pusher Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Αυτό και μόνο επιβεβαιώνει το απυρόβλητο...Οποιαδήποτε άλλη άποψη είναι βασισμένη σε άστοχα συμπεράσματα και πιθανότατα και ασόβαρη... Η παράθεση που έπρεπε να κάνεις είναι αυτή: Τέλος κλείνεις μιλώντας για πλύση εγκεφάλου. Με βοηθάς να μην πάρω λοιπόν καθόλου στα σοβαρά τα λεγόμενά σου γιατί βλέπω πόσο πρόχειρα και άστοχα συμπεράσματα βγάζεις. Σε διαβεβαιώ ότι μόνος μου ξεκίνησα να ακούω Καζαντζίδη εδώ και πάρα πολλά χρόνια χωρίς οι γονείς να ακούνε ειδικά Καζαντζίδη ή γενικά πολύ μουσική. Για την ακρίβεια εγώ είμαι του λαϊκού ρεπερτορίου στο σπίτι και όχι οι γονείς μου!στην οποία λέω ότι βγάζεις εντελώς λανθασμένα συμπεράσματα για μένα και για όλους τους νέους που ακούν Καζαντζίδη (σε διαβεβαιώ πως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λες εσύ για μένα και δεν βλέπω γιατί πρέπει αν είναι έτσι για τους υπόλοιπους νέους) πράγμα το οποίο δείχνει ότι εσύ μιλάς με φανατισμό και φέρεις ανύπαρκτα γεγονότα ως επιχειρήματα και όχι αυτή Τέλος κλείνεις μιλώντας για πλύση εγκεφάλου. Με βοηθάς να μην πάρω λοιπόν καθόλου στα σοβαρά τα λεγόμενά σου γιατί βλέπω πόσο πρόχειρα και άστοχα συμπεράσματα βγάζεις.στην οποία έχεις βάλει μόνο την πρώτη πρόταση της τελευταίας παραγράφου και όχι την αιτιολόγηση που ακολουθεί με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι μιλάω δογματικά. Δε μιλάω όμως. Αιτιολογώ τη θέση μου και σε διαβεβαιώ για τρίτη φορά πως πλύση εγκεφάλου δεν υφίσταται. Κατα τα άλλα δεν λέω τίποτα για τη φωνή του ανθρώπου ούτε λέω οτι είναι μάπας..Αυτό που μου τη δίνει είναι τα συνοδευτικά Μεγάς - Θεός - Ένας - Μέγιστος και άλλα τέτοια γραφικά.. Το πλεόν άστοχο συμπέρασμα κατα τα άλλα είναι οτι ο Καζαντζίδης είναι ο μεγαλύτερος Τραγουδιστής ever.. (T κεφαλαίο). Δέν με ενδιαφέρει όπως υπονοείς να στραφώ εναντίον του μιας και το να κάνω κάτι τέτοιο είναι ουτοπικό και ανόητο. Μου αρέσουν τα τραγούδια του και τον ακούω και εγώ κατα καιρούς.. Κατηγορείς τους φίλους του Στελάρα για φανατισμό και υπερβολές. Διάβασε πάλι το μήνυμα σου, ειδικά το πρώτο, και δες σε τι ύφος μιλάς. Μιλάς απαξιωτικά για όσους τον αγαπούν και σίγουρα δε λείπει ο φανατισμός στα λόγια σου. Αν δε μπορείς να το δεις αυτό στα δικά σου λόγια τότε πώς μπορείς αν το δεις σε όλους τους άλλους; Αυτό που λές για ήθη και αξίες μου θυμίζει την σημερινή λατρεία προς το Λαζόπουλο ο οποίος ντεμέκ αφυπνεί τον κόσμο (quote by ανθούλα).. Λαζόπουλο (και τηλεόραση γενικά) δε βλέπω για να μπορώ να εκφέρω γνώμη. Πάντως για την ηθική του Καζαντζίδη έχουν να πουν όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του. Έχω ήδη αναφέρει πολλά τα οποία αν θέλεις μπορείς να τα διαβάσεις. Ο Στέλιος διατήρησε τις αξίες και τα ιδανικά του παρ' όλο που δοκιμάστηκε σκληρά και βασανίστηκε από μικρό παιδί. Είτε το δεχτείς είτε όχι αυτό δεν αλλάζει. Η μουσική έχει τρομερά πολλές εκφάνσεις αλλα η παράμετρος ήθη και αξίες μέσα στους στίχους... nah..Αλλα αυτό είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία.. Η τέχνη (και φυσικά και το τραγούδι) είναι αυτή καθ' αυτή ηθικοπλαστική και παιδαγωγική. Αυτή είναι η σημαντικότερη πλευρά της. Κάθε άλλη διάσταση και έκφανσή της είναι παράμετρος της πρώτης και ουσιαστικής παραμέτρου: Τι σε κάνει λοιπόν να απορείς τόσο έντονα για τη μεταλαμπάδευση ιδανικών και αξιών μέσω της μουσικής; Το ότι σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των τραγουδιών έχει χάσει αυτό το στοιχείο κάνει αυτά τα τραγούδια να μην αποτελούν τέχνη. Σε καμία περίπτωση όμως δε συμβαίνει το αντίθετο. Και όσοι έχουν ακούσει Καζαντζίδη θα καταλάβουν εύκολα ότι ο Στέλιος την τέχνη την υπηρέτησε πιστά σε αυτή τη γνήσια μορφή της. Υπηρέτησε την πραγματική τέχνη όπως έκαναν και όλοι οι υπόλοιποι λαϊκοί τραγουδιστές. Τέλος... ο Πόνος στη φωνή... Ο πόνος στη φωνή είναι ίδιον των μεγάλων τραγουδιστών; Απο πότε; Φυσικά και το συναίσθημα παίζει μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα αλλα πρέπει να συνάδει με τις τραγουδιστικές ικανότητες.. Ο συγκεκριμένος είχε πόνο αλλα είχε πολύ πόνο και απλά καλές (όχι και μέγιστες.. έλεος) ικανότητες... Έχω ακούσει απο πολλούς φάν για την απίστευτη κρυστάλλινη ανεπανάληπτη φωνή... Ε όχι... Συγγνώμη αλλα δεν είναι έτσι οι ανεπανάληπτες φωνές... Όπως και να έχει καλά να είναι ο άνθρωπος ξαναλέω εκεί που είναι και φυσικά καλά να είναι και όσοι τον ακούνε φανατικά... Απλα δεν φταίμε σε τίποτα οι υπόλοιποι να μας ζαλίζουν τον έρωτα όταν λέμε οτί "ε μωρέ..καλός ήταν...αλλά..." (real life example με πολύωρη συζήτηση.. και γι αυτό έγραψα και εδώ μετά..) Πάντα σε φιλικό τόνο Το ότι η φωνή του είναι ανεπανάληπτη δεν είναι κάτι που λένε οι φίλοι. Περισσότερο με ενδιαφέρει τι λένε για τη φωνή του σπουδαίοι άνθρωποι του χώρου της μουσικής. Είναι κάτι που υπογράφουν μεγάλοι καλλιτέχνες. Συνθέτες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, o Χρήστος Λεοντής, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Άκης Πάνου, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και πολύ άλλοι. Στο βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη θα διαβάσεις μερικούς από αυτούς και 50 ακόμη τραγουδιστές, συνθέτες και στιχουργούς να μιλούν εκστασιασμένοι για τις φωνητικές του ικανότητες αλλά και με τιμή για την προσωπικότητα του Στέλιου Καζαντζίδη. Θα βρεις αυτούς και άλλους αν μιλάνε και σε τηλεοπτικές εκπομπές για το μέγεθος της φωνής του και του χαρακτήρα του. Για τη φωνή του έχουν μιλήσει κατά καιρούς σε εκπομπές και ηχολήπτες και οργανοπαίχτες που έχουν συνεργαστεί μαζί του. Δες για παράδειγμα το αφιέρωμα που είχε κάνει η Σεμίνα στο ALPHA και θα ακούσεις όμορφες ιστορίες από τα στούντιο ηχογράφησης. Ή αν θες δε το αφιέρωμα που είχε κάνει "Η μηχανή του χρόνου" του Βασιλόπουλου στο Στέλιο... Τέλος για τη φωνή του έχουν να πουν και ξένοι καλλιτέχνες. Αναφέρω χαρακτηριστικά τον Φρανκ Σινάτρα ο οποίος μόλις πρωτοάκουσε Καζαντζίδη είπε ότι είναι αδύνατον να βγαίνει από άνθρωπο τέτοια φωνή και θέλησε να τον ακούσει από κοντά πράγμα το οποίο έγινε! Να μεταφέρω και τα λόγια του Νίκου Αλιάγα. Είπε πως όταν έβαλε πριν από κάποια εκπομπή του στον Έλτον Τζων Καζαντζίδη ο τελευταίος έμεινε άφωνος. Και αυτό σε εκπομπή της Σεμίνας ειπώθηκε. Μπορώ να γράψω και τα λόγια πολλών άλλων για τη φωνή του Καζαντζίδη, πιστεύω όμως ότι τα παραπάνω είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα. Από κει και πέρα υπάρχει και το προσωπικό γούστο, αλλά γενικά μια καλή φωνή αρέσει στην πλειοψηφία και δεν αρέσει σε λίγους. Πόσο μεγάλος ήταν ο Καζαντζίδης; Αναρωτήθηκε κανείς σας τι προσέφερε σε εκατομμύρια Ελλήνων μεταναστών; Έλεγε κάποιος Γερμανός τελωνειακός 9 στους 10 Έλληνες είχαν στη βαλίτσα τους ένα δίσκο του Καζαντζίδη. Ο Καζαντζίδης αποτέλεσε το ενοποιητικό εθνικό στοιχείο εκατομμυρίων Ελλήνων που είχαν φύγει μακριά από την πατρίδα... Είναι λίγο κι αυτό; Δεν είναι από μόνο του πολύ σπουδαίο; Και η παρουσία του ανάμεσα στους μετανάστες δεν έγινε μόνο μέσω των δίσκων. Μήνες έμεινε στη Γερμανία κοντά τους και στην Αμερική τραγούδησε για πολύ καιρό απλήρωτος... Και τελικά έφυγε και απλήρωτος. Και όπως έλεγε κάποιος Έλληνας μετανάστης της Γερμανίας (αυτή την εκπομπή δυστυχώς δεν την έχω στα αρχεία μου): "Όταν η ελληνική πολιτεία μας είχε ξεχάσει παντελώς ο Στέλιος ήταν κοντά μας." Κλείνω με τρία αποσπάσματα από τη βιογραφία του μεγάλου Γιώργου Ζαμπέτα και ένα τραγούδι του Στελάρα: «Λέγανε παλιά οι οικογένειες, πήγαινε γυναίκα να πάρεις φασόλια, ρεβίθια, λίγο ρύζι, αλλά πάρε και το δίσκο του Καζαντζίδη, αυτός που είχαμε τρύπησε πια, έλιωσε από το παίξιμο... Παίρνανε το δίσκο του Στέλιου μαζί με το φαΐ, ρε! Ο Καζαντζίδης ήτανε μέσα στις ανάγκες του κοσμάκη!". Πηγή: («Βίος και Πολιτεία», Ιωάννα Κλειάσιου, εκδ. «Ντέφι») «Καλοκαίρι 1962. Αρχίζει να τραγουδάει ο Στέλιος... Τραγουδάει ο Στέλιος και ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε. Μου 'φυγε το μπουζούκι απ' τα χέρια, δεν ήξερα πώς να το κρατήσω, έμεινα να τον κοιτάω και ν' ακούω... Μεγάλος, πολύ μεγάλος! Μεγάλη σημαία ο Καζαντζίδης. Οταν λέμε τη λέξη Καζαντζίδης τελειώνουν όλα...» Πηγή: («Βίος και Πολιτεία», Ιωάννα Κλειάσιου, εκδ. «Ντέφι») «Λάρισα, 1958. Πηγαίνοντας για το ξενοδοχείο, ήταν έξω ένας κάθε βράδυ που πούλαγε στραγάλια και σταφίδες. Μου λέει μια μέρα, που με έβλεπε να περνάω με το μπουζούκι, παλικάρι μου να σε ρωτήσω κάτι; Αυτός ο άνθρωπος που τραγούδαγε πριν από σας εδώ, πότε θα ξανάρθει πάλι; Αυτός ήρθε, παλικάρι μου, δέκα μέρες κι εγώ αυτές τις μέρες έφτασα να μαζέψω από τα στραγάλια 200.000 δραχμές και τώρα θα παντρέψω το κορίτσι μου! Τώρα με σας, βγάζω 40 δραχμές τη μέρα. Τι να κάνω;" Πηγή: («Βίος και Πολιτεία», Ιωάννα Κλειάσιου, εκδ. «Ντέφι»)
jimaros Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Ενα μπραβο απο μενα pusher.Ειναι τυχερες οι γενιες που μεγαλωσαν με τον Καζαντζιδη.Οσοι δε θελουν να παραδεχτουν το ταλεντο του και τη μοναδικη φωνη του με αυτο το "μεταλο" που εχουν ελαχιστοι τραγουδιστες πια, απλα δν ξερουν να εκτιμουν τιποτα.
MrSeanKon Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 σαν 20άρης που είμαι δεν ακούω τον Στέλιο επειδή με εκφράζουν η ξενιτιά και οι κατατρεγμοί.Kι εγω που ειμαι 35 παρομοιως δε με εκφραζουν αυτα ο Στελιος μεσουρανησε το 1960 που ο μπαρμπας μου πηγαινε στον Καναδα κι αυτον με τη σειρα του αγγιζε.Αλλά επειδή τα τραγούδια του και η φωνή του είναι εξαιρετικά. Φωνη ειχε καλη αλλα ελαχιστα τραγουδια του ηταν καπως χαρμοσυνα ολο κλαψα γιαυτο κι εχει φαει ΒΑΝ απο την προσωπικη μου δισκοθηκη υπηρξαν κι αλλοι τραγουδιστες που ειχαν ποικιλια κι οχι το κλαψομου**ασμα που σε πλητει και σε ξενερωνει και στο τελος μπορεις να πας και στο ψυχιατρειο.Οσο για το τελος του ελεγε ενα σωρο @@ στα καναλια οτι εκανε εκεινο με την Γκρευ αρπαχτηκε με το Νικολοπουλο τον ελεγε Εβραιο πραγματα που τον χαλασανε.
pusher Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Kι εγω που ειμαι 35 παρομοιως δε με εκφραζουν αυτα ο Στελιος μεσουρανησε το 1960 που ο μπαρμπας μου πηγαινε στον Καναδα κι αυτον με τη σειρα του αγγιζε.Φωνη ειχε καλη αλλα ελαχιστα τραγουδια του ηταν καπως χαρμοσυνα ολο κλαψα γιαυτο κι εχει φαει ΒΑΝ απο την προσωπικη μου δισκοθηκη υπηρξαν κι αλλοι τραγουδιστες που ειχαν ποικιλια κι οχι το κλαψομου**ασμα που σε πλητει και σε ξενερωνει και στο τελος μπορεις να πας και στο ψυχιατρειο. Οσο για το τελος του ελεγε ενα σωρο @@ στα καναλια οτι εκανε εκεινο με την Γκρευ αρπαχτηκε με το Νικολοπουλο τον ελεγε Εβραιο πραγματα που τον χαλασανε. Λες ότι έχει λίγα χαρμόσυνα τραγούδια πράγμα το οποίο δεν είναι εντελώς αλήθεια. Όπως επίσης μια άλλη αλήθεια είναι ότι και "πολύ βαριά" τραγούδια λίγα έχει. Τα περισσότερα είναι πονεμένα αλλά όχι απαισιόδοξα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα περισσότερα τραγούδια του. Όποιος έχει ακούσει τη δισκογραφία του δε νομίζω να διαφωνεί σε αυτό. Το έχω πει πολλές φορές. Μάλλον κανείς δεν έχει κάνει τον κόπο να κοιτάξει πιο πίσω. Μιλάτε όλοι για απαισιοδοξία στα τραγούδια του Στέλιου. Μεγάλο ψέμα. Είμαι σίγουρος ότι έχετε ακούσει λίγα τραγούδια του. Πόνος υπάρχει στα τραγούδια αλλά μαζί και η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Και κάτι άλλο που μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση!!! Προσάπτεται την "κατηγορία" αυτή μόνο στο Στέλιο, ενώ όλα οι λαϊκοί τραγουδιστές κινούνται στο ίδιο μοτίβο. Έχω ακούσει αμέτρητες ώρες λαϊκά τραγούδια όλων των λαϊκών τραγουδιστών. Από τους πιο γνωστούς μέχρι τους λιγότερο γνωστούς και δε βλέπω να έχουν περισσότερα χαρούμενα τραγούδα απ' ότι ο Καζαντζίδης ούτε διαφορετική θεματολογία. Επομένως καταλήγω στο ότι αυτή η άποψη εκφράζεται από ανθρώπους που δεν έχουν ακούσει λαϊκά τραγούδια και υιοθετείται από άλλους που επίσης δεν έχουν ακούσει λαϊκά. Ή αυτό ισχύει ή το λέτε επίτηδες για να έχουμε κάτι να κάνουμε κουβέντα. Πάντως να ξέρεις ότι υπάρχουν καλύτερη τρόποι να εκφράσεις την άποψη σου, αντί να λες για ψυχιατρεία. Εγώ και εκατομμύρια Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδος τόσα χρόνια τον ακούμε και μια χαρά είμαστε. Επίσης σε όλες μου τις απαντήσεις σεβάστηκα τους συνομιλητές μου ακόμη κι αν διαφώνησα μαζί τους. Απαιτώ απ' όσους θέλουν να πουν κάτι να επιδείξουν τον ίδιο σεβασμό αλλιώς καλύτερα ας σωπάσουν. Τώρα σχετικά με τη Γκρέυ δε θυμάμαι να είπε ο ίδιος κάτι στην τηλεόραση. Ο Βασίλης Βασιλικός είχε δημοσιεύσει διάφορα στο βιβλίο του "Υπάρχω" από συζητήσεις του με το Στέλιο τα οποία μάλιστα του είχε ζητήσει να μην τα δημοσιεύσει. Πράγμα το οποίο παραδέχθηκε μετέπειτα ο ίδιος ο Βασιλικός. Τα χρήματα που δικαιούνταν από το βιβλίο ο Στέλιος και του έστειλε ο εκδοτικός οίκος τα επέστρεψε πίσω. Το Νικολόπουλο δεν τον είχε πει προσωπικά Εβραίο. Στο δικαστήριο είχε ξεσπάσει (μία φορά από τα τόσα δικαστήρια στον οποίον τον έσερναν κατά καιρούς οι δισκογραφικές), αλλά εσύ που τον κατηγορείς για το ξέσπασμά του ίσως θέλεις να μας πεις και τι είχε συμβεί. Αν είχε άδικο που διαμαρτύρονταν.
pusher Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Σε ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις.. Μάλλον έχουμε πρόβλημα επικοινωνίας. Όχι δε σε επιβεβαιώνω καθόλου. Αν θες διάβασε όσα έχω γράψε από την αρχή. Φίλε μου έγραψα τόσα πολλά. Δε μου απάντησες σε κάτι απ' όσα έγραψα συγκεκριμένα. Αν θες να πεις κάτι πες στο τάδε σημείο του προηγούμενου μηνύματος έχεις παραποιήσει τα γεγονότα δεν έγιναν έτσι. Ή στο τάδε σημείο έχεις άδικο γι' αυτό το λόγο. Αν θες να δίνεις απαντήσεις της μορφής του τελευταίου σου μηνύματος μην μπαίνεις στον κόπο. Αυτό το είδος των απαντήσεων δε βοηθά καθόλου το διάλογο και χωρίς διάλογο δεν υπάρχει ούτε συζήτηση, ούτε συμπεράσματα.
pusher Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Ενα μπραβο απο μενα pusher.Ειναι τυχερες οι γενιες που μεγαλωσαν με τον Καζαντζιδη.Οσοι δε θελουν να παραδεχτουν το ταλεντο του και τη μοναδικη φωνη του με αυτο το "μεταλο" που εχουν ελαχιστοι τραγουδιστες πια, απλα δν ξερουν να εκτιμουν τιποτα. Πολλά μπράβο στο Στέλιο που προσπάθησε και έμεινε απλός σε όλη του τη ζωή. Γι' αυτό ήταν άλλωστε και σπουδαίος. Το γεγονός δεν αλλάζει, ότι κι αν λέει ο καθένας. Εγώ θα απαντάω όσο μπορώ αναφέροντας γεγονότα γιατί οι πράξεις και οι προθέσεις μας είναι που μετράνε και όχι τα λόγια. Παρακαλώ όσους έχουν να πουν κάτι να το κάνουν με τον ίδιο τρόπο. Είμαι έτοιμος να ακούσω όποια άποψη είναι τεκμηριωμένη. Δε δέχομαι όμως απ' όσους καταφέρονται εναντίον του με φανατισμό να κατηγορούν τους φίλους του Στελάρα για φανατισμό. Σε μια εποχή μάλιστα που είναι η εποχή των ειδώλων και του φανατισμού βρήκαν να κατηγορήσουν τους φίλους του Στέλιου . Εντελώς άτοπο αυτό. Υπάρχουν πραγματικά παραδείγματα φανατισμού στο χώρο του τραγουδιού παγκοσμίως, αλλά όχι μόνο σε αυτό το χώρο. Εγώ μιλώ με αγάπη για το Στέλιο. Αλλά μάλλον δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει κανείς την αγάπη από το φανατισμό στις μέρες. Η αγάπη είναι πλέον υπό εξαφάνιση. Και θα τον υπερασπίζομαι για τη με τη ζωή του κατόρθωσε να το αξίζει! Φανατισμό έχουν όσοι τυφλά ακολουθούν μια άποψη χωρίς να έχουν πλήρη εικόνα των γεγονότων. Και βλέπω στις απαντήσεις πολλών που απαντούν σε αυτό το topic πως δεν έχουν σχέση με το λαϊκό τραγούδι. Καμία απολύτως. Αυτοί που χωρίς γνώσεις μιλούν με τόση βεβαιότητα τι άλλο από φανατικοί μπορεί να είναι;
pusher Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 έμορφα τα καλαντζέβι τα ποντιακά... Πόντιος φίλε μου;
klainmaingr Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Μάλλον έχουμε πρόβλημα επικοινωνίας. Όχι δε σε επιβεβαιώνω καθόλου. Αν θες διάβασε όσα έχω γράψε από την αρχή. Φίλε μου έγραψα τόσα πολλά. Δε μου απάντησες σε κάτι απ' όσα έγραψα συγκεκριμένα. Αν θες να πεις κάτι πες στο τάδε σημείο του προηγούμενου μηνύματος έχεις παραποιήσει τα γεγονότα δεν έγιναν έτσι. Ή στο τάδε σημείο έχεις άδικο γι' αυτό το λόγο. Αν θες να δίνεις απαντήσεις της μορφής του τελευταίου σου μηνύματος μην μπαίνεις στον κόπο. Αυτό το είδος των απαντήσεων δε βοηθά καθόλου το διάλογο και χωρίς διάλογο δεν υπάρχει ούτε συζήτηση, ούτε συμπεράσματα. Στο προηγούμενο πόστ μου παρέθεσες κατα βάση απόψεις σημαντικών καλλιτεχνών για τον καζαντζίδη... Το οτι ένας σημαντικός καλλιτέχνης έχει αυτή την άποψη δεν νομίζω οτι πρέπει να την σεβαστώ και εγώ απόλυτα.. Την ακούω αλλα μέχρι εκεί... Στην προκειμένη δεν έχω το σκοπό και ίσως την διάθεση να quotάρω και να γράφω με τεράστια bold.. Ξέρεις φαντάζομαι πολύ καλά οτι οι απόψεις είναι απόψεις... Καλώς έχεις τις δικές σου (τις οποίες προσωπικά βρίσκω φανατικές) και καλώς έχω τις δικές μου.. Σε γενικές γραμμές για μένα ο Καζαντζίδης είναι ένας καλός μέν, υπερκτιμημένος και κλάψας δε, καλλιτέχνης που όπως είπες και εσύ, ίσως γι αυτούς έψαχναν το αποκούμπι, αποτέλεσε ενοποιητικό στοιχείο... Great... Αυτοί όπως είπα και στο πρώτο πρώτο μου πόστ είναι κάποιας Χ ηλικίας.. Εξ'ού και το "όταν βλέπω 20ρηδες να αλυχτάνε με Καζαντζίδη μου γυρίζει το μυαλό". Δεν θεωρώ πως οι στίχοι και η μουσική του έχει να προσφέρει τίποτα το ηθικοπλαστικό και παδαγωγικό σήμερα μιας και αντικατοπτρίζει ένα κομμάτι της ελλάδας που ευτυχώς έφυγε ανεπιστρεπτί πέραν κάποιων φυσικά χιλιάδων μεταναστών που παρέμειναν στις χώρες εκείνες. Και η βέμπω ήτανε με τα τραγούδια της μπροστάρισα στους αγώνες της ελευθερίας, αλλα δεν μπορείς να πείς οτι θα ακούσεις τα τραγούδια της σήμερα... Έκαναν αμφότεροι μάλλον καλά τη δουλειά τους τότε.. αλλα μέχρι εκεί.. Άποψη μου φυσικά, που δεν χαρακτηρίζεται αρνητική αλλα σίγουρα όχι και υπέρμετρα θετική.. Το κακό με τους καζαντζιδικούς είναι (καλη ώρα) πως δεν μπορείς να πείς μια κακιά κουβέντα, και έρχονται με ατάκες/ήθη/έθιμα/αξίες/πόνο/αποσπάσματα κτλ να σε κάνουν να πιστέψεις τι; Οτι είναι ο μέγιστος Τραγουδιστής; Και ο πάπας να το πεί και ο Χριστόδουλος και ο Δαλάι λάμα, αν κάτι δεν σε τρελαίνει, δεν σε τρελαίνει.. Έτσι απλά.. Υ.γ:Είμαι φάν του διαλόγου αλλα στην προκειμένη θεώρησα την απάντηση πολύ loud (και ήταν πολύ loud σε ιντερνετικούς όρους) και οι loud απαντήσεις απλά μου μπαίνοβγαίνουν στ'αυτία.. Ο διάλογος γίνεται σε πολιτισμένα πλαίσια... Όσον αφορά το quote που δεν ολοκλήρωσα, Το συγκεκριμένο κομμάτι του πόστ σου ήταν που ήθελα να σχολιάσω και αυτό σχολίασα.. Το υπόλοιπο δεν είχε καμία σχέση με το προηγούμενο... Το πάντα φιλικά δεν ξέρω γιατί το έγραψα..μιας και η επόμενη απάντηση που ακολούθησε μόνο σε αυτόν τον τόνο δεν ήταν.. Να'είστε καλά..
klainmaingr Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Φανατισμό έχουν όσοι τυφλά ακολουθούν μια άποψη χωρίς να έχουν πλήρη εικόνα των γεγονότων. Και βλέπω στις απαντήσεις πολλών που απαντούν σε αυτό το topic πως δεν έχουν σχέση με το λαϊκό τραγούδι. Καμία απολύτως. Αυτοί που χωρίς γνώσεις μιλούν με τόση βεβαιότητα τι άλλο από φανατικοί μπορεί να είναι; Γιατί να έχω πλήρη εικόνα για τη ζωή ενός τραγουδιστή; Ο άνθρωπος τραγουδούσε.. δεν ήταν κάποιος.. ήταν όπως λές ένα απλός τραγουδιστής.. Ε έναν τραγουδιστή τον κρίνω απο τα τραγούδια του... ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ; Και ο σφακιανάκης είναι κωλόπαιδο αλλα έχει Τραγουδάρες... Αν έκρινα απο τη ζωή τους θα έλεγα να πάει να πηδήξει σε κάνα γκρεμό.. Για τα τραγούδια του όμως έχω τελείως διαφορετική άποψη.. Οπότε λέω οτι είναι ΠΟΛΥ καλός τραγουδιστής.. Αφήνοντας τα υπόλοιπα.. Γιατί να κάνω το αντίθετο για κάποιον άλλο; Η σχέση μου με το τραγούδι και μάλιστα καί με το λαικό είναι κάτι παραπάνω απο άψογη.. Ίσως η πληθώρα των ακουσμάτων να κατάφερε να μου διαμορφώσει αυτή την άποψη σε σχέση με την μονομερή λατρεία σου... Είναι δικαίωμα σου να λατρεύεις όποιον θέλεις αλλα δεν είναι όμως, να δηλώνεις αβίαστα πως όποιος δεν ακούει Στέλιο δεν ξέρει απο λαικό τραγούδι.. Δηλαδή αν αυτό δεν είναι φανατισμός, τι είναι;
pusher Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Μας τα πρήξατε με τον Καζαντζίδη Δε σε υποχρεώνει κανείς να διαβάσεις. Οπότε μάλλον το επιδιώκεις κι εσύ. Στο προηγούμενο πόστ μου παρέθεσες κατα βάση απόψεις σημαντικών καλλιτεχνών για τον καζαντζίδη... Το οτι ένας σημαντικός καλλιτέχνης έχει αυτή την άποψη δεν νομίζω οτι πρέπει να την σεβαστώ και εγώ απόλυτα.. Την ακούω αλλα μέχρι εκεί... Στην προκειμένη δεν έχω το σκοπό και ίσως την διάθεση να quotάρω και να γράφω με τεράστια bold.. Ξέρεις φαντάζομαι πολύ καλά οτι οι απόψεις είναι απόψεις... Καλώς έχεις τις δικές σου (τις οποίες προσωπικά βρίσκω φανατικές) και καλώς έχω τις δικές μου.. Σε γενικές γραμμές για μένα ο Καζαντζίδης είναι ένας καλός μέν, υπερκτιμημένος και κλάψας δε, καλλιτέχνης που όπως είπες και εσύ, ίσως γι αυτούς έψαχναν το αποκούμπι, αποτέλεσε ενοποιητικό στοιχείο... Great... Αυτοί όπως είπα και στο πρώτο πρώτο μου πόστ είναι κάποιας Χ ηλικίας.. Εξ'ού και το "όταν βλέπω 20ρηδες να αλυχτάνε με Καζαντζίδη μου γυρίζει το μυαλό". Δεν θεωρώ πως οι στίχοι και η μουσική του έχει να προσφέρει τίποτα το ηθικοπλαστικό και παδαγωγικό σήμερα μιας και αντικατοπτρίζει ένα κομμάτι της ελλάδας που ευτυχώς έφυγε ανεπιστρεπτί πέραν κάποιων φυσικά χιλιάδων μεταναστών που παρέμειναν στις χώρες εκείνες. Και η βέμπω ήτανε με τα τραγούδια της μπροστάρισα στους αγώνες της ελευθερίας, αλλα δεν μπορείς να πείς οτι θα ακούσεις τα τραγούδια της σήμερα... Έκαναν αμφότεροι μάλλον καλά τη δουλειά τους τότε.. αλλα μέχρι εκεί.. Άποψη μου φυσικά, που δεν χαρακτηρίζεται αρνητική αλλα σίγουρα όχι και υπέρμετρα θετική.. Το κακό με τους καζαντζιδικούς είναι (καλη ώρα) πως δεν μπορείς να πείς μια κακιά κουβέντα, και έρχονται με ατάκες/ήθη/έθιμα/αξίες/πόνο/αποσπάσματα κτλ να σε κάνουν να πιστέψεις τι; Οτι είναι ο μέγιστος Τραγουδιστής; Και ο πάπας να το πεί και ο Χριστόδουλος και ο Δαλάι λάμα, αν κάτι δεν σε τρελαίνει, δεν σε τρελαίνει.. Έτσι απλά.. Υ.γ:Είμαι φάν του διαλόγου αλλα στην προκειμένη θεώρησα την απάντηση πολύ loud (και ήταν πολύ loud σε ιντερνετικούς όρους) και οι loud απαντήσεις απλά μου μπαίνοβγαίνουν στ'αυτία.. Ο διάλογος γίνεται σε πολιτισμένα πλαίσια... Όσον αφορά το quote που δεν ολοκλήρωσα, Το συγκεκριμένο κομμάτι του πόστ σου ήταν που ήθελα να σχολιάσω και αυτό σχολίασα.. Το υπόλοιπο δεν είχε καμία σχέση με το προηγούμενο... Το πάντα φιλικά δεν ξέρω γιατί το έγραψα..μιας και η επόμενη απάντηση που ακολούθησε μόνο σε αυτόν τον τόνο δεν ήταν.. Να'είστε καλά.. Γιατί να έχω πλήρη εικόνα για τη ζωή ενός τραγουδιστή; Ο άνθρωπος τραγουδούσε.. δεν ήταν κάποιος.. ήταν όπως λές ένα απλός τραγουδιστής.. Ε έναν τραγουδιστή τον κρίνω απο τα τραγούδια του... ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ; Και ο σφακιανάκης είναι κωλόπαιδο αλλα έχει Τραγουδάρες... Αν έκρινα απο τη ζωή τους θα έλεγα να πάει να πηδήξει σε κάνα γκρεμό.. Για τα τραγούδια του όμως έχω τελείως διαφορετική άποψη.. Οπότε λέω οτι είναι ΠΟΛΥ καλός τραγουδιστής.. Αφήνοντας τα υπόλοιπα.. Γιατί να κάνω το αντίθετο για κάποιον άλλο; Η σχέση μου με το τραγούδι και μάλιστα καί με το λαικό είναι κάτι παραπάνω απο άψογη.. Ίσως η πληθώρα των ακουσμάτων να κατάφερε να μου διαμορφώσει αυτή την άποψη σε σχέση με την μονομερή λατρεία σου... Είναι δικαίωμα σου να λατρεύεις όποιον θέλεις αλλα δεν είναι όμως, να δηλώνεις αβίαστα πως όποιος δεν ακούει Στέλιο δεν ξέρει απο λαικό τραγούδι.. Δηλαδή αν αυτό δεν είναι φανατισμός, τι είναι; Τότε εκεί είναι οι διαφορά μας. Εγώ πρώτα κρίνω τον καλλιτέχνη ως άνθρωπο. Πάντως αν δεν το πρόσεξες - το έχω γράψει πολλές φορές, και σε παλιότερα μηνύματα και λίγο πριν - λέω πως δεν είναι υποχρεωτικό να αρέσουν τα τραγούδια του. Άλλωστε είναι αδύνατον να αρέσουν σε όλους. Ως άνθρωπος όμως βασανίστηκε πολύ και θυσιάστηκε για τις αξίες του. (Έχω αναφερθεί εκτενώς, όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει πίσω.) Ποτέ δεν είπα ότι όποιος δεν έχει ακούσει Καζαντζίδη δεν έχει ακούσει λαϊκό. Αν και όσους ξέρω να ακούν λαϊκά ακούν και Καζαντζίδη. Είπα πως από την επιμονή μερικών να υποστηρίζουν ότι μόνο θλιμμένα τραγούδια έχει ο Καζαντζίδης και μάλιστα μόνο αυτός, βλέπω ότι δεν έχουν ακούσει λαϊκά, γιατί σε αντίστοιχο πνεύμα κινούνταν όλοι οι λαϊκοί τραγουδιστές. Αν δε με πιστεύεις μπορείς να ανατρέξεις π΄σιω και να το δεις. Και όχι. Τα τραγούδια του δεν ανήκουν σε μια συγκεκριμένη εποχή, ούτε ηλικία. Ο έρωτας, ο χωρισμός, η απιστία, η φτώχεια, η μετανάστευση, η προσφυγιά, οι μανάδες μας, η αδικία, η μοναξιά, η εγκατάλειψη, οι πόλεμοι, η αρρώστια, η φιλία, η προδοσία, η φυλακή, η βιοπάλη, η ορφάνια (όλα αυτά από τη θεματολογία των τραγουδιών του Καζαντζίδη και όλων των λαϊκών τραγουδιών βέβαια) δεν υπάρχουν σήμερα; Και να αναφέρω πως όλους τους λαϊκούς τραγουδιστές τους σέβομαι και τους αγαπώ. Πρώτα όμως τον Καζαντζίδη. Δεν υπάρχει μονομερής αγάπη. Εσύ το είπες, αλλά δεν ισχύει. Υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη για το Στέλιο αλλά όχι μονομερής. Κι αν νόμισες ότι η απάντησή μου ήταν σε εχθρικό τόνο με συγχωρείς. Ειλικρινά όμως δεν ήταν. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για σένα, αλλά για όλους που απάντησαν "εναντίον" του Καζαντζίδη.
klainmaingr Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Τότε εκεί είναι οι διαφορά μας. Εγώ πρώτα κρίνω τον καλλιτέχνη ως άνθρωπο. Πάντως αν δεν το πρόσεξες - το έχω γράψει πολλές φορές, και σε παλιότερα μηνύματα και λίγο πριν - λέω πως δεν είναι υποχρεωτικό να αρέσουν τα τραγούδια του. Άλλωστε είναι αδύνατον να αρέσουν σε όλους. Ως άνθρωπος όμως βασανίστηκε πολύ και θυσιάστηκε για τις αξίες του. (Έχω αναφερθεί εκτενώς, όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει πίσω.) Ποτέ δεν είπα ότι όποιος δεν έχει ακούσει Καζαντζίδη δεν έχει ακούσει λαϊκό. Αν και όσους ξέρω να ακούν λαϊκά ακούν και Καζαντζίδη. Είπα πως από την επιμονή μερικών να υποστηρίζουν ότι μόνο θλιμμένα τραγούδια έχει ο Καζαντζίδης και μάλιστα μόνο αυτός, βλέπω ότι δεν έχουν ακούσει λαϊκά, γιατί σε αντίστοιχο πνεύμα κινούνταν όλοι οι λαϊκοί τραγουδιστές. Αν δε με πιστεύεις μπορείς να ανατρέξεις π΄σιω και να το δεις. Και όχι. Τα τραγούδια του δεν ανήκουν σε μια συγκεκριμένη εποχή, ούτε ηλικία. Ο έρωτας, ο χωρισμός, η απιστία, η φτώχεια, η μετανάστευση, η προσφυγιά, οι μανάδες μας, η αδικία, η μοναξιά, η εγκατάλειψη, οι πόλεμοι, η αρρώστια, η φιλία, η προδοσία, η φυλακή, η βιοπάλη, η ορφάνια (όλα αυτά από τη θεματολογία των τραγουδιών του Καζαντζίδη και όλων των λαϊκών τραγουδιών βέβαια) δεν υπάρχουν σήμερα; Και να αναφέρω πως όλους τους λαϊκούς τραγουδιστές τους σέβομαι και τους αγαπώ. Πρώτα όμως τον Καζαντζίδη. Δεν υπάρχει μονομερής αγάπη. Εσύ το είπες, αλλά δεν ισχύει. Υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη για το Στέλιο αλλά όχι μονομερής. Κι αν νόμισες ότι η απάντησή μου ήταν σε εχθρικό τόνο με συγχωρείς. Ειλικρινά όμως δεν ήταν. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για σένα, αλλά για όλους που απάντησαν "εναντίον" του Καζαντζίδη. Αν λές οτι είναι μεγάλος άνθρωπος τότε πάω πάσο γιατί όντως δεν ξέρω τί και πώς... Μπορεί να ήταν ο μέγιστος και δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι μιας και δεν γνωρίζω.. Εγώ όπως προείπα τους καλλιτέχνες τους κρίνω μουσικά και μόνο μουσικά... Και η "μουσική" άποψη είναι η παραπάνω Όπως και να έχει το ίντερνετ ξέρουμε πολύ καλά πως είναι απρόσωπο και πως κανένα bold και κεφαλαίο δεν μπορεί να αποδώσει σωστά τον λόγο... No worries & hard feelings φυσικά... Να'σαι καλά..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.