Fidelio Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 οχι leftermann δεν μπορεί ...μόνο με ψωμι και νερό και να μην κάνει 8αρια στα πρώτα 100 μετρά πεζοπορίας ...όχι να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα , δεν το συζητάμε καν . anyway είναι μια μικρή ιστορία με κάτι πράγματα που λέγονται αμινοξέα μη απαραίτητα σε σειρά καθώς και βιταμήνες και μεταλικά στοιχεία -δεν αναφέρομαι σε heavy metal συγκρότημα - και διάφορα αλλα , οπου ....
The_Judas Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Οι άνθρωποι δεν τρώνε τα φαγητά μόνο και μόνο για την διατροφική τους αξία. Αλλιώς αντί για παστίτσιο θα μπορούσαμε να τρώμε ένα συνδυασμό γάλατος,αυγών,ξηρών καρπών για να παρουμε τις ουσίες που περιέχει αυτό το φαγητό.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 οχι leftermann δεν μπορεί ...μόνο με ψωμι και νερό και να μην κάνει 8αρια στα πρώτα 100 μετρά πεζοπορίας ...όχι να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα , δεν το συζητάμε καν . anyway είναι μια μικρή ιστορία με κάτι πράγματα που λέγονται αμινοξέα μη απαραίτητα σε σειρά καθώς και βιταμήνες και μεταλικά στοιχεία -δεν αναφέρομαι σε heavy metal συγκρότημα - και διάφορα αλλα , οπου .... Βεβαίως ο leftermann με ψωμί και νερό και μια φάβα με κρεμύδια ξεγυρισμένη, και μισό κιλό φασόλια σαλάτα με ντοματούλα και αγγουράκι (μιαμ-μιαμ), όχι για πεζοπορία, αλλά και σε οπλασκήσεις 3 ημερών μπορεί να αντεπεξέλθει. Βιταμίνες και αμινοξέα έχουν και οι πεταλούδες αλλά αν δεν είναι Κινέζος καλύτερα να τις αφήσει κατά μέρος.
galil Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 +1 κ από 'δω. Εύχομαι να θάψουν τα παιδιά τους οι φίλτατοι κυνηγοί. Μου αρέσουν πολύ οι μετρημένες απόψεις όπως η παραπάνω... Όσο για το θέμα που έχει προκύψει φαίνεται πως πολλοί μπερδέυουν το νόμιμο κυνήγι με τη λαθροθηρία. Οι ερασιτέχνες κυνηγοί που ζήτημα είναι αν στους 6 μήνες της κυνηγετικής περιόδου καταφέρνουν να πιάσουν πάνω από 10 μπεκάτσες και -αν είναι τυχεροί- και κανέναν λαγό δε νομίζω πως αποτελούν κίνδυνο για την πανίδα. Έλεος δηλαδή!! Από εκεί κ πέρα το κυνήγι ειδών υπό εξαφάνιση όπως είναι τα ελάφια, οι αρκούδες ή ορισμένα πτηνά απαγορεύεται εδώ και χρόνια από το νόμο και φυσικά αυτοί που το συνεχίζουν δεν είναι οι απλοί κυνηγοί αλλά κυκλώματα που έχουν συμφέροντα από το εμπόριο των συγκεκριμένων ειδών. Τώρα το πόσο λογικό είναι να ψηφίζουμε για να απαγορευτεί κάτι που εδώ κ χρόνια είναι παράνομο το αφήνω στην κρίση σας...
Lucifer Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δεν είναι θέμα κινδύνου, είναι θέμα νοοτροπίας. Όπως αυτοί που βασανίζουν γάτες, σκυλιά και δε συμμαζεύεται.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Φίλε galil όντως είναι άσχετοι και αποκλείεται να πιάσουν πράγματα που τρώγονται. Εξάλλου δεν βγαίνουν να σκοτώσουν για να φάνε. Να φάνε έχουνε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ξέκαναν τις 2 κουκουβάγιες -όλες κι όλες- που είχα εδώ γύρω από το σπίτι μου. Και τέλος πάντων με την μία είχα ιδιαίτερες σχέσεις και μου λείπει. Το ίδιο διασκεδαστικό θα μου ήτανε να σημαδεύω τους ίδιους αλλά όπως προείπα καταπνίγω τα ένστικτά μου έστω και με το ζόρι.
Dr.Strangelove Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Ο άνθρωπος, όπως και πάρα πολλά άλλα είδη του ζωικού βασιλείου, από τη φύση του είναι κυνηγός. Πρόσφατα όμως απέκτησε οικολογική συνείδηση και θεωρεί απαράδεκτο το κυνήγι αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταναλώσει κρέας από ζώα που ζουν υπό άθλιες συνθήκες μόνο και μόνο για να του προσφέρουν το κρέας τους. Αν κάτι αποτελεί βιασμό της φύσης είναι η εκτροφή ζώων, πτηνών και ψαριών για κατανάλωση και όχι το κυνήγι και το ψάρεμα.
Lucifer Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Να δεις πόσο εγκληματικό είναι να ποστάρει κανείς χύμα χωρίς να έχει διαβάσει τα προηγούμενα ποστ!
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Ο άνθρωπος έκανε οικόσιτο ζώο τον πρώτο σκύλο την πρώτη γάτα και την πρώτη κατσίκα πριν 9.000 χρόνια. Αλλά αν πρόκειται να πρέπει να εξολοθρέυσει τα εναπομείναντα λιοντάρια, τις κουκουβάγιες, τα ελάφια, τα αγριογούρουνα χάρην παραδόσεως, έ όχι, έχουμε σοβαρές ενστάσεις ως προς αυτό. Οι κατσίκες δεν είναι απειλούμενο είδος, άσε που δεν χρειάζεται να κυνηγάμε το οτιδήποτε για να φάμε όπως ο άνθρωπος-κυνηγός που αναφέρεις. Ο άνθρωπος από την φύση του έψαχνε να βρει σπηλιές για να χωθεί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά πρέπει να καταργήσουμε τα τούβλα. Ο άνθρωπος-κυνηγός και ο άνθρωπος των σπηλαίων ανήκουν στην προϊστορία.
galil Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Aigeas ποιος σου είπε οτι δεν τρώγονται; Τι νομίζεις οτι τα κάνουν τα πτηνά που πιάνουν στο κυνήγι; Τα πετάνε; Όσο για τις κουκουβάγιες σου λυπάμαι αλλά αυτή είναι η μοίρα όλων των ζωντανών οργανισμών. Κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα να πεθαίνουν. Ξέρεις πόσοι άνθρωποι έχουν πεθάνει από άγρια (και όχι μόνο) ζώα; Και για να σε προλάβω...δεν ήταν όλοι τους κυνηγοί. Την έχουν πάθει κ αθώοι...
Dr.Strangelove Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Να δεις πόσο εγκληματικό είναι να ποστάρει κανείς χύμα χωρίς να έχει διαβάσει τα προηγούμενα ποστ! Αν απευθύνεσαι σε μένα, τα έχω διαβάσει όλα, ή έστω σχεδόν όλα γιατί μετά από ένα σημείο κατάντησε κουραστική η διαμάχη φυτοφάγων-κρεατοφάγων που ούτως ή άλλως ουδεμία σχέση έχει με το αρχικό θέμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Aigeas ποιος σου είπε οτι δεν τρώγονται; Τι νομίζεις οτι τα κάνουν τα πτηνά που πιάνουν στο κυνήγι; Τα πετάνε; Όσο για τις κουκουβάγιες σου λυπάμαι αλλά αυτή είναι η μοίρα όλων των ζωντανών οργανισμών. Κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα να πεθαίνουν. Ξέρεις πόσοι άνθρωποι έχουν πεθάνει από άγρια (και όχι μόνο) ζώα; Και για να σε προλάβω...δεν ήταν όλοι τους κυνηγοί. Την έχουν πάθει κ αθώοι... Αυτό εννοώ κι εγώ. Ποια -προϊστορική- ηθική με εμποδίζει να σκοτώνω ανθρώπους; Ίσα-ίσα δεν υπάρχει πιο φυσικό πράγμα. Αυτή είναι η μοίρα των ζωντανών οργανισμών, όπως σωστά είπες. Ξέρεις τι χαρά θα πάρω αν δω κυνηγό να σφαδάζει στο έδαφος; Αν έχεις ενστάσεις τον τρώω κιόλας, δεν έχω πρόβλημα.
Dr.Strangelove Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 ...Αλλά αν πρόκειται να πρέπει να εξολοθρέυσει τα εναπομείναντα λιοντάρια, τις κουκουβάγιες, τα ελάφια, τα αγριογούρουνα χάρην παραδόσεως, έ όχι, έχουμε σοβαρές ενστάσεις ως προς αυτό.. Μάλιστα... μιας και το θέμα είναι η απαγόρευση του κυνηγίου στης πυρόπληκτες περιοχές, ας κάνουμε ένα νεο petition για να σώσουμε τα λιοντάρια του Ταϋγετου. btw, αν ο άνθρωπος είχε αποφασίσει ότι του αρέσει το κρέας του λιονταριού και όχι της κατσίκας και της αγελάδας, μπορεί τώρα να ήταν αυτά είδη υπό εξαφάνιση και να εκτρέφαμε αιλουροειδή. Επίσης, κάτι που πρόσεξα τώρα στο 1ο post... σκεφτείτε μόνον ότι από την φωτιά της Πάρνηθας χάθηκε και μεγάλος αριθμός από τα 450 κόκκινα ελάφια που ζούσαν στο δάσος, τα λιγοστά υπόλοιπα θα τ' αφήσουμε έρμαια των κυνηγών;Πότε επιτρεπόταν το κυνήγι στην Πάρνηθα; :roll:Ίσα-ίσα που κάποιοι έλεγαν ότι ο πληθυσμός των ελαφιών είχε αυξηθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια που είχε δημιουργηθεί πρόβλημα στο ευαίσθητο οικοσύστημα του δρυμού.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Πάντως Strangelove πρέπει να είσαι ενήμερος ότι στον Ταϋγετο υπήρχαν λιοντάρια. Απλά υπήρχαν και το ίδιο κάφροι όπως και σήμερα, έστω κι αν αυτοί είχαν τον στοιχειώδη αντρισμό και πήγαιναν με δόρατα και ξίφη. Έτσι οι λείες συρρικνώθηκαν.
galil Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Εντάξει Aigeas αν εξισώνεις ανθρώπους και ζώα έχει μια λογική αυτό που λες. Όμως επειδή για μένα η ανθρώπινη ζωή έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από αυτή των ζώων διαφωνώ. Μπορεί και να κάνω λάθος δεν ξέρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.