Προς το περιεχόμενο

Οδηγός overclocking για core 2 Duo & Quad cpus

phovos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σε Χ48 θα παίζει; Δυστροπες ήταν για 4 ανα σλοτ.

λογικα θα παιζει εφοσον και το x38 kai to χ48 δεχονται μεχρι 16  ,me bios update .Παντως κατι πρασσινες kingston 1600 p εβαλα στην asus p5e3 deluxe epaizan kala 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι παιδια μεχρι 8gb max περνει η μητρικη μου δεν διαβαζει 4ρες εχω 4χ2gb ram . Οσο γι αυτο που λετε για τα mhz της μνημης παιζει να φταιει και αυτο οτι αυτες παιζουν μεχρι 1.333. Γιατι ομως οταν κανει overclocking μεσω της ram οι μνημες ειναι χρονισμενες στα 1.600mhz χωρις να κολλαει ?

Οχι παιδια μεχρι 8gb max περνει η μητρικη μου δεν διαβαζει 4ρες εχω 4χ2gb ram . Οσο γι αυτο που λετε για τα mhz της μνημης παιζει να φταιει και αυτο οτι αυτες παιζουν μεχρι 1.333. Γιατι ομως οταν κανει overclocking μεσω της ram οι μνημες ειναι χρονισμενες στα 1.600mhz χωρις να κολλαει ?

μπεσ σε κανα ξενο φορουμ να δεις αν εχουν δοκιμασει την μητρικη σου με 16gb 

Δεν υποστηριζεται παιδια το εχω ψαξει και απο το support της asus για τις μνημες που δεχεται η μητρικη .

Να ρωτησω κατι αλλο καποιοι δινουν τιμες στην cpu pll 1.50v και στην Vdram 2.03v και βαλε :D παιζει τιποτα τετοιο ή ειναι οτι να ναι ? Εγω αυτες τις τιμες τις εχω auto .

Δεν μπορω να καταλαβω που κολλαει το θεμα ... Στο 1mhz διαφορα που υπαρχει στον χρονισμο ? Την εχω χρονισμενη στα 1.332mhz . Δεν ξερω πραγματικα τι να πω . Δεν εχουμε και κανεναν επαγγελματια στα overclocking να μας πει με σιγουρια τι παιζει....

Δεν υποστηριζεται παιδια το εχω ψαξει και απο το support της asus για τις μνημες που δεχεται η μητρικη .

Να ρωτησω κατι αλλο καποιοι δινουν τιμες στην cpu pll 1.50v και στην Vdram 2.03v και βαλε :D παιζει τιποτα τετοιο ή ειναι οτι να ναι ? Εγω αυτες τις τιμες τις εχω auto .

Δεν μπορω να καταλαβω που κολλαει το θεμα ... Στο 1mhz διαφορα που υπαρχει στον χρονισμο ? Την εχω χρονισμενη στα 1.332mhz . Δεν ξερω πραγματικα τι να πω . Δεν εχουμε και κανεναν επαγγελματια στα overclocking να μας πει με σιγουρια τι παιζει....

το support της asus κανει και λαθη εδω ειχα μια ασους p5e3 deluxe και ελεγε το support ths ασους οτι περνει 8 kai ena mellos edw μ ειπε οτι περνει και 16 gb .Εβαλα 16 και ολα κομπλε 

• Like 1

Τα 2 βολτ είναι για ddr2, μην τολμήσεις να το δοκιμάσεις.

Α ρε Σωτήρη, μετάνιωσα που δεν την πήρα την Ε3...

θα εχω σε λιγο στα χερια μου μια g41 an σε ενδιαφερει !

• Like 2

Το θεμα ειναι σιγουρα στην μνημη παιδια τωρα ειδα καλα τι φοραω πανω στο pc ειναι δυο διαφορετικες 

1.teamgroup xtreem 2x1gb 1600mhz CL 7-7-7-21 1,75V-1,85V

2.corsair xms3 2x2gb 1333mhz CL9-9-9-24 1.50V

Βρηκα ποιες ταιριαζουν πανω στο pc για 4χ2gb 1600mhz στα σιγουρα 

Corsair XMS3 4GB Kit (2x2GB) DDR3 1600MHz CL9 (CMX4GX3M2A1600C9)

Λιγη υπομονη και θα της αλλαξω , της αλλες θα τις βαλω για πουλημα :P .

• 2 εβδομάδες αργότερα...

εχει ενδιαφέρον το πραγμα βλεπω! απο δευτερα έρχεται ενας x5450 να μπει στην asus p5q3 μου. για πείτε με τι προγραμματακια κανετε stress test? γιατι εχω μείνει πισω στο prime95

Αρκεί αυτό. Τρέξε δέκα λεπτά, αν περάσει, ένα cinebench r15, και μετα ένα 3dmark06.

Αν δεν σου βγάλει θέμα, 99% είναι σταθερό. Μην το ψήνεις 8 ώρες prime τσάμπα.

• Like 1

σχετικα ευκολα ειδα τα 3.9ghz τελικα και πολυ σταθερα αλλα με κοβουν οι μνημες δεν ειναι για αυτην την δουλειά.

Με τι settings?

fsb 430

dram 1434mhz

cpu voltage 1.3000v

cpu gtl reference 0.667v

cpu pll voltage 1.58

fsb termination voltage 1.30

dram voltage 1.5v (ειναι του 2013 μνημες για πιο νεα socket και μου χαλανε εντελως το συνολο)

nb voltage 1.30v

sb voltage 1.20v

pcie sata voltage 1.50v

και μερικα μικρο settings αν θελεις τα γραφω και αυτα.

ετρεξα cinebench,3dmark,prime95 και intel burn test.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...