Touch_Gold Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Εχεις δικιο φιλε μου το πηρα λιγο αποτομα . MB ASUS MAXIMUM EXTREME CPU Q9650 RAM DDR3 8GB CORSAIR 1.333 GPU GIGABITY 1050 TI 4GB OC PSU COOLERMASTER 620W Αυτη την στιγμη καταφερα να τον σταθεροποιησω τον επεξεργαστη στα 3.8GHZ . Δεν εχω πειραξει καθολου το ρευμα για την RAM . Δεν ειμαι και πολυ σχετικος με overclocking. Καποια βοηθεια αν γινεται οχι θεωρητικα αλλα καποιος που να το εχει κανει και εχει καταφερει να το σταθερoποιησει πανω απο 3.8GHZ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DigitalElf Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Εχεις δικιο φιλε μου το πηρα λιγο αποτομα . MB ASUS MAXIMUM EXTREME CPU Q9650 RAM DDR3 8GB CORSAIR 1.333 GPU GIGABITY 1050 TI 4GB OC PSU COOLERMASTER 620W Αυτη την στιγμη καταφερα να τον σταθεροποιησω τον επεξεργαστη στα 3.8GHZ . Δεν εχω πειραξει καθολου το ρευμα για την RAM . Δεν ειμαι και πολυ σχετικος με overclocking. Καποια βοηθεια αν γινεται οχι θεωρητικα αλλα καποιος που να το εχει κανει και εχει καταφερει να το σταθερoποιησει πανω απο 3.8GHZ Άντε ωραία ότι σου πούνε θα το δοκιμάσω και εγώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δοκίμασε τάση 1.3 Vcore Vtt μην δώσεις πάνω απο 1.28 Vnb δώσε +5-7.5% απο το στοκ (1.2 αν θυμάμαι καλά). Αν είσαι σταθερός κατεβάζεις. Βάλε τις μνήμες στα 400 (800) για αρχή. Για να πάνε με το 400φευγα FSB κοντά στα 666(1333). Τι έχεις αλλάξει για να πας στα 3.97 εσυ? Αν δουλέψει πείτε μου, εντύπωση θα μου κάνει να δουλέψουν φασόν settings. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Touch_Gold Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Ανεβασα δυο εικονες . Με αυτες τις ρυθμισεις ειναι σταθερος στα 3.8GHZ . Εχω το εγκατεστημενο το BIOS 1201. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Βάλτε στοκ, του έχεις γαμησει τα πέταλα ετσι. Βάλτο στοκ και ξεκινά από την αρχή. Άμεσα στοκ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Touch_Gold Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Θα δοκιμασω αυτο που μου ειπες Δοκίμασε τάση 1.3 Vcore Vtt μην δώσεις πάνω απο 1.28 Vnb δώσε +5-7.5% απο το στοκ (1.2 αν θυμάμαι καλά). Βάλε τις μνήμες στα 400 (800) για αρχή. Για να πάνε με το 400φευγα FSB κοντά στα 666(1333). Αν ξεκινησω απο την αρχη , τι πρεπει να πειραξω μετα Vcore μονο ? Να μην πειραξω κατι αλλο ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Ότι σου είπα. Ξαναδιάβασε το guide γιατί τα έκανες μαντάρα και αν το έχεις καιρό, σχεδόν σίγουρα μόνιμη ζημιά. Με τα settings που είπα (εκτός του northrbridge) δες μέχρι ποσό πάει. Το vtt είναι το fsb termination voltage. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Touch_Gold Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Ότι σου είπα. Ξαναδιάβασε το guide γιατί τα έκανες μαντάρα και αν το έχεις καιρό, σχεδόν σίγουρα μόνιμη ζημιά. Με τα settings που είπα (εκτός του northrbridge) δες μέχρι ποσό πάει. Το vtt είναι το fsb termination voltage. Καλημερα με τις ρυθμισης αυτες δεν δουλεψε καθολου , εκανε εκκινηση αλλα δεν εμπαινε windows . Τελικα εχω την εκδοση 1202 bios . Εχει επιλογη για αυτοματο overclocking με 3 τρεις διαφορετικους τροπους . Εγω το εκανα με βαση την συχνοτητα της μνημης ram την ρυθμισα κοντα στα 1235mhz και αυτοματα ρυθμιστικε το cpu freq στα 3.8GHZ . Πολυ σταθερο . Αλλα με καθε επιλογη απο αυτο το αυτοματο overclocking , δεν εχει ριθμισεις δεν φαινεται τιποτα . Νομιζω οτι ειμαι καλα στα 3.8GHZ ρυμθισμενο αυτοματα απο το bios . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Ναι αν θες να σου κρατήσει κανα μήνα. Με μαξ vcore από την ιντελ 1.36, απόλυτο μαξ το 1.45 και εσυ δίνεις 1.49, απορώ πως δουλεύει ακομα. Με αυτά που σου είπα δεν δούλεψε ούτε στοκ; ( ξεχνά το vnb) Τότε έχεις πρόβλημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Touch_Gold Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δεν δειχνει τιποτα απο ρευματα οταν πατας αυτην την επιλογη δλδ να κανεις overclocking μεσω της ram . Λογικα εαν ειχε καποια προβλημα σοβαρο δεν θα εκανε εκκινηση με αυτη την ρυθμιση . Εχω τυχη να κανω πολυ λαθος ρυθμισης και απο μονο του το συστημα με σταματαει στην πρωτη σελιδα οταν ανοιγει και ζηταει αμμεση αλλαγη ρυθμισεων και σου δεινει δυο επιλογες ειτε να μπεις στο bios ειτε να προχωρησει απο μονο του σε default παραμετροποιηση του bios . Αλλα και οποιοδηποτε προβλημα να υπαρχει στις ρυθμισης νομιζω οτι φαινεται . Σου ειπα οτι δεν φαινοντε οι ρυθμισης για παραμετροποιησει οτι διαλεγης αυτοματο overclocking προφανως ρυθμιζει απο μονο του τα ρευματα ολα (οσα χρειαζοντε ρυθμιση) . Λες να θελει να αυτοτυναχτει στον αερα απο μονο του ? (LOL) .Θα το τσεκαρω και παλι ομως αυτο που ειπες βασικα να δω εαν μπορω να δω τις ρυθμισης του bios ετσι οπως ειναι τωρα και θα ξανα γραψω . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dennisbest Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Το πολύ ρεύμα δεν στο εμφανίζει σαν πρόβλημα ο υπολογιστής...Το λίγο στο εμφανίζει με bsod ή αν δεν μπαίνει στα windows επειδή δεν επαρκεί για να δουλέψει σωστά. Με το πολύ ρεύμα δουλεύει σωστά μεν αλλά θα σου κάνει ξαφνικά τη ζημιά όταν καεί μια και καλή ή όταν φας το degrade μετά από λίγο. Και ναι , το σύστημα δεν κάνει σωστό overclock αυτό ισχύει γενικά γι αυτό κανείς δεν κάνει auto overclock, δε ξέρω αν θέλει να αυτοανατιναχθεί αλλά σίγουρα 1.49v είναι εξωφρενική τάση . Τώρα αν πιστεύεις πως η μητρική σου ξέρει καλύτερα πάω πάσο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Ξεκίνα απο την αρχή αλλάζοντας ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ μόνο το Vcore έως το 1.3 (αν πλέον δεν έχει ξεχειλώσει και δουλεύει με αυτήν την τάση), το fsb termination Voltage μέχρι 1.27-1.28 και το Vnb μέχρι 1.55. Όπως τα έχεις τώρα θα κάνεις χοντρή ζημιά, αν δεν έχεις κάνει ήδη. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Touch_Gold Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Ξεκίνα απο την αρχή αλλάζοντας ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ μόνο το Vcore έως το 1.3 (αν πλέον δεν έχει ξεχειλώσει και δουλεύει με αυτήν την τάση), το fsb termination Voltage μέχρι 1.27-1.28 και το Vnb μέχρι 1.55. Όπως τα έχεις τώρα θα κάνεις χοντρή ζημιά, αν δεν έχεις κάνει ήδη. Καλημερα. Η Vcore δουλευει στα 1.34-1.37 . Το ειδα μεσω του cpu-z . Στο bios δεν φαινεται τιποτα . Να αναφερω οτι στην μητρικη καρτα υπαρχουν led για την CPU-NB-SB και για τον σκληρο δισκο . Τα led αυτα αναλογα τους χρονισμους που κανεις και το ρευμα που δινεις στο καθενα ξεχωριστα αναβουν απο πρασινο(low) που σημαινει οτι δεν ζοριζεται δεν πιεζεται οτι λειτουργη σε φυσιολογικα επιπεδα . Μετα ειναι το κιτρινο που σου δειχνει οτι εχεις ξεπεραση τα φυσιολογικα επιπεδα και οτι παιζεις σε συχνοτητες και ρευματα με ρισκο και μετα το κοκκινο που εκει ειναι η επικινδυνη ζωνη σοβαρης βλαβης του υπολογιστη .Αυτα ειναι ολα αναμενα πρασινα και στα τρια . Απο τι θυμαμαι απο το manual της μητρικης το led της CPU κιτρινιζει απο 1.60 και πανω. Συγκεκριμενα οι ονομασιες που δινει ειναι (LOW-MEDIUM-CRAZY). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Επιμένεις ότι η μητρική ξέρει καλύτερα. Δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
life is music Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Καλημερα. Η Vcore δουλευει στα 1.34-1.37 . Το ειδα μεσω του cpu-z . Στο bios δεν φαινεται τιποτα . Να αναφερω οτι στην μητρικη καρτα υπαρχουν led για την CPU-NB-SB και για τον σκληρο δισκο . Τα led αυτα αναλογα τους χρονισμους που κανεις και το ρευμα που δινεις στο καθενα ξεχωριστα αναβουν απο πρασινο(low) που σημαινει οτι δεν ζοριζεται δεν πιεζεται οτι λειτουργη σε φυσιολογικα επιπεδα . Μετα ειναι το κιτρινο που σου δειχνει οτι εχεις ξεπεραση τα φυσιολογικα επιπεδα και οτι παιζεις σε συχνοτητες και ρευματα με ρισκο και μετα το κοκκινο που εκει ειναι η επικινδυνη ζωνη σοβαρης βλαβης του υπολογιστη .Αυτα ειναι ολα αναμενα πρασινα και στα τρια . Απο τι θυμαμαι απο το manual της μητρικης το led της CPU κιτρινιζει απο 1.60 και πανω. Συγκεκριμενα οι ονομασιες που δινει ειναι (LOW-MEDIUM-CRAZY). το πραγμα δεν σώζεται ουτε με χειρουργική επεμβαση ...και στην τελικη θα σ πω κατι μια φορα εκανα οβερκλοκ αλλα δαβασα τον οδηγο εσυ αν ειχες διαβασει τον οδηγο τωρα δν θα τα ειχες κανεις σαλατα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα