alex2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2007 Λοιπόν παιδιά θα ήθελα βοήθεια σε αυτά τα δύο: 1)Η πρώτη απορία αφορά την εκτύπωση ενός JEditorPane.Θα σας πω τί έχω κάνει και γιατί δεν δουλεύει ικανοποιητικά: * Το πρώτο πράγμα που δοκίμασα είναι την υπερεύκολη λύση του: editorpane.print(); Φυσικά δεν είχε τα επιθυμιτά αποτελέσματα καθώς η εκτύπωση έφευγε έξω από τα όρια του χαρτιού *Το δεύτερο που δοκίμασα είναι το περιεχόμενο αυτού του tutorial: http://java.sun.com/developer/onlineTraining/Programming/JDCBook/render.html Εδώ μου κάνει τεράστια την εκτύπωση και για άλλη μία φορά δεν καταφέρνει να χωρέσει σε μία σελίδα. *Το τρίτο και τελευταίο είναι αυτή η τάξη που postare κάποιος στο forum της sun: http://forum.java.sun.com/thread.jspa?threadID=541353&messageID=3098021(κοιτάξτε κάτω κάτω στην σελίδα). Το πρόβλημα γενικότερα νομίζω ότι είναι ότι οι απλές μέθοδοι για την εκτύπωση απλά εκτυπώνουν το JEditorPane στο μέγεθος που προβάλλεται στην οθόνη ανεξαρτήτου dpi του εκτυπωτή η μεγέθους της σελίδας. Αυτό το πρόβλημα υποτίθεται ότι λύνεται με την τάξη που κατέβασα από το forum της sun....αλλά πολύ απλά δεν φαίνεται να κάνει τίποτα όταν εκτελείται χωρίς να μπορώ να βρω κάπου το λάθος. Αυτά για την εκτύπωση. 2)Η δεύτερη απορία μου είναι περί γλώσσας πληκτρολογίου.Δηλαδή όταν για παράδειγμα σε ένα JDialog o χρήστης γράφει στα Ελληνικά θέλω όταν θα περιηγηθεί σε κάποιο άλλο JDialog ή JFrame να έχει κρατήσει την γλώσσα που έγραφε στο πληκτρολόγιο όπως δηλαδή γίνεται στις περισσότερες εφαρμογές.Σημειώνω ότι δεν κατάφερα να βρω κάτι κάπου (μόνο ένα thread από τα forum της sun μετά από ψάξιμο στο google....που όμως δεν ανοίγει ) Ευχαριστώ πολύ παιδιά για οποιαδήποτε απάντηση πάρω....
Dikemou Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2007 Δυστυχώς δεν έχει τύχει να χρειαστώ κάτι απ' τα 2, μ' ένα γρήγορο ψάξιμο όμως δες εδώ κι εδώ για την εκτύπωση. Για το layout, μήπως παίρνοντας το InputContext με την getInputContext() κατά την αλλαγή της γλώσσας και σώζοντάς το και στη συνέχεια κάνοντάς το set με τη setInputContext στο άλλο component (ή στο parent component ώστε να το κάνει apply σε όλα) δουλέψει; Αν βρεις λύσεις πες μας κι εμάς
alex2005 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Σε ευχαριστώ δικέ μου....θα τα κοιτάξω και αυτά και θα σας πω αν έβγαλα άκρη.
alex2005 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Λοιπόν Dikemou με έσωσες!!!! Και τα δύο που μου είπες δούλεψαν και μου έλυσαν τα χέρια. Παρατηρήσεις: 1) Όσο αναφορά το print απλά βάζουμε την τάξη PrintUtilities που που την παίρνουμε από το πρώτο link που μου έδωσες. Μετά όλα είναι απλά και το μόνο που χρειάζεται είναι να γράψουμε: new PrintUtilities(component).print(); To μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι παίζει ρόλο το μέγεθος του component για την εκτύπωση.Έτσι αν το component είναι πολύ μεγάλο για να το χωρέσει στο χαρτί θα το κάνει πάρα πολύ μικρό.Εγώ αυτό που έκανα είναι να ορίσω το μέγεθος του component ως εξής: component.setBounds(new java.awt.Rectangle(0,0)); Έτσι το μεγαλώνει όσο πρέπει και φαίνεται πλέον στο χαρτί πάρα πολύ καλά!! 2) Δεν υπάρχει μέθοδος setInputContext αλλά πρέπει να κάνουμε το εξής: java.awt.im.InputContext _ic=this.getInputContext(); _ic.selectInputMethod(ic.getLocale()); όπου το _ic είναι το InputContext του component που θέλουμε να ορίσουμε και ic είναι το InputContext του component στο οποίο ο χρήστης έγραφε. Και πάλι thanks dikemou. ARIMBA....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.