jsmith6 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Connect στα 2400 σε εποχές που 1 κλήση=1 μονάδα και δώσ' του!!! Δεν πιστεύω να είχες καμιά private bbs? Χα! Όχι, που τέτοιο προνόμιο. Internet και web έμαθα τι σημαίνει κατά το 98-99. Ένας γνωστός έμπενε στην Matrix (Κάπατελ/Kapatel) και με είχε συνεπάρει κάπως όλο αυτό που γινότανε σε text-based, αλλά ποτέ δεν είχα αρκετό κίνητρο για να φτίαξω account. Κάποιες από τις σελίδες τους είναι ακόμα up: http://www.kapatel.gr/matrix/ http://www.kapatel.gr/frame2.html Την θυμάμαι αυτή την χρέωση. Το αλάξανε πολύ πιο μετά από τα 2400 modem, γύρω στο έτος 2000. Έγω είχα ένα 14-άρι για λίγο καιρό. Τότε ούτε firewall ήθελες ούτε τίποτα. Αγρίεψε το Internet :-P jsmith6 ακούγονται ρομαντικά αλλά τα λέω επειδή τα ξέρω απο πρώτο χερί γιατί τα έχω ζήσει. Ναι τα warez με rapishare, private accounts, private ftps και όλα τα σχετικά τα ξέρω αλλά δεν ξεκίνησαν ποτέ έτσι τα warez. Μιλάμε για την εποχή των dial-ups και των 1,44mb floppies. Για ιστορία ψάξε καλά στο google θα βρείς info. Έχω πολλά floppies. Και αρκετά λειτουργούν ακόμα :-P Το μυστικό είναι να έχεις ενα suicide floppy για να καθαρίζεις την σκόνη από τις κεφαλές πριν βάλεις την καλή δισκέτα μέσα για να την διαβάσει το drive. Για το ftps έχω ακούσει 1-2 πράγματα. Βασικά είναι ftp μέσα από ssh; Τα private accounts δεν έχω ιδέα τι είναι. Είσουν ποτέ μέρος του scene; Αν ναι, γιατί το έκανες; Για την συγκίνιση ή είχε π.χ. κάποια χρηματικά ωφέλη; Και σε όλο αυτό που κολάνε οι "πειρατες της γειτονιάς" που πήγαινες (και σε μερικές περιοχές ακόμα πηγαίνεις) και σου γράφανε software και games; Οι ερωτήσεις μου είναι για το πως λειτουργούσε τότε και πως λειτουργεί σήμερα το scene. Ελπίζω πως αυτό δεν είναι ενάντια στους κανόνες του forum.
giannis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 ... giannis, warez υπήρξαν και μεσουρανούσαν την δεκαετία του '90. Στα τέλη του '90 έπεσε ένα τρελό κυνηγητό και πολλοί αναγκάστηκαν να τα κλείσουν, άλλοι φυλακίστηκαν και άλλοι τους κατάσχεσαν το hardware. Από την μετα-Napster εποχή επικρατούν τα peer 2 peer... τα warez πέθαναν και όσα πλέον υπάρχουν αποτελούν κουφάρια του παρελθόντος (καμιά σχέση με τα 'ιδανικά' των warez). Έχω γνώση του ʽαθλήματοςʼ φίλτατε … Αν και δεν ασχολούμαι πια δεν νομίζω ότι πέθαναν. Υπάρχουν ακόμα Boards με μεγάλο όνομα στο χώρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.