκέι γυμναστής μας μάρανε...

και επιστρέφω στα στερεότυπα του καθενός μας:

εγω αν το παιδί μου αυριο μεθαύριο μου πει: μαμά είμαι γκέι απλα θα τα πίνω με τον Lighter122

αν όμως μου πει: μαμά θα πάω στο Αγ.Όρος μοναχός θα το σφάξω στο γόνα :P

Δημοσ.
άσχετο-σχετικό..εγώ ο καλύτερος καθηγητής που είχα ήταν σε όλο το λύκειο ο θρησκευτικός..παλικάρι από τα λίγα..όποτε με πετύχαινε στον δρόμο με πήγαινε σπίτι με το αμάξι..να πηγαίνει με τέρμα τα γκάζια και μουσική στο φουλ....

Δεν εξετάζω τοσο το ζήτημα του ΓΙΑΤΙ ήθελε να σε πηγαίνει σπίτι ;) :P , όσο το γεγονός οτι πραγματικά αυτους ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος, απο την άλλη καταλαβαίνω πλέον γιατι ο Sutherland ναι μεν ήταν αιρετικός αλλά και κάργα ιδεαλιστής !

στους gay καθηγητές κολήσαμε τώρα; ... ... :cry: :|

Δημοσ.

εγω αν το παιδί μου αυριο μεθαύριο μου πει: μαμά είμαι γκέι απλα θα τα πίνω με τον Lighter122

Ποτε ειπα εγω οτι θα τα πινω ?

I am really confused...:confused:

Δημοσ.

Μαλιστα...

Λοιπον τωρα τελευταια αρχισα να πινω αρκετο ουισκι (οχι δεν εχω gay γιο) και μου αρεσει πολυ o μαυρος περιπατητης...

Φερε μπουκαλι και μπαινω στο αμαξι σου οσα ΣΤΟΠ και να περασεις...

Δημοσ.
Μαλιστα...

Λοιπον τωρα τελευταια αρχισα να πινω αρκετο ουισκι (οχι δεν εχω gay γιο) και μου αρεσει πολυ o μαυρος περιπατητης...

Φερε μπουκαλι και μπαινω στο αμαξι σου οσα ΣΤΟΠ και να περασεις...

τσκ τσκ τσκ...

κατάλαβες φίλε μου? και τον ταρίφα θα κάνω και τον κάπελα... σε τι κοινωνία θα φέρουμε τα παιδιά μας Νικο Τσιαμτσίκα??? :P

Δημοσ.
Συμπληρωματικά σε όσα έγραψα νωρίτερα, να πω ότι αυτό το "να αποκτήσει πρώτα κρίση το παιδί", δεν είναι παρά μια μπαρούφα αγαπητέ kallair.

Αποψη σου και άποψη μου.

Γιατί βγαίνετε όλοι οφ τόπικ για το αν οι gay είναι ένα υγιές πράγμα και δεν μένουμε στην αρχική ερώτηση για το αν υπάρχει ισότητα στην κοινωνία μας; Θα ήταν πιο ηγιές για την ανάπτυξη της συζήτησης αν ασχολιόσασταν με το κύριο θέμα και όχι να προσπαθήσετε να μου αλλάξετε τα πιστεύω.

Δημοσ.
σε τι κοινωνία θα φέρουμε τα παιδιά μας Νικο Τσιαμτσίκα??? :razz:

αυτον τον που... ώπα συγνώμη , αυτον τον τύπο προσπαθούσα να θυμηθώ ρε γαμώτο για να τον φέρω σε αντιπαραθεση με τον καψή του τρελοτζακ ..

Δημοσ.

Πολυ ενδιαφέρον θέμα. Ισχύει παντοτε το 'Η ελευθερία ενός ανθρώπου όμως αρχίζει εκεί που τελειώνει η ελευθερία ενός άλλου' και το Παν μετρον αριστον.

Σε οτι αφορά τις προτιμήσεις και τις επιλογες να αναφερουμε παιδια οτι οπως ισχυριζονται οι επιστημονες μεσα μας εχουμε την δυαδικη μας φυση. Το καλο και το καλο. Το ανδρικο και το γυναικειο. Ειναι αραγε ολα θεμα γονιδιων, εξελιξης του ειδους ή απλά η αληθεια βρισκεται περα απο τα ορια μα? Πιστευω οτι ο αλληλοσεβασμος και η ανθρωπινη επαφη δεν πειραζει κανεναν. Ασχετα να εμεις στην χωρα μας το παρακανουμε. Στην Ευρωπη ειναι τελειως διαφορετικα τα πραγματα και οι ανθρωπινες σχεσεις καθε μορφης θεωρουνται φυσιολογικες φοσον τηρουνται τα 2 παραπανω ρητα...

Δημοσ.
τσκ τσκ τσκ...

κατάλαβες φίλε μου? και τον ταρίφα θα κάνω και τον κάπελα... σε τι κοινωνία θα φέρουμε τα παιδιά μας Νικο Τσιαμτσίκα??? :P

Εστω οτι φερνω εγω το ουισκι και το πινω...

Θα εμπαινες στο αμαξι που θα οδηγουσα?:mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...