Προς το περιεχόμενο

Ολοι διαφορετικοι..ολοι ισοι????

Emo~guy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 399
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
αυτήν την νοοτροπία για το "ολσταράκι" δεν την καταλαβαινω. δεν λέω, και εγώ έχω. γιατί τόσος ντόρος για ένα παπούτσι που στην ουσία είναι ένα πάνινο παπούτσι. γιατί θεωρείται Β.Π. ("βορείων προαστείων") ενω είναι φτηνό?

γτ είναι σύμβολο. και αυτοί που έχουν χρόνο για να χαραμίζουν σε σύμβολα, είναι αυτοί που δεν τον χαραμίζουν σε δουλειά.

εντιτ, ω ρε φίλε, πως ποστάρετε έτσι.

Δημοσ.

σιγά το σύμβολο.... ενα παπούτσι για τους μαζοποιημένους με μία ασπρίλα μπροστά.... θα μου πείτε και εγώ έχω, όπως είπα, αλλά εγώ το αγόρασα γιατί ήθελα μαυρο παπούτσι, το είδα, και το πήρα. τι σύμβολα και μπουλαχίες (οπως λέει και ο ross)???

Δημοσ.
Λοιπον το Emo ηταν απλα ενα teaser γιατι υποψιαζομουν οτι καποιοι θα στεκονταν σ΄αυτο.

Εγω δεν θα εκρινα ποτε καποιον μονο απο την εξωτερικη του εμφανιση. Και ασφαλως οχι απο την σεξουαλικη του ταυτοτητα.

Sorry φιλε μου αλλα bullshit. Αυτο ακριβως κανεις και κανουμε ολοι μας. Ειδα τα videoclip, εγω που den eimai εμο θα ντυνομουν ποτε ως αυτους ακομα και αν το ηθελα? Η απαντηση φυσικα ειναι οχι γιατι δεν θελω να ταυτοποιηθω μαζι τους, αλλα και επειδη ξερω οτι οποιος με δει θα πιστεψει οτι ειμαι emo και εχω τον ιδιο τροπο σκεψης και αντιμετωπιση των πραγματων οπως αυτοι. Αν μου αρεσει το goth ντυσιμο θα ντυθω σαν gothas απλη απαντηση οχι κοκ.

To ολο ντυσιμο δεν ξερω πως αρχισε (πιθανοτατα απο καποιον trend setter, οpinion leader κοκ, απο καποιο συγκροτημα πιθανοτατα που εχει απηχησει στα συγκεκριμενα ατομα με την σθγκεκριμενη ψυχολογια), αλλα πλεων ειναι αναποσπαστο κομματι του πως αυτα τα ατομα εξωτερικευουν το τι αισθανονται και το ποιοι ειναι, δεν ειναι ενα απλο ντυσιμο η ενα απλο στυλ μαλλιων, ειναι ο συμβολισμος του εαυτου τους.

Αυτο ισχυει και για αλλα tribes και την κοινωνια γενικοτερα. Εχεις ειδη κριθει για το τι σκεφτεσαι, τι μουσικη ακους, ποσα λεφτα πιθανοτατα εχεις, αν εισαι αποτυχημενος η οχι απλα και μονο απο τα αγαθα που εχεις και καταναλωνεις και πως τα προβαλεις. Υπο αυτη την εννοια ναι ειμαστε ρατσιστες.

Δημοσ.
βρείτε το οξύμωρο. κέρασμα μια μπύρα στο νικητή.

ο φακινος μουσικος παραγωγος? αυτον τον ξερω ρε . σετακια παιζει ο ανθρωπος και οργανωνει παρτυ.

Δημοσ.

Να γράψω κι εγώ τη γνώμη μου (βιαστικά, μιας και πάλι άργησα να φύγω για τη δουλειά):

Αν δεν μας δουλεύει ο emo guy, δεν έχω πρόβλημα με την teaser προσέγγιση του στο πρώτο post. Καταλαβαίνω ότι ήθελε να τονίσει αυτό που τον προβληματίζει, προκαλώντας αντιδράσεις από το μόνο που μπορεί κάποιος να δει σε ένα φόρουμ:το νικ και το άβαταρ.

Το θέμα είναι όμως ότι θα έπρεπε να είναι έτοιμος και για τις απαντήσεις που θα λάβει, σύμφωνα με αυτό που μας παρουσίασε (ψευδώς) για την ταυτότητά του. Θα μπορούσε δηλαδή κάλλιστα πάλι να γράφει το διάσημο egalite, fraternite (Eusebius πως μπαίνουν τα αξάντ?) αλλά το νικ του να είναι paiderastis.

Δεν ξέρω πόσοι θα έμπαιναν να γράψουν υπέρ της ισοτιμίας και της διαφορετικότητας, υποστηρίζοντας το δικαίωμα κάποιου να ασελγεί σε παιδιά.

Αν η αλήθεια είναι αυτή που παρουσιάζει μετά (gay γυμναστής), και ο λόγος της απόλυσής του είναι αυτός, τότε μαζί του. Αν όχι, ας λουστεί αυτό που δημιούργησε. Προσέχοντας να μη χαλάσει την emo φράντζα.

Δημοσ.

Ασφαλώς και υπάρχει κοινωνικός ρατσισμός. Παντού. Οι άνθρωποι, που γίνονται αποδέκτες του (με κύρια κατηγορία αποδεκτών τους ομοφυλόφιλους...) αναγκάζονται να εξασκηθούν στην υιοθεσία, τόσο εξωτερικών συμπεριφορών και αντιδράσεων, όσο και εσωτερικών θωρακίσεων, ώστε να αναπτύξουν άμυνες, που συμπυκνώνονται στο νόημα της υπογραφής του emo~guy... (it's good to b me) Όλοι οι άνθρωποι έχουμε αυτόν το μηχανισμό προσαρμογής (άλλοι λιγότερο κι άλλοι περισσότερο ανεπτυγμένο) γιατί είμαστε κοινωνικά ζώα και όλα διαφορετικά. Πρέπει όμως να διατηρείται ένα μέτρο στην ανάπτυξη θωράκισης ώστε, να μη φτάνει στην υστερία ("όλοι θέλουν το κακό μου", "κανείς δε μ'αγαπά/ αποδέχεται" κλπ).

Δεν αμφισβητώ ότι σε αδίκησαν φίλε emo και σε συμπονώ γιατί, φαντάζομαι πως σε αρκετές φάσεις στη ζωή σου θα πρέπει να βίωσες τη μοναξιά, που ούτε να τη σκεφτώ δε θέλω. Συγκεντρώσου όμως στις εναλλακτικές σου : εφόσον νομικά δεν μπορείς μάλλον να διεκδικήσεις τίποτα (χωρίς κάποιο έγγραφο να δεσμεύει το ιδ. σχολείο απέναντί σου) δέξου την κατάσταση σαν ένα ακόμα μάθημα ζωής (ΑΛΛΟ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ ΜΟΥ) και προχώρα τη ζωή σου χωρίς κλάψα, με περισσότερη πρόνοια και με το κεφάλι ψηλά ! ;-)

Δημοσ.
Να γράψω κι εγώ τη γνώμη μου (βιαστικά, μιας και πάλι άργησα να φύγω για τη δουλειά):

Αν δεν μας δουλεύει ο emo guy, δεν έχω πρόβλημα με την teaser προσέγγιση του στο πρώτο post. Καταλαβαίνω ότι ήθελε να τονίσει αυτό που τον προβληματίζει, προκαλώντας αντιδράσεις από το μόνο που μπορεί κάποιος να δει σε ένα φόρουμ:το νικ και το άβαταρ.

Το θέμα είναι όμως ότι θα έπρεπε να είναι έτοιμος και για τις απαντήσεις που θα λάβει, σύμφωνα με αυτό που μας παρουσίασε (ψευδώς) για την ταυτότητά του.

Μα αν κατάλαβα καλά ακριβώς αυτός ήταν και ο σκοπός του, να προκαλέσει με το προφίλ του για να αποδείξει την επιφανειακή κριτική που ασκείται ακόμα και σε ενα τέτοιο περιβάλλον όπως αυτό του διαδικτύου (teaser) . Το πως πλασάρει ο καθένας τον εαυτό του δεν είναι απαραίτητο οτι τον αντιπροσωπεύει. Π.χ. το δικό μου νικ δλδ τι σε κάνει να φαντάζεσαι για μένα και τον χαρακτήρα μου?

Θα μπορούσε δηλαδή κάλλιστα πάλι να γράφει το διάσημο egalite, fraternite (Eusebius πως μπαίνουν τα αξάντ?) αλλά το νικ του να είναι paiderastis.

Φυσικα, εδω ο Λούσιφερ μιλάει για μονογαμία!!!

Αν η αλήθεια είναι αυτή που παρουσιάζει μετά (gay γυμναστής), και ο λόγος της απόλυσής του είναι αυτός, τότε μαζί του. Αν όχι, ας λουστεί αυτό που δημιούργησε. Προσέχοντας να μη χαλάσει την emo φράντζα.

Δεν νομίζω οτι είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει για ρατσισμό στο περιβάλλον της εργασίας η γενικότερα στον κοινωνικό περίγυρο λόγω διαφορετικότητας. Κακά τα ψέμματα, αν εγω πχ. ήμουν μια πάνχοντρη, αμόρφωτη gay καθαρίστρια πόσες πιθανότητες θα είχα να ζω φυσιολογικά και να συναναστρέφομαι "φυσιολογικούς" ανθρώπους ?

Δημοσ.
Δεν νομίζω οτι είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει για ρατσισμό στο περιβάλλον της εργασίας η γενικότερα στον κοινωνικό περίγυρο λόγω διαφορετικότητας. Κακά τα ψέμματα, αν εγω πχ. ήμουν μια πάνχοντρη, αμόρφωτη gay καθαρίστρια πόσες πιθανότητες θα είχα να ζω φυσιολογικά και να συναναστρέφομαι "φυσιολογικούς" ανθρώπους ?

χμ, συγνώμη για τον περιπαικτικό συνειρμό μου ..αρα είσαι μια πολύ λεπτη και μορφωμένη ετεροφυλόφιλη πυρηνικός φυσικός και οι πιαθανότητές σου για άψογες κοινωνικές συναναστροφές είναι πολύ μεγαλύτερες.

Είμαι σίγουρος οτι και εγώ στην καθημερινότητα μου έχω ενσωματωμένους κώδικες για διάφορες ομάδες ανθρώπων χωρις να τους γνωρίζω προσωπικα , παρόλο που σε μια τέτοια συζήτηση θεωρώ πως αυτό είναι λάθος.

...οπότε;

Δημοσ.

Πρωτον θα ηθελα να ευχαριστησω τον punky και το χαπι και το φρου-φρου για τις ον τοπικ τοποθετησεις τους στο θεμα μου.Φαινεται πως το teaser επισκιασε τελειως την ουσια του τοπικ μου γιατι καποιοι ηθελαν διακαως να συζητησουν για τους Εμο (ψυχραιμια,μοδα ειναι δεν επηρεαζει κανενος τη ζωη).

Δευτερον δεν θα εμπαινα σε ενα φορουμ να συζητησω το προσωπικο μου προβλημα και απο την αρχη εθεσα ερωτηματα που προκαλουν την ανοιχτη συζητηση και την ανταλλαγη αποψεων και οχι του τυπου "Η θεια Ολγα ξερει".

Εθεσα το παραδειγμα με τη δουλεια μου γιατι η συζητηση ειχε ξεφυγει και ηθελα να την περιορισω στο θεμα των κοινωνικων διακρισεων...

Συνοψιζοντας αναφερω οτι η αδικη απολυση δεν μου προκαλεσε σε καμια περιπτωση απελπισια..αλλωστε δεν προκειται να μεινω ανεργος...η λεξη που χαρακτηριζει την συναισθηματικη μου κατασταση ειναι ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ και αυτη ειναι ο λογος που ανοιξα αυτο το θεμα.

Αυτα...

Δημοσ.
χμ, συγνώμη για τον περιπαικτικό συνειρμό μου ..αρα είσαι μια πολύ λεπτη και μορφωμένη ετεροφυλόφιλη πυρηνικός φυσικός και οι πιαθανότητές σου για άψογες κοινωνικές συναναστροφές είναι πολύ μεγαλύτερες.

Και μονο που ο αντίποδας σου στο παράδειγμα μου είναι αυτής της μορφής, το μονο που μπορώ να σκεφτώ είναι το προφανές του ζενιθ και ναδίρ...

Αν δλδ. το μοντέλο λεπτή-μορφωμένη-ετεροφυλόφιλη-επιστήμονας είναι το ζενιθ σου, σκέψου σε ποιά κατηγορία αυτόματα το μυαλό σου κατατάσει την υπέρβαρη-ανειδίκευτη-gay καθαρίστρια..

.... οπότε???

Δημοσ.
Και μονο που ο αντίποδας σου στο παράδειγμα μου είναι αυτής της μορφής, το μονο που μπορώ να σκεφτώ είναι το προφανές του ζενιθ και ναδίρ... (...)

ειναι προφανές οτι είναι το μόνο που μπορείς να σκεφτείς σε αυτήν την περίπτωση :) αλλα δεν θα σε κατηγορουσα για κάτι το οποίο ήδη παραδέχομαι οτι προσαρτώ στην δική μου συμπεριφορά μεσα στην καθημερινότητά .

...οποτε?

οπότε είναι πολύ κοινότυπο και συνάμα υποκριτικό να πω πως ΝΑΙ σήμερα υπάρχει ρατσισμός και πως ΝΑΙ αυτο ειναι πολύ κακό πράμα! :)

..οποτε ?

Προτείνω να γίνει ένα ξεκαθάρισμα διαχωρισμός των δικαιωμάτων σε σχέση με τις αισθητικές επιλογές , η τοποθέτηση δε θα πρέπει να γίνεται με τους ανάλογους χαρακτηρισμούς , για την εμφάνηση , το επάγγελμα κτλ

Για παράδειγμα δεν μπορείς να μπεις στην συζήτηση : "Κοιτάξτε να δειτε , αν εγώ ήμουν χοντρή ...." , όπως τραγικά και σε ανάλογες συνθήκες έκανε το λαθος ο εμο-γκαι ....

Δημοσ.

δηλαδή οι νόρμες για να ειναι κάποιος αποδεκτός ποιές είναι?

Ενα επιτυχημένο στέλεχος πολυεθνικής με 3-4 χαρτιά πληρωμένων σπουδών, με μεζονέτα στα Βόρεια προάστια, με πακέτο την σύζυγο νουνάρα τα χαριτωμένα παιδάκια και το πιστό σκύλακι που έχει εκτός απο καλοδουλεμένους κοιλιακούς και γαμάτα ενδιαφέροντα κάτι δηλαδη σαν διαφήμιση στεγαστικού δανείου ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...