Προς το περιεχόμενο

Οδηγός overclocking για core 2 Duo & Quad cpus

phovos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επιμένεις ότι η μητρική ξέρει καλύτερα. Δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

Αυτο ακριβώς. Αφού λέει η μητρική ότι το 1.6 είναι εντάξει σηκώνουμε τα χέρια.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η Vcore δουλευει στα 1.34-1.37 . Το ειδα μεσω του cpu-z . Στο bios δεν φαινεται τιποτα .

Δε θα σταθώ στα υπόλοιπα...Εμείς πρέπει να είμαστε χαζοί που βλέπουμε στο bios από τη φωτό που εσύ ανέβασες ότι το vcore είναι στο 1.49.

Βρε παιδια σας εγραψα οτι πλεον λειτουργη η Vcore στο 1.34-1.37 . Ολα τα αλλα ειναι στην επιλογη auto (bios) . Πλεον ειναι σταθερο στο 3.8GHZ χωρις κανενα προβλημα . Μετα απο εκει σας παρεθεσα μερικες πληροφοριες για την μητρικη για να εχετε μια πιο ολοκληρωμενη εικονα για την μητρικη . Την μητρικη και τις αντοχες τις μητρικης (προδιαγραφες) καποιο ανθρωπινο χερι τις εκανε(ρυθμισης). Αυτο το λεω γιατι μου λετε οτι " η μητρικη σου ξερει καλυτερα" . Θερμοκρασια cpu  31c(min) 48c(max).

Και το auto, ότι να ΄ναι βάζει. Και φαντάσου αν βάλει πολύ PPL μπορεί να χάσεις και πυρήνες.

Γιατί δεν το κάνεις χειροκίνητα?

• Like 1
  • Thanks 1

Κοιτα εγω ξεκινησα την ολη διαδικασια ξαχνοντας οχι μονο μεσα εδω αλλα και αλλου να βρω χρηστες οπου εχουν μητρικη με socket LGA 775 και επεργαστη Q9650 και εχουν κανει επιτυχημενα overclocking . Βρηκα μερικους και ειδα τι ρυθμισης εχουν κανει και εδιχνε οτι ανοιγη ο υπολογιστης τους κανονικα χωρις προβληματα . Μετα ειδα οτι οι ρυθμισης αυτες που ειχαν βαλει δεν ειναι εξω απο τα ορια που δινει ο κατασκευαστης της δικης μου μητρικης (manual) και ειπα θα το δοκιμασω να δω εαν πετυχη και σε μενα .Οι ρυθμισης αυτες δουλεψαν και σε μενα !  Οταν ομως ανεβασα τις δυο φωτο παο το bios μου μου ειπατε οτι ειναι πολυ λαθος και οτι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να προκαλεσει καποια ζημια . Αυτες οι ρυθμισης που μου ειπες να βαλω καλως ή κακος σε μενα δεν δουλεψαν δεν εκανε καν εκκινηση . Οποτε επειδει δεν ειμαι και πολυ σχετικος με ολα αυτα εψαξα να βρω εαν μπορω να το κανω με εναν πιο ασφαλη τροπο και ειδα οτι εχει και auto overclocking . Μια επιλογη αλλαξα απο το settings του bios δεν εκανα κατι αλλο . Αν θυμασαι καλα οταν εκανα το πρωτο post ηταν για overclocking της συγκεκριμενης μητρικης(socket LGA775) με CPU Q9650 πανω απο 3.8GHZ . Εαν εχει κανει καποιος πανω απο 3.8 (και με ποιες ρυθμισης) ή και εαν ξερει καποιος ποσο μπορει να φτασει !

Δεν δουλεύει σε στοκ με 1.3?

Στα 333 fsb λέω. Αν ναι έχεις κάνει χοντρή ζημιά. Γύρνα το default και πήγαινε χειροκίνητα σιγά σιγά. Τα όρια για τον επεξεργαστή τα βάζει η Ιντελ όχι η Asus.

Αν δεν μπορείς να κάνεις αυτά τα βασικά, δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Δεν δουλεύει σε στοκ με 1.3?

Στα 333 fsb λέω. Αν ναι έχεις κάνει χοντρή ζημιά. Γύρνα το default και πήγαινε χειροκίνητα σιγά σιγά. Τα όρια για τον επεξεργαστή τα βάζει η Ιντελ όχι η Asus.

Αν δεν μπορείς να κάνεις αυτά τα βασικά, δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Κοιτα θα αλλαξω την επιλογη απο manual σε auto . Λογικα ολες οι τιμες θα πανε στο auto και η FSB freq στα κανονικα επιπεδα που πρεπει να δουλευει η cpu(3.0GHZ) . Εκει θα μπω στο cpu-z να δω που δουλευει η Vcore και θα ξαα γραψω . Τωρα που το ειπες εχω και εγω την περιεργια να δω σε stock settings που δουλευει η Vcore ! ;) . Οταν ειχα περασει τις ρυθμισης που μου ειχες πει δεν ηταν μονο για την Vcore !

1.Λοιπον με stock ρυθμισεις bios η Vcore ειναι στα 1.12v min - 1.27v max με την FSB Freq στα 333.

2.Μετα με Vcore 1.30v δουλευει στα 3.8GHZ με σταθερη την Vcore στα 1.27(cpu-z).

Παρατηρησα οτι οι πυρινες στα 3.8GHZ εχουν 2c-3c βαθμους διαφορα ο ενας απο τον αλλον οταν ειναι σε ηρεμια .

3.Auto overclocking ram η DRAM ειναι στα 1.6GHZ η FSB Freq στα 3.6GHZ η Vcore παιζει 1.34v-1.36v και η DRAM Volt την ρυθμιζει απο μονο του στα 1.78v

Εδω παρατηρησα οτι οι πυρινες εχουν ιδια θερμοκρασια οταν ειναι σε ηρεμια .

Τωρα το εχω στα 3.6GHZ .

Παντος παιζει αυτο που ειπες δουλευει στα 3.8GHZ με 1.3Vcore αλλα οχι μονη της νομιζω οτι αλλαζει και η τιμη της DRAM(MHZ) και της DRAM Volt αλλα δεν θυμαμαι ποσο ηταν .

Ξέχνα το auto, κάνε το χειροκίνητα. Στα 3.8 με 1.3 είσαι πολύ καλά. Δούλεψε σε αυτά και σιγά σιγά βρες τις χαμηλότερες τιμές σε Dram voltage, Vtt, Vnb κτλ. Ξεκίνα απο τα στοκ (τα γράφει δίπλα αν είναι σαν την P5QC που είχα), και ανέβαζε σιγά σιγά μέχρι να είσαι σταθερός.

Μην δώσεις πάνω απο τις τιμές που είπα.

• Like 1

Ξέχνα το auto, κάνε το χειροκίνητα. Στα 3.8 με 1.3 είσαι πολύ καλά. Δούλεψε σε αυτά και σιγά σιγά βρες τις χαμηλότερες τιμές σε Dram voltage, Vtt, Vnb κτλ. Ξεκίνα απο τα στοκ (τα γράφει δίπλα αν είναι σαν την P5QC που είχα), και ανέβαζε σιγά σιγά μέχρι να είσαι σταθερός.

Μην δώσεις πάνω απο τις τιμές που είπα.

Δεν ειμαι σταθερος μπηκε κανονικα και μετα απο 10 λεπτα παγωσε την εικονα με :

Vcore 1.3v

Vtt 1.29v

Vnb 1.28v 

Αλλαξα την Vcore 1.32v τα αλλα τα αφησα ιδια

DRAM Freq 844mhz.

Παλι παγωμα εικονας πρεπει να υπαρχει το θεμα με την μνημη ram .

Τωρα κατεβασα 

Vtt 1.27v

Vnb 1.26v

DRAM Freq 675MHZ

Σου είπα Vnb μην βάζεις τόσο χαμηλά, άσε το στοκ, πχ 1.4

Τόσο Vnb βάζαμε σε P45 όχι Χ48. Ξαναλέω μην βάζεις τόσο χαμηλό Vnb.

• Like 1

Καλημερα.

Πολυ σωστος εισαι ρε φιλε επιτελους βρηκα την ισορροπια.

3.8GHZ

-------------------

Vcore -->1.30v

Vtt      -->1.27v

Vnb    -->1.40v

DRAM -->844MHZ

και οι θερμοκρασιες πολυ καλες 32c-48c.

Μετα απο τα 3.8GHZ αρχιζουν τα δυσκολα.

Παμε για τα 4.0GHZ?! . Για πες μου .....

Πήγαινε Vcore ως 1.36 αυστηρά και δες μέχρι ποσό πάει. Βάλε Vnb 1.45 και δες ποσο ανεβαίνει. Vtt μην ανεβάσεις άλλο. Αν είσαι σταθερός κατέβαζε σιγά σιγά να βρεις την ελάχιστη τάση.

• Like 1

Πήγαινε Vcore ως 1.36 αυστηρά και δες μέχρι ποσό πάει. Βάλε Vnb 1.45 και δες ποσο ανεβαίνει. Vtt μην ανεβάσεις άλλο. Αν είσαι σταθερός κατέβαζε σιγά σιγά να βρεις την ελάχιστη τάση.

Μπορουμε να πειραξουμε τιποτα αλλο εκτος απο αυτα ? Γιατι εξαντλησα ολες τις πιθανοτητες με ολους τους πιθανους συνδιασμους και δεν δουλευει ! Μπαινει κανονικα στα windows και μετα απο 10 λεπτα κολλαει στα 4.0GHZ .

Με

Vcore 1.35v-1.36v

Vtt 1.27v αυτην δεν την πειραξα καθολου .

Vnb 1.42-1.45-1.47-1.49-1.51

Με καποιους συνδιασμους δεν ανοιγη καν με καποιους παει να μπει στα windows και κολλαει και με καποιους ανοιγη τα windows και μετα απο 10 λεπτα κολλαει . Εκει πειραματιστικα λιγο με την Vnb και με την συχνοτητα της DRAM αλλα τιποτα . Καμια ιδεα ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...