Προς το περιεχόμενο

γκρινια : νεος τροπος γραφης.

Toufas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλά, εγώ μιλάω για τα σωστά Ελληνικά, όχι για τα Ελληνικά του κάθε Νεοέλληνα μπακάλη.

Χμ το προσδιόρισα στο αμέσως επόμενο ΠΟΣΤ. Την επόμενη φορά θα βρω ποιος όρος είναι αυτός που σημαίνει "θετική εξέλιξη" και θα σας τον κοπανάω.

ανέλιξη ? ;P

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καλά, εγώ μιλάω για τα σωστά Ελληνικά, όχι για τα Ελληνικά του κάθε Νεοέλληνα μπακάλη.

Χμ το προσδιόρισα στο αμέσως επόμενο ΠΟΣΤ. Την επόμενη φορά θα βρω ποιος όρος είναι αυτός που σημαίνει "θετική εξέλιξη" και θα σας τον κοπανάω.

Δεν καταλαβαίνω το νόημα της απάντηση σου... Σου εξήγησα πάντως γιατί τα "ελληνικά του έλληνα μπακάλη" είναι καλύτερα απο τα ελληνικά που αναφέρεις σε αυτό το παράδειγμα...

Δημοσ.

θετική εξέλιξη = πρόοδος ;)

Δημοσ.
nick[;1797499'']ανέλιξη ? ;P

Ωραία, εγώ θέλω να πώ "τα γεγονότα είχαν θετική εξέλιξη."

Θα αντικατασταθεί λοιπόν, από το "τα γεγονότα είχαν ανέλιξη"? ΤΙ να σου πώ, χωρίς έχω καμιά γνώση γλωσσολογίας, θα πώ ότι δεν μου ακούγεται καλό... ίσως βέβαια γιατί δεν το έχω συνηθίσει ακουστηκά...

θετική εξέλιξη = πρόοδος ;)

Μήπως να πώ ότι "τα γεγονότα προόδεψαν"?

Δημοσ.
ωραία πες μου μια ελληνική λέξη που να εκφράζει το Lag... Η μια ελληνική λέξη φράση που να μεταφράζει το λολ, ειδικα στην περιπτωση του λολ, (οπως και στις περισσότερες άλλες τέτοιες εκφράσεις) έχουν δωθεί ειδικά νοήματα, που δεν μπορούν να εκφραστούν με ελληνικές λέξεις... Η μια ελληνική λέξη που να μεταφράζει το Gameplay...Ή προσπάθησε με μια λέξη να μου αποδώσεις πλήρως την έννοια του Gamer...

Το ίδιο που συνέβει στις ξένες γλώσσες, οι οποίες, ακριβώς επειδή οι έλληνες είχαν αναπτύξει την ιατρική, πήραν αυτούσιους ελληνικούς όρους στο λεξιλόγιο τους, έτσι τώρα εφόσον οι ξένοι ανέπτυξαν τα Pc, εμεις αναγκαστηκά, πέρνουμε αυτούσιους αγγλικούς όρους...

Ακόμη και όταν γίνονται προσπάθειες για μεταφράσεις τέτοιων όρων και εννοιών συνήθως είναι ανακριβής... Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε ξένες εκφράσεις...

Υπάρχουν όμως και κάποιες απλές λέξεις που μπορούν να μεταφραστούν, αλλά εμείς επιλέγουμε τις αγγλικές.

Για παράδειγμα...server=εξυπηρετητής,lag=καθυστέρηση, internet=διαδίκτυο, overclocking=υπερχρονισμός. Για να μην πω και άλλες ακόμη πιο απλές όπως search,copy κλπ.

Δηλαδή τόσο δύσκολο είναι να πει κάποιος αναζήτηση και αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει την λέξη search? :mrgreen:

Είναι ευθύνη αυτών που ασχολούνται με το αντικείμενο της πληροφορικής αλλά και τους εκπαιδευτικούς να περάσουν την κατάλληλη ορολογία. Δεν φταίνε τα παιδιά γι'αυτό.

Κατά τ'αλλα συμφωνώ, εφόσον έχουν αναπτύξει τα pc οι ξένοι εμείς αναγκαζόμαστε να ακολουθούμε τις εξελίξεις. Οι περισσότερες ιστοσελίδες που παρακολουθώ στο διαδίκτυο είναι αγγλικές οπότε και εγώ πολλές φορές αναγκάζομαι να μιλάω με ξένους όρους.

Το ίδιο ισχύει και σε άλλους τομείς της τεχνολογίας όπως των αυτοκινήτων... με λέξεις όπως καρμπυρατερ,ρελε,τούρμπο,σασμαν,αμπραγιαζ.

Για τρίτη φορά λέω, πως ένα συγγραφικό έργο (και όχι μόνο) έχει αξία, όχι για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται οι έννοιες και οι αξίες που θέλει να μεταδώσει ο συγγραφέας στον αναγνώστημ, αλλά για το ΠΟΙΕΣ αξίες και έννοιες θέλει να μεταδώσει ο συγγραφέας... Οι οποίες κάλιστα μπορούν να γραφούν και στην νέα ελληνική...

Σίγουρα αλλά διαφορετικό είναι να έχει το λεξιλόγιο του συγγραφέα 10.000 λέξεις από το να έχει 200.

Υ.Γ. και οι ίδιοι οι γλωσσολόγοι πολλές φορές παίρνουν έτοιμες λέξεις, π.χ. η λέξη μπροσούρα, γιατί θεωρείται εντάξει από εσάς, ενώ η λέξη π.χ. λαγκάρω όχι? Επειδή την μια την προσέθεσε ο κ. Μπαμπινιώτης (:P) ενώ την άλλη η νεολαία?

Εδώ ανοίγεις ένα άλλο τεράστιο ζήτημα. Η δημοτική γλώσσα περιέχει πάρα πολλές ξένες λέξεις. π.χ ντουλάπι(=φοριαμός), πόρτα(=πύλη), καπέλο(=πηλίκιο).

Τυχαία τώρα θυμήθηκα αυτές τις λέξεις που τις γνώρισα όταν ήμουν στον στρατό :mrgreen:

Φαντάζομαι το ίδιο μπορεί να γίνει στο μέλλον και με λέξεις όπως διαδίκτυο...και να επικρατήσει τελικά η λέξη ιντερνετ.

Οσον αφορά τον Μπαμπινιώτη δεν τον θεωρώ και πολύ σοβαρό γλωσσολόγο αλλά τέλος πάντων....

Αλλά εδώ είμαστε εκτός θέματος η χρήση ξενικών λέξεων δεν είναι καινούργιο ζήτημα στην ελληνική γλώσσα κάθε άλλο μάλιστα. Απλώς σήμερα γίνεται η χρήση σε υπερθετικό βαθμό.

Δημοσ.
την διαδικασία της αναζήτης την κάνει ο υπολογιστής, όχι εσύ ο ίδιος, οπότε το να πεις "αναζητώ" δεν έχει το ακριβές νόημα... αντίθετα το "κάνω search" νομίζω είναι το ποιο σωστό... Γιατί αυτό που κάνω εγώ είναι η ενέργεια τΟυ να πατήσω search, την οποία "search" ολοκληρώνει ο υπολογιστής. Το "πατάω search" νομίζω πως είναι το πιο ακριβές.

Κάτσε, δηλαδή ο Άγγλος-Αμερικάνος, does a search? όχι... he performs a search. Πραγματοποιεί μία αναζήτηση. Δεν την κάνει. I am doing a search είναι μπακαλοαγγλικά γιατί δεν είναι μόνο Έλληνες που δεν ξέρουν να μιλάνε.

Εγώ μεγάλωσα σε δίγλωσσο περιβάλλον, το τι απίστευτα έχω ακούσει και αγγλικά και ελληνικά (και greeklish) δεν μπορείται να τα φανταστείτε. Προσπάθησα πολύ να φτάσω την ομιλία και ακόμα περισσότερο τη γραφή μου σε επίπεδο γενικά πιστεύω μέτριο και στις δύο γλώσσες.

Δημοσ.
Δέχομαι το από ομορφιάς ορμώμενο επιχείρημα, επειδή και εγώ απολαμβάνω τον καλοσχηματισμένο λόγο. Όμως δεν νομίζω ότι οδηγεί [ο καλοσχηματισμένος λόγος] σε ανωτέρου επιπέδου επικοινωνία, ούτε θέλω να ωθήσω κανέναν στο να τον αποπειραθεί. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γίνουν παροτρύνσεις, απλά απόλαυσε τα ελληνικά που σου φαίνονται καλά όπου αυτά εμφανίζονται. Περαιτέρω, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα με αρκετές γνώσεις ετυμολογίας για να μπορούν να εκφράζονται με την ακρίβεια που περιγράφει ο KWSN_Men (αναφερόμενος στον εαυτό του). Εκτός αν είναι παιδευμένος και χαρισματικός στον λόγο πέραν από ότι θεωρώ πιθανό, τα post του δεν είχαν 'γλωσσολογικό ενδιαφέρον' παρά μόνο για αυτούς που δεν είναι γλωσσολόγοι. Στο γεφύρωμα μεταξύ εσωτερικού νοήματος, έκφρασης και επικοινωνίας, είτε γράφετε σε greeklish είτε σε άνευ ορθογραφικών και με σεβαστή σύνταξη ελληνικά, περίπου το ίδιο καταφέρνετε.

Δεν το εννοώ σαν προσβολή, εννοώ ότι η γλώσσα για να είναι ακριβής θέλει σπουδές υψηλοτάτου γλωσσολογικού επιπέδου (ή κάποιες σπουδές και υπέρμετρο χάρισμα), και τότε κάποιος μπορεί να την εκτιμήσει πλήρως όταν έχει ανάλογες σπουδές. Είναι ειλικρινά, σαν μια ξένη γλώσσα. Ακούστε τον (κατά τα αλλά αντιπαθή) Μπαμπινιώτη να μιλάει και θα υποψιαστείτε για το τι απαιτείται για να υπάρχει συγκρατημένο νόημα, αισθητική συνοχή και ακόμα και χιούμορ μέσα στην έκφραση.

Το γλωσσικό επίπεδο στο internet είναι πολύ χαμηλό οπότε από το ολότελα... αλλά ειλικρινά, υπάρχουν άλλα επίπεδα πάνω από εμάς. Δεν νομίζω ότι αν μερικοί περιπλέξουν τον λόγο τους επιτηδευμένα (επειδή αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορούν να την κάνουν να φαίνεται 'καλλίτερη') θα δώσουν το έναυσμα να ανεβεί το επίπεδο. Νομίζω ότι ο καθένας εδώ πρέπει να εκφράζεται ακριβώς στο επίπεδο που του βγαίνει φυσικά. Η λειτουργικότητα του φυσικού λόγου δεν έγκειται στην ακρίβεια της, αλλά ακριβώς στην έλλειψη επιτήδευσης της. Ο καθένας μας μιλάει μια προσωπική διάλεκτο, με ιδιαίτερες και επαναλαμβανόμενες αναφορές που μπορούν να γίνουν αντιληπτές μόνο όταν ο λόγος ρέει και ο ομιλητής δεν απασχολεί τον εαυτό του με τον καλλωπισμό της έκφρασης. Ο σκοπός είναι η συνήθεια, αποδοχή και 'αίσθηση' (for lack of a more fitting word I do not know!) ενός άλλου ανθρώπου, όχι οι ακριβής επικοινωνία λες και παίρνεις οδηγίες για να πας σύνταγμα από κυψέλη.

Η 'εξέλιξη' (προτιμώ να το σκέφτομαι σαν εμπλουτισμό, είναι λιγότερο θετικά φορτισμένο. Η εξέλιξη τείνει να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος σκοπός, κάποια κατάληξη για όλα αυτά, μια κίνηση προς το ιδεατό.) γίνεται σε άλλα επίπεδα της ζωής σου και μετά κάνει feedback στον τρόπο που μιλάς. Αν δεν έχεις νιώσει κάτι δεν έχεις λόγο να ψάξεις την λέξη που σου χρειάζεται για να το εκφράσεις. Πιο τρομακτικά, αν ξέρεις την λέξη αλλά δεν έχεις ζήσει αυτό που περιγράφει αλλά την χρησιμοποιείς είσαι ένας προσποιητός ηλίθιος και το δίκτυο έχει αρκετούς από αυτούς, δεν χρειάζεται να ζητήσουμε καινούριο φορτίο. Δηλαδή άλλη μια φορά να ακούσω κάποιον να προσφέρει την κατακλείδα σε ένα επιχείρημα "παιδιά, παν μέτρον άριστον" θα αρχίσω να δαγκώνω τους τοίχους.

Αν υπάρχει μια παρότρυνση να γίνει λοιπόν για να καταλήξουμε να μιλάμε καλλίτερα ελληνικά εδώ μέσα πέραν του "σπουδάστε γλωσσολογία" είναι "ζήστε περισσότερο, εντονότερα και με προσοχή" και αυτή είναι μια ηλίθια παρότρυνση να κάνει κανείς.

Αν αυτά τα 'ταπεινά' είναι το αίτημά σου, καλώς (υπάρχει και λογισμικό να βοηθάει τους ανορθόγραφους σαν κι εμένα εξάλλου) αλλά εδώ αρχίζουν διάφοροι να ευλογούν τα γενιά τους για το γλωσσολογικό ενδιαφέρον των posts τους...

Τελικά ο παππούλης Πλάτωνας παίζει περισσότερο τάβλι με εσένα παρά με εμένα. Δεν θα τραβήξω και αυτό το thread προς υπαρξισμό και αποδόμηση.

Μάλιστα. Αν προσπαθούσες να με προσβάλεις δηλαδή, τι ακριβώς θα έγραφες;

Δημοσ.

νομίζω ότι εσύ έδωσες δικαίωμα για να σε προσβάλει, μην έχοντας μετριοφρωσύνη...

No offence...

Δημοσ.
Υποψιάζομαι ότι είσαι μικρός στην ηλικία. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί μάλλον δεν έχεις δουλέψει σε κάποια σύγχρονη επιχείρηση. Και θα έβλεπες πως δυστυχώς οι ίδιες "δικαιολογίες" για τα greeklish, τις συντμήσεις, τα ακατανόητα ακρωνύμια και όλα αυτές οι αμερικανιές, υπάρχουν στο ακέραιο σε ένα χώρο που περνάς 10-14 ώρες καθημερινά. Είναι πραγματικά αστείο να είσαι από κάποια μεριά και να παρατηρείς τα κατά τα άλλα ικανά στελέχη μιας επιχείρησης, να προσπαθούν να συννενοηθούν. Είναι αμέτρητες οι φορές που έχω παρέμβει, για να "μεταφράσω" με καλύτερα λόγια αυτό που θέλει να πει κάποιος στον άλλο. Και είναι ακόμη πιο τραγικό να με θεωρούν στη δουλειά, ως λόγιο και βιρτουόζο με τις λέξεις και τις έννοιες, ενώ δεν είμαι παρά το παιδί της διπλανής πόρτας. Η κατάσταση είναι τραγική. Η σύγχυση στην επικοινωνία, ανάμεσα σε ενήλικες ανθρώπους είναι κωμικοτραγική.

Δεν τους έχεις εξηγήσει ότι η virtuosité σου είναι σε άλλον τομέα; :-P

Εκεί πληρώνονται τα σπασμένα: ενδοεταιρική επικοινωνία!

Αλλού μπορεί να μην έχουν τόσο μεγάλη σημασία η σαφήνεια και η ακριβολογία (σε κάποιους τομείς της κοινωνικής ζωής ίσως είναι και μειονεκτήματα) αλλά εκεί πληρώνονται σε χρόνο και σε χρήμα...

Δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο πάντως.

Δημοσ.
Ωραία, εγώ θέλω να πώ "τα γεγονότα είχαν θετική εξέλιξη."

Θα αντικατασταθεί λοιπόν, από το "τα γεγονότα είχαν ανέλιξη"? ΤΙ να σου πώ, χωρίς έχω καμιά γνώση γλωσσολογίας, θα πώ ότι δεν μου ακούγεται καλό... ίσως βέβαια γιατί δεν το έχω συνηθίσει ακουστηκά...

Μήπως να πώ ότι "τα γεγονότα προόδεψαν"?

Α έχεις δίκιο δεν είδα την πρόταση στην οποία αναφερόσουν.

Γενικά η άποψη μου για όσους γράφουν με συντομογραφίες ή με όποιον άλλο τρόπο πέρα από τον καθιερωμένο, είναι ή ίδια που έχω και για τους gay.

Μεταξύ τους ας κάνουν ότι θέλουν.

Δημοσ.
νομίζω ότι εσύ έδωσες δικαίωμα για να σε προσβάλει, μην έχοντας μετριοφρωσύνη...

No offence...

Έχουμε δύο δεδομένα.

1. Δε με γνωρίζει. Δε γνωρίζει το επίπεδο της μόρφωσης ή της καλλιέργειάς μου. Όποιο και αν είναι αυτό. Επίσης δε γνωρίζει το επίπεδο (ή μη) των γραφομένων στα οποία αναφέρομαι. Δε γνωρίζει αν η κυρία που έκανε την παρατήρηση αυτή ήταν η κυρά Κατίνα που απλώνει ρούχα στον ακάλυπτο ή φιλόλογος με σπουδές σε Ελλάδα και Γαλλία.

2. Δεν υπάρχει λόγος να είναι κάποιος μετριοφρων όταν αναφέρεται σε γεγονότα με ακρίβεια, ακόμα και αν αφορούν τον εαυτό του. Από τη στιγμή εξάλλου που αυτά δεν ισχύουν πλέον στον ίδιο βαθμό, που το βρίσκεις το μεμπτό; Αν δηλαδή γυρίσει κάποιος και σου πει 'παλιά είχα απίστευτο σώμα αλλά τώρα δε βλέπω ούτε το πουλί μου', σου δείχνει ότι δεν είναι μετριόφρων ή μάλλον ρεαλιστής;

Εξάλλου δε νομίζω να αναφέρονταν σε απουσία ταπεινοφροσύνης τα σχόλιά του.

Δημοσ.

Δεν θα προσπαθούσα να σε προσβάλλω. Είναι ζήτημα πρόθεσης και όχι περιεχομένου.

Έχω διαβάσει αρκετά ποστ σου σε αυτό το φόρουμ. Δεν υπάρχει κανένα γλωσσολογικό ενδιαφέρων κατά την γνώμη μου σε αυτά, και δεν μπορώ να φανταστώ πόσο θα έπρεπε να έχεις αλλάξει από το παρελθών για να είχαν κάποτε. Το θεωρώ, όπως είπα, αρκετά απίθανο (όχι αδύνατο, δεν ξέρω, μπορεί να πέρασες κανένα χειρουργείο). Η ταπεινοφροσύνη είναι για τους ταπεινούς, αν νιώθεις τέτοιος ελεύθερα, αν όχι, πάλι ελεύθερα. Ο σχολιασμός μου ήταν περί του πως ανεξάρτητα από το πόσο γαματος νιώθεις, το πόσο είσαι, γλωσσολογικά, [ι]κατά πάσα πιθανότητα[/ι] δεν ανταποκρίνεται στην θέση που θα σε τοποθετούσε ένας άνθρωπος που όντως σπουδάζει την γλωσσά.

Δε γνωρίζει αν η κυρία που έκανε την παρατήρηση αυτή ήταν η κυρά Κατίνα

Η κυρά Κατίνα έχει γλωσσολογικά ενδιαφέροντα? Θα έπρεπε να μεταφέρεις ότι άνθρωποι που δεν ξέρουν καλά την γλώσσα βρίσκουν την χρήση σου της ως άξια γλωσσολογικής μελέτης? Leading the witness a little?

Δημοσ.
Δεν θα προσπαθούσα να σε προσβάλλω. Είναι ζήτημα πρόθεσης και όχι περιεχομένου.

Έχω διαβάσει αρκετά ποστ σου σε αυτό το φόρουμ. Δεν υπάρχει κανένα γλωσσολογικό ενδιαφέρων κατά την γνώμη μου σε αυτά, και δεν μπορώ να φανταστώ πόσο θα έπρεπε να έχεις αλλάξει από το παρελθών για να είχαν κάποτε. Το θεωρώ, όπως είπα, αρκετά απίθανο (όχι αδύνατο, δεν ξέρω, μπορεί να πέρασες κανένα χειρουργείο). Η ταπεινοφροσύνη είναι για τους ταπεινούς, αν νιώθεις τέτοιος ελεύθερα, αν όχι, πάλι ελεύθερα. Ο σχολιασμός μου ήταν περί του πως ανεξάρτητα από το πόσο γαματος νιώθεις, το πόσο είσαι, γλωσσολογικά, [ι]κατά πάσα πιθανότητα[/ι] δεν ανταποκρίνεται στην θέση που θα σε τοποθετούσε ένας άνθρωπος που όντως σπουδάζει την γλωσσά.

Η κυρά Κατίνα έχει γλωσσολογικά ενδιαφέροντα? Θα έπρεπε να μεταφέρεις ότι άνθρωποι που δεν ξέρουν καλά την γλώσσα βρίσκουν την χρήση σου της ως άξια γλωσσολογικής μελέτης? Leading the witness a little?

Μάλιστα. Και ποια ήταν ακριβώς τα post μου που διάβασες; Για τον Παναθηναϊκό; Για τον Ολυμπιακό; Στο offtopic thread; Γιατί στο Insomnia, αν και αρχικά έμπενα μόνο στο τεχνολογικό μέρος του, από ένα σημείο και μετά μπένω ουστιαστικά μόνο στο Μπλα Μπλα για να ελαφρύνω το κεφάλι μου από άλλα πράγματα που κάνω. Άλλο αν έχω low bullshit tolerance, γι' αυτό και σου απαντάω.

Προφανώς έχεις κάποιο πρόβλημα μαζί μου από προηγούμενη φορά. Εγώ δεν ασχολήθηκα μαζί σου. Ούτε βγήκα να πω ότι είσαι ψωνάκι που μπαίνει στο thread με τις ευχές και ρίχνει άκυρα και λέει στον εαυτό του 'χοχο, πόσο έξυπνο τζίνι είμαι'. Με το ίδιο ψωνάκι που την έχει δει φιλόσοφος διαβάζοντας ένα 'philosophy in a nutsell' βιβλίο και καταλήγει σε απλά Σωκρατικά συμπεράσματα και φυσικά στην θεωρία για τον εαυτό του ότι είναι περισπούδαστος.

Μια συμβουλή για το μέλλον. Μη βιάζεσαι να κρίνεις τους ανθρώπους. Ούτε η εμφάνιση τους, ούτε το πώς φέρονται στον κοινωνικό περιγυρο, ούτε αυτά που λένε δημοσίως τους εκφράζουν 100%. Πρόσεξε γιατί πολλές φορές θα εκπλαγείς θετικά ή αρνητικά από κάποιους.

ΥΓ1: Ξέρω ποιος είμαι, τι είμαι και τι δεν είμαι, τι είναι αλήθεια στο μικρό μου σύμπαν και τι όχι. Ξέρω ότι η κυρία Γιάννα, απόφοιτος του Φιλολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και όχι μόνο, 25 χρόνια μεγαλύτερή μου, τέτοιο καιρό πριν 5 χρόνια, με απέκλειε και με επανατοποθετούσε σε Yahoo Group με πολιτική θεματολογία, μόνο και μόνο για να διαβάζει τις τοποθετήσεις μου που τόσο την εξόργιζαν. Δε θα το συνεχίσω. Αν θες, μπορείς να απαντήσεις εδώ, εγώ θα σε αγνοήσω. Αν θες απάντηση, στείλε pm, γράψε μου στο MSN, πάμε για μπύρες, πάμε για σφαλιάρες. Πάντα ήμουν ανοιχτός σε κάθε είδους επικοινωνία.

ΥΓ2: Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να εκφράσουν με σαφήνεια και ακρίβεια αυτά που βλέπουν στον κόσμο γύρω τους και αυτά που αισθάνονται, να εκφράσουν τον κόσμο όπως τον βιώνουν. Λέγονται ποιητές.

ΥΓ3: Γαμάτο nickname για τόσο περισπούδαστο νέο.

Δημοσ.
ΥΓ2: Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να εκφράσουν με σαφήνεια και ακρίβεια αυτά που βλέπουν στον κόσμο γύρω τους και αυτά που αισθάνονται, να εκφράσουν τον κόσμο όπως τον βιώνουν. Λέγονται ποιητές.

Πρέπει να υπάρχουν οι αντίστοιχοι αναγνώστες/ακροατές που να είναι σε παρόμοιο 'σήμα' ώστε να αντιληφθούν αυτήν την σαφήνεια και την ακρίβεια ...

;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...