Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με

Vcore 1.35v-1.36v  ---> cpu-z (1.32v)

Vtt 1.27v

Vnb 1.49v

Μπαινει κανονικα στα windows ειναι απο τις λιγες ρυθμισεις που δουλευει τοσο καλα αλλα μετα απο 10 παγωνει την εικονα.

Εκει πειραματιστικα λιγο με την DRAM και την Vnb αλλα τιποτα .

Μηπως πρεπει να ανεβασω και την Vsb ?

Σε καποια ξενα site ειδα οτι μερικοι ειχαν την Vtt 1.30v

και την Vnb πιο ψηλα .

Την DRAM και την VDRAM να την αφησω στο auto ?

Τωρα ειμαι παλι σταθερα στα 3.8GHZ .

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Την μνήμη την έχεις ανεβάσει πολύ, όχι vtt μην ανεβάσεις πάνω από 1.27

Μπορεί να έπαθε ζημιά από την τάση και δεν ανεβαίνει άλλο. Άστο στα 3.8 και δες αν πέφτει καμία τάση.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερα.

Vcore 1.375v --->cpu-z (1.33v-1.35v)Θα κοιταξω αμα μπορω να την ριξω λιγο.

Vtt 1.27v       ----> Σταθερα εδω δεν πειραξα τιποτα.

Vnb 1.63v     ---->Πιο κατω δεν δουλευει , οριακα ειναι στα 1.61v, καλυτερα ομως δουλευει στο 1.63v.

DRAM          ----> AUTO.

VDRAM        ----> AUTO.

Εδω που αλλαζει το ολο θεμα ειναι οτι υπαρχει μια επιλογη στο bios "FSB strap to northbridge".

Σου δινει 4ρις επιλογες 200mhz-266mhz-333mhz-400mhz.

Με την 200mhz και 400mhz δεν δουλευει με τιποτα αλλα με την επιλογη στα 266mhz δουλευει παρα πολυ καλα ! ΠΟΥ ? Στα 4.0GHZ !!!

και με την επιλογη στα 333mhz δουλευει αλλα εχει μεγαλυτερη ασταθεια .

Με 266mhz ειναι πολυ πιο σταθερος ! Αλλα οχι τελειος σταθερος ! Το τεσταρα σε βαρια παιχνιδια (sniper ghost warrior 3-Homefront-wrc 6) ολα σε 1080p και graphics settings ULTRA και δεν κολλησε πουθενα . Μετα και στο browser αλλα και βιντεο . Ειδα μια ασταθεια στα παιχνιδια και δεν ξερω εαν οφειλετε στο overclocking με πεταει ξαφνικα απο το παιχνιδι και μου λεει οτι τερματιστηκε η λειτουργια του σε ενα παραθυρο και κλεινει μετα(αυτο δεν το εκανε πιο πριν με 3.6GHZ-3.8GHZ) . Μετα απο αρκετη ωρα αφου εκανα ολα αυτα μου κολλησε μια φορα η εικονα .

Σε σχεση με τις προηγουμενες ρυθμισης αυτες που εχω βαλει τωρα δουλευει πολυ καλυτερα και για πρωτη φορα στα 4.0GHZ.

Θα ηθελα να μαθω εαν υπαρχει περιπτωση να γινει τελειος σταθερος στα 4.0GHZ . Σκεφτομαι οτι οσο μεγαλωνει το overclocking θα αυξανεται η πιθανοτητα να ειναι και πιο ασταθεις . Ειδη με τα 4.0GHZ ειναι κατα 33% αυξημενη η συχνοτητα του επεξεργαστη και η Vnb απο stock 1.40v πλεον δουλευει στα 1.63v οπως και στην Vcore που απο (1.14v-1.24v cpu-z) τωρα δουλευει στα (1.33v-1.35v cpu-z).

Δημοσ.

Σημερα θα αφαιρεσω το ενα κιτ της μνημης οι δυο ειναι παλιες διαφορετικης σειρας που δουλευουν σε διαφορετικα Volt απο τις αλλες δυο τις καινουργιες που εβαλα πανω μπορει η ασταθεια να βρισκεται εκει θα το δουλεψω για λιγο με τις καινουργιες μνημες μονο.

Θα κανω και update το bios απο τι ειδα βγηκε καινουργιο update 1302 . Εγω εχω εγκατεστημενη την 1202. Μετα απο αυτες τις αλλαγες θα δοκιμασω και παλι να κανω overclocking και θα γραψω και παλι .

Δημοσ.

Σημερα θα αφαιρεσω το ενα κιτ της μνημης οι δυο ειναι παλιες διαφορετικης σειρας που δουλευουν σε διαφορετικα Volt απο τις αλλες δυο τις καινουργιες που εβαλα πανω μπορει η ασταθεια να βρισκεται εκει θα το δουλεψω για λιγο με τις καινουργιες μνημες μονο.

Θα κανω και update το bios απο τι ειδα βγηκε καινουργιο update 1302 . Εγω εχω εγκατεστημενη την 1202. Μετα απο αυτες τις αλλαγες θα δοκιμασω και παλι να κανω overclocking και θα γραψω και παλι .

μην κανεις τπτ να ρωτησεις εδω στο φορουμ πριν κανεις κατι και τα κανεις χειροτερα !

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερα.

Παιδια κατα 99.99999% υπαρχει προβλημα με την μνημη RAM . Δεν υπαρχει περιπτωση να γινει σταθερο overclocking στα 4.0GHZ.

Απο τι διαβασα και απο διαφορα ξενα site αυτο το προβλημα το εχουν παρα πολυ που προσπαθησαν να κανουν χρονισμο σε Q9650 πανω απο τα 3.8GHZ . Αν μου βρειτε εστω και εναν που εχει παει στα 4.0GHZ τελειος σταθερο θα σας κερασω ολους 1 εβδομαδα διακοπες στην Μπονζουανα :P . Εγω εφτασα πολυ κοντα αλλα δεν το καταφερα .Εαν υπαρχει ομως καποιος που μπορει να δωσει καποια ιδεα πολυ ευχαριστως να το συζητησουμε ;)

Δημοσ.

Στείλε τον επεξεργαστή να στον κάνω. Πλάκα πλάκα αν δεν βαριέσαι θα μπορούσα να στο φτιάξω.

Τα 3.8 είναι λίγα για όριο.

Για να μην έχεις θέμα με ραμ, ρίξε συχνότητα στα 666 (1333).

Τα 4 τα έχω πιάσει με 9400 που είναι σάπιος σε σχέση με τον 9650.

• Like 1
Δημοσ.

Στείλε τον επεξεργαστή να στον κάνω. Πλάκα πλάκα αν δεν βαριέσαι θα μπορούσα να στο φτιάξω.

Τα 3.8 είναι λίγα για όριο.

Για να μην έχεις θέμα με ραμ, ρίξε συχνότητα στα 666 (1333).

Τα 4 τα έχω πιάσει με 9400 που είναι σάπιος σε σχέση με τον 9650.

Οταν χρονιζεις την cpu freq στα 444mhz-->4.0GHZ και βαζεις την DRAM στο AUTO δεν δουλευει οταν πας ομως να της δωσεις τιμη εσυ ο ιδιος σου δινει 3-4 επιλογες και η ποιο κοντινη επιλογη σε αυτο που ειπες ειναι με cpu freq 443mhz επιτηδες για να υπαρχει επιλογη στην DRAM 1.332MHZ ρυθμιζω και CL της μνημης οπως αναγραφει στην μνημη δλδ 9-9-9-24 μετα την Vcore 1.33v-1.35v  vtt 1.27 Vnb 1.59v+(πιο κατω δεν δουλευει συνηθως την εχω 1.61v-1.63v) και ολα καλα μπαινει κανονικα ολα τα κανει μια χαρα παιχνιδια βιντεο στο ιντερνετ ολα καλα αλλα εκει που ολα φαινοντε μια χαρα αφου εχει περαση αρκετη ωρα και ολα διχνουν καλα παρε το κολλημα μες τα μουτρα η παγωμα εικονας ή βγαζει μια μπλε εικονα η οποια σου λεει οτι τα windows αντημετωπησαν ενα απροσδοκητο προβλημα και οτι πρεπει να τερματηστουν μετραει μεχρι το 100% και κανει επανεκκινηση .

• Like 1
Δημοσ.

Παρόλο που όπως είπα δεν είναι όλα τα κομμάτια ίδια, τα 4GHz ήταν εφικτά για τους περισσότερους Q9650.

Είχα έναν τέτοιον κάποτε και τον είχα στα 4GHz.

• Like 1
Δημοσ.

Παρόλο που όπως είπα δεν είναι όλα τα κομμάτια ίδια, τα 4GHz ήταν εφικτά για τους περισσότερους Q9650.

Είχα έναν τέτοιον κάποτε και τον είχα στα 4GHz.

Βοηθα λιγο ομως θυμασαι με τι ρυθμισης το ειχες κανει ? Ετσι εστω να δω τι αποκλειση εχουμε με αυτες που βαζω εγω και ας μην ειναι ολα ιδια τα κομματια ! Η μητρικη μου παιζει με ddr3

Δημοσ.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια και προφανώς δεν τις θυμάμαι, ίσως τις πετύχω σε κανά παλιό post σε κάποιο νήμα, αλλά τώρα είμαι στη δουλειά και δε γίνεται.

Είχα όμως DDR2 1066MHz.

• Like 1
Δημοσ.

Γι αυτο το ειπα οτι παιζει με ddr3 φιλε μου γιατι οσα εχω διαβαση και οσοι εχουν προσπαθηση να κανουν overclocking σε Q9650 ειχαν μητρικες με ddr2 και εκει ειναι το προβλημα μου οτι δεν μπορω να βρω καποιον ο οποιος να εχει κανει overclocking σε Q9650 με μνημες ddr3.

Προφανως με αυτην την αλλαγη θα υπαρχουν και αλλαγες στην παραμετροποιηση της μητρικης και εκει καπου κολλαει το θεμα , οτι εχω διαβαση και οσοι εχουν βαλει την παραμετροποιηση που εχουν στο pc τους για overclocking στα 4.0ghz ειναι με μνημες ddr2 :(  . 

post-351802-0-22875300-1500446442_thumb.jpg

Δημοσ.

Γι αυτο το ειπα οτι παιζει με ddr3 φιλε μου γιατι οσα εχω διαβαση και οσοι εχουν προσπαθηση να κανουν overclocking σε Q9650 ειχαν μητρικες με ddr2 και εκει ειναι το προβλημα μου οτι δεν μπορω να βρω καποιον ο οποιος να εχει κανει overclocking σε Q9650 με μνημες ddr3.

Προφανως με αυτην την αλλαγη θα υπαρχουν και αλλαγες στην παραμετροποιηση της μητρικης και εκει καπου κολλαει το θεμα , οτι εχω διαβαση και οσοι εχουν βαλει την παραμετροποιηση που εχουν στο pc τους για overclocking στα 4.0ghz ειναι με μνημες ddr2 :(  . 

aν αλλαξεις ραμ και πας σε νεες κοιτα αυτες εδω 

http://www.e-shop.gr/ram-kingston-kvr16n11s8k2-8-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-pc3-12800-value-ram-dual-channel-kit-p-PER.550533

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...