Προς το περιεχόμενο

γκρινια : νεος τροπος γραφης.

Toufas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
nick[;1797904']Πρέπει να υπάρχουν οι αντίστοιχοι αναγνώστες/ακροατές που να είναι σε παρόμοιο 'σήμα' ώστε να αντιληφθούν αυτήν την σαφήνεια και την ακρίβεια ...

;)

Δεν είναι σίγουρο όμως ότι θα το αποκωδικοποιήσουν όμως και σίγουρα δεν είναι σίγουρο ότι θα το αποκωδικοποιήσουν σε αυτό που εξαρχής ήθελε να πει ο ποιητής (:-D). Αυτή είναι η ομορφιά της ποίησης (και της μουσικής θα έλεγα), ότι με εκκίνηση τα συναισθήματα και τις σκέψεις ενός ανθρώπου, μπορούν άλλοι άνθρωποι να μπουν σε λογικές ή συναισθηματικές διαδικασίες εντελώς διαφορετικές αλλά σίγουρα λυτρωτικές (ή ψυχοφθόρες ενίοτε).

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αυτή είναι η ομορφιά της ποίησης (και της μουσικής θα έλεγα), ότι με εκκίνηση τα συναισθήματα και τις σκέψεις ενός ανθρώπου, μπορούν άλλοι άνθρωποι να μπουν σε λογικές ή συναισθηματικές διαδικασίες εντελώς διαφορετικές αλλά σίγουρα λυτρωτικές (ή ψυχοφθόρες ενίοτε).

Μακάρι να συμμερίζονταν αυτή την άποψη όλοι οι γκοθάδες/φιλόλογοι/ψευτοκουλτούρες που συγχέουν την αντικειμενική κατανόηση με το αισθαντικό βίωμα.

Δημοσ.
Παντως εσυ KWSN_Men εκτος απο Power Seller πρεπει να εισαι και Power Mind. :P

Μπα, μετά το χειρουργείο (λοβοτομή ντε!) είμαι πολύ πεσμένος.

Μακάρι να συμμερίζονταν αυτή την άποψη όλοι οι γκοθάδες/φιλόλογοι/ψευτοκουλτούρες που συγχέουν την αντικειμενική κατανόηση με το αισθαντικό βίωμα.

Σαν παλαιογκοθάς, συμφωνώ 100%.

Δημοσ.
Για μένα ότι πιο απλό, είναι και πιο όμορφο... Θα πάρω ένα παράδειγμα εηρεασμένος απο το thread για το κυνήγι...

Ακούσαμε όλοι πολιτικούς να μιλάνε, για τις πυρκαγιές, ακούσαμε και απλούς πολίτες, αγράμματους χωριάτες... Για μένα λοιπόν, πιο ουσιώδης, και με πολύ περισσότερο συναίσθημα, ήταν οι ασύντακτες φράσεις, του μπαρμπα-μπρίλιου από το άνω κατσικοχώρι, παρά τα λόγια του κάθε πολιτικού... Γιατί όταν κάποιος μιλάει απλά, ξέρεις ότι εννοεί αυτά που λέει, και δεν χρησιμοποεί λόγιες και σπάνιες λέξεις, για να σε εντυπωσιάσει... Ιδιαίτερα προσεγμένο και βαρύ λόγο χρησιμοποιούν συνήθως αυτοί που δεν έχουν επιχειρήματα σε μια συζήτηση...

Εντελώς άστοχο αυτό που λες. Μπερδεύεις την αγανάκτηση και την (όποια) ειλικρίνεια, με τη σωστή επικοινωνία.

Και από που και ως που η ξύλινη πολιτική γλώσσα, θεωρείται ο κολοφώνας της επικοινωνίας;

Δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα είναι αυτά. Δικά σου και της πολιτιστικής αρλούμπας πουτ λέγεται Star Channel δηλαδή.

Αν το πιο απλό είναι το πιο όμορφο, αυτό σίγουρα δεν είναι οι άναρθρες κραυγές του μπαρμπα μπίλιου από το κάτω αστροπελέκι.

Διάβασε κάποιο χαϊκού, για να καταλάβεις την τέχνη του να σου γεμίζουν το μυαλό με δυνατές εικόνες, ελάχιστες λέξεις σωστά διατυπωμένες.

nick[;1797464'']Οι λέξεις είναι ο χάρτης, όχι η περιοχή. Γι'αυτό θα διαφωνήσω και με αυτό που είπε ο punky κάπου παραπάνω, οτι " Τίποτα δεν είναι απερίγραπτο ". Θεωρώ αδύνατο να μεταφέρεις π.χ βιώματα σου στο ακέραιο σε κάποιον, γιατί ο καθένας τις λέξεις και εκφράσεις δεν τις αντιλαμβάνεται πάντα με την ίδια βαρύτητα ή φόρτιση αυτού που περιγράφει. Περιγράφοντας δίνεις μια γενική εικόνα, σίγουρα μπορείς να περιγράψεις κάτι ώστε ο συνομιλητής να καταλάβει στο περίπου τι παίζει, κάτι το τελείως διαφορετικό από την ακριβή περιγραφή όμως.

Χρειάστηκε να συγκρατήσω τον εαυτό μου να μην ποστάρω 'Περιγράφεται το απερίγραπτο?' και άλλα τέτοια έξυπνα. Πάντως ούτε εγώ συμμερίζομαι αυτή την άποψη, μάλιστα την θεωρώ ιδιαίτερα επικίνδυνη (ή στην καλλίτερη βαρετή).

Ανάμεσα στο "απερίγραπτο" και στην πιστή αναπαραγωγή της εμπειρίας, υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα. Τίποτα δεν μπορεί να τοποθετηθεί μοναχά στα δύο άκρα. Ανάμεσα στο "δεν έχω λόγια να σου εξηγήσω πως ένιωσα" και στο να κάνεις τον άλλο να πονέσει όσο εσύ με κάτι που βίωσες λες και το βιώνει αυτός, υπάρχει ένα τεράστιο φάσμα όπου (ανάλογα της ικανότητάς σου να επικοινωνήσεις) μπορείς να κινηθείς. Όλα τα άλλα είναι πίπες του στυλ "δεν είμαι σίγουρος αν αυτό που έζησα το βίωσα γιατί μάλλον δεν υπάρχω".

Για να περιγράψεις το άπειρο δε χρειάζεται να μετρήσεις μέχρι αυτό.

Δεν τους έχεις εξηγήσει ότι η virtuosité σου είναι σε άλλον τομέα;

Εκεί πληρώνονται τα σπασμένα: ενδοεταιρική επικοινωνία!

Αλλού μπορεί να μην έχουν τόσο μεγάλη σημασία η σαφήνεια και η ακριβολογία (σε κάποιους τομείς της κοινωνικής ζωής ίσως είναι και μειονεκτήματα) αλλά εκεί πληρώνονται σε χρόνο και σε χρήμα...

Δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο πάντως.

Δεν είναι μόνο εκεί. Είναι και στις σχέσεις των ανθρώπων έξω από τη δουλειά. Φιλικές ή ερωτικές. Απλά σε αυτές συχνά δεν καταφέρνουμε ούτε καν να αντιληφθούμε ότι έφταιγε αυτό. Στη δουλειά είναι εμφανές γιατί είναι σχετικά μετρήσιμο από το γεγονός ότι κάτι δεν τελεσφόρησε επαγγελματικά ή δεν πιάσαμε τους μετρήσιμους στόχους γιατί δεν υπήρξε σωστή συνεργασία/συνεννοήση.

Δημοσ.

Συμφωνώ με αυτά που λέει ο πάνκι.

DesolatorXT

Αυτό:

Για τρίτη φορά λέω, πως ένα συγγραφικό έργο (και όχι μόνο) έχει αξία, όχι για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται οι έννοιες και οι αξίες που θέλει να μεταδώσει ο συγγραφέας στον αναγνώστημ, αλλά για το ΠΟΙΕΣ αξίες και έννοιες θέλει να μεταδώσει ο συγγραφέας...

με πάρα πολλούς τρόπους και για πάρα πολλούς λόγους, είναι λάθος.

Δημοσ.
Δεν υπάρχει κανένα γλωσσολογικό ενδιαφέρων κατά την γνώμη μου σε αυτά.
Τελείως υποκειμενικό βέβαια.
Όμως δεν νομίζω ότι οδηγεί [ο καλοσχηματισμένος λόγος] σε ανωτέρου επιπέδου επικοινωνία, ούτε θέλω να ωθήσω κανέναν στο να τον αποπειραθεί...Δεν νομίζω ότι αν μερικοί περιπλέξουν τον λόγο τους επιτηδευμένα (επειδή αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορούν να την κάνουν να φαίνεται 'καλλίτερη') θα δώσουν το έναυσμα να ανεβεί το επίπεδο.

Δε φαίνεται τα ποστς σου να έχουν τις ίδιες πεποιθήσεις.

Δημοσ.
Μάλιστα. Και ποια ήταν ακριβώς τα post μου που διάβασες;

Διάβασα το thread για τις φωτιές απο την αρχη οταν ξανάρθα στο φόρουμ.

Άλλο αν έχω low bullshit tolerance, γι' αυτό και σου απαντάω.

Αυτό που έχεις δεν είναι low bullshit tolerance, είναι αδυναμία να μην μιλήσεις για τον εαυτό σου οταν σου δίνεται η ευκαιρία και άνθρωποι σε ακούνε υπομονετικά, νομίζω. Δεν είναι κακό, αλλά δεν ακούγεται τόσο γαμάτο όπως το low bullshit tolerance, όχι τόσο σε-βάζω-στην-θέση-σου.

Προφανώς έχεις κάποιο πρόβλημα μαζί μου από προηγούμενη φορά.

Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα μαζί σου.

Εγώ δεν ασχολήθηκα μαζί σου. Ούτε βγήκα να πω ότι είσαι ψωνάκι που μπαίνει στο thread με τις ευχές και ρίχνει άκυρα και λέει στον εαυτό του 'χοχο, πόσο έξυπνο τζίνι είμαι'. Με το ίδιο ψωνάκι που την έχει δει φιλόσοφος διαβάζοντας ένα 'philosophy in a nutsell' βιβλίο και καταλήγει σε απλά Σωκρατικά συμπεράσματα και φυσικά στην θεωρία για τον εαυτό του ότι είναι περισπούδαστος.

Άν έτσι πιστεύεις, ελεύθερα.

Μια συμβουλή για το μέλλον. Μη βιάζεσαι να κρίνεις τους ανθρώπους. Ούτε η εμφάνιση τους, ούτε το πώς φέρονται στον κοινωνικό περιγυρο, ούτε αυτά που λένε δημοσίως τους εκφράζουν 100%. Πρόσεξε γιατί πολλές φορές θα εκπλαγείς θετικά ή αρνητικά από κάποιους.

Μην στενοχωριέσαι τόσο που ένα ψώνιο σου είπε στο ίντερνετ ότι τα ποστ σου δεν έχουν γλωσσολογικό ενδιαφέρων, και αν γίνεται μην με την ιδία ανάσα ζητάς την αποδοχή του. Οι εντυπώσεις μου για εσένα η για τον οποιωνδήποτε δεν συνεπάγονται σταθερές κρίσεις για αυτούς. Το ότι τα ποστ σου δεν έχουν γλωσσολογικό ενδιαφέρων για μένα δεν σε κάνει ούτε ψώνιο, ούτε ψευδοφιλόσοφο ούτε τίποτε, επειδή δεν γνωρίζω την πρόθεση που χρωματίζει την πράξη.

ΥΓ1: Ξέρω ποιος είμαι, τι είμαι και τι δεν είμαι, τι είναι αλήθεια στο μικρό μου σύμπαν και τι όχι.

Tώρα αυτά τα λες σε εμένα η σε εσένα? ένας μονό-πληκτισμός στο ίντερνετ σε ωθεί σε επαναπροσδιορισμό της αυτοεικόνας σου? Χαλαρά... δεν ξέρω πόσο συχνά και πόσο πολύ - και πόσο άδικα - σε κρίνει ο περίγυρος σου για να έχεις τέτοιες trigger-happy άμυνες, αλλά εγώ δεν έχω κακούς σκοπούς.

Αν θες, μπορείς να απαντήσεις εδώ, εγώ θα σε αγνοήσω.

Αυτό είναι το μόνο σου φάουλ επειδή όταν κάνουμε μια δημόσια τοποθέτηση δεν στερούμε τον άλλον στο δικαίωμα δημόσιας συζήτησής της, δεν είναι καλό.

Αν θες απάντηση, στείλε pm, γράψε μου στο MSN, πάμε για μπύρες, πάμε για σφαλιάρες. Πάντα ήμουν ανοιχτός σε κάθε είδους επικοινωνία.

Α... ερωτικό γραμμα μου έγραψες δηλαδή? Γιατί προσελκύω τους passive-agressive ποτέ δεν κατάλαβα.

ΥΓ3: Γαμάτο nickname για τόσο περισπούδαστο νέο.

Ευχαριστώ.

Τελείως υποκειμενικό βέβαια.

Δεν υπάρχει κανένα γλωσσολογικό ενδιαφέρων κατά την γνώμη μου[/b'] σε αυτά.

Εσύ τώρα να καταλάβεις τι λέω δεν θέλεις, τι θέλεις.

Δε φαίνεται τα ποστς σου να έχουν τις ίδιες πεποιθήσεις.

Τα ποστς δεν εχουν πεποιθήσεις, οι άνθρωποι έχουν.

Δημοσ.
Kανεις πως δεν καταλαβαινεις τωρα και εσυ....

Κάποιος δεν αντέχει την κριτική ε;

Όχι ρε Flo, είσαι μικρή για να καταλάβεις το βάθος (πάτο) του πνεύματος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...