lukes1960 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 Μην σας κουράζω, ας το διαβάσει μόνο οποιος έχει χρόνο και όρεξη να γελάσει μαζί μου.... Ήθελα έναν σκήρό δίσκο..έτσι άρχισε η ταλαιπορία. Πήρα λοιπόν από το πλαίσιο ένα WD80GB και αφού ήμουν προετοιμασμένος για 150Ε, τον βλέπω σε δύο εκδόσεις, την απλή με 2MB cache[127E] και την καλή JB με 8MB cache [155E] όπως ήταν ο πρώτος 120GB JB. Παίρνω τον καλό γρήγορο JB στο σπιτάκι μου και πάω να τον κόψω, αλλά το fdisk μου βγάζει μόνο σύνολο 10GB [σαφώς και επέλεξα support large volumes? - yes]. Λέω ότι μάλλον θα έχω παλιά έκδοση fdisk, μπορεί να ήταν bootdisk W98SE αλλά δεν ήμουν και σίγουρος. Ας πάρω από φίλο άλλη boot δισκέτα. Τα ίδια, 10GB. Λες να μου πούλησαν λάθος δίσκο? Ας ανοίξουμε το κουτί να δούμε ετικέτα...όλα καλά 80GB JB. Τώρα??!! Ε, δεν πειράζει, θα βάλω CD των XP και βλέπουμε [διευκρινίζω ότι ήθελα FAT32 + dual boot WME/XP]. Μετά την εισαγωγή μου ανακοινώνει ότι βρίσκει ένα αφορμάριστο δίσκο 80GB [ole,ole] και αν θέλω να τον φορμάρω. Σαφώς ναι αλλά θέλω πρώτα να τον κόψω. Δεν πειράζει αφού δεν γίνεται να τον κόψω τώρα, θα τον κόψω μετά με PM 7.0, καλά δεν είπα μέχρι εδώ? Να όμως ότι προσφέρονταν μόνο δύο format - NTFS και NTFS Raw και όχι όλα τα γνωστά FAT, quick κτλ. όπως συνήθως. Δεν πειράζει λέω πάλι αισιόδοξα, θα το αλλάξω μετά και πάλι με τον Magic για FAT, άρα ας επιλέξω τώρα NTFS Raw, φτάνει να ξεκινήσω κάτι να κάνω, είναι και αργά. Install XP χωρίς προβλήματα και πάω για PMagic 7. Τον έκοψα στα τρία C/D/E και άφησα τα XP να είναι στο D [λογικό για μετέπειτα dual boot με Millenium στον C]. Ολα καλά, πάμε να αλλάξουμε NTFS στο FAT32 να είναι προσπελάσιμα όλα αρχεία από παντού. Οχ.. δεν γίνεται.. δεν με αφήνει να αλλάξω γιατί το λειτουργικό χρησημοποιεί κάποια αρχεία. Γαμώτο πάλι από την από την αρχή αλλά τώρα τουλάχιστον είναι κομμένος στα τρία ο δίσκος, ας είναι φορμαρισμένος NTFS. Boot από CD των WME και πάω να μπώ στο DOS να τσεκάρω τι έγινε το fdisk και να φορμάρω σαν FAT32 και τι δεν βλέπω? Στο fdisk έχει σύνολο σαν 10 GB όπως παλιά και extended άλλα 70GB [για τον D+E]. Τρέλα λέω'γώ, αλλά τουλάχιστον έχω ογδονδάρι. Από τότε όλα κανονικά....πρώτα ΜΕ [με αργό υποχρεωτικό φορμάρισμα όλων δίσκων- partitions εν μέσω install Millenium - δεν σε αφήνει να φορμάρεις μόνο ένα partition] στον C και μετά XP στον D και τέλος. Έτσι σήμερα έχω έναν κανονικό 80GB αλλά στο DOS παραμένει αυτή η τρέλα - μάλιστα ταιριάζουν και τα percents - σύνολο 10 GB - βλέπε crypto80GB--- [1. partition {12%}=10GB + extended 88%= 70GB]
deathlok Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 ego to diavasa!!mallon ixa poli orexi giati perimena na teliosi to download tou unreal.tespa to mono sxolio pou exo na kano einai gia pio logo thes na exeis kai 98.to leo giati to ntfs einai kalitero san file system gia kanena allo logo!!
SATELLITE2SATELLITE Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ. Αυτό είναι ένα bug του fdisk/win98 se. Μπορείς να κάνεις ένα και μόνο partition - ας λέει 10GBs - θα δείς τελικά { C: = 80GBs }. Αν θες 2 partitions τότε γράψε 50% όταν δημιουργείς το πρώτο και κατόπιν όσο σου προτείνει για το δεύτερο partition και logical drive. Φυσικά θα είναι και τα δύο FAT32. Υποθέτω ότι η μητρική βλέπει σωστά με τον ide controller της το μέγεθος του δίσκου σου, αν όχι τότε ένα bios upgrade θα βοηθούσε. Φιλικά, Κώστας.
lukes1960 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 Ευχαριστώ στον SATELLITE2SATELLITE, αυτό θα έπρεπε να το ξέρουμε, μας έπιασαν αδιάβαστους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.