DomenicA Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Έχω παρατήρηση πως διαφορα κομμάτια τραγουδιών που έχω στο σκληρό μου έχουν διαφορετικά BIT RATE, αλλα ποτε δε κατάλαβα πια η διαφορα ανάμεσα τους... :/ μήπως είναι εύκολο σε κανένα να μου εξήγηση λίγο αναλυτικά πια η διαφορα από κάθε ένα, και τι ρολο βαράνε, και γιατί φτιάχτηκαν? ty in advance
Dr.Strangelove Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 http://el.wikipedia.org/wiki/Mp3#.CE.A1.CF.85.CE.B8.CE.BC.CF.8C.CF.82_Bit btw, αυτό το έχεις προσέξει; :roll:
DomenicA Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 http://el.wikipedia.org/wiki/Mp3#.CE.A1.CF.85.CE.B8.CE.BC.CF.8C.CF.82_Bit btw, αυτό το έχεις προσέξει; :roll: nope, gt ime neo melos kai akoma de prolava na psakso ola ta sections
tolis_01 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Size matters :razz: Οσο μεγαλυτερο bitrate τοσο καλυτερα. Αν και για απλα ηχεια pc, πανω απο 192Kbps δεν εχει νοημα.
Wise_One Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Οσο μεγαλύτερο bitrate, τόσο καλύτερη ποιότητα αλλά και μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου.
slygeo87 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Η ουσία είναι η εξής, μην αποθηκεύεις τραγούδια ή μη rip-άρεις cd με bitrate κάτω απο 128. Ένα mp3 256-320 πιστεύω έχει άψογη ποιότητα. Απ' το 112 και κάτω χαλάει η σούπα.
fireflies Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Εμένα πάλι μου έχει τύχει mp3 με bitrate 256 ας πούμε, με αισθητά χειρότερη ποιότητα από άλλα με 192. Μιλάω πάντα για mp3 που έχω βρει στο internet, . Και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην ποιότητα του ήχου και όχι μόνο το bitrate.
disqualified Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 παιζει ρολο φυσικα και η ποιοτητα του κομματιου πριν το encoding, αλλα π.χ. μπορει ακομα καποιος να ειχε το κομματι σε 128 και καποιος να του ανεβασε το bitrate σε 256 για να ανεβασει την ποιοτητα, αλλα ειναι πολυ γελασμενος αν πιστευε οτι αυτο ειναι δυνατο, ισα ισα θα γινει χειροτερο
fireflies Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2007 Ναι μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να έγινε, σε ευχαριστώ.
ferongr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2007 Εμένα πάλι μου έχει τύχει mp3 με bitrate 256 ας πούμε, με αισθητά χειρότερη ποιότητα από άλλα με 192. Μιλάω πάντα για mp3 που έχω βρει στο internet, .Και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην ποιότητα του ήχου και όχι μόνο το bitrate. Ο ιδιος ο encoder (Lame συνηθως) εχει πολλές ρυθμισεις εκτος απο το bitrate. Με ενα καλο profile ρυθμισεων μπορεις να εχεις καλη ποιότητα με μονο 192Kbps. Αν αντιθετα χρησιμοποιήσεις τις default, μπορει να εχεις ασχημη ποιοτητα. Επίσης, διαγορετικα είδη μουσiκής χρειάζονται πολυ ψαξιμο (πχ για metal ακουσματα χρειαζεσαι ενα lowpass στα 18,5ΚΗz), καθώς το κάθε είδος εχει διαφορετικη κατανομη συχνοτητων. Για τη metal που ανεφερα στο παράδειγμα, η εκτενης χρηση κρουστων (πιατινια, φιουτσμπαλ κλπ) λογω του τροπου συμπιεσης του αλγοριθμου MP3, δημιουργει περιττες παραμορφωσεις (δηλαδη ενα ηχο σαν τριξιμο-cracking). Προσωπικα, riparω σε OGG το οποίο ειναι πολυ καλυτερο για τα ειδη μουσικης που ακουω (και πολυ καλυτερο γενικως, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.