desolatorXT Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 αυτο ειναι προβλημα σε ολες τις γλωσσες στο κοσμοαρχιζουν και τις μεταποιούν και οι περισσότεροι διαμαρτύρονται προσωπικά ειμαι κατά του βιασμού της κάθε γλώσσας και αν επιχειρήσω να γράψω με τη μέθοδο της συντομογραφίας, θα με πιάσει ντροπή, και θα σκεφτώ ότι θα με περάσουν για ηλίθιο αυτοί που θα πάρουν το μήνυμα αφήστε που θα υπάρχει και ρίσκο να μην γίνει κατανοητό το μήνυμα Τώρα τα νέα παιδιά στα σχολεία μπορεί να γράφουν έτσι μεταξύ τους και να μην τους πειράζει. Πιστεύωοτι η οικονομία χαρακτήρων για το sms είναι μια δικαιολογία. Δηλαδή αν έχεις ένα SMS δωρεάν , θα γράψεις κανονικά; ή με συντομεύσεις γιατί θα φοβάσαι μην γεμίσει το μήνυμα. ελληνικά και πάντα ελληνικά. Μαγκιά είναι να γράφεις κανονικά ετσι διαφέρεις από τους άλλους (μπηχτή για τους νέους) και αν γράφω sms σε γαλλικά ή αγγλικά δεν τις ξεσκιζω τις γλωσσες ,τις σέβομαι Φιλικά Δημήτρης Εγώ πάλι έχω την εντύπωση ότι κάποιος με περνά για ηλίθιο όταν γράφω πράγματα που δεν χρειάζονται για την κατανόηση του μυνήματος... Και εκτός αυτόυ, το μήνυμα που έγραψα παραπάνο με greeklish και κομένες λέξεις θα γραφόταν ως εξής: "Egw pali exw tin entipwsi oti kapoiow m perna g ilithio otan grafw pragmata p dn xreiazontai g tn katanohsh tou mnm...." Δεν θεωρώ αυτό το πράγμα βιασμό μιας γλώσσας σε καμία περίπτωση... Υ.Γ. @όλους: no offence, απλά συζήτηση κάνουμε...
KWSN_Men Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 desolatorXT, γιατί να μην καταργήσουμε τα Εληνικά και να αντικαταστήσουμε με τα Αγγλικά; Θα λύσει ακόμα περισσότερα προβλήματα. Edit: Αυτό που έγραψες που προκαλεί αηδία για συνεχή χρήση. Και σε σχέση με τη χρήση των greeklish και κατά πόσο επηρεάζουν τήν ορθρογραφία μας, μπορώ να δω στον εαυτό μου ότι την έχει χαλάσει αλλά και στα δικά σου μηνύματα.
desolatorXT Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Εκατομμύρια τόνους καλαισθησίας, αισθητικής και ομορφιάς. Γνωρίζεις φαντάζομαι για ποιον λόγο εφευρέθηκε η γραπτή γλώσσα έτσι? Για να μπορεί να γίνει κατανοητό ένα μύνημα από έναν άνθρωπο σε έναν άλλον εύκολα, όταν δεν μπορούν να επικοινωνήσουν προφορικά... Όχι για λόγους ομορφιάς... Η καθαρεύουσα λοιπόν έχει αποτύχει στον βασικό της στόχο για τον οποίο και δημιουργήθηκε, οπότε καλό είναι να πάψει να υπάρχει... Αν είναι έτσι να γράφουμε με ιερογλυφικά για να είναι πιο όμορφες και καλαίσθητες οι σελίδες των βιβλίων... Προσωπικά την ομορφία σε ένα κείμενο δεν νομίζω πως δείνει η γλώσσα που χρησιμοποείται, αλλα το περιεχόμενο του λόγου... Υ.Γ. ξεκίνα να κάνεισ edit όλα τα ποστ σου και γράψτα σε καθαρεύουσα τότε desolatorXT, γιατί να μην καταργήσουμε τα Εληνικά και να αντικαταστήσουμε με τα Αγγλικά; Θα λύσει ακόμα περισσότερα προβλήματα. Edit: Αυτό που έγραψες που προκαλεί αηδία για συνεχή χρήση. Και σε σχέση με τη χρήση των greeklish και κατά πόσο επηρεάζουν τήν ορθρογραφία μας, μπορώ να δω στον εαυτό μου ότι την έχει χαλάσει αλλά και στα δικά σου μηνύματα. σεβαστή η γνώμη σου... αλλά όσων αφορά το τονισμένο κομμάτι, νομίζω πως έχει διαφορά το να γράφεις στο pc και στο χέρι... Απο συνήθιο στο πληκτρολόγιο,το χέρι πηγαίνει στο γράμμα που βρίσκεται πιο κοντά, και συνήθως ενώ κάποιος βλέπει ότι εχει κάνει λάθος (ιδιαίτερα στο ινσόμνια λόγο του lag) βαριέται να κάνει edit...
Mafias Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια greeklish, κομμένες λέξεις, emoticons... Βλέπεις να μην μπορώ να μιλήσω ελληνικά?Ή μήπως πριν μερικά χρόνια που το ίντερνετ τα sms κτλπ δεν ήταν τοσο συνηθισμένα δεν υπήρχαν ανορθόγραφοι άνθρωποι? Νομίζω απλά ότι υπερβάλλετε... Αν και εγώ είμαι υπέρ τις κατάργησης των ελληνικών χαρακτήρων και την χρήση greeklish... Θα διευκολήνουν πολλά πράγματα ιδιαίτερα στον τομέα του ίντερνετ και των υπολογιστών... Αλλα έχω μια περιέργεια, για όσους υποστηρίζουν ότι θα χαθεί μια γλώσσα κτλπ... Πιστεύετε ότι ήταν δηλαδή κακή η σταδιακή μετατροπή της γλώσσας από καθαρεύουσα σε δημοτική? Χάσαμε κάτι από τον πολιτισμό μας, ή την εθνική μας ταυτότητα? Οι γλώσσες εξελίσονται, δεν μπορούν να μένουν στάσιμες... Το ότι φοβάστε μια αλλαγή, και δεν θέλετε να γίνει επειδή σας δυσκολεύει στην κατανόηση του γραπτού λόγου, δεν σημαίνει ότι αυτή η αλλαγή θα οδηγήσει την γλώσσα προς το χειρότερο... Δεν θα μπορούν π.χ. να γραφτούν ποιήματα όπως του Ελύτη επειδή αντί για ποιήματα, θα αναφέρονται ως "poihmata"? Δεν το νομίζω, και δεν βλέπω καμια απειλή του πολιτισμού μας απο τέτοιου είδους αλλαγές... Οι ίδιο κανόνες γραφής που ισχύουν τώρα μπορούν κάλιστα να ισχύσουν, και στα greeklish και τις κομμένες λέξεις, με πολύ μικρές μετατροπές. Και τέλος, δεν βλέπω κανένα κακό στο να αντικατασταθούν όλα τα "ω" με "ο" για παράδειγμα... Όλοι διαφωνούν με αυτό, αλλα ποτέ ώς τώρα δεν άκουσα μια απτή αιτιολόγηση όσων αφορά το γιατί όχι... Ότι περιττό, είναι καλο (αν όχι απαραίτητο) να αποβάλλεται. Η μη καταργηση και αλλαγη των "ω" σε "ο" και οι λοιπες αλλαγες που θα ηθελες...ευτυχως που ΔΕΝ γινονται και μακαρι να μην γινουν ΠΟΤΕ.Ισως η δυσκολια που διακρινει αυτη τη γλωσσα που ονομαζεται ελληνικη,την κανει και πιο ξεχωριστη.Για να μην μιλησω και για την ιστορια της...Το πιο ευκολο και απλο δεν ειναι και παντα το καλυτερο..Αν θες να αλλαξουν οι ελληνικοι χαρακτηρες σε καθαρα λατινικους τοτε ισως σε λιγο καιρο να θες να αλλαξει και η σημαια μας... Γιατι οπως η γραφη και η γλωσσα μας αποτελει ενα,εκτος των αλλων, συμβολο για τη χωρα μας,ετσι ειναι και η σημαια. Ζητω συγγνωμη που η κουβεντα μεταφερθηκε σε προσωπικο επιπεδο,αλλα καποια πραγματα ειναι αδυνατο μην απαντιουνται..
Lucifer Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Γνωρίζεις φαντάζομαι για ποιον λόγο εφευρέθηκε η γραπτή γλώσσα έτσι? Για να μπορεί να γίνει κατανοητό ένα μύνημα από έναν άνθρωπο σε έναν άλλον εύκολα, όταν δεν μπορούν να επικοινωνήσουν προφορικά... Εντάξει, αν εσύ θεωρείς πιο χρήσιμο και πρακτικό να γράφεις "τον ξεθάψανε και είχε σπασμένο κεφάλι" από το "ανεσκάφη μετά συντεθλιμένης κεφαλής" δν ξέρω, γούστα. Γενικά μου άρεσε που παλαιότερα και ειδικά στην αρχαία ελληνική ομιλία υπήρχε μια λέξη ΑΚΡΙΒΩΣ γι' αυτό που 'θελες να πεις. Τώρα έχουμε πήξει στα "δεν μπορώ να στο περιγράψω" και τις περιφραστικές παπαριές που στριφογυρίζουν γύρω από το ακριβές νόημα του σκεπτικού σου. Πχ είμαι σίγουρος πως υπάρχει κάποια λέξη που σημαίνει "ακριβές νόημα του σκεπτικού" όπως υπάρχει λέξη για το "λαμβάνεις δηλητήριο σε μικρές τακτικές δόσεις" και "αισθάνεσαι την επιθυμία να ξαναδείς το σπίτι σου".
KWSN_Men Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Γνωρίζεις φαντάζομαι για ποιον λόγο εφευρέθηκε η γραπτή γλώσσα έτσι? Για να μπορεί να γίνει κατανοητό ένα μύνημα από έναν άνθρωπο σε έναν άλλον εύκολα, όταν δεν μπορούν να επικοινωνήσουν προφορικά... Όχι για λόγους ομορφιάς... Η καθαρεύουσα λοιπόν έχει αποτύχει στον βασικό της στόχο για τον οποίο και δημιουργήθηκε, οπότε καλό είναι να πάψει να υπάρχει... Αν είναι έτσι να γράφουμε με ιερογλυφικά για να είναι πιο όμορφες και καλαίσθητες οι σελίδες των βιβλίων...Προσωπικά την ομορφία σε ένα κείμενο δεν νομίζω πως δείνει η γλώσσα που χρησιμοποείται, αλλα το περιεχόμενο του λόγου... Υ.Γ. ξεκίνα να κάνεισ edit όλα τα ποστ σου και γράψτα σε καθαρεύουσα τότε σεβαστή η γνώμη σου... αλλά όσων αφορά το τονισμένο κομμάτι, νομίζω πως έχει διαφορά το να γράφεις στο pc και στο χέρι... Απο συνήθιο στο πληκτρολόγιο,το χέρι πηγαίνει στο γράμμα που βρίσκεται πιο κοντά, και συνήθως ενώ κάποιος βλέπει ότι εχει κάνει λάθος (ιδιαίτερα στο ινσόμνια λόγο του lag) βαριέται να κάνει edit... Καταρχήν, μπερδεύεις κάποια πράγματα. Άλλο πράγμα η δημοτική, άλλο η καθαρεύουσα και άλλο το μονοτονικό και πολυτονικό σύστημα. Και από τη στιγμή που όπως παραδέχεσαι και ο ίδιος, η γλώσσα δημιουργήθηκε για την επικοινωνία των ανθρώπων, να σου πω ότι αυτό το πράγμα που έγραψες δε διαβάζεται. Άρα αποτυγχάνει στον σκοπό του. Πάντως δεν απάντησες σε αυτό που σου είπα. Γιατί να μην υιοθετήσουμε τα Αγγλικά που θα κάνουν τη ζωή μας ακόμα πιο εύκολη;
desolatorXT Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Η μη καταργηση και αλλαγη των "ω" σε "ο" και οι λοιπες αλλαγες που θα ηθελες...ευτυχως που ΔΕΝ γινονται και μακαρι να μην γινουν ΠΟΤΕ.Ισως η δυσκολια που διακρινει αυτη τη γλωσσα που ονομαζεται ελληνικη,την κανει και πιο ξεχωριστη.Για να μην μιλησω και για την ιστορια της...Το πιο ευκολο και απλο δεν ειναι και παντα το καλυτερο..Αν θες να αλλαξουν οι ελληνικοι χαρακτηρες σε καθαρα λατινικους τοτε ισως σε λιγο καιρο να θες να αλλαξει και η σημαια μας... Γιατι οπως η γραφη και η γλωσσα μας αποτελει ενα,εκτος των αλλων, συμβολο για τη χωρα μας,ετσι ειναι και η σημαια. Ζητω συγγνωμη που η κουβεντα μεταφερθηκε σε προσωπικο επιπεδο,αλλα καποια πραγματα ειναι αδυνατο μην απαντιουνται.. Όπως προανέφερα κάνουμε μια συζήτηση, δεν παρεξιγούμε με το ότι διαφωνείς... Προσωπικά βέβαια, και εφόσον το θέμα επεκτείνεται, απ'ότι βλέπω, δεν θα με ενοχλούσε ακόμη και αν άλλαζε η σημαία μας... Να ενδιαφέρομαι για ποια χώρα? Αυτήν που δεν με σέβεται, ως πολίτη? Αυτή που λειτουργεί μέσα στην γραφειοκρατεία, την ανεργία και την φτώχεια? Αυτή που βρίσκεται μέσα στην κλεψιά, την απατεωνιά, την μαλακία (και σόρρυ για την έκφραση) και το λάδωμα? Αυτήν την χώρα στην οποία τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, και που την άφησαν να καεί σχεδόν ολόκληρη? Με συγχωρείς πολύ, αλλά αυτά που λές δεν με συγκινούν...Το εθνικό μου φρόνημα ως έλληνας είναι ιδιαίτερα χαμηλό, και δεν νιώθω πως έχω λόγο να είμαι περήφανος για το ότι ανήκω σ αυτήν την κοινωνία, μάλον θα έλεγα νρτέπομαι που είμαι έλληνας... Ίσως να μιλάω υπερβολικά αυτήν την στιγμή, αλλα ώρες ώρες έτσι νιώθω... Όσων αφορα αυτά που είπα πριν, δεν είπα ότι ζητώ να γίνουν τα ελληνικά greeklish, αλλα το ότι δεν θα με ενοχλούσε κάτι τέτοιο, δεν θα αντιδρούσα όπως κάνετε εσείς... Και επίσης θα ξαναπώ αυτό που είπα πριν,θεωρώ πως η ομορφιά σε ένα κείμενο βρίσκεται στο περιεχόμενό του, όχι στα σύμβολα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να γραφεί... Καταρχήν, μπερδεύεις κάποια πράγματα. Άλλο πράγμα η δημοτική, άλλο η καθαρεύουσα και άλλο το μονοτονικό και πολυτονικό σύστημα. Και από τη στιγμή που όπως παραδέχεσαι και ο ίδιος, η γλώσσα δημιουργήθηκε για την επικοινωνία των ανθρώπων, να σου πω ότι αυτό το πράγμα που έγραψες δε διαβάζεται. Άρα αποτυγχάνει στον σκοπό του. Πάντως δεν απάντησες σε αυτό που σου είπα. Γιατί να μην υιοθετήσουμε τα Αγγλικά που θα κάνουν τη ζωή μας ακόμα πιο εύκολη; 1) μια χαρά διαβάζεται αυτό που έγραψα... 2) η αλλαγή των συμβόλων που χρησιμοποιεί μια γλώσσα, με την αλλαγή της ίδιας της γλώσσας, απέχει πάρα πολύ...
parsifal Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Εντάξει, αν εσύ θεωρείς πιο χρήσιμο και πρακτικό να γράφεις "τον ξεθάψανε και είχε σπασμένο κεφάλι" από το "ανεσκάφη μετά συντεθλιμένης κεφαλής" δν ξέρω, γούστα. Γενικά μου άρεσε που παλαιότερα και ειδικά στην αρχαία ελληνική ομιλία υπήρχε μια λέξη ΑΚΡΙΒΩΣ γι' αυτό που 'θελες να πεις. Τώρα έχουμε πήξει στα "δεν μπορώ να στο περιγράψω" και τις περιφραστικές παπαριές που στριφογυρίζουν γύρω από το ακριβές νόημα του σκεπτικού σου. Πχ είμαι σίγουρος πως υπάρχει κάποια λέξη που σημαίνει "ακριβές νόημα του σκεπτικού" όπως υπάρχει λέξη για το "λαμβάνεις δηλητήριο σε μικρές τακτικές δόσεις" και "αισθάνεσαι την επιθυμία να ξαναδείς το σπίτι σου". Μη μπερδεύεις την Αρχαία Ελληνική με το έκτρωμα που λέγεται «καθαρεύουσα». Μόνο και μόνο η ονομασία θα έπρεπε να σε βάζει σε σκέψεις...
akpe Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Χάρην ευκολίας και "βαρεμάρας" θα έλεγα, σιγά σιγά ξεχνάμε να γράφουμε. Σε λίγο θα ξεχάσουμε να μιλάμε. Και για να επεκταθώ και λίγο, από τη στιγμή που το λολ, ο-μι-τζι και λοιπά χαριτωμένα έχουν γίνει μέρος της προφορικής καθημερινότητας της "νέας" γενιάς (στην οποία καθημερινότητα μια στις τρείς λέξεις είναι "μαλάκας" και λοιπά παράγωγα), μας βλέπω σε λίγο καιρό να καταντήσουμε να επικοινωνούμε όπως οι τύποι στο Idiocracy. Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με τον Mafias. Η λεξιπενία σε όλο της το μεγαλείο.
KWSN_Men Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Παρεμπιπτόντως, ενδιαφέρον το σκεπτικό σου, που ασπάζονται και πολλοί άλλοι. Γιατί να ενδιαφέρομαι για τη χώρα μου, που προάγει μόνο την κλεψια κτλ κτλ κτλ. Αλήθεια, το κράτος την οργανώνει όλη αυτή την ιστορία ή μήπως πρώτα απ' όλα οι ίδιοι οι πολίτες είναι υπεύθυνοι; Βολικό το να φταίει κάποιος άγνωστος κακός, κάτι γενικό και αόριστο, μια ασύμμετρη απειλή βρε αδελφέ, αλλά απλά μας κάνει να βολευτούμε παραπάνω.
desolatorXT Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Χάρην ευκολίας και "βαρεμάρας" θα έλεγα, σιγά σιγά ξεχνάμε να γράφουμε.Σε λίγο θα ξεχάσουμε να μιλάμε. Και για να επεκταθώ και λίγο, από τη στιγμή που το λολ, ο-μι-τζι και λοιπά χαριτωμένα έχουν γίνει μέρος της προφορικής καθημερινότητας της "νέας" γενιάς (στην οποία καθημερινότητα μια στις τρείς λέξεις είναι "μαλάκας" και λοιπά παράγωγα), μας βλέπω σε λίγο καιρό να καταντήσουμε να επικοινωνούμε όπως οι τύποι στο Idiocracy. Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με τον Mafias. Η λεξιπενία σε όλο της το μεγαλείο. Κλεινοντας την συμμετοχή μου στο θέμα γιατί βαρέθηκα να λέω τα ίδια, θα πω 2 πράγματα... 1) Απέχει έτη φωτός το επιλέγω συνειδητά να γράφω με έναν συγκεκριμένο τρόπο, από το γράφω αναγκαστηκά με έναν τρόπο επειδή δεν ξέρω άλλον... Εγώ λοιπόν επιλέγω συνειδητά να γράφω με greeklish, αυτό δεν σημαίνει πως δεν ξέρω ελληνικά, ούτε ότι δεν έχω πλούσιο λεξιλόγιο... 2) Η λεξιπενία, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, όχι μόνο στη νεολαία, αλλα γενικότερα... Γιατί προσπαθείται να παρουσιάσετε ως κύρια αιτία, τα greeklish, τις κομμένες λέξεις και τα emoticons γι' αυτό? Δηλαδή πιστεύετε πραγματικά ότι παλιότερα, που δεν υπήρχε ίντερνετ, sms κτλπ, δεν υπήρχαν αγράμματοι και ανορθόγραφοι άνθρωποι? Όλοι αυτοί οι αγράμματοι που υπάρχουν σήμερα από που προέκυψαν? Το 1970 π.χ. απευθυνόταν μια κοπέλα στην αδερφή της Ισμήνη με το "Ω κοινόν αυτάδελφον Ισμήνης κάρα?" Όλοι αυτοί οι χωριάτες (με την κακή ένοια) που βγαίνουν στα κανάλια και δεν μπορούν να μιλήσουν από που προέκυψαν? Οι δημοσιογράφοι που "ξαναεπαναλαμβάνουν" τα ίδια λάθη από που προήλθαν? Δεν υπήρχαν μήπως σχολεία όταν ήταν παιδιά? Μήπως λοιπόν όλα αυτά είναι ανεξάρτητα από τα greeklish κτλπ και προσπαθείτε να βρείτε έναν αποδιοπομπαίο τράγο για την κατάσταση που επικρατεί? Παρεμπιπτόντως, ενδιαφέρον το σκεπτικό σου, που ασπάζονται και πολλοί άλλοι. Γιατί να ενδιαφέρομαι για τη χώρα μου, που προάγει μόνο την κλεψια κτλ κτλ κτλ. Αλήθεια, το κράτος την οργανώνει όλη αυτή την ιστορία ή μήπως πρώτα απ' όλα οι ίδιοι οι πολίτες είναι υπεύθυνοι; Βολικό το να φταίει κάποιος άγνωστος κακός, κάτι γενικό και αόριστο, μια ασύμμετρη απειλή βρε αδελφέ, αλλά απλά μας κάνει να βολευτούμε παραπάνω. Συμφωνώ με όλα όσα λες, αλλά δεν νομίζω ότι έχουν σχέση με το θέμα... Δεν έψαξα να βρώ κανέναν άγνωστο κακό στην κατάσταση*, απλά σου εξήγησα το λόγο που δεν νιώθω περίφανος ώς Έλληνας, και την αδιαφορία μου για όλα αυτά... Δεν με αφορά το γιατί υπάρχει σήμερα λεξιπενία στην νεολαία.... Εδώ ο κόσμος καίγεται που λέει ο λόγος, και εμείς θα ασχολούμαστε με τις τρίχες του φούφουτα? Δεν είναι άγνωστοι οι κακοί, απλα δεν θέλω να βγώ (πολύ) εκτός θέματος μιλώντας γ αυτούς...
Eusebius Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Εντάξει, αν εσύ θεωρείς πιο χρήσιμο και πρακτικό να γράφεις "τον ξεθάψανε και είχε σπασμένο κεφάλι" από το "ανεσκάφη μετά συντεθλιμένης κεφαλής" δν ξέρω, γούστα. Γενικά μου άρεσε που παλαιότερα και ειδικά στην αρχαία ελληνική ομιλία υπήρχε μια λέξη ΑΚΡΙΒΩΣ γι' αυτό που 'θελες να πεις. Τώρα έχουμε πήξει στα "δεν μπορώ να στο περιγράψω" και τις περιφραστικές παπαριές που στριφογυρίζουν γύρω από το ακριβές νόημα του σκεπτικού σου. Πχ είμαι σίγουρος πως υπάρχει κάποια λέξη που σημαίνει "ακριβές νόημα του σκεπτικού" όπως υπάρχει λέξη για το "λαμβάνεις δηλητήριο σε μικρές τακτικές δόσεις" και "αισθάνεσαι την επιθυμία να ξαναδείς το σπίτι σου". Το «ακριβές νόημα του σκεπτικού» μάλλον είναι η «ακριβολογία»... Αλλά αυτό που περιγράφεις δεν νομίζω ότι είναι θέμα αρχαίων και νέων ελληνικών. (Μια χαρά είναι τα νέα ελληνικά.) Ούτε ότι είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο. Δεν νομίζω ότι είναι καν τόσο έντονο πρόβλημα όσο φαίνεται ότι είναι.
Lucifer Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Το «ακριβές νόημα του σκεπτικού» μάλλον είναι η «ακριβολογία»... Όχι, αυτή είναι η έκφραση του ακριβούς νοήματος. Δεν νομίζω ότι είναι καν τόσο έντονο πρόβλημα όσο φαίνεται ότι είναι. Αστειεύεσαι ασφαλώς. Μην έχεις ως σημείο αναφοράς το δικό σου φιλικό περιβάλλον.
horsepower Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 desolatorXT το ότι μπερδεύεις αρκετές φορές το προσπαθείτε με το προσπαθείται(??) και το μπορείτε με το μπορείται(??) αν δεν προέρχεται από την χρήση των greeklish και την λάθος εκμάθηση της γλώσσας τότε από τι προέρχεται????από βιασύνη??από κάτι άλλο?? εκτός αν θες να καταργηθούν και τα διαφορετικά ι,η,οι,ει και τα πρόσωπα και οι πτώσεις εκτός του ο και του ω...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Moderators Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 θα συμφωνησω με KWSN... Οπου ακουω αυτη την ασυμετρη απειλή για καποιο λογο σπαζομαι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.