gdevil Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Καλησπέρα σε όλους. Είμαι κάτοχος των pc που φαίνονται στην υπογραφή μου και αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να μοιράσω την ADSL 2play που έχω και στα 2. Καθότι εντελώς άσχετος απο δίκτυα, προστρέχω στην βοήθεια των μελών του φόρουμ. Για την ώρα συνδέεται μόνο το λάπτοπ με το crypto f200 adsl usb modem που δίνει η forthnet. Να σημειώσω ότι θέλω να μοιράσω την adsl ώστε να μπορούν να συνδεθούν και τα 2 μηχανάκια είτε ταυτόχρονα είτε το καθένα ανεξάρτητα και όχι να συνδέεται το 1 και μέσω αυτού το άλλο. Υπάρχει επίσης το πρόβλημα ότι για να συνδεθεί το pc στο ίντερνετ πρέπει να τρέξω πρώτα την εφαρμογή AccessRunnerDSL της forthnet, που κάνει κάτι σαν dial και δίνει userid και password. Ελπίζω να ήμουνα σαφής. :neutral: Επειδή ενώ έψαξα δεν βρήκα αντίστοιχο τόπικ, παρακαλώ τους μοδεράτορες αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και μου ξέφυγε να το υποδείξουν και κατόπιν ας κλειδώσουν/σβήσουν/μετακινήσουν το παρόν τόπικ.
parsifal Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δε γίνεται με USB modem, εκτός από μερικά που έχουν 1 USB+1 Ethernet. Θα χρειαστείς: 1. Ή έναν ADSL router με τουλάχιστον 2 Ethernet για να μπουν PC και laptop 2. Ή έναν απλό ADSL router με μονή Ethernet η οποία θα συνδεθεί σε ένα φτηνό (~15 ευρώ) Ethernet switch 4-5πόρτο
isspro Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δε γίνεται με USB modem, εκτός από μερικά που έχουν 1 USB+1 Ethernet. Θα χρειαστείς: 2. Ή έναν απλό ADSL router με μονή Ethernet η οποία θα συνδεθεί σε ένα φτηνό (~15 ευρώ) Ethernet switch 4-5πόρτο kai ti kalwdia xrisimopoioume gia na to enwsoume me ta pc??
foufoutios Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 θα μπορουσες να φτιαξεις και ασυρματο δικτυο αν αλλαξεις modem. Ολα αυτα φυσικα αν δε φτανουν τα καλωδια των pc στο modem και αν εχεις καποια εξτρα χρηματα να ξοδεψεις
isspro Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 speedtouch 530 exw kai 2 desctop pc.... elega na parw kai ena hubaki/switch kai na tin ekana apo ekei ti douleia. gia asyrmato ti proteineis? alla thelw na enwnetai to kathena ksexwrista sto internet kai meta otan tous anoige kai tous 2 na mporw na stelnw arxeia apo ton ena ston allo... pws to blepeis, ginetai? k an nai me poio kalo wirless modem/router?
foufoutios Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Εχω και εγω ασυρματο δικτυο με router αλλα αυτο με το δικτυο των δυο pc που λες δε το εχω δοκιμασει για ανταλλαγη αρχειων. Θα το δοκιμασω και θα σου πω αν γινεται.. Για wireless router, εχω δοκιμασει το Linksys WAG345 και ηταν μαπα, ολο disconnects ειχα και προβληματα. Εβαλα το 9108 απο US Robotics και ειναι ολα μια χαρα! θα πρεπει να αγορασεις και αυρματες καρτες δικτυου για τα pc αν δεν εχουν ηδη ενσωματωμενη καρτα
isspro Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 pes mou otan to dokimaseis!! edit: ayto kanei gia ti douleia pou thelw? an kai eida oti i 4net dinei dwro WiFi Router opote to mono pou xreiazomai einai mia asyrmati karta gia to ena pc... se usb na protimisw i pci? thelw parapanw taxytita apo 54kbps padws...
gdevil Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Φίλε parsifal μπορείς να τα κάνεις λίγο πιο λιανά για να καταλάβω?? Κυρίως την τοπολογία της λύσης που προτείνεις.... Και κάτι άλλο: το ότι δίνω userid και password πως θα το παρακάμψω??? Ευχαριστώ!
Eusebius Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δεν χρειάζεται να παρακάμψεις κάτι. Θα πάρεις απλά ένα μόντεμ/ρούτερ, που είναι δύο πράγματα σε ένα: 1. Ρούτερ, δηλ. ένα μικρό κομπιούτερ με εξειδικευμένο ΛΣ χωρίς οθόνη, πληκτρολόγιο, κλπ. 2. ADSL μόντεμ. Η κλήση μέσω του μόντεμ γίνεται από το ρούτερ, στο οποίο δίνεις μία φορά το password και το username. Για να ελέγχεις το ρούτερ συνδέεσαι με ένα web interface που έχει (αφού, όπως είπαμε πιο πάνω, το ρούτερ είναι ένα μικρό κομπιούτερ αλλά δεν έχει οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι κλπ.). Το web interface φαντάσου το σαν τον πίνακα ελέγχου ενός φόρουμ. Για να συνδεθείς δίνεις στη γραμμή διευθύνσεων του πλοηγού σου τη διεύθυνση του ρούτερ: 192.168.0.1, 192.168.1.254 ή κάτι παρόμοιο, ανάλογα με το ρούτερ ή το μόντεμ/ρούτερ. Από κει και πέρα, τα κομπιούτερ που συνδέονται στο ρούτερ δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Συνδέονται και έχουν κατευθείαν ίντερνετ, βλέπουν τα άλλα κομπιούτερ που είναι συνδεδεμένα κλπ. Η σύνδεση με το ρούτερ γίνεται είτε ενσύρματα (με ένα καλώδιο Ethernet) είτε ασύρματα (εφόσον έχει κάρτα ασύρματου δικτύου το κομπιούτερ). Ένα ασύρματο μόντεμ/ρούτερ που προτείνεται συχνά είναι το Linksys WAG200G: http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.615102
gdevil Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Ευχαριστώ πολύ!! Ειλικρινά μου λύσατε τα χέρια! Αν μπορείτε να μου προτείνετε 1 ενσύρματο ρούτερ θα σας είμαι υπόχρεος! Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! έντιτ: τι διαφορά έχει το Annex A από το Annex B? Ποιο από τα 2 πρέπει να επιλέξω όσον αφορά το ρούτερ;
Eusebius Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2007 Annex A είναι για PSTN, Β για ISDN. Για το θέμα του ΕΝσύρματου: Δεν ξέρω να προτείνω κάποιο. Δεν τα παρακολουθώ. Ωστόσο, εκτός αν έχεις ειδικό λόγο να ΜΗΝ θέλεις ασύρματο, τα ασύρματα είναι για τους περισσότερους τα πιο βολικά: Έχουν υποδοχές να συνδεθείς ενσύρματα (το πολύ αγαπητό WAG200G έχει τέσσερις, νομίζω) Έχεις και την ασύρματη δυνατότητα για να συνδέεσαι εύκολα με το φορητό σου από την κουζίνα, από το μπαλκόνι, από απέναντι και ούτω καθεξής.
Pitsi Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 speedtouch 530 exw kai 2 desctop pc.... elega na parw kai ena hubaki/switch kai na tin ekana apo ekei ti douleia. gia asyrmato ti proteineis? alla thelw na enwnetai to kathena ksexwrista sto internet kai meta otan tous anoige kai tous 2 na mporw na stelnw arxeia apo ton ena ston allo... pws to blepeis, ginetai? k an nai me poio kalo wirless modem/router? Το 530 εχει μια θύρα ethernet και μία usb έτσι δεν είναι; Μπορείς να συνδέσεις το ένα με ethernet και το άλλο με usb, θα μπαίνουν και τα 2 ταυτόχρονα στο internet και θα μπορούν να βλέπουν το ένα το άλλο.
dali13gr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Το 530 εχει μια θύρα ethernet και μία usb έτσι δεν είναι;Μπορείς να συνδέσεις το ένα με ethernet και το άλλο με usb, θα μπαίνουν και τα 2 ταυτόχρονα στο internet και θα μπορούν να βλέπουν το ένα το άλλο. Θα μπαίνουν ταυτόχρονα αλλά δεν θα βλέπουν το ένα το άλλο Θέλεις ή switch ή ένα router με παρπάνω από μια ethernet.
Ventrix Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Μια ψήφο και απο εμένα στο WAG200. Απίστευτο μηχανάκι! btw 54Mbps είναι αρκετά περισσότερα απο τα 54kbps που έγραψες παραπάνω, πίστεψέ με...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.