Panos69 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2002 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2002 Γεια σας! Μια ερωτηση βρε παιδια γιατι εχω μπερδευτει! Χτιζεται το σπιτι μου και θελω να περασω καλωδια για να συνδεσω τον Η/Υ με τηλεοραση/βιντεο/DVD/στερεοφωνικο αλλα με τι καλωδια; Εχω ακουσει για RCA για UTP και για τα δικτυα ETHERNET & FIREWIRE. Στην ουσια με ενδιαφερει καλωδιο για ηχο και εικονα (και πολυκαναλο ηχο). Επισης η αποσταση αναμεσα στον Η/Υ και τις συσκευες ειναι 21 μετρα. Τελος να πω οτι δεν εχω αποφασισει ακομη για τι "μαρκες" συσκευων θα παρω. Ευχαριστω!
xsterg Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2002 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2002 file kalosterioto na einai!!! ta kalodia ego proteino na mhn ta peraseis alla na peraseis solines mesa stoys toixoys san aytoys ths hl egkatastashs. etsiargotera tha baleis ayta pou theleis esy. ase pou an xreiastei na allajeis kati h na prostheseis kati sto mellon tha einai etsi poly pio eykolo. yparxoyn malista kai eidikes prizes analoga gia to ti xreiazesai. px prijes rj, bnc, sub d-9, sub d-25, hxeion, kai ena soro alles. apla zhta ton katalogo ton diakopton, prizon pou tha baleis kai pare mia geusi gia to ti mporeis na kaneis. epimeno na mhn xtiseis kalodia mesa ston toixo alla na mpoun mono solines. ta lalodia ta pernas otan einai etoimo to spiti kai malista akomi kai otan tha exei katoikithei.
christos44 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2002 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2002 file kalosterioto na einai!!! ta kalodia ego proteino na mhn ta peraseis alla na peraseis solines mesa stoys toixoys san aytoys ths hl egkatastashs. etsiargotera tha baleis ayta pou theleis esy. ase pou an xreiastei na allajeis kati h na prostheseis kati sto mellon tha einai etsi poly pio eykolo. yparxoyn malista kai eidikes prizes analoga gia to ti xreiazesai. px prijes rj, bnc, sub d-9, sub d-25, hxeion, kai ena soro alles. apla zhta ton katalogo ton diakopton, prizon pou tha baleis kai pare mia geusi gia to ti mporeis na kaneis. epimeno na mhn xtiseis kalodia mesa ston toixo alla na mpoun mono solines. ta lalodia ta pernas otan einai etoimo to spiti kai malista akomi kai otan tha exei katoikithei. Απόλυτα σωστός. Κοίταξε και για έτοιμα κανάλια όπου κάθε καλώδιο ( audio, video κλπ) έχει δική του διαδρομή και δεν επιρρεάζει τα γειτονικά.Οπου κάνει καμπύλη ή γωνιά τοποθέτησε κουτιά. Καλορίζικο!!
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2002 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2002 Γιατί ρε παιδιά είναι καλύτερα να μην τα περάσει μέσα στον τοίχο; Βάζοντας τα όπως είναι και η ηλεκτρική εγκατάσταση, θα είναι ΟΚ! Το μόνο που πρέπει να ξακαθαρίσεις είναι ότι πρέπει να δώσεις αρκετά λεφτά ώστε να πάρεις καλώδια που θα έχουν καλή συμπεριφορά από παρεμβολές. Γιατί τα καλώδια θα είναι κοντά, αν όχι δίπλα, και θα υπάρχξουν αλληλεπιδράσεις. Σου προτείνω τα παρακάτω καλώδια (όχι μάρκα) για κάθε περίπτωση: Audio: Θα ήταν χρήσιμο για τον Η/Υ να βάλεις μία οπτική ίνα, ψηφιακό ήχο σε 5.1 ηχεία (αν έχεις ανάλογη κάρτα/ηχεία. Αλλιώς και αν πας για δωμάτιο σε στυλ private home cinema, τότε πρέπει να περάσεις καλώδια RCA. Ο αριθμός των θα είναι ανάλογος με τα ηχεία. Μην ξεχνάς και το subwoofer! Video: Για τον Η/Υ ένα composite (RCA) είναι αρκετό. Για παραπάνω σκέψου άλλες λύσεις, όπως S-Video Ethernet: Ανάλογα. Πρέπει να αποφασίσεις αν θα χρησιμοποιήσεις κάποτε hub. Αν ναι τότε καλώδια δικτύου UTP για hub. Στην αντίθετη περίπτωση κοιτάς για crossed καλώδιο UTP για σύνδεση 2 Η/Υ και μόνο. Τέλος, θα βοηθούσε να μας έκανες ένα απλό σχήμα με τις συνδέσεις που θέλεις να κάνεις ανάμεσα στις συσκευές. Ή να μας έλεγες τι θέλεις να βγάζεις από ποια συκευή, για να σε βοηθούσαμε αρκετά καλύτερα και συγκεκριμένα. Πιστεψέ με έχω κάνει και εγώ τρελές συνδέσεις συσκευών στο δωματιό μου, που δεν θα μπορούσα να τις κάνω αν δεν τις είχα γράψει κάτω σε χαρτί.
xsterg Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 giati file timiman, tha xreiastei na allajei kalodia kapoia stigmi. eite giati tha exei problima, eite giati tha exei brei alla pio kala, eite giati tha thelei na kalupsei kai alles anagkes. to oti kananme mia egkatastash den shmainei oti tha einai kai aionia!!! oi anagkes diaforopoioyntai olin thn ora.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 Μήπως λέμε τα ίδια; Εγώ πρότεινα να βάλει αγωγούς στον τοίχο και να περάσει καλώδια. Τα οποία θα αλλάζουν στο μέλλον άνετα. Δεν εννοώ fixed καλώδια.... Πάντως θα βοηθούσε να μας πει τι ακριβώς θέλεις να συνδέσει με τι, και αν μιλάμε για ένα δωμάτιο Hi-tech ή για ολόκληρο το σπίτι
marios1957 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 Εγκρινω και επαυξανω για τους σωληνες,με μια υποδειξη:Καθε καμποσα μετρα(ΔΕΝ ειμαι ειδικος για να ξερω ακριβως),να βαλεις και δακτυλιδια-φερριτες στους σωληνες.Θα κερδισεις σε αποσβεση αρμονικων-παρασιτων... Καλοστεργιωτο,καλη ζωη ναχεις!
Panos69 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 Παιδια πρωτα απ'ολα ευχαριστω για τις απαντησεις και τις ευχες σας! Φανταζομαι οτι μπορω να ακολουθησω διαφορες λυσεις αλλα η βασικη μου απορια ειναι σχετικα με το κοστος και την αποσταση (21 μετρα). Αυτο που θελω να πετυχω ειναι να συνδεθει ο Η/Υ με την τηλεοραση για να μπορω να βλεπω και να γραφω στον σκληρο διαφορες εκπομπες,αλλα επισης και να μπορω να στελνω εικονα (και ηχο) απο τον Η/Υ στην τηλεοραση με σκοπο να γραφω στο βιντεο πραγματα απο τον Η/Υ (π.χ. κατι απο Powerpoint!). Επισης θελω ο Η/Υ να ειναι συνδεδεμενος με το Hi-Fi συστημα και τα ηχεια του,που φανταζομαι θα μπορουν να ειναι συνδεδεμενα με την τηλεοραση/βιντεο κτλ.Αυτα ειναι μερικα απο αυτα που εχω στο νου μου! Ελπιζω να μην σας μπερδεψα! Τελος να πω οτι ηδη υπαρχουν οι σωληνες/θηκες καλωδιων για τις οποιες μιλησατε και τα υπολοιπα καλωδια ρευματος ειναι ηδη περασμενα. Το θεμα τελικα ειναι οτι μαλλον μπερδευτηκα απο τα ενδιαφεροντα αρθρα των περιοδικων HITECH και RAM των τελευταιων μηνων!!! Ευχαριστω και παλι (και περιμενω και αλλα posts!).
xsterg Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 loipon paidia. ta daxylidia apo feriti den mpainoyn sta kalodia mesa se toixoys. prepei na jereis na dikaiologeis thn kathe kinisi. giati na balo ekei daxtylidi feriti? giati na mhn balo? ara tha prepei kapoios gnostis na sxediasei thn oli egkatastasi. episis tha prepei na jereis ti akribos kanoyn ta daxtylidia feriti alla kai ti den kanoyn. prosopika exo diabasei arketa themata kai exo kanei arketes egkatastaseis sxetikes me hlektromagnhtiki symbatothta thorakisi syskeyon kai geioseis. mporo na se boithiso an xreisteis kati. file Panos69 steile moy email gia na soy steilo to kinhto moy an xreiazesai kati.
Panos69 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 Φιλε μου σχετικα με τους φερριτες διαβασα στο HITECH Οκτωβριου οτι μπορει μερικες φορες να δημιουργησουν προβλημα αν δεν χρησιμοποιηθουν σωστα. Για τις παρεμβολες,αυτο που εχω κανει ειναι να μπουν τα καλωδια για τα οποια μιλαμε σε διαφορετικα "λουκια/σωληνες" απο τα καλωδια ρευματος.Λετε να μην ειναι αρκετο αυτο? Αυτο που με απασχολει ειναι η αποσταση των 21 μετρων. Η κατασταση μπερδευτηκε κι αλλο χθες που διαβασα για το νεο λειτουργικο της Microsoft το Windows xp Media Center Edition που θα κυκλοφορησει συντομα. Τα πραγματα αλλαζουν συνεχεια!!!
yannis27gr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 Nomizo oti h apostasi, 21 metra, einai megali kai den tha exeis kali eikona (anaferomai se syndesi DVD se tv). O hxos tha einai ok alla h eikona kakh. Den to ksero prosopika alla to idio skeftomoun na kano ki ego ki o texnikos me apetrepse (ki h apostasi htan 10 metra, oxi 21) An kapoios to exei dokimasei, as grapsei na mas pei ti poiotita eixe.
christos44 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2002 </font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif"> Για τις παρεμβολες,αυτο που εχω κανει ειναι να μπουν τα καλωδια για τα οποια μιλαμε σε διαφορετικα "λουκια/σωληνες" απο τα καλωδια ρευματος.Λετε να μην ειναι αρκετο αυτο? </font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Ακόμη καλύτερα θα ήταν αν κάθε γραμμή είχε το δικό της, ανεξαρτητο "λούκι/σωλήνα". Γιαυτό σε προήγούμενο post έγραψα για πολυκάναλες γραμμές που μπορούν να τοποθετηθούν μόνιμα στον τοίχο και μέσα από κάθε κανάλι ( λούκι/σωλήνα) να περάσεις χωριστά κάθε γραμμή που θέλεις, χωρίς να υπάρχει αλληλοεπίδραση, αλλά και λόγω τις αποστάσεως, να μπορείς να κάνεις ενδιάμεσα ενίσχυση του μεταφερομένου σήματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.