Προς το περιεχόμενο

The official Heroes Season 2 topic

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 375
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι προχωρούσε την υπόθεση αλλά πως;

Και προφανώς τη στιγμή που τόλμησα να φανώ αισιόδοξος για τη σειρά, έρχεται μια ώρα γεμάτη με τα χειρότερα συγγραφικά χαρακτηριστικά που είχε δείξει προηγουμένως η δεύτερη σεζόν. Spoilers μετά το άλμα.

Πριν το επεισόδιο απορούσα πώς θα έρθουν να δέσουν όλα τα dangling threads σε μόλις μιάμιση ώρα, και τώρα έχω μείνει τόσο απορημένος που δε μπαίνω καν στη διαδικασία να το ψάξω. Εδώ ένιωσα πως απλά σκοτώναμε ώρα με χαρακτήρες να φέρονται σαν ηλίθιοι μόνο και μόνο για να μπουν τα πιόνια στη θέση τους... και δεν είμαι καν σίγουρος αν αυτό όντως συνέβη.

Καθόμαστε ας πούμε τώρα και χάνουμε την ώρα μας βλέποντας την Taskmaster ξαδέρφη του Micah να λέει άστοχες αναλογίες για τον Clark Kent (το "Kill Bill" δεν το έχει δει?) λίγο πριν μπουκάρει σε ένα σπίτι για να κλέψει πίσω τα κόμικς του ξαδέρφου της χωρίς να έχει προνοήσει πριν να έχει, oh I don't know, δει καμιά ταινία του Bruce Lee. Hλίθιο, ηλίθιο, ηλίθιο.

Χαρακτηρισμός που πάει γάντι και σε μια πλειάδα ακόμα ηρώων μας. Ο Peter ας πούμε εμπιστεύεται τυφλά έναν άγνωστο τύπο που μόλις δολοφόνησε εν ψυχρώ μπροστά του έναν άνθρωπο. Ο Hiro δε μπορεί να σκεφτεί έναν καλύτερο λόγο για να σταματήσει τον Adam από εκδίκηση για τον πατέρα του? Gee, αυτό κάνει όλα αυτά τα γελοία event mini-series με ήρωες που πλακώνονται μεταξύ τους για μια παρεξήγηση να μοιάζουν με Tolstoy. Και φυσικά έχουμε τον Mohinder να είναι ο εαυτός του, no surprises there. (By the way, έχουμε την παραμικρή ιδεά για ποιο λόγο ο Adam έχει τέτοια καούρα να καταστρέψει τον κόσμο? Μου διέφυγε ή απλά είναι EEEEE-VIL?)

Ugh. U-G-H.

Αν δεν είχα τόσο βίαια αρνητική αντίδραση κάθε φορά που τα διδυμάκια εμφανίζονταν στην οθόνη μπορεί και να είχα εκτιμήσει περισσότερο το πέρασμα της Maya στη σκοτεινή πλευρά που ήταν κι ένα ωραίο display των ικανοτήτων ακόμη κι ενός powerless Sylar. Αλλά δε γίνεται ρε σεις, δηλαδή πραγματικά, η προχειράτζα δεν έχει όρια. Ο Sylar απλά της είπε να ελέγξει τη δύναμή της κι αυτή το έκανε? Να ήταν ιστορία δύο επεισοδίων να πω ας πάει στα κομμάτια, αλλά όταν χτίζεις κάτι επί τρεις μήνες δεν έχεις το δικαίωμα για τέτοια shortcuts! Δεν έχεις!

Και μια τελευταία σκέψη αντί speculation: πώς ακριβώς θα πείραζε αν το cliffhanger του περασμένου επεισοδίου το είχαμε εδώ? Όχι τίποτα άλλο, αλλά άμα είναι να έχουμε την Claire να κλαίει επί ένα επεισόδιο, ας έχουμε τουλάχιστον την ψευδαίσθηση πως ο HRG είναι όντως νεκρός, ειδικά αφού σε αυτό το επεισόδιο δεν προσέφερε απολύτως τίποτα η επίγνωση της κατάστασής του. (ΟΚ, μια σκηνή με τον Mohinder. Big whoop. Ενάμισι λεπτό ήταν, ας πήγαινε στο επόμενο.)

Anyway, στο επόμενο apparently τελειώνει το "Generations". Δε βλέπω πώς μπορεί να γίνει ικανοποιητικά κάτι τέτοιο, αλλά ελπίζω τουλάχιστον να μας αδειάσει τη γωνία ο Suresh. Η παρουσία του αφήνει τους επιρρεπείς στην τεμπελιά συγγραφείς της σειράς να τεμπελιάζουν ακόμη περισσότερο. Αν όλη αυτή η καταστροφική δεύτερη σεζόν ήταν ένα μάθημα προς αποφυγήν για το μέλλον, καλό θα ήταν ο Ινδός να φύγει ανεπιστρεπτί μαζί του, never to be spoken of ever again.

Δεν λέω ίσως να ήμουν υπερβολικός, μέτριο προς καλό ήταν αλλά πως ένα επεισόδιο είναι έστω και λίγο παραπάνω από "μέτριο προς καλό" μετά από αυτά που ευστόχως σχολιάζει ο dark tyler στο blog του;

• Moderators
Δημοσ.
Ναι προχωρούσε την υπόθεση αλλά πως;

Δεν λέω ίσως να ήμουν υπερβολικός, μέτριο προς καλό ήταν αλλά πως ένα επεισόδιο είναι έστω και λίγο παραπάνω από "μέτριο προς καλό" μετά από αυτά που ευστόχως σχολιάζει ο drak tyler στο blog του;

Αυτά που έβαλες στο quote είναι πάνω κάτω και η δική μου άποψη (με εξαίρεση το sub-story του Micah+cousine για το οποίο δεν έχω τις ενστάσεις που αναφέρονται και τον επίλογό του γιατί ο Mohinder έτσι ήταν και είναι και δεν με ενοχλεί).

Ειδικά στο story Sylar και twins έδωσαν ρεσιτάλ πρόχειρου γραψίματος. Δηλαδή,

στο σημείο που η Maya μαθαίνει να ελέγχει την δύναμή της, περίμενα ότι ο Sylar είχε ήδη σκοτώσει τον αδερφό της και δούλευε εκ του ασφαλούς -έχοντας πάρει τη δύναμή του (το οποίο θα είχε βέβαια το πρόβλημα του "πώς ανέκαμψε ο Sylar", αλλά πάλι όπως φαίνεται και αυτό θα το πηδήξουν οι σεναριογράφοι λιαν συντόμως).

Για την Claire το σκηνικό ήταν απαραίτητο, αλλά όχι σε αυτή την έκταση, ειδικά εφόσον εμείς ήδη γνωρίζουμε την τύχη του HRG. Οπότε η ηθοποιός με μια -στην καλύτερη περίπτωση αδιάφορη- ερμηνεία έπρεπε να μας τραβήξει το ενδιαφέρον για την απώλεια του πατέρα της και της normal ζωής της.

Τέλος για Hiro Vs Peter. Το βρίσκω ανόητο. Μπήκαν σε κόπο για να τους βάλουν σε αυτή τη θέση που βέβαια δεν έχει επαρκή αιτίαση. Και καλά ο Hiro πάντα χαζόφερνε λίγο, αλλά ο Peter, ξέροντας ότι έχει τόσες δυνάμεις και ήδη μια φορά παραλίγο να προκαλέσει μεγάλη συμφορά στον κόσμο, θα έπρεπε να είναι πιο συνετός από το να ακολουθεί σα σκυλάκι έναν άγνωστό του και να τον πιστεύει χωρίς να δίνει κάποια παραμικρή βάση στα λογια άλλων..

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ και εγώ ότι το επεισόδιο ήταν μέτριο και σχετικά πρόχειρο. Όμως νομίζω ότι οι σεναριογράφοι την πάτησαν λόγω της απεργίας... Πως αλλιώς θα προλάβαιναν τόσο γρήγορα να κλείσουν την ιστορία?

Όμως θέλω επίσης να τονίσω ότι πολύς κόσμος εδώ έκραζε τόσο καιρό που δεν προχωρούσαν γρήγορα οι εξελίξεις... Το επεισόδιο αυτό είναι η απόλυτη απόδειξη ότι οι γρήγορες εξελίξεις μπορούν εύκολα να καταστρέψουν όλη την ατμόσφαιρα.

Δημοσ.

Παντως ρε παιδια διαβαζω τα σχολια σας και με βρισκεται συμφωνο. Ομως δεν μου αρεσει ο τροπος που σχολιαζουμε , γιατι μου θυμιζει σχολιασμο ποιηματος Σεφερη. Δηλαδη σε αυτον το στιχο ο ποιητης βρικσεται υπο σκεψη στο να φαει ή οχι. Παρακατω ομως αυτη του η σκεψη αναιρηται και ελπιζει οτι θα του φερουν φαγητο απ εξω κτλ. Ενω στην πραγματικοτητα , ετσι του βγηκε το ποιημα , ετσι το εγραψε....

Δεν νομιζω οτι το τρeλο ξεψιρισμα βοηθαει στο να συζηταμε για την σειρα. Ξαναλεω οτι ειμαι απολυτα συμφωνος με τα σχολια σας , αλλα ετσι γινεται. Αλλοτε υπαρχει εμπνευση , αλλοτε οχι. Εγω την παρακολουθω την σειρα γιατι περναει ευχαριστα η ωρα μου , οχι για να την κρινω. Και ξαναλεω οτι και εμενα δεν μου αρεσουν πολλα πραγματα και με ξενερωνουν , αλλα ευτηχως δεν με κανουν να βαριεμαι. Εαν το παθαινα αυτο , απλα θα σταματαγα να την βλεπω.΄

ΥΓ: Ποτε θα τελειωσει το generations?

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους. Είχαμε πολλές αναίτιες αλλαγές στρατοπέδων σε αυτό το επεισόδιο και παρεξηγήσεις μεταξύ ηρώων.

Η Μαγια χωρίς καμία λογική εξήγηση εμπιστεύεται τον Σαιλαρ και όχι τον αδερφό της... λες και έχει καμιά δύναμη υποβολης και επηρεασμού ο Σαιλαρ.

Ο Πετρέλης εμπιστεύτεται τυφλά τον Ανταμ παρολο που δεν γνωρίζει τίποτα γι'αυτόν.

Ο Χίρο συμπεριφέρεται σαν χαζοβιόλης.

Η ιστορία με τον Μαικα,την ξαδέρφη του, τον DL και την Νικι φαίνεται σαν να ήταν εξαρχής σχεδιασμένη για εμπορικούς λόγους και δουλευει περισσότερο ως filler χωρίς να έχει καμία σχέση με την υπόθεση (αυτό ίσχυε βέβαια από το 1ο επεισόδιο του Heroes).

Δημοσ.

Συνοψη χθεσινου επεισοδιου:Κλαμα Κλαιρ,κλαμα Μαγια.Δεν σχολιαζω τη σχεση της με τον Σαιλερ και πως τη βοηθησε να ελεγξει τη δυναμη της,τα'χετε πει πιστευω και εφτασαν χθες σε κωμικοτραγικα επιπεδα.Συνεχιζω λοιπον,η ανευερεση του μεταλλιου του μπαμπα του Μαικα(μιλαμε για συγκλονιστικα πραγματα κυριοι) και τελος το κερασακι στη τουρτα η κραυγη του Χιρο στο τελος του επεισοδιου οπου απλα επιβεβαιωνει ποσο γελοια φιγουρα ειναι εκει μεσα.Εις ανωτερα...

Δημοσ.

μετριοτατο το επισοδειο,απο κακο στο χιροτερο παει

τοθλαχιστων περιμενα τη κσαδερφη του μαικα να ριξει ξιλο στους ληστες,αλλα ελπιδες μου καταστραφηκαν.η βλάμενη δεν σκεφτηκε να δει καμια ταινια με τον halk hogan και να τους καθαρισει με ανεση.και εμας θα εδινε την ευχαριστηση,και η ιδια δεν θα ειχε μπλεξει...

ο peter,οπως ητανε και στο πρωτο κυκλο,ετσι εχει μεινει και τωρα.το παληκαρη για νοσοκομος ειναι,kai oxi σιγουρα για καποιον που πρεπει να σωσει κοσμο...καικαμe

ο hiro,ενταξει,τον σινγχορω,απο την αρχη της σειρας μασ εδωσαν να καταλαβουμε οτι ειναι κομικος χαρακτηρας,μα...κια επιτρεπεται σ'αυτον.

μ'αρεσει να κραζω

Δημοσ.

Kala to epeisodio epihkos aparadekto milame..

Kala tis ekselikseis pou tis eidate mporeite na mou peite??

Ma petane sto prohgoumeno epeisodio ayth thn pratt os ton kyrio ypeythino tou virus, mas ta prhzei o astynomos mexri na mathei poia einai, kai se 10 lepta edo mathenoyme poia einai, ti exei kanei, ksernaei pou einai o ios KAI thn ksepastreyei o adam!!eleos..

Ayto to klapsiarisma ths maya DEN ANTEXETE!!! Kai dld eprepe na vrethei o sylar gia na thn peisei oti mporei na eleksei tis dynatothes tis?? toso kairo den mporouse afou to ithele eksisou poly??

To allo me ton maika axarakthristo, epihkos aparadekto..h kopelia mono ekpompes mageirikhs iksere na vlepei, kamia me ton chuck norris dld den mporouse na dei?? :D

oso gia thn cheerleader...ELEEEEOOOOSSS opos eipan kai oi prohgoumenoi mas ta epriksan miso epeisodio gia kati pou kseroume oti den einai alithino kai kseroume 100 % oti kapoia stigmh tha ksanasynanthithoune!!!

Ainte na teleiosei giat mou esvhsan thn apisteyth perysinh xronia mesa se 11 epeisodia..

Pantos telika h MONADIKH seira pou h deyterh xronia einai kalyterh apo thn proth einai to dexter...oles oi alles apo to kako sto xeirotero...

Δημοσ.

μόυφα όντως αυτό το επεισόδιο, αλλά όλοι το βλέπουμε. Πλέον έχω πάψει ΚΑΙ αυτή τη σειρά να τη βλέπω στα σοβαρά. Απλά περνά ευχάριστα η ώρα και δεν παραπονιέμαι για τις ππριές που κάνουν στη 2η σεζόν. Ο μόνος λόγος που παραπονιέμαι(αυτό πάει χ1000 και για το Prison Break) είναι ότι σε κάνουν να καραγουστάρεις 1η σεζόν και μετά σε ξενερώνουν

Πάντως το Dexter , How i met your mother,Supernatural είναι από τις λίγες Ongoing σειρές που δεν παρατηρείται το παραπάνω

Δημοσ.

Teleiwse kai o 2 kiklos opws deixnei sto telos toy epeisodioy 11.

Kai mallon to kanane giati twra einai i apergia kai otan leixei h apergia tha xekinisoyn to volume 3 opws to eipan. Pantws ginontai arketa pragmata se ayto to epeisodio opws:

Gia ligo o petrelis exei allaxei stratopedo(Pigenontas mazi me ton adam) alla eytixws o aderfos toy ton fernei ston "isio" dromo. O syler meta apo arketa epeisodia exei arxisei kai exei prwtagonistiko rolo pali kai telos o "iptamenos" petrelis pethainei... Genikws ginontai arketa se ayto to epeisodio gia na mas kratisei i seira kai ston 3 kyklo(volume).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...