Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση windows σε laptop.

fraggiskos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω ένα lap top της ΙΒΜ. Σκεφτομαι να του κάνω φορμάτ αλλα στο κουτί του δεν είχε κανένα cd. To μόνο που βρήκα σε έναν φάκελο στο C είναι ένας φάκελος "drivers" οπου και τον έγραψα σε CD. Αν περάσω μια απλή έκδοση των Windows θα λειτουργήσει κανονικά;

(Εχω κάνει φορμάτ σε desktop πολλές φορές μα ποτέ σε laptop.)

Ευχαριστώ...

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμα... Κάποιες πειραγμένες εκδόσεις των windows που κυκλοφορούν στο Internet αξίζουν ή είναι επικύνδινες;

Δημοσ.

ΜΜΜΜΜΜΜΜ ΕΕΕΕΕΕΕεε Αυτό είναι σχετικό, γενικά αυτά τα λογισμικά φτιάχνονται από χάκερ οι οπίοι δεν έχουν κανέναν ενδιασμό να ρίξουν και κανένα ιο μέσα μερικές φορές μάλιστα χρησιμοποιούν το παράνομο λογισμικό σαν δόλωμα για να εγκαταστήσεις τον ενσοματωμένο ιο, περισσότερη σηζήτηση δεν μπορώ να κάνω για γνωστούς λόγους.

• Moderators
Δημοσ.

Εχεις καποιo παραδειγμα γι αυτα που λες?Aπ οτι ειδα ο fraggiskos εννοει εκδοσεις του τυπου crystal xp,tiny xp κλπ.Εχει παρει το ματι σου κατι σαν αυτο που αναφερεις?

Δημοσ.

Επειδή πρόκειται για IBM, θα σε συμβούλευα να μην βάλεις μια απλή έκδοση των Win. Τα Thinkpad δεν έρχονται (κακώς) με CD, αλλά με recovery partition, από την οποία έχεις τη δυνατότητα να ξαναχτίσεις το σύστημα από την αρχή.

Τα Win γενικά θα παίξουν, αλλά πιθανότατα θα χάσεις την δυνατότητα πρόσβασης στο BIOS και σίγουρα δεν θα φορτωθούν όλες οι -χρησιμότατες- διαγνωστικές και διαχειριστικές ρουτίνες της IBM.

Ο φάκελος "drivers" που βρήκες είναι απλά ένας φάκελος στον οποίο έχουν αποσυμπιεσθεί τα αρχεία κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπορέσεις να εγκαταστήσεις τις συσκευές σου από εκεί.

Αν για κάποιο λόγο έχει σβηστεί η recovery partition, κάνε ένα τηλέφωνο στο support, υπάρχουν recovery cd σε λογικό κόστος.

Αν θες γράψε ποιό μοντέλο έχεις, ίσως ταιριάζει με κάποιο από αυτά που πέρασαν απ' τα χέρια μου ή κάποιος άλλος να έχει το ίδιο.

Δημοσ.

Έχω το R50e.

Πώς αποκτώ πρόσβαση στο recovery partition;

Μέσα στον υπολογιστή μου έχει μόνο το C.

Αν δεν φορτωθούν οι ρουτίνες της ΙΒΜ δεν θα τρέχει γρηγορότερα το lap top μου?

Όντως το τσέκαρα και μέσα στο DRIVERS σε κάποιους φακέλους βρήκα κανονικά exe αρχεία τα οποία πρωφανός είναι drivers σε κάποιους φακέλους όμως όπως πχ το WLAN βρήκα μόνο ένα αρχείο με κατάληξη .1 το οποίο δεν τρεχει.

Δημοσ.
Εχεις καποιo παραδειγμα γι αυτα που λες?Aπ οτι ειδα ο fraggiskos εννοει εκδοσεις του τυπου crystal xp,tiny xp κλπ.Εχει παρει το ματι σου κατι σαν αυτο που αναφερεις?

Επειδή είμαι πονηρό άτομο ο νους μου πήγε στα κρακαρησμένα (παράνομα) συγνώμη για την παρανόηση.

Δημοσ.

Fragiske kai egw exw to IBM R50e kai den eixe cd me drivers oute me ta xp ta exei se kryfo partition ston sklhro tou prosexe mh kaneis format giati 8a sbhseis kai to partition kai tote 8a thn pathseis opws kai egw.

Δημοσ.
Ρε παιδιά πού είναι αυτό το partition που μου λέτε όλοι?

ειναι κρυφο partiotion στον σκληρο δισκο

Δημοσ.

Λογικα θα φαινεται αν εισαι διαχιεριστης του συστηματος, αν οχι συμβουλεψου το εγχειριδιο του φορητου σου.

Δημοσ.

Ρε παιδιά θα τρελαθώ.

Στην log on screen πάτησα δυο φορές alt ctrl delete και έγραψα administrator.

Πάτησα enter και μου έγραψε:"Δεν είναι δυνατό να συνδεθείτε λόγο κάποιου περιορισμού του λογαριασμού".

Δηλαδή δεν μπορώ να γίνω διαχειριστής στον υπολογιστή μου?

Δημοσ.
Ρε παιδιά θα τρελαθώ.

Στην log on screen πάτησα δυο φορές alt ctrl delete και έγραψα administrator.

Πάτησα enter και μου έγραψε:"Δεν είναι δυνατό να συνδεθείτε λόγο κάποιου περιορισμού του λογαριασμού".

Δηλαδή δεν μπορώ να γίνω διαχειριστής στον υπολογιστή μου?

Αν τρέχεις XP Home, μόνο από safe mode μπορείς να συνδεθείς σαν administrator.

Ρε παιδιά πού είναι αυτό το partition που μου λέτε όλοι?
Δεν έχει καμιά σημασία, άν είσαι admin ή τυπικός χρήστης. Ετσι κι αλλοιώς, λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις με την recovery partition μέσα από τα win.

Για να σιγουρευτείς ότι είναι στη θέση της: Πήγαινε στη Διαχείριση Δίσκων, θα την δείς χωρίς νάχει συνδεδεμένο λογικό drive π.χ. c:, d: κλπ. Θα είναι στο τέλος του δίσκου σου σε FAT32 και με όνομα IBM_SERVICE ή κάπως έτσι.

Αν υπάρχει και δουλεύει σωστά, την ώρα που boot-άρεις πριν μπεις στα Win, πρέπει νά έχεις τρεί επιλογές: F1 (για να μπεις στο BIOS), F12 (για να ορίσεις boot device) και F11: Invoke IBM recovery utility ή program ή κάπως έτσι. Προφανώς αυτή η τελευταία είναι που ενδιαφέρει.

Πρόσεχε, είναι κανονικότατο format, πάρε backup πριν κάνεις οτιδήποτε.

Αν δεν υπάρχει (ή δεν έχεις F11 στο boot), προφανώς κάποιος έκανε την εξυπνάδα να σβήσει τη recovery partition. No offence, την έχω πατήσει δις, μία στήνοντας τα εταιρικά pro πάνω από τα home που συνόδευαν ένα T23 και μια όταν ο grub διέλυσε ένα R32. H ΙΒΜ στέλνει με μικρό κόστος (20-30 Ευρώ) restore cd, φτάνει νάχεις πρόχειρο serial number κλπ. και να μην είναι σε καμιά περίεργη blacklist με κλεμμένα. Τα cd αυτά κάνουν στην ουσία low format και στήνουν ξανά τη recovery partition.

Η διαδικασία είναι λίγο-πολύ τυφλοσούρτης, άν θες βοήθεια, ευχαρίστως.

Για τις άλλες ερωτήσεις: Δεν βρήκα καθυστέρηση από τις ρουτινες της IBM, αλλά ακόμη κι άν εύρισκα δεν θα τις έσβηνα. Μ' έχουν σώσει κάμποσες φορές. Ο φάκελος drivers είναι άχρηστος σε αυτόνομη διαδικασία, μετά την εγκατάσταση τον σβήνεις άφοβα.

Hope it helps.

Δημοσ.

Να σε ρωτήσω κάτι γέροντα για εμένα που έκανα format από κανονικο cd των windows και οχι με τη διαδικασία του partition,υπάρχει λύση ή όχι.Έχει σβηστεί το partition ? Για τα drivers δεν με νοιάζει γιατί τα έχω , μπορώ όμως να "επαναφέρω" τα windows και να κρατήσω ένα αντίγραφο ή με κάποιον τρόπο να μπορώ με το serial number που έχει κάτω ο υπολογιστής να τα εγκαταστήσω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...