desolatorXT Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Ρώτα και αυτούς που προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν αυτά που εσένα σε βολεύουν να τα γράφεις όπως σου κατέβουν. Πολύ σωστό και το παληκάρι που ανέφερε τα γαμημένα τα emoticon. Οκ καμιά 10ρια σε συγκεκριμένες φάσεις να έχεις να πετάς είναι ωραίο, έχει χαβαλέ βρε παιδί μου. Αλλά όταν βλέπω κάθε γράμμα να αντικαθίσταται απο εμοτικον ή να το γυρνάνε σε ιαπωνική γραφή με τα εμότικον να συμβολίζουν πλέον - έννοιες - και μάλιστα να μην πολυ κολλάει το εμοτικον με την λέξη (πχ ένα αρκουδάκι που κλαίει και σηκώνει ανα 2 δευτερόλεπτα το χέρι του προς σε εσένα, ο άλλος ο μλκς το μεταφράζει για "έλεος" - έλεος) και να πρέπει να κάνεις επιλογή στη προσθήκη για να δεις τι εννοεί ο άλλος... Χώρια που καθυστερεί και η επικοινωνία, να κατεβάζω μπόλικο πράμα και θέλω να μιλήσω κανένα μισάωρο στο μσν και με πετύχει καμία κοπελίτσα - όχι έμο - που έχει κάνει το μσν κοριτσίστικο δωμάτιο... έρχεται η παράκρουση... όσπου να μεταφραστούν σε γράμματα κ λέξεις τ εμοτικον περνάει το μισάωρο και με το ζόρι λέμε τα βασικά! και όλα αυτά γιατι το "α" το θέλει σε τζιφάκι... Μα με αυτό τον τρόπο μιλάει κανείς μόνο σε άτομα που θα τον καταλάβουν, δεν υπάρχει περίπτωση να στείλω π.χ. ένα τέτοιο μνμ στη μάνα μου... Επίσης δεν χρειάζεται και κανέναν ιδιαίτερα εξελιγμένο εγκέφαλο, για να καταλάβεις, πως, το "κτλβ?" σημαίνει "κατάλαβες?", ή πως το "γτ" σημαίνει "γιατί" κτλπ... Ούτε ιδιαίτερη εξυπνάδα, για να το αντιληφθείς αυτό αμέσως μόλισ το δείς... Εγώ καταλαβαίνω τέτοια μυνήματα με το που τα βλέπω, όπως όταν βλέπω ένα κείμενο γραμμένο με κανονικά εληνικά... Όσως αφορά τα emoticon, ναι θα συμφωνήσω εν μέρη μαζί σου... Αλλά βάζοντας και πάλι λίγο το μυαλό σου να λειτουργήσει, μπορείς αμέσως απο τα συμφραζόμενα, να καταλάβεις και τι παει να πει το emoticon...
Toufas Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 εγω λεω να μιλαμε με παντομιμες και σκιτσογραφιες.
flo1 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 καλα ε.. μετα θα ξεχωριζω και εγω τη λασπη απο το χρυσαφι.
Mafias Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Μα με αυτό τον τρόπο μιλάει κανείς μόνο σε άτομα που θα τον καταλάβουν, δεν υπάρχει περίπτωση να στείλω π.χ. ένα τέτοιο μνμ στη μάνα μου... Επίσης δεν χρειάζεται και κανέναν ιδιαίτερα εξελιγμένο εγκέφαλο, για να καταλάβεις, πως, το "κτλβ?" σημαίνει "κατάλαβες?", ή πως το "γτ" σημαίνει "γιατί" κτλπ... Ούτε ιδιαίτερη εξυπνάδα, για να το αντιληφθείς αυτό αμέσως μόλισ το δείς... Εγώ καταλαβαίνω τέτοια μυνήματα με το που τα βλέπω, όπως όταν βλέπω ένα κείμενο γραμμένο με κανονικά εληνικά... Όσως αφορά τα emoticon, ναι θα συμφωνήσω εν μέρη μαζί σου... Αλλά βάζοντας και πάλι λίγο το μυαλό σου να λειτουργήσει, μπορείς αμέσως απο τα συμφραζόμενα, να καταλάβεις και τι παει να πει το emoticon... Με τον μη ιδιαιτερα εξελιγμενο εγκεφαλο μου δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να εστιαζω εστω και λιγο την προσοχη μου στην αποκωδικοποιηση των σχηματικων αλλα και των πετσοκομμενων λεξεων του εκαστοτε συνομιλητη μου (οταν αυτος τις χρησιμοποιει) και να μην την εστιαζω εξολοκληρου στην συζητηση μας.Ειναι τοσο μεγαλο χασιμο χρονου στο "κτλβ" να βαλει 4 ακομα φωνηεντα και στο "γτ" να βαλει 3? Ο μονος λογος που θα "δικαιολογουσα" την περικοπη των φωνηεντων και καταστροφη των λεξεων θα ηταν η ελλειπης γνωση ορθογραφιας.
e-tic Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 ΚΑΠΟΥκαποτεΕΙΧΑγνωρισειΚΑΠΟΙΟΝπουΓΙΑναΚΕΡΔΙΣΕΙχωροΣΤΟμηνυμαΤΟΥκινητουΤΟΥπαρελειπεΟΛΑταΚΕΝΑκαιΤΑσημειαΣΤΙΞΗΣγραφωνταςΕΝΑΛΛΑΞμεΠΕΖΑκαιΚΕΦΑΛΑΙΑγραμματα! Εκνευριστικό? ΦΝΤΣΟΥναΧΡΗΣτονΙΔΙΟτρπΓΡΑΦκΜΕσυντομγραφΑΠΛΑθανατος... (δεν το συνεχίζω γιατί θα φάω ξύλο)
desolatorXT Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Με τον μη ιδιαιτερα εξελιγμενο εγκεφαλο μου δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να εστιαζω εστω και λιγο την προσοχη μου στην αποκωδικοποιηση των σχηματικων αλλα και των πετσοκομμενων λεξεων του εκαστοτε συνομιλητη μου (οταν αυτος τις χρησιμοποιει) και να μην την εστιαζω εξολοκληρου στην συζητηση μας.Ειναι τοσο μεγαλο χασιμο χρονου στο "κτλβ" να βαλει 4 ακομα φωνηεντα και στο "γτ" να βαλει 3? Ο μονος λογος που θα "δικαιολογουσα" την περικοπη των φωνηεντων και καταστροφη των λεξεων θα ηταν η ελλειπης γνωση ορθογραφιας. Μα δεν έχεις καταλάβει κάτι μου φένεται... 1ον) Αφου αυτό το πράγμα σε εκνευρίζει τόσο πολυ όταν μιλάς στο msn, γιατί δεν ζητάς από τον/την φίλο/η σου να γράφει κανονικά? Να μην χρησιμοποιεί emoticons κτλπ? 2ον) Εγώ τουλάχιστον, στο Msn μιλάω με άτομα, με τα οποία γνωρίζομαι καιρό, και τους θεωρώ φίλους μου... Εφόσον λοιπόν δέχτηκαν να είναι φίλοι μου, πάει να πεί πως έχουν παρόμοιες πεποιθήσεις με εμένα,>>> δηλαδή προτιμούν και αυτοί να γράφουν με αυτόν τον τρόπο... Εαν δεν σου αρέσει ο τρόπος που γράφω μην μου μιλάς εν τέλη... Δεν νομίζω ότι θα δώσω λογαριασμό για το πως γράφω στον καθένα, δικαίωμά μου είναι στο κάτω κάτω να γράφω όπως θέλω, και δεν μπορώ να καταλάβω πιος ήταν ο σκοπός αυτού του thread,να μας πείσετε όσους γράφουμε έτσι, να γράψουμε αλλιώς? Δεν υπάρχει περίπτωση...* ΚΑΠΟΥκαποτεΕΙΧΑγνωρισειΚΑΠΟΙΟΝπουΓΙΑναΚΕΡΔΙΣΕΙχωροΣΤΟμηνυμαΤΟΥκινητουΤΟΥπαρελειπεΟΛΑταΚΕΝΑκαιΤΑσημειαΣΤΙΞΗΣγραφωνταςΕΝΑΛΛΑΞμεΠΕΖΑκαιΚΕΦΑΛΑΙΑγραμματα! Εκνευριστικό? ΦΝΤΣΟΥναΧΡΗΣτονΙΔΙΟτρπΓΡΑΦκΜΕσυντομγραφΑΠΛΑθανατος... (δεν το συνεχίζω γιατί θα φάω ξύλο) Εντελώς άκυρο το παράδειγμα σου... Υ.Γ. *Η μόνη περίπτωση που θα με ενδιαφέρει, το τι πιστεύεις για το πως εγώ γράφω θα είναι όταν απευθύνομαι σε σένα, και βλέπεις ότι αυτήν την στιγμή που σου μιλάω, γράφω κανονικά...
Mafias Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Μα δεν έχεις καταλάβει κάτι μου φένεται... 1ον) Αφου αυτό το πράγμα σε εκνευρίζει τόσο πολυ όταν μιλάς στο msn, γιατί δεν ζητάς από τον/την φίλο/η σου να γράφει κανονικά? Να μην χρησιμοποιεί emoticons κτλπ? 2ον) Εγώ τουλάχιστον, στο Msn μιλάω με άτομα, με τα οποία γνωρίζομαι καιρό, και τους θεωρώ φίλους μου... Εφόσον λοιπόν δέχτηκαν να είναι φίλοι μου, πάει να πεί πως έχουν παρόμοιες πεποιθήσεις με εμένα,>>> δηλαδή προτιμούν και αυτοί να γράφουν με αυτόν τον τρόπο... Εαν δεν σου αρέσει ο τρόπος που γράφω μην μου μιλάς εν τέλη... Δεν νομίζω ότι θα δώσω λογαριασμό για το πως γράφω στον καθένα, δικαίωμά μου είναι στο κάτω κάτω να γράφω όπως θέλω, και δεν μπορώ να καταλάβω πιος ήταν ο σκοπός αυτού του thread,να μας πείσετε όσους γράφουμε έτσι, να γράψουμε αλλιώς? Δεν υπάρχει περίπτωση...* Εντελώς άκυρο το παράδειγμα σου... Υ.Γ. *Η μόνη περίπτωση που θα με ενδιαφέρει, το τι πιστεύεις για το πως εγώ γράφω θα είναι όταν απευθύνομαι σε σένα, και βλέπεις ότι αυτήν την στιγμή που σου μιλάω, γράφω κανονικά... Η αναφορα μου δεν απευθυνεται προσωπικα σε σενα,μιας και δεν μιλαμε στο MSN,αντικρουει πολυ απλα την αποψη σου και το σκεπτικο σου... Οσον αφορα το θεμα φιλιας κλπ που προανεφερες,προτιμω το τηλεφωνο η τον καφε,κι αν αυτο δεν ειναι δυνατο και η μονη λυση επικοινωνιας ειναι το MSN,τοτε τοθλαχιστον ο φιλος μου περιμενω πως θα σεβαστει την απαιτηση μου να μιλαμε ΜΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Δεν νομιζω πως ζηταω πολλα.
desolatorXT Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Η αναφορα μου δεν απευθυνεται προσωπικα σε σενα,μιας και δεν μιλαμε στο MSN,αντικρουει πολυ απλα την αποψη σου και το σκεπτικο σου...Οσον αφορα το θεμα φιλιας κλπ που προανεφερες,προτιμω το τηλεφωνο η τον καφε,κι αν αυτο δεν ειναι δυνατο και η μονη λυση επικοινωνιας ειναι το MSN,τοτε τοθλαχιστον ο φιλος μου περιμενω πως θα σεβαστει την απαιτηση μου να μιλαμε ΜΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Δεν νομιζω πως ζηταω πολλα. Στον καφέ και το τηλέφωνο δεν τίθεται θέμα γραφής, για αυτό δεν αναφέρθηκε... (το τηλέφωνο δεν το προτιμώ γιατί υπάρχει και χρέωση ξέρεις ) Από εκεί και πέρα, μου φένεται πως λέμε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια... Δεν νομίζω πως αν μιλάς με κάποιον στο μσν, και του πεις πως εσένα σε ενοχλεί να γράφεις έτσι, δεν θα το σεβαστεί... Η λύση είναι απλή, εξήγησε στον άλλον ότι αυτό σε ενοχλεί για να λυθεί το πρόβλημα...
e-tic Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Εντελώς άκυρο το παράδειγμα σου... Υ.Γ. *Η μόνη περίπτωση που θα με ενδιαφέρει, το τι πιστεύεις για το πως εγώ γράφω θα είναι όταν απευθύνομαι σε σένα, και βλέπεις ότι αυτήν την στιγμή που σου μιλάω, γράφω κανονικά... Άκυρο ή όχι, εγώ απλά παρέθεσα την (όχι και τόσο ευχάριστη) εμπειρία απο έναν τύπο γραφής που ξεφεύγει απο το φυσιολογικό. Αυτό άλλωστε δεν είναι και το θέμα? Όσο για τον τρόπο που γράφεις εσύ, πραγματικά αδιαφορώ (για τον τρόπο γραφής, όχι για το άτομό σου προσωπικά). Αν δώ κάτι που δεν μπορώ να το διαβάσω εύκολα, απλά το προσπερνάω, οπότε αν εκείνη τη στιγμή που μου μίλαγες δεν έγραφες κανονικά, προφανώς δεν θα έμπαινα στο κόπο να σου απαντήσω! Φιλικά!
Mafias Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Φιλε desolatorXT,γνωριζω οτι υπαρχει χρεωση στο τηλεφωνο...γι αυτο και ανεφερα πριν το "αν δεν ειναι δυνατο".Οσον αφορα το αν προσπαθουμε να σε πεισουμε να αλλαξεις τροπο γραφης στις δικες σου συνομιλιες,δε νομιζω πως ενδιαφερει κανενα κατι τετοιο,και ποσο μαλλον εμενα.Το θεμα, θεωρω πολυ απλα πως ανοιξε, γιατι οπως παμε με τα greeklish,τα emoticons κλπ...θα ξεχασουμε και την ορθογραφια που ξερουμε.Και δε νομιζω πως αυτο ειναι ενα μικρο θεμα που μπορει να περνα απαρατηρητο... e-tic συμφωνω μαζι σου και στην πρωτη σου παραθεση,αλλα και στη δευτερη.
titikos46 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Φιλε desolatorXT,γνωριζω οτι υπαρχει χρεωση στο τηλεφωνο...γι αυτο και ανεφερα πριν το "αν δεν ειναι δυνατο".Οσον αφορα το αν προσπαθουμε να σε πεισουμε να αλλαξεις τροπο γραφης στις δικες σου συνομιλιες,δε νομιζω πως ενδιαφερει κανενα κατι τετοιο,και ποσο μαλλον εμενα.Το θεμα, θεωρω πολυ απλα πως ανοιξε, γιατι οπως παμε με τα greeklish,τα emoticons κλπ...θα ξεχασουμε και την ορθογραφια που ξερουμε.Και δε νομιζω πως αυτο ειναι ενα μικρο θεμα που μπορει να περνα απαρατηρητο... Ελληνικα να μιλαμε και να γραφουμε μην τα ξεχασουμε,συμφωνω μαζι σου.
desolatorXT Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Φιλε desolatorXT,γνωριζω οτι υπαρχει χρεωση στο τηλεφωνο...γι αυτο και ανεφερα πριν το "αν δεν ειναι δυνατο".Οσον αφορα το αν προσπαθουμε να σε πεισουμε να αλλαξεις τροπο γραφης στις δικες σου συνομιλιες,δε νομιζω πως ενδιαφερει κανενα κατι τετοιο,και ποσο μαλλον εμενα.Το θεμα, θεωρω πολυ απλα πως ανοιξε, γιατι οπως παμε με τα greeklish,τα emoticons κλπ...θα ξεχασουμε και την ορθογραφια που ξερουμε.Και δε νομιζω πως αυτο ειναι ενα μικρο θεμα που μπορει να περνα απαρατηρητο... e-tic συμφωνω μαζι σου και στην πρωτη σου παραθεση,αλλα και στη δευτερη. Χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια greeklish, κομμένες λέξεις, emoticons... Βλέπεις να μην μπορώ να μιλήσω ελληνικά? Ή μήπως πριν μερικά χρόνια που το ίντερνετ τα sms κτλπ δεν ήταν τοσο συνηθισμένα δεν υπήρχαν ανορθόγραφοι άνθρωποι? Νομίζω απλά ότι υπερβάλλετε... Αν και εγώ είμαι υπέρ τις κατάργησης των ελληνικών χαρακτήρων και την χρήση greeklish... Θα διευκολήνουν πολλά πράγματα ιδιαίτερα στον τομέα του ίντερνετ και των υπολογιστών... Αλλα έχω μια περιέργεια, για όσους υποστηρίζουν ότι θα χαθεί μια γλώσσα κτλπ... Πιστεύετε ότι ήταν δηλαδή κακή η σταδιακή μετατροπή της γλώσσας από καθαρεύουσα σε δημοτική? Χάσαμε κάτι από τον πολιτισμό μας, ή την εθνική μας ταυτότητα? Οι γλώσσες εξελίσονται, δεν μπορούν να μένουν στάσιμες... Το ότι φοβάστε μια αλλαγή, και δεν θέλετε να γίνει επειδή σας δυσκολεύει στην κατανόηση του γραπτού λόγου, δεν σημαίνει ότι αυτή η αλλαγή θα οδηγήσει την γλώσσα προς το χειρότερο... Δεν θα μπορούν π.χ. να γραφτούν ποιήματα όπως του Ελύτη επειδή αντί για ποιήματα, θα αναφέρονται ως "poihmata"? Δεν το νομίζω, και δεν βλέπω καμια απειλή του πολιτισμού μας απο τέτοιου είδους αλλαγές... Οι ίδιο κανόνες γραφής που ισχύουν τώρα μπορούν κάλιστα να ισχύσουν, και στα greeklish και τις κομμένες λέξεις, με πολύ μικρές μετατροπές. Και τέλος, δεν βλέπω κανένα κακό στο να αντικατασταθούν όλα τα "ω" με "ο" για παράδειγμα... Όλοι διαφωνούν με αυτό, αλλα ποτέ ώς τώρα δεν άκουσα μια απτή αιτιολόγηση όσων αφορά το γιατί όχι... Ότι περιττό, είναι καλο (αν όχι απαραίτητο) να αποβάλλεται.
DIMITRISG Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 αυτο ειναι προβλημα σε ολες τις γλωσσες στο κοσμο αρχιζουν και τις μεταποιούν και οι περισσότεροι διαμαρτύρονται προσωπικά ειμαι κατά του βιασμού της κάθε γλώσσας και αν επιχειρήσω να γράψω με τη μέθοδο της συντομογραφίας, θα με πιάσει ντροπή, και θα σκεφτώ ότι θα με περάσουν για ηλίθιο αυτοί που θα πάρουν το μήνυμα αφήστε που θα υπάρχει και ρίσκο να μην γίνει κατανοητό το μήνυμα Τώρα τα νέα παιδιά στα σχολεία μπορεί να γράφουν έτσι μεταξύ τους και να μην τους πειράζει. Πιστεύωοτι η οικονομία χαρακτήρων για το sms είναι μια δικαιολογία. Δηλαδή αν έχεις ένα SMS δωρεάν , θα γράψεις κανονικά; ή με συντομεύσεις γιατί θα φοβάσαι μην γεμίσει το μήνυμα. ελληνικά και πάντα ελληνικά. Μαγκιά είναι να γράφεις κανονικά ετσι διαφέρεις από τους άλλους (μπηχτή για τους νέους) και αν γράφω sms σε γαλλικά ή αγγλικά δεν τις ξεσκιζω τις γλωσσες ,τις σέβομαι Φιλικά Δημήτρης
Lucifer Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Πιστεύετε ότι ήταν δηλαδή κακή η σταδιακή μετατροπή της γλώσσας από καθαρεύουσα σε δημοτική? Εκατομμύρια τόνους καλαισθησίας, αισθητικής και ομορφιάς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.