Προς το περιεχόμενο

Διαρροή ρεύματος ???

CONAN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Parathrhsa to e3hs se 2 pc. Oti otan evaza dokimastiko katsavidi sto sasi tou ypologisth ayto anave! pou shmainei oti eixe reyma...eniw8a kai mia mikrh tash otan akoumpousa to sidero me to xeri...Prose3a omws oti to mobo akoumpaei sto pc me vides metallikes apey8eian...den 3erw an paizei rolo...

Se allo pc pou exw to mobo pianei me plastikes vaseis. Gia ri3te mia matia sta dika sas kai peite mou ti exete eseis....

Epishs prose3a oti to vysma ths o8onhs pou mpainei sthn vga dinei kai ayto mia tash, to dokimasa kai me katsavidi kai anavei ! ...

To monitor einai Q-monitor 17'' kainourio.

Mou fainontai para3ena ola ayta, peite mou ta dika sas symperasmata, Thanx !

Δημοσ.

Φίλε CONAN η μπρίζα(του δωματίου) έχει γείωση?

Το ότι ανάβει το δοκιμαστικό είναι ένδειξη μη ύπαρξης γείωσης.

ΣΗΜ. Τα απλά δοκιμαστικά ανάβουν και με λίγα βόλτ 10-20V.

Δες αυτά και εδώ είμαστε πάλι

Δημοσ.

file babi xoris na thelo na meioso ton logo soy exo na po oti ta lampakia aiglis poy xrisimopoioyntai sta dokimastika katsabidia exoyn tash fraghs (dhladh elaxisti tash gia na anapsoyn) ta 40-45 volt ac. apo ekei kai kato poly apla den anaboyn. se aythn thn tash anaboyn amydra. apo ekei kai pano h foteinothta toys ayjanei alla oxi grammika synarthsi ths tashs. an einai lampaki pyraktosis (poy den xrisimopoieitai sta dokimastika katsabidia) tote einai alli h arxi leitoyrgias toy kai nai anabei kai me mikroteres taseis.

pantos an kai jefygame apo thn ousia poy einai to problhma ths geiosis, exo na po oti to dokimastiko katsabidi einai endeiktiko mias katastashs. to organo poy tha dijei to ti akribos symbainei einai to polymetro. me auto tha dei kapoios to ti akribos ginetai. an den eisai sxetikos mhn asxolitheis kai ase ton elegxo se enan hlektrologo. an gnorizeis ti tha kaneis pare ena polymetro kai pragmatopoihse toys elegxoys. se kamia periptosi min to afhseis etsi to thema giati mporei na exeis asxhma apotelesmata.

Δημοσ.

Και εγώ έχω ένα αντίστοιχο πρόβλημα που οφείλεται αποκλειστικά στο monitor. Μέσω της γείωσης του βύσματος, περνά τάση στο σασί του υπολογιστή.

Αν είσαι σίγουρος οτι η γείωση του σπιτιού είναι καλή δοκίμασε το εξής: με το monitor σε κατασταση standby, αποσύνδεσέ το από το pc και βάλε το δοκιμαστηκό στην γείωση του βήσματος (είναι το εξωτερικό μεταλλικό περίβλημα γύρω από τα pins που εφαρμόζει στην υποδοχή της κάρτας).

Αν ανάψει έχεις πρόβλημα με το monitor και καλήτερα να τα στείλεις για επισκευή...

Δημοσ.

Αμα δεν βρεις λυση καλεσε τον Σακη τον υδραυλικο χαχαχαχα,το ιδιο ειχα παθει και εγω ακουμπαγα το κουτι του υπολογιστη στη πισω δεξια γωνια και μου αλλαζε τα φωτα στο τιναγμα.μολις ειδα το τεστ με ups απο το Pcmagazine Πηγα και πηρα ενα με 150 ευρω και ολα λειτουργουν αψογα

Δημοσ.

Prose3a omws oti to mobo akoumpaei sto pc me vides metallikes apey8eian...den 3erw an paizei rolo...

Ayto den to prose3e kaneis?

Ma kala gia ena toso aplo provlima prepei na katsete na analisete epistimonika to provlima tou paidiou kai meta ektos aytwn na tou ta lete kai akatalavistika etsi opos mono eseis ta katalavenete?

Filika ola ayta kai xwris pare3igiseis.

File CONAN sto provlima sou twra...

An i metalikes vides tou mobo akoumpane sto kouti etsi opos mas ta les tote to provlima sou einai afto kai an oxi to vasiko provlima tote sinisferei sigoura sto na anavei to lampaki sto katsavidi opote tha prepei tili3eis tis vides me plastiko i na agoraseis alles plastikes, epishs sthn agora mporeis na vreis kai plastika koumpomata pou koumpononte stis tripes tou mobo me to kouti, kati san sfines ena pragma. To poli na exoun 50 lepta oi 10 apo aftes tis sfines kai polla lew.

Episis afto me to kalodio tis othonhs prose3eto pare allo ena kalodio epektatiko etsi wste na kataligi afto sto pc kai oxi to kalodio ths othonhs.

Eyxome na voithisa.

<small>[ 23-09-2002, 19:45: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: pios? ]</small>

Δημοσ.

Κάνε το εξής πολύ απλό που έκανα κι εγώ και no more διαρροές.

Πάρε κατ'αρχάς ένα καλώδιο ούτε πολύ χοντρό, ούτε πολύ λεπτό και απογύμνωσε τις άκρες του. Ξεβίδωσε λίγο μια οποιαδήποτε βίδα πίσω από το tower, και τύλιξε την άκρη του καλωδίου γύρω της και βίδωσε την.

Την άλλη άκρη δέστην πάνω σε κάποιο καλοριφέρ ή σε κάποια βρύση, δηλαδή σε κάτι που να καταλήγει στη γη. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με την γείωση της μπρίζας σου που για κάποιον λόγο δε δουλεύει.

Δημοσ.

Σωστός ο ΝeTeD όσον αφορά τη γείωση,αν η μπρίζα δεν έχει γείωση.

Για τις βίδες έχω να πώ τα εξής:

Αν προσέξετε τα MoBo που έχουν μεταλλικές βίδες,η περιοχή γύρω απ΄αυτές δεν εφάπτεται με γραμμές του κυκλώματος (άρα είναι μονωμένες σε σχέση με τις τάσεις)

Αυτή τη στιγμή έχω μπροστά μου 2 PC ανοιγμένα(με μεταλλικές βίδες) καισε κανένα από αυτά δεν κάνουν επαφή οι βίδες με κυκλώματα του ΜοΒο.

(Ψηφιακό πόλύμετρο)

Δημοσ.

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif"> Σωστός ο ΝeTeD όσον αφορά τη γείωση,αν η μπρίζα δεν έχει γείωση.

Για τις βίδες έχω να πώ τα εξής:

Αν προσέξετε τα MoBo που έχουν μεταλλικές βίδες,η περιοχή γύρω απ΄αυτές δεν εφάπτεται με γραμμές του κυκλώματος (άρα είναι μονωμένες σε σχέση με τις τάσεις)

Αυτή τη στιγμή έχω μπροστά μου 2 PC ανοιγμένα(με μεταλλικές βίδες) καισε κανένα από αυτά δεν κάνουν επαφή οι βίδες με κυκλώματα του ΜοΒο.

(Ψηφιακό πόλύμετρο) </font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Σωστός επείσης και ο babis-x. Οι τάσεις που δίνει το τροφοδοτικό δεν ειναι ικανές ν΄ ανάψουν ένα δοκιμαστικό. Η ένδειξη που παίρνεις είναι είτε από δινορεύματα είτε από ελλατωματικό τροφοδοτικό. Πρίν απ' όλα δοκίμασε το εξής απλό: ΓΥΡΙΣΕ ΤΟΝ ΦΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΩΔΙΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ΑΝΑΠΟΔΑ. Δηλαδή ο ακροδέκτης που έπαιρνε φάση να παίρνει τώρα ουδέτερο. Υπό ομαλάς συνθήκας δεν πρέπει ν΄ανάβει το δοκιμαστικό. Αν συνεχίζει κάνε το ίδιο και με το καλώδιο που πηγαίνει στο τροφοδοτικό του υπολογιστή και με κάθε άλλη εξωτερική συσκευή που έχεις συνδεδεμένη. Γράψε αποτελέσματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...