Emo~guy Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Προτείνω να γίνει ένα ξεκαθάρισμα διαχωρισμός των δικαιωμάτων σε σχέση με τις αισθητικές επιλογές , η τοποθέτηση δε θα πρέπει να γίνεται με τους ανάλογους χαρακτηρισμούς , για την εμφάνηση , το επάγγελμα κτλ Για παράδειγμα δεν μπορείς να μπεις στην συζήτηση : "Κοιτάξτε να δειτε , αν εγώ ήμουν χοντρή ...." , όπως τραγικά και σε ανάλογες συνθήκες έκανε το λαθος ο εμο-γκαι .... Εγω δεν ανεφερα ποτε το ΕΜΟ στα χαρακτηριστικα μου..κανε μια βολτα προς τα πισω και θα δεις. Τον νικ ηταν απλως το τυρι...κοιτα τωρα αυτους δεν ειδαν τη φακα και εσπευσαν με στομφο να χαρακτηρισουν.Εγιναν το ζωντανο παραδειγμα στο θεμα μου...και ενω σε αλλη περιπτωση θα δηλωναν πως ειναι προχωρημενοι και ανοιχτα μυαλα τωρα δεν μπορουν να πουν τιποτα..αυτος ηταν και ο στοχος μου...τωρα απλα μιλουν μονο οσοι πραγματικα ειναι αυτης της αποψης...πιστευω να καταλαβαινεις οτι δεν εννοω εσενα που με χιουμοριστικο τροπο προσπαθησες να αποφυγεις την κριτικη...
Lucifer Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Ναι, το θέμα ΛΕΩ είναι πως μπήκες και ρώτησες για πράγματα τα οποία ο μέσος ΕΜΟ βιάζει συστηματικά. Μίλησες για εμφάνιση, για νόρμες, για προσωπικές επιλογές, για διαφορετικότητα. Σου ξαναλέω, αυτό είναι σαν να μπαίνει κάποιος με νικ ΑΔΟΛΦΟΣ και να ρωτάει "ποια είναι η άποψή σας επί της αποτελεσματικότητας του κοινοβουλευτισμού;" ή ένας ΤΟΦΑΛΟΣ και να ρωτάει "πιστεύετε αλήθεια πως η χορτοφαγία δεν είναι απλώς μια μόδα;" Πως να σου πω, κάποιος που το κάνει αυτό, εκμαιεύει παρηγοριά και ζητιανεύει τρύπες από την πραγματικότητα -helm, ούτε να το σκέφτεσαι. Και όχι πως έχω προμπ με το να είναι κάποιος ΕΜΟ, γκέη, χοντρός, Εβραίος -αρκεί να μην μπαίνει και το προβάλλει χωρίς κάποια αιτία. Στο τέλος γίνεσαι γραφικός σαν τον πάνκη που προσπαθεί να μας πείσει σε κάθε ποστ πως είναι ωραίος χωρίς να τον ρώτησε ποτέ κανείς!!!! Με πιάνεις καθόλου ή πάνε άπατα;
Emo~guy Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 δηλαδή οι νόρμες για να ειναι κάποιος αποδεκτός ποιές είναι? Ενα επιτυχημένο στέλεχος πολυεθνικής με 3-4 χαρτιά πληρωμένων σπουδών, με μεζονέτα στα Βόρεια προάστια, με πακέτο την σύζυγο νουνάρα τα χαριτωμένα παιδάκια και το πιστό σκύλακι που έχει εκτός απο καλοδουλεμένους κοιλιακούς και γαμάτα ενδιαφέροντα κάτι δηλαδη σαν διαφήμιση στεγαστικού δανείου ? Καλως ή κακως ολοι επηρεαζομαστε απο την εικονα...το θεμα ειναι με ποση ευκολια χαρακτηριζουμε...γιατι καποιος ξεκιναει με κακη προαιρεση...δηλαδη εφοσον εμενα τα στανταρτς μου ειναι διαφορετικα απο αυτα που ανεφερες παραπανω θα πρεπει εγω ετσι επιφανιακα να χαρακτηρισω τον τυπο γιαπι????Μηπως και αυτος οδηγειται απο δικες του εσωτερικες αναγκες να χτισει την εικονα αυτη...Toleration ειναι η λεξη κλειδι...ολοι βιωνουμε το ανικανοποιιτο και ολοι το εκφραζουμε με διαφορετικο τροπο...γιατι ο δικος μου και ο δικος σου τροπος να μην ειναι αποδεκτος????
horsepower Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 το να κατακρίνεις το στυλ και τις επιλογές κάποιου τι σημαίνει??ότι είσαι απολίτιστος??αμόρφωτος??ρατσιστής?κοινωνικά οπισθοδρομικός??τι από όλα??ή όλα μαζί?? εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους μαύρους, κίτρινους, κόκκινους, καουμπόηδες και σαμάνους ίσα ίσα μερικούς τους γουστάρω πολύ.. με τους gay έχω όμως.. τώρα αν κάποιοι προσπαθούν να περάσουν αυτή την τάση (όπως και πολλές άλλες) ως πρόοδο/εξέλιξη όπως θες πες το και πάνε να το παρουσιάσουν σαν φυσιολογικό εγώ δεν θα το δεχτώ σε καμία περίπτωση..
1980 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 αν και δεν πιστευω τιποτα απο αυτα που γραφεις θα απαντησω στα γρηγορα. το ολοι διαφορετικοι ολοι ισοι μπορει να ισχυει στο μυαλο μερικων ανθρωπων απο την στιγμη που η διαφορετικοτητα του αλλου δεν τον επηρεαζει. αν η διαφορετικοτητα του αλλου αρχιζει και τον ενοχλει τοτε δεν τιθετε θεμα ισοτητας αλλα επιλογης αν θελεις να βρισκεσε στο ιδιο περιβαλλον με αυτο τον ανθρωπο.
χάπι Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 φιντέλ και φρουφρου : όλοι έχουμε στερεότυπα στο μυαλό μας. Άλλοι λιγότερο (οι πιο ανοιχτόμυαλοι) κι άλλοι περισσότερο (οι πιο στενόμυαλοι). Εξ'ου και υπάρχει ρατσισμός (κοινωνικός ή άλλος) κάποιας μορφής και σε κάποιο βαθμό σε όλους μας... οπότε ????
Emo~guy Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Ναι, το θέμα ΛΕΩ είναι πως μπήκες και ρώτησες για πράγματα τα οποία ο μέσος ΕΜΟ βιάζει συστηματικά. Μίλησες για εμφάνιση, για νόρμες, για προσωπικές επιλογές, για διαφορετικότητα. Σου ξαναλέω, αυτό είναι σαν να μπαίνει κάποιος με νικ ΑΔΟΛΦΟΣ και να ρωτάει "ποια είναι η άποψή σας επί της αποτελεσματικότητας του κοινοβουλευτισμού;" ή ένας ΤΟΦΑΛΟΣ και να ρωτάει "πιστεύετε αλήθεια πως η χορτοφαγία δεν είναι απλώς μια μόδα;" Πως να σου πω, κάποιος που το κάνει αυτό, εκμαιεύει παρηγοριά και ζητιανεύει τρύπες από την πραγματικότητα -helm, ούτε να το σκέφτεσαι. Και όχι πως έχω προμπ με το να είναι κάποιος ΕΜΟ, γκέη, χοντρός, Εβραίος -αρκεί να μην μπαίνει και το προβάλλει χωρίς κάποια αιτία. Στο τέλος γίνεσαι γραφικός σαν τον πάνκη που προσπαθεί να μας πείσει σε κάθε ποστ πως είναι ωραίος χωρίς να τον ρώτησε ποτέ κανείς!!!! Με πιάνεις καθόλου ή πάνε άπατα; Καταλαβα απο την αρχη τη θεση σου...οπως και εσυ καταλαβες απο την αρχη τη δικη μου...απλως δεν ηθελα να καταληξει η κουβεντα στο "ΩΩωω τι καλοι που ειστε εσεις οι γκει..." χωρις πραγματικο αντικρυσμα..
kallair Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Καλώς ή κακώς σε κάθε πτυχή της ζωής μας όπου την διαίπουν διαπροσωπικές σχέσεις θα υπάρχει και κριτικη ημών ανάλογα με τις πεποιθήσεις μας, την εμφάνιση μας και ότι άλλο μας χαρακτηρίζει. Η κριτική αυτή παιρνει μεγαλύτερες διαστάσεις όταν εμπλέκεται και προσωπικό όφελος στις αποφάσεις μας. Π.χ. στην περίπτωση του εμογκάι. Είσαι γυμναστής σε ένα ιδιωτικό σχολείο. Αν βγει προς τα έξω ότι ο γυμναστής είναι ομοφυλόφιλος, είμαι καρα-σίγουρος ότι πάρα πολλοί γονείς θα προτιμήσουν να αλλάξει σχολείο το παιδί τους. Ο εκάστοτε διευθυντής τί θα κάνει; Θα προτιμήσει να διαφυλάξει το δικαιωμά σου στις σεξουαλικές προτιμήσεις ή θα προσπαθήσει να διασφαλίσει το όνομα του σχολείου και την οικονομική του κατάσταση; Ακόμη και να μην έχει κάποια εμπάθεια προς στα σενα, θα είναι αναγκασμένος να σε διώξει για βιοποριστικούς λόγους. Η κοινωνία μας προφανώς δεν είναι ανεκτική σε τέτοιες καταστάσεις και ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις. Θα σου έλεγα να πας κόντρα στο σύστημα αλλά θα έβρισκες το δίκιο σου σε μια κλειστή κ συντηριτική κοινωνία όπως είναι η ελληνική; Προσωπικά ούτε εγώ θα ήθελα κάποιον παιδαγωγό όπου να είναι ομοφιλόφιλος για το παιδί μου. Ακόμη και αν ήταν ο γυμναστής. Δεν έχω κάτι με τους ομοφιλόφιλους αλλά προσωπική μου κρίση είναι να μην έχουν οποιαδήποτε συναναστροφή με αυτές τις ηλικίες. αν ο γιος μου/κόρη μου είναι να βγει gay/λέσβω, ας γίνει αλλά χωρίς την παρέμβαση κανενός άλλου. γιατί (αν και οξήμωρο στην σημερινή κοινωνία) οι καθηγητές αποτελούν κοινωνικό πρότυπο για τον μαθητή.
Fidelio Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 δηλαδή οι νόρμες για να ειναι κάποιος αποδεκτός ποιές είναι? (..) δεν υπάρχουν αποδεκτές κα μη αποδεκτές νόρμες , δεν το έχεις καταλάβει ;βρισκόμαστε σε μια αδιάκοπη ταξική πάλη κανεις και ποτέ δεν θα επικρατήσει ολοκληρωτικά ... βασικά εχω καταλάβει τι εννοεις , προσωπικά αποδέχομαι τις όποιες ρατσιστικές τάσεις μου απέναντι σε κάποιες εικονες ή ιδέες αν θες... πχ σιχαίνομαι τα τακουνια στις γυναίκες ! (..)Εγω δεν ανεφερα ποτε το ΕΜΟ στα χαρακτηριστικα μου.. (..) Εσύ μου χρωστάς ακόμα καποιες εξηγήσεις.... αλλα δεν επιμένω (...)Εγιναν το ζωντανο παραδειγμα στο θεμα μου...και ενω σε αλλη περιπτωση θα δηλωναν πως ειναι προχωρημενοι και ανοιχτα μυαλα τωρα δεν μπορουν να πουν τιποτα..αυτος ηταν και ο στοχος μου... (..) ..ξεκίνα με το να λύνεις τα προβληματά σου , υποτιμοντας λιγότερο τους γύρω σου , στην περιπτωσή μας τους χρήστες που τους πετάς τυριά και τα συναφή ...
Emo~guy Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 το να κατακρίνεις το στυλ και τις επιλογές κάποιου τι σημαίνει??ότι είσαι απολίτιστος??αμόρφωτος??ρατσιστής?κοινωνικά οπισθοδρομικός??τι από όλα??ή όλα μαζί??εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους μαύρους, κίτρινους, κόκκινους, καουμπόηδες και σαμάνους ίσα ίσα μερικούς τους γουστάρω πολύ.. με τους gay έχω όμως.. τώρα αν κάποιοι προσπαθούν να περάσουν αυτή την τάση (όπως και πολλές άλλες) ως πρόοδο/εξέλιξη όπως θες πες το και πάνε να το παρουσιάσουν σαν φυσιολογικό εγώ δεν θα το δεχτώ σε καμία περίπτωση.. Ειναι σεβαστο..δεν μπορει να σου επιβαλω τη θεση μου
Emo~guy Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 αν και δεν πιστευω τιποτα απο αυτα που γραφεις θα απαντησω στα γρηγορα. το ολοι διαφορετικοι ολοι ισοι μπορει να ισχυει στο μυαλο μερικων ανθρωπων απο την στιγμη που η διαφορετικοτητα του αλλου δεν τον επηρεαζει. αν η διαφορετικοτητα του αλλου αρχιζει και τον ενοχλει τοτε δεν τιθετε θεμα ισοτητας αλλα επιλογης αν θελεις να βρισκεσε στο ιδιο περιβαλλον με αυτο τον ανθρωπο. Αν ερθει να στην πεσει καποιος γκει στεγνα πιστευω οτι θα εχεις καθε λογο να ενοχληθεις...διαφορετικα δεν βλεπω το ποιντ σου
Φρού-Φρού Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 μα αν είναι κάποιος ομοφυλοφιλος δεν με προσβάλει σε καμια περίπτωση και δεν βρίσκω τον λόγο που θα πρέπει να τον δω ρατσιστικά. Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του γιατί θα πρέπει εμένα να με χαλάει? Στην τελική προτιμώ να σκέφτομαι οτι η φίλη μου η Σωτηρία γουστάρει κορίτσια παρα να είναι παντρεμένη με τον Βρασίδα για να είναι αποδεκτό μελος στο κοινωνικό στάτους. Δεν αντιλέγω οτι όλοι μας εχουμε τα στερεότυπα μας αλλά εδω μιλάμε για σεξουαλική ταυτότητα..
Lighter122 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Ολοι κατα καιρους εχουμε πεσει θυματα ρατσιστικης συμπεριφορας απο τους γυρω μας.Τελικα απο τι κρινομαστε? Τι ειναι αυτο που μας χαρακτηριζει? Η οικονομικη μας κατασταση? Η επαγγελματικη καταξιωση? Η εμφανιση? Οι προσωπικες μας προτιμησεις? Ποιες ειναι οι νορμες της σημερινης κοινωνιας? Κατα ποσο ειναι αποδεκτη η διαφορετικοτητα? Παρακολουθησα την συζητηση αφου ειχε ξεπεραστει το ολο θεμα με το "emo", αλλιως λογικα θα ειχα μπει και εγω στο τριπακι να κανω χαβαλε... Θα απαντησω στα ερωτηματα σου βασει των προσωπικων μου πιστευω... Ρωτας απο τι κρινομαστε και τι ειναι αυτο που μας χαρακτηριζει... Ολα οσα ανεφερες... Λεφτα, εμφανιση, προτιμησεις, χαρακτηρας, συναισθηματα... Ο καθε ανθρωπος θα σε χαρακτηρισει με βαση αυτο που απασχολει εκεινον περισσοτερο... Για καποιους ειναι η εξωτερικη εμφανιση, για αλλους ο εσωτερικος σου κοσμος... Υπαρχουν ολων των ειδων ανθρωποι που θα πρεπει να "ανεχτεις" σε προσωπικο και επαγγελματικο επιπεδο... Εργοδοτες, φιλοι, γνωστοι, αγνωστοι, συγγενεις... Ειναι στο χερι σου αν θα αφησεις να σε επηρεασει η γνωμη καποιου... Καταληγω στο συμπερασμα δηλαδη, οτι η μονη γνωμη που θα επρεπε να σε απασχολει ειναι αυτων που βλεπουν περα απο την διαφορετικοτητα σου... Οσο για την απολυση σου, ναι ηταν αδικη, αλλα σε αυτην την ζωη τιποτα δεν ειναι δικαιο... Πολλοι απολυονται αδικα και ας μην ειναι ομοφυλοφιλοι... Για εμενα το θεμα δεν ειναι τι ειναι κοινωνικα αποδεκτο (αν και πιστευω οτι σημειωνουμε προοδο η νεα γενια) , αλλα τι αφηνεις εσυ σαν ανθρωπος να σου πλασαρουν σαν κοινωνικα αποδεκτο... Αμα εχεις καποιους που σε δεχονται ετσι οπως εισαι τοτε ολα ειναι ΟΚ... Πιστεψε με δεν υπαρχει κανενας στον κοσμο που να ειναι κοινα αποδεκτος απο ολους, ουτε καν ο θεος...
Lucifer Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 απλως δεν ηθελα να καταληξει η κουβεντα στο "ΩΩωω τι καλοι που ειστε εσεις οι γκει..." χωρις πραγματικο αντικρυσμα.. Είμαι στο αμήν να κάνω καλαμπουράκι αλλά δν ξέρω πόσο εύθικτος είσαι. Μη φανταστείς πως έχω είτε συμπάθεια είτε αντιπάθεια πάντως. Αν ήσουν λεσβία και όμορφη θα το βλέπαμε για το πρώτο =ρ
Emo~guy Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Καλώς ή κακώς σε κάθε πτυχή της ζωής μας όπου την διαίπουν διαπροσωπικές σχέσεις θα υπάρχει και κριτικη ημών ανάλογα με τις πεποιθήσεις μας, την εμφάνιση μας και ότι άλλο μας χαρακτηρίζει. Η κριτική αυτή παιρνει μεγαλύτερες διαστάσεις όταν εμπλέκεται και προσωπικό όφελος στις αποφάσεις μας.Π.χ. στην περίπτωση του εμογκάι. Είσαι γυμναστής σε ένα ιδιωτικό σχολείο. Αν βγει προς τα έξω ότι ο γυμναστής είναι ομοφυλόφιλος, είμαι καρα-σίγουρος ότι πάρα πολλοί γονείς θα προτιμήσουν να αλλάξει σχολείο το παιδί τους. Ο εκάστοτε διευθυντής τί θα κάνει; Θα προτιμήσει να διαφυλάξει το δικαιωμά σου στις σεξουαλικές προτιμήσεις ή θα προσπαθήσει να διασφαλίσει το όνομα του σχολείου και την οικονομική του κατάσταση; Ακόμη και να μην έχει κάποια εμπάθεια προς στα σενα, θα είναι αναγκασμένος να σε διώξει για βιοποριστικούς λόγους. Η κοινωνία μας προφανώς δεν είναι ανεκτική σε τέτοιες καταστάσεις και ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις. Θα σου έλεγα να πας κόντρα στο σύστημα αλλά θα έβρισκες το δίκιο σου σε μια κλειστή κ συντηριτική κοινωνία όπως είναι η ελληνική; Προσωπικά ούτε εγώ θα ήθελα κάποιον παιδαγωγό όπου να είναι ομοφιλόφιλος για το παιδί μου. Ακόμη και αν ήταν ο γυμναστής. Δεν έχω κάτι με τους ομοφιλόφιλους αλλά προσωπική μου κρίση είναι να μην έχουν οποιαδήποτε συναναστροφή με αυτές τις ηλικίες. αν ο γιος μου/κόρη μου είναι να βγει gay/λέσβω, ας γίνει αλλά χωρίς την παρέμβαση κανενός άλλου. γιατί (αν και οξήμωρο στην σημερινή κοινωνία) οι καθηγητές αποτελούν κοινωνικό πρότυπο για τον μαθητή. Αυτη ειναι η επικρατουσα αποψη...αν δηλαδη η δασκαλα της κορης μου ετρωγε τα νυχια της θα την αλλαζα σχολειο για να μην αρχισει να τα τρωει και αυτη??Δεν καταλαβαινω... Το να εισαι γκει δεν ειναι κολλητικο οπως οι μαγουλαδες...show mercy!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.