Προς το περιεχόμενο

γκρινια : νεος τροπος γραφης.

Toufas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με την προσέγγιση του Lucifer.

Είναι εξαιρετικά παραγωγικό, ακριβές και λυτρωτικό το να γράφει κάποιος σωστά, κάνοντας χρήση λέξεων που δεν είναι τόσο καθημερινές.

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι που "δεν περιγράφεται". Απλά εμείς είμαστε πολύ συχνά ανίκανοι να το κάνουμε.

Και δεν συμφωνώ με τη λογική που λέει ότι πάντα υπήρχε αγραμματοσύνη και λεξιπενία, άρα τις σας φταίνε οι συντμήσεις, η ανορθογραφία και τα ξεχασμένα φωνήεντα. Οτιδήποτε σακατεύει τη γλώσσα, σακατεύει και την επικοινωνία.

Κοιτάζω πρώτα τον εαυτό μου, που λόγω σπουδών και (κυρίως) λόγω της σχιζοφρένειας στην επαγγελματική μου ζωή τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιώ "βιαστικά" κείμενα καθώς και αγγλικούς όρους, μιας και αναγκάζομαι να γράφω αγγλικά στη δουλειά.

Βρίσκω θλιβερό το γεγονός, ότι πριν 10 χρόνια ήμουν αλάνθαστος στην ορθογραφία, έγραφα ασύγκριτα καλύτερα από ότι τώρα και έκανα χρήση λέξεων που μπορεί να με κοίταζαν ενίοτε οι άλλοι ως απομεινάρι άλλης εποχής, αλλά περνούσαν ακριβώς το μήνυμα.

Όπως ήδη είπε και κάποιος άλλος, το εύκολο δεν είναι πάντα το καλύτερο.

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γιατι ρε πεδια το λετε αφτο, που ινε το κακο να απλοπιιθι ι ορθογραφια τισ γλοσασ μασ; Ο σκοποσ δεν ινε να επικινονουμε; Τι ομορφια λετε τορα, μια χαρα διναμεθα κε μιλοντασ απλα κε κατανοιτα. Το νοιμα ινε στο νοιμα εξαλου.

Δεν το γραφο κε στα greeklish, αρκετα εποδινο ίνε ιδι.

Θα συμφωνήσω με την προσέγγιση του Lucifer.

Είναι εξαιρετικά παραγωγικό, ακριβές και λυτρωτικό το να γράφει κάποιος σωστά, κάνοντας χρήση λέξεων που δεν είναι τόσο καθημερινές.

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι που "δεν περιγράφεται". Απλά εμείς είμαστε πολύ συχνά ανίκανοι να το κάνουμε.

Και δεν συμφωνώ με τη λογική που λέει ότι πάντα υπήρχε αγραμματοσύνη και λεξιπενία, άρα τις σας φταίνε οι συντμήσεις, η ανορθογραφία και τα ξεχασμένα φωνήεντα. Οτιδήποτε σακατεύει τη γλώσσα, σακατεύει και την επικοινωνία.

Κοιτάζω πρώτα τον εαυτό μου, που λόγω σπουδών και (κυρίως) λόγω της σχιζοφρένειας στην επαγγελματική μου ζωή τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιώ "βιαστικά" κείμενα καθώς και αγγλικούς όρους, μιας και αναγκάζομαι να γράφω αγγλικά στη δουλειά.

Βρίσκω θλιβερό το γεγονός, ότι πριν 10 χρόνια ήμουν αλάνθαστος στην ορθογραφία, έγραφα ασύγκριτα καλύτερα από ότι τώρα και έκανα χρήση λέξεων που μπορεί να με κοίταζαν ενίοτε οι άλλοι ως απομεινάρι άλλης εποχής, αλλά περνούσαν ακριβώς το μήνυμα.

Όπως ήδη είπε και κάποιος άλλος, το εύκολο δεν είναι πάντα το καλύτερο.

+10^10000000000000000

Μουτζώνω τον εαυτό μου για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Πριν γραφτώ στο Insomnia έγραφα σε ένα άλλο forum στο οποίο με παρακολουθούσαν κάποιοι φανατικά από γλωσσικό ενδιαφέρον και μόνο, αν και συνήθως διαφωνούσαν 1000% με εμένα, καθώς χρησιμοποιούσα από χυδαία λαϊκή μέχρι αρχαϊζουσα ταυτόχρονα (με τρομερό στυλ θα έλεγα κιόλας). Πλέον βλέπω ότι αγκομαχώ για να υπερβώ το απλό καθημερινό λεξιλόγιο. Μάλλον θα πρέπει να αρχίσω το διάβασμα και πάλι.

Δημοσ.

Φιλε desolatorXT δεν ισχυριστηκε κανεις ποτε πως παλιοτερα δεν υπηρχαν αγραμματοι και αμορφωτοι ανθρωποι..Καθε αλλο βεβαια.Απλα σημερα ισως το ποσοστο αυτο να ανεβαινει περισσοτερο και σε αυτο να βοηθα και η χρηση των λατινικων γραμματων στη γραπτη μας γλωσσα.Αν εμεις ΟΛΟΙ δεν κανουμε κατι για να σωσουμε οπως μπορουμε την μητρικη μας γλωσσα,τοτε δεν θα μας βοηθησει ουτε το κρατος ουτε κανεις.Κι ερχομαι στο σημειο που δεν εισαι περηφανος για το οτι εισαι Ελληνας... Οπως πολυ σωστα προανεφερε ο φιλος KWSN_Men,πολυ πιθανον οι ευθυνες να ξεκινουν απο εμας τους πολιτες,γιατι δεν εχουμε το σθενος να αλλαξουμε εμεις πρωτα καποια πραγματα,τα οποια ενοχλουν αλλους και οχι απαραιτητα μονο τον εαυτο μας...Αν για σενα ειναι καλυτερο λογω βαρεμαρας ή ελλειψης χρονου να κατακρεουργεις και να αλλαζεις την γλωσσα σου.. τοτε μπορω να φανταστω οτι το ιδιο βαρεμαρα θα αισθανεσαι οταν σκεφτεσαι να πεταξεις ενα σκουπιδι σε ενα καλαθι αχρηστων.... Παντα φιλικα..

Δημοσ.
desolatorXT το ότι μπερδεύεις αρκετές φορές το προσπαθείτε με το προσπαθείται(??) και το μπορείτε με το μπορείται(??) αν δεν προέρχεται από την χρήση των greeklish και την λάθος εκμάθηση της γλώσσας τότε από τι προέρχεται????από βιασύνη??από κάτι άλλο??

εκτός αν θες να καταργηθούν και τα διαφορετικά ι,η,οι,ει και τα πρόσωπα και οι πτώσεις εκτός του ο και του ω...

οφείλεται στο ότι πληκτρολογώ το μύνημα αντί να γράφω με το χέρι... Το εξηγησα νομίζω πριν...

Γνωρίζω πολύ καλά ότι το "ε" χρησιμοποείται όταν αναφέρεσε σε β πλυθηντικό πρόσωπο...

Φιλε desolatorXT δεν ισχυριστηκε κανεις ποτε πως παλιοτερα δεν υπηρχαν αγραμματοι και αμορφωτοι ανθρωποι..Καθε αλλο βεβαια.Απλα σημερα ισως το ποσοστο αυτο να ανεβαινει περισσοτερο και σε αυτο να βοηθα και η χρηση των λατινικων γραμματων στη γραπτη μας γλωσσα.Αν εμεις ΟΛΟΙ δεν κανουμε κατι για να σωσουμε οπως μπορουμε την μητρικη μας γλωσσα,τοτε δεν θα μας βοηθησει ουτε το κρατος ουτε κανεις.Κι ερχομαι στο σημειο που δεν εισαι περηφανος για το οτι εισαι Ελληνας... Οπως πολυ σωστα προανεφερε ο φιλος KWSN_Men,πολυ πιθανον οι ευθυνες να ξεκινουν απο εμας τους πολιτες,γιατι δεν εχουμε το σθενος να αλλαξουμε εμεις πρωτα καποια πραγματα,τα οποια ενοχλουν αλλους και οχι απαραιτητα μονο τον εαυτο μας...Αν για σενα ειναι καλυτερο λογω βαρεμαρας ή ελλειψης χρονου να κατακρεουργεις και να αλλαζεις την γλωσσα σου.. τοτε μπορω να φανταστω οτι το ιδιο βαρεμαρα θα αισθανεσαι οταν σκεφτεσαι να πεταξεις ενα σκουπιδι σε ενα καλαθι αχρηστων.... Παντα φιλικα..

Το ότι ένας άνθρωπος αδιαφορεί για κάτι, δεν σημαίνει ότι αδαιφορεί για τα πάντα... Πως βγάζεις εσύ ένα τέτοιο συμπέρασμα? Όλοι έχουν προτεραιότητες στη ζωή τους... Το να προσπαθήσω λοιπόν να αλλάξω την νεολαία ώστε να έχει πλούσιο λεξιλόγιο, δεν είναι μια από αυτές...

Δημοσ.

Επιτέλους να σταματήσουμε να βλέπουμε την γλώσσα μας σαν ένα απλό εργαλείο επικοινωνίας. Η γλώσσα ενός λαού είναι ένα κομμάτι του πολιτισμού του. Τα ίδια ισχύουν και για την γραφή της γλώσσας. Εσείς που θεωρείτε την ταυτότητα ενός λαού κάτι ξένο από την γλώσσα του δεν ξέρετε, μαλλον, τι είναι τελικά η ταυτότητα.

Μιλάμε για εξέλιξη της γλώσσας και της γραφής, έχουμε όμως αναρωτηθεί πως γίνεται αυτή η εξέλιξη; Πιστεύω πως συντελείται κάτω από απίστευτα δύσκολες στιγμές που περνά ο λαός που τη μιλά. Εσείς που προβάλετε το επιχείρημα πως μια αλλαγή της γλώσσας μας θα διευκολύνει στο διαδίκτυο και στους υπολογιστές, που ακριβώς το στηρίζετε; Ήδη βλέπουμε επιχειρήσεις σαν την Μάικροσοφτ να προσαρμόζουν τα προιόντα τους σε κάθε αγορά. Γιατί πρέπει "ντε και καλά" να προσαρμοστούν οι αγορές στις επιχειρήσεις; Πρόβλημα στην τεχνολογία δεν υπάρχει (βλέπε νέες γραμματοσειρές πρότυπα ANSI κλπ)...

Και εμείς οι υπόλοιποι με πληκτρολόγιο γράφουμε...:-D

Δημοσ.

Ο Λόγος, που έλεγαν κι οι αρχαίοι ημών, εννοώντας τόσο την εκφορά της σκέψης, όσο και την ίδια τη νόηση. Και πραγματικά (όπως προείπε κι ο GCMH) ο Λόγος είναι κυρίαρχο στοιχείο πολιτιστικής ταυτότητας, με την έννοια ότι επηρεάζει τον τρόπο σκέψης του λαού, που τη χρησιμοποιεί κι επηρεάζεται από αυτόν. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλες αυτές οι συντομεύσεις λέξεων, με κατατμήσεις γραμμάτων, χρησιμοποιείται από μια γενιά ανθρώπων, που βιάζονται για όλα και μετράνε το χρόνο πολύ ακριβά, μια γενιά ανθρώπων, που ίσως σκέφτεται αστραπιαία και ισοπεδωτικά, όπως γράφει...

Δημοσ.

Το ότι ένας άνθρωπος αδιαφορεί για κάτι, δεν σημαίνει ότι αδαιφορεί για τα πάντα... Πως βγάζεις εσύ ένα τέτοιο συμπέρασμα? Όλοι έχουν προτεραιότητες στη ζωή τους... Το να προσπαθήσω λοιπόν να αλλάξω την νεολαία ώστε να έχει πλούσιο λεξιλόγιο, δεν είναι μια από αυτές...

Δεν βγαζω κανενα συμπερασμα....γι αυτο χρησιμοποιησα το "μπορω να φανταστω",αλλιως θα χρησιμοποιουσα το "μπορω να συμπερανω". Φυσικα και ολοι εχουν προτεραιοτητες στη ζωη τους,ισως πολυ απλα μερικες φορες να υποβιβαζουν μερικες.Αυτο που εν τελη δεν δεχομαι σαν αποψη σου,ειναι να υποβαθμιζεις τοσο πολυ την αξια της ελληνικης γλωσσας,γραπτης ή προφορικης (συμφωνα με τα λεγομενα σου).

Υ.Γ:Δε σου ζητησε κανεις να διαπαιδαγωγησεις τη νεολαια....

Δημοσ.
οφείλεται στο ότι πληκτρολογώ το μύνημα αντί να γράφω με το χέρι... Το εξηγησα νομίζω πριν...

Ποια ήταν η εξήγηση? Ότι όταν πληκτρολογείς το μήνυμα ξεχνάς την ορθογραφία? Τι διαφορά έχει αν το γράφεις με το χέρι?

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως πρέπει να παίζει ρόλο, πχ αυτοί οι τύποι που ζωγραφίζουν με το στόμα και το πόδι, ζωγραφίζουν καλύτερα από 'μενα.

bonus:

translate.jpg

Δημοσ.

Αλλα έχω μια περιέργεια, για όσους υποστηρίζουν ότι θα χαθεί μια γλώσσα κτλπ... Πιστεύετε ότι ήταν δηλαδή κακή η σταδιακή μετατροπή της γλώσσας από καθαρεύουσα σε δημοτική? Χάσαμε κάτι από τον πολιτισμό μας, ή την εθνική μας ταυτότητα?

Η δημοτική επικρατησε λόγω της αμορφωσιάς του ελληνικού λαού αλλά και των πολλών γλωσσικών επιμιξιών που είχαν λογικά επέλθει έπειτα από αιώνες σκλαβιάς.

Η γλώσσα είναι ένα εργαλείο για τους συγγραφείς. Αν τα εργαλεία τους απλοποιούνται συνεχώς, θα φτάσει κάποια στιγμή που δεν θα μπορούν να εκφράσουν πολυπλοκές έννοιες.

Γι'αυτό και σήμερα εχουμε φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιούμε πολλές ξένες εκφράσεις... ή γιατί τις δικές μας δεν τις γνωρίζουμε ή γιατί ο πολιτισμός μας δεν είναι αρκετά ισχυρός για να δημιουργήσει δικές του.

Δημοσ.
Όχι, αυτή είναι η έκφραση του ακριβούς νοήματος.

Ναι. Αλλά το «ακριβές νόημα του σκεπτικού» δεν ξέρω κατά πόσον υπάρχει αν δεν έχει εκφραστεί με λόγια. ~ Και εδώ σταματάω και δεν θα πω τίποτε άλλο, γιατί το «δεν ξέρω» το εννοώ. :-)

Αστειεύεσαι ασφαλώς. Μην έχεις ως σημείο αναφοράς το δικό σου φιλικό περιβάλλον.

Δεν αστειεύομαι.

Ούτε λέω ότι αποκλείεται να υφίσταται το πρόβλημα για το οποίο λες εσύ (και λένε και πολλοί άλλοι).

Απλά νομίζω ότι το πρόβλημα φαίνεται μεγαλύτερο απʼ όσο είναι, για κάποιους λόγους.

Π.χ., σήμερα, με τα σημερινά μέσα επικοινωνίας, και της γραπτής και της προφορικής, σχεδόν οι πάντες μπορούν να μιλήσουν και να γράψουν δημόσια. Όπως κάνουμε εδώ, καλή ώρα.

Παλιά δεν ήταν έτσι. Οι λίγοι που μιλούσαν/έγραφαν δημόσια ήξεραν να μιλάνε ή ήξεραν το αντικείμενο για το οποίο μιλάνε.

Έτσι, αν βγάλεις μέσο όρο απʼ αυτά που ακούς και διαβάζεις γύρω σου σήμερα, μπορεί να φανεί ότι πάμε προς τα κάτω, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να πηγαίνουμε και προς τα πάνω...

Δημοσ.
Π.χ., σήμερα, με τα σημερινά μέσα επικοινωνίας, και της γραπτής και της προφορικής, σχεδόν οι πάντες μπορούν να μιλήσουν και να γράψουν δημόσια. Όπως κάνουμε εδώ, καλή ώρα.

Παλιά δεν ήταν έτσι. Οι λίγοι που μιλούσαν/έγραφαν δημόσια ήξεραν να μιλάνε ή ήξεραν το αντικείμενο για το οποίο μιλάνε.

Έτσι, αν βγάλεις μέσο όρο απʼ αυτά που ακούς και διαβάζεις γύρω σου σήμερα, μπορεί να φανεί ότι πάμε προς τα κάτω, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να πηγαίνουμε και προς τα πάνω...

Μπορεί να συμβαίνει και αυτό. Να φαίνεται δηλαδή περισσότερο η φτώχεια της γλώσσας ακριβώς για τους λόγους που περιγράφεις.

Από την άλλη όμως, αυτή η δυνατότητα/αναγκαιότητα να γράφουν σχεδόν οι πάντες, ενδεχομένως να τους εξασκεί και περισσότερο, με συνέπεια να "έπρεπε" να είναι βελτιωμένη η χρήση της γλώσσας.

Από τη στιγμή που τα μέσα επικοινωνίας είναι τόσα πολλά, και περισσότεροι συμμετέχουν σε αυτή, ε του πούστη*, θα έπρεπε να έχουμε πάει προς τα πάνω.

* απουσία πιο politically correct και καθώς πρέπει όρου. ακούω προτάσεις για κάτι ποιοτικότερο.

Δημοσ.
. Πλέον βλέπω ότι αγκομαχώ για να υπερβώ το απλό καθημερινό λεξιλόγιο. Μάλλον θα πρέπει να αρχίσω το διάβασμα και πάλι.

Νομίζω ότι έπιασες ακριβώς το νόημα .Κατα την αποψη μου αυτή είναι η αιτία ή η κύρια αιτία . Για να μιλήσω χυδαι λαϊκά Παπάρια μέντολες είναι όλα αυτά ,περί greeklish . Το διάβασμα διευρύνει τους ορίζοντες, όχι μονό στην εξειδίκευση και την γνώση κάποιου θέματος , αλλά στην ορθογραφία , γραμματική νέες λεξεις και λοιπά .

Οσο για το αν η γλώσσα είναι μόνο ένα μέσο επικοινωνίας . Δεν νομίζω , πιστεύω πως η γλώσσα είναι τέχνη. Αν ένα βιβλίο σε συγκινεί , σου δίνει θάρρος , σε κάνει να ερωτεύεσαι ... ε , τότε ακόμα η γλώσσα είναι Τέχνη.

Υ.Γ (ακόμα και αν δεν ξέρεις να χειρίζεσαι την γλώσσα , με την/τον κατάλληλη/ο δασκάλα/ο γίνεσαι μάστορας της γλώσσας !!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:) Για την χυδαία λαϊκή που έλεγες KWSN_Men :mrgreen::mrgreen:

Δημοσ.
Η δημοτική επικρατησε λόγω της αμορφωσιάς του ελληνικού λαού αλλά και των πολλών γλωσσικών επιμιξιών που είχαν λογικά επέλθει έπειτα από αιώνες σκλαβιάς.

Η γλώσσα είναι ένα εργαλείο για τους συγγραφείς. Αν τα εργαλεία τους απλοποιούνται συνεχώς, θα φτάσει κάποια στιγμή που δεν θα μπορούν να εκφράσουν πολυπλοκές έννοιες.

Γι'αυτό και σήμερα εχουμε φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιούμε πολλές ξένες εκφράσεις... ή γιατί τις δικές μας δεν τις γνωρίζουμε ή γιατί ο πολιτισμός μας δεν είναι αρκετά ισχυρός για να δημιουργήσει δικές του.

ωραία πες μου μια ελληνική λέξη που να εκφράζει το Lag... Η μια ελληνική λέξη φράση που να μεταφράζει το λολ, ειδικα στην περιπτωση του λολ, (οπως και στις περισσότερες άλλες τέτοιες εκφράσεις) έχουν δωθεί ειδικά νοήματα, που δεν μπορούν να εκφραστούν με ελληνικές λέξεις... Η μια ελληνική λέξη που να μεταφράζει το Gameplay...Ή προσπάθησε με μια λέξη να μου αποδώσεις πλήρως την έννοια του Gamer...

Το ίδιο που συνέβει στις ξένες γλώσσες, οι οποίες, ακριβώς επειδή οι έλληνες είχαν αναπτύξει την ιατρική, πήραν αυτούσιους ελληνικούς όρους στο λεξιλόγιο τους, έτσι τώρα εφόσον οι ξένοι ανέπτυξαν τα Pc, εμεις αναγκαστηκά, πέρνουμε αυτούσιους αγγλικούς όρους...

Ακόμη και όταν γίνονται προσπάθειες για μεταφράσεις τέτοιων όρων και εννοιών συνήθως είναι ανακριβής... Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε ξένες εκφράσεις...

Υ.Γ. και οι ίδιοι οι γλωσσολόγοι πολλές φορές παίρνουν έτοιμες λέξεις, π.χ. η λέξη μπροσούρα, γιατί θεωρείται εντάξει από εσάς, ενώ η λέξη π.χ. λαγκάρω όχι? Επειδή την μια την προσέθεσε ο κ. Μπαμπινιώτης (:P) ενώ την άλλη η νεολαία?

Ποια ήταν η εξήγηση? Ότι όταν πληκτρολογείς το μήνυμα ξεχνάς την ορθογραφία? Τι διαφορά έχει αν το γράφεις με το χέρι?

Η εξήγηση είναι ότι προσπαθώντας να γράψεις το χέρι πηγαίνει στα πιο κοντινά γράμματα, και αυτό εξαρτάται από το που βρίσκεται συνήθως το χέρι...

Όταν π.χ. γράφεις το "εξαρτάται", επειδή το χέρι στην προηγούμενη συλλαβή είναι κοντά στο "Α" μπορεί άνετα να ξαναπληκτρολογήσει το "Α" ώστε να βάλεις "αι" στο τέλος. Αντιθέτως όταν πληκτρολογείς το "βρίσκεται" το χέρι βρίσκεται κοντά στο ε, οπότε μπορεί απο κεκτημένη ταχύτητα να το ξαναπατήσεις...

Αφού πατήσεις "υποβολή" και ξαναδιαβάσεις το ποστ σου, βλέπεις τα λάθη σου, αλλα ιδιαίτερα όταν έχει κόσμο το ινσομνια, επειδή πρέπει να περιμένεις το λιγότερο 4-5 λεπτά αφού πατήσεις το "edit" για να ανοίξει το επόμενο παράθυρο, τα αφήνεις εν γνώση σου όπως έχουν...

Γι'αυτό και σήμερα εχουμε φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιούμε πολλές ξένες εκφράσεις...ή γιατί τις δικές μας δεν τις γνωρίζουμε ή γιατί ο πολιτισμός μας δεν είναι αρκετά ισχυρός για να δημιουργήσει δικές του.

Για τρίτη φορά λέω, πως ένα συγγραφικό έργο (και όχι μόνο) έχει αξία, όχι για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται οι έννοιες και οι αξίες που θέλει να μεταδώσει ο συγγραφέας στον αναγνώστημ, αλλά για το ΠΟΙΕΣ αξίες και έννοιες θέλει να μεταδώσει ο συγγραφέας... Οι οποίες κάλιστα μπορούν να γραφούν και στην νέα ελληνική...

Δημοσ.

να παρακαλεσω σε οσους γνωριζουν καλα ελληνικά και εχουν πλουσιο λεξιλογιο , ας προσπαθουν να τα χρησημοποιουν και εδω στο φορουμ, γιατι ειναι το πιο πολυ που διαβαζω και θα με βοηθησει να ανεβασω και το επιπεδο μου πανω στην γλωσσα. Πολλες φορες διαβαζω insomniacs και αμεσως καταλαβαινω το επιπεδο των ελληνικων τους και ευχαριστιεται η ψυχη μου να διαβαζω καλα ελληνικά.

Αυτο το κειμενο που εγραψα μολις τωρα κανει μπαμ οτι ειναι χαλια. Χωρις συνταξη και χρησημοποιω λαθος λεξεις για πολλες έννοιες .

Γι'αυτο αφήστε τα greeklish και τις συντομογραφίες και γενικά ολες τις μαλακιες και γράφετε καλα όσοι εχετε την ικανοτητα και την γνωση ωστε να επωφελούνται και οι υπόλοιποι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...