Προς το περιεχόμενο

krifa warez

xctaek21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Συμφωνα με νομο του Bill Clinton,το 1995, το Link οποιουδηποτε υλικου,σε διακομιστες Που Υπαρχουν "φυσικα" στην Αμερική,Δεν Απαγορευεται και δεν υπαρχει περιορισμος.

Για την Μαλαισια που αναφερθηκε,απλα εκει ειναι το λεγομενο offshore hosting.

Αλλοι νομοι και ανωνυμο hosting.

Εκει επιτρεπεται και το warez host.

Γενικα σε ολες τις Ασιατικες χωρες ειναι πιο χαλαροι οι νομοι.

Φιλικα

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Απ'ότι γνωρίζω με την υπάρχουσα νομοθεσία:

Κατεβάζεις κάτι (Mp3, video, application,game, κτλ) το οποίο το έχεις αγορασμένο αλλά θες αντίγραφο ασφαλείας ή σου χάλασε το αυθεντικό. ΕΙΣΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ.

Κατεβάζεις κάτι το οποίο δεν έχεις αγοράσει και δεν είναι δωρεάν (freeware). Είσαι παράνομος.

Επίσης το να διακινείς warez είναι παράνομο. Να πεις όμως στον άλλο πως γίνεται, δεν είναι.

Και κάτι να γελάσετε (πραγματικό γεγονός):

Σε υπολογιστικό με 30+ υπολογιστές, είχαν πληρώσει και είχαν αγοράσει άδειες χρήσης για το mechanical desktop.

Ο licence server δεν έλεγε να λειτουργήσει, παίρνουν τηλ. στον εισαγωγέα και τους λέει:

- καλά, δεν έχετε καμιά "καλή" έκδοση να εγκαταστήσετε;

Δημοσ.
Γεια σας,

Συμφωνα με νομο του Bill Clinton,το 1995, το Link οποιουδηποτε υλικου,σε διακομιστες Που Υπαρχουν "φυσικα" στην Αμερική,Δεν Απαγορευεται και δεν υπαρχει περιορισμος.

Μπράβο στον Bill Clinton, μόνο που εμείς είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ενωση και όχι στην Αμερική. Ανεξαρτήτως τι νόμος εχει ψηφιστεί σε μία ξένη χώρα και ανεξαρτήτως αν το αρχείο βρίσκεται εκεί, δεν εχει σημασία. Στην Ελλάδα ισχύουν οι Ευρωπαϊκοί νόμοι που λένε οτι το κατέβασμα υλικού απαγορεύεται, ανεξαρτήτως από ποια χώρα το κατέβασες.

Οσο για τον φίλο μας πιο κάτω που λέει να κατεβάσεις αντίγραφο, οι όροι αναφέρουν οτι πρέπει εσύ μόνος σου να κάνεις ένα αντίγραφο του αυθεντικού CD και οτι απαγορεύεται να το διανέμεις αλλού. Αυτό φυσικά ισχύει μόνο για τα παιχνίδια και τα προγράμματα, καθώς ακόμη και η παροχή αντιγράφου ασφαλείας απαγορεύεται για οπτικοακουστικό υλικό.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δυστυχώς φαίνεται ότι υπάρχει μία σύγχιση ως προς το θέμα του νόμιμου ή του παρανόμου των warez links.

Επιτρέψτε μου, ως νομικός, να διευκρινίσω κάποια πράγματα (αν και το μέλος gvard έχει ήδη δώσει απαντήσεις):

δεν είναι παράνομες οι παραπομπές (links) σε παράνομα αρχεία αρκεί αυτά να μην φιλοξενούνται στον δικό σου server.

κατα συνέπεια παράνομη είναι η φιλοξενία τέτοιων αρχείων.

ΔΕΝ είναι παράνομα τα links. Παράνομη είναι η φιλοξενία παράνομου αρχείου.

Προφανώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ελπίζω να μην το άκουσες από κάποιον που έχει σπουδάσει νομικά γιατί θα πρέπει να του πάρουν το πτυχίο.

Παράνομη είναι τόσο η φιλοξενία των αρχείων όσο και η δημοσίευση link προς τα αρχεία αυτά.

file gvard

h elliniki nomothesia einai protogonh se themata internet,kai oi perisoteroi nomikoi (oxi oloi) den exoyn idea pano se tetoia zitimata.

oson afora to pagosmio kathestos OXI den einai paranomo na exeis links sto sait sou pou na parapempoun se opiadipote selida me opoiodipote periexomeno me vasi dedikasmeno apo to 2002 sths US (an theleis mporo na sou vro kai to onoma tis ypotheseis)

Κατ'αρχήν, η νομοθεσία των ΗΠΑ δεν ισχύουν εδώ. Είναι ενδεικτική μεν του τι συμβαίνει στον κόσμο αλλά δεν σημαίνει ότι κάτι που έγινε στις ΗΠΑ θα γίνει και εδώ.

Εκτός αυτού, μπορείς σε παρακαλώ να μας βρεις την υπόθεση; :)

Γεια σας,

Συμφωνα με νομο του Bill Clinton,το 1995, το Link οποιουδηποτε υλικου,σε διακομιστες Που Υπαρχουν "φυσικα" στην Αμερική,Δεν Απαγορευεται και δεν υπαρχει περιορισμος.΅[...]

Καλά, ο περίφημος νόμος Internet Privacy Act του Bill Clinton του 1995... :D

Κλασσικό κείμενο που υπήρχε μέχρι πρόσφατα στην πρώτη σελίδα πολλών warez sites:

If you are affiliated with any government, anti-piracy group or any other related group, or were formally a worker of one you CANNOT enter this web site, cannot access any of its files and you cannot view any of the HTML files. If you enter this site you are not agreeing to these terms and you are violating code 431.322.12 of the Internet Privacy Act signed by Bill Clinton in 1995 and that means that you CANNOT threaten our ISP(s) or any person(s) or company storing these files, and cannot prosecute any person(s) affiliated with this page which includes family, friends or individuals who run or enter this web site.

Να σας πω ένα μυστικό; Δεν υπάρχει ο νόμος Internet Privacy Act του Bill Clinton του 1995. :D

Πηγές:

http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_Privacy_Act

http://www.snopes.com/legal/privacy.asp

http://www.lpconline.com/internet_privacy_act.html

Αλλά ακόμα κι αν υπήρχε, κάτι τέτοιο αντιβαίνει σαφέστατα τόσο στην ελληνική νομοθεσία όσο και στην κοινή λογική. Με τη λογική του "νόμου", μπορώ να πουλάω ναρκωτικά μέσω ενός site και δεν θα με πιάσουν ποτέ αρκεί να βάλω την παραπάνω προειδοποίηση.

Σου φαίνεται λογικό κάτι τέτοιο;

Δημοσ.

Αλλά ακόμα κι αν υπήρχε, κάτι τέτοιο αντιβαίνει σαφέστατα τόσο στην ελληνική νομοθεσία όσο και στην κοινή λογική. Με τη λογική του "νόμου", μπορώ να πουλάω ναρκωτικά μέσω ενός site και δεν θα με πιάσουν ποτέ αρκεί να βάλω την παραπάνω προειδοποίηση.

Σου φαίνεται λογικό κάτι τέτοιο;

Ναι. :)

Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι παρεμφερές. Έχω σε βυνίλιο πάρα πολλά άλμπουμ τα οποία βαριέμαι να κάτσω να περάσω σε "αντίγραφα ασφαλείας". Μπορώ να τα κατεβάσω από το ίντερνετ; Και αν ναι, έχει σημασία αν δεν βρω πχ το Atom Heart Mother του 71 και κατεβάσω τη remaster έκδοση; Θα είναι μεγάλη ξενέρα να πρέπει να συνδέω πικάπ και να κάτσω να τα περνάω ένα ένα...

Δημοσ.
Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι παρεμφερές. Έχω σε βυνίλιο πάρα πολλά άλμπουμ τα οποία βαριέμαι να κάτσω να περάσω σε "αντίγραφα ασφαλείας". Μπορώ να τα κατεβάσω από το ίντερνετ; Και αν ναι, έχει σημασία αν δεν βρω πχ το Atom Heart Mother του 71 και κατεβάσω τη remaster έκδοση; Θα είναι μεγάλη ξενέρα να πρέπει να συνδέω πικάπ και να κάτσω να τα περνάω ένα ένα...

Μπορείς! Αλλά δεν είναι νόμιμο.

Αλλιώς θα πήγαινες και σʼ ένα δισκοπωλείο, θα έδειχνες το βινύλλιο και θα σου έδιναν ένα CD με μια μικρή επιβάρυνση (ή θα σου έκαναν ανταλλαγή).

Όταν αγόρασες το βινύλλιο δεν αγόρασες μαζί και το δικαίωμα να παίρνεις δωρεάν όλες τις υπόλοιπες επανεκδόσεις σε όλα τα υλικά μέσα που ενδέχεται να εμφανιστούν στο μέλλον. :-)

Επίσης, εφόσον κατεβάσεις από P2P, είσαι διπλά παράνομος, αφού κάνεις και διανομή (ανεβάζεις).

• Super Moderators
Δημοσ.
Μπορείς! Αλλά δεν είναι νόμιμο.

Αλλιώς θα πήγαινες και σʼ ένα δισκοπωλείο, θα έδειχνες το βινύλλιο και θα σου έδιναν ένα CD με μια μικρή επιβάρυνση (ή θα σου έκαναν ανταλλαγή).

Όταν αγόρασες το βινύλλιο δεν αγόρασες μαζί και το δικαίωμα να παίρνεις δωρεάν όλες τις υπόλοιπες επανεκδόσεις σε όλα τα υλικά μέσα που ενδέχεται να εμφανιστούν στο μέλλον. :-)

Επίσης, εφόσον κατεβάσεις από P2P, είσαι διπλά παράνομος, αφού κάνεις και διανομή (ανεβάζεις).

Δεν έχω τίποτα να προσθέσω σε όσα γράφει ο Eusebius. Τα επιβεβαιώνω για τη νομική τους ορθότητα.

Δημοσ.

Kαι για να διευκολυνω την κατανοηση ορισμενων πραγματων ωστε να αποσαφηνιστει η συγχυση με τη νομοθεσια των ΗΠΑ, εδω μπορειτε να βρειτε τον Ν.2121/93 περι Πνευματικης Ιδιοκτησιας.Αυτο το κειμενο εφαρμοζεται στην Ελλαδα, εχοντας ενσωματωσει πολλες κοινοτικες Οδηγιες, οπως η Οδηγια 2001/29 περι της Κοινωνιας της Πληροφοριας.

Δημοσ.

re pedia ... pia H diafora ....

exeis ena Link sto Site sou

kai stelneis ena Nigga boy na Diakinei CD tou ploutarxou ....

apla to ena einai Pio 'analogiko" arra pio Kata tous Mparmpades paranomo!!!!

etsi to blepo ego toulaxiston ..

nai isos einai paranomo .... Alla pios 8a to Psaksei .... ????

Δημοσ.

Ένα παράδειγμα σχετικά με τα warez:

Αν πάω στον μανάβη, πληρώσω ένα μήλο και πάρω παραπάνω, είμαι κλέφτης.

Αν πάω στον μανάβη, πληρώσω ένα μήλο, το φυτέψω και αρχίσω να κερνάω από την μηλιά, είμαι πάλι κλέφτης;

(Οι απαντήσεις είναι πολλές, αλλά το θέμα είναι ένα: τα μήλα υπάρχουν από τόσο παλιά που δεν ισχύει πλέον ο νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας ;-) )

Δημοσ.

Φίλτατοι Eusebius & Paredwse ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας (αν και δεν με ικανοποιήσανε). Ελπίζω να μη μου στείλετε το λογαριασμό για τις συμβουλές σας :)

Δημοσ.
Ένα παράδειγμα σχετικά με τα warez:

Αν πάω στον μανάβη, πληρώσω ένα μήλο και πάρω παραπάνω, είμαι κλέφτης.

Αν πάω στον μανάβη, πληρώσω ένα μήλο, το φυτέψω και αρχίσω να κερνάω από την μηλιά, είμαι πάλι κλέφτης;

(Οι απαντήσεις είναι πολλές, αλλά το θέμα είναι ένα: τα μήλα υπάρχουν από τόσο παλιά που δεν ισχύει πλέον ο νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας ;-) )

Ρε παιδιά μην γράφετε άστοχα παραδείγματα... Ο φίλος μας δεν ρωτάει για μήλα αλλά για προϊον πνευματικής ιδιοκτησίας...

Δημοσ.
Εγώ το βλέπω σαν να είσαι σε ένα σουπερ μάρκετ στον τομέα με τις σοκολάτες, να είσαι μπροστά από τις Σοκοφρέτες (γιαμ γιαμ!) και αντί να πάρεις 5 (γλυκατζής γαρ) να τις πας στο ταμείο να τις πληρώσεις και να τις φάς, κάθεσαι στο ράφι μπροστά, τις τρως εκεί και δεν πληρώνεις τίποτα...

Μπορεί να φαίνεται το ίδιο,αλλά υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά.

Από τις γκοφρέτες που θα έτρωγες και πλέον θα έλειπαν από το ράφι,θα έχαναν το κέρδος το σούπερ μάρκετ η βιομηχανία ο μεσάζον κλπ κλπ...

Τα GB που κατεβάζουμε όμως κάθε μέρα, ουσιαστικά δεν θα λείψουν από κανένα ράφι,ή να το πω πιο πρακτικά,δεν υπήρχε περίπτωση να αγοράζαμε όσα κατεβάζουμε καθημερινά...ενώ η γκοφρέτα είναι σίγουρα χαμένο κέρδος από την στιγμή που φαγώθηκε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...