Προς το περιεχόμενο

Οδηγός overclocking για core 2 Duo & Quad cpus

phovos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η μητρική του MegaAdam που κοίταξα , υποστηρίζει και 1600 fsb. Άρα θεωρητικά πάντα θα μπορούσε να πιάσει και τα 3.6 με τον Q6600 , η μητρική τουλάχιστον δεν τον περιορίζει σε αυτό το θέμα. Κάτι άλλο πρέπει να φταίει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ερώτηση : Με το Tjmax τελικά τι ακριβώς παίζει; Όλα τα προγράμματα που έχω δει εκτός από το aida64 αναφέρουνε 100 στον q6600 g0.Το θέμα είναι ότι μεταξύ θερμοκρασίας του cpu και θερμοκρασίας πυρήνων υπάρχει μεγάλη διαφορά , κυρίως σε μικρό load. Μήπως πρέπει να ορίσω χειροκίνητα το tjmax στο 90 ;

Καλημέρα ήθελα αν είναι εύκολο να μου πείτε ττις τιμές για να αυξήσω λίγο την ταχύτητα του επεξεργαστή μου σε επιτρεπτά όρια (core2duo Ε7500 @2.93 GHZ). Εχω την stock ψύκτρα, μητρική την gigabyte ga-g41m-es2l, μνήμη kingston 2gb (ddr2 @ 400 MHZ 5-5-5-18), κάρτα γραφικών gigabyte radeon hd4670 @ 1 GB, και τροφοδοτικό LAMTECH στα 400 watt (μάλλον θα έχω θέμα..).

post-123470-0-36003500-1380522311_thumb.jpg

post-123470-0-94721000-1380522351_thumb.jpg

Ξεκίνα να ανεβάζεις FSB σιγά-σιγά.

Καλό θα ήταν να αλλάξεις τροφοδοτικό με την πρώτη ευκαιρία.

FSB να ανεβάσω σιγά σιγά, μήπως πρέπει να κάνω και κάτι με τα timings της μνήμης? Και με τα volt?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προς το παρόν όχι.

Για περισσότερα, άνοιξε ένα δικό σου θέμα.

ok thanks ηδη ανεβασα το fsb και τωρα ειναι χρονισμενο στα 3,33 ghz ολα καλα μεχρι στιγμης θα το αφησω να δω πως θα παει και βλεπω απο θερμοκρασιες κυμαινομαι απλα με σερφαρισμα γυρω στους 37-40 βαθμούς.

Επεξ/σία από dr_papas

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα έχω πρόβλημα με το pc μου. Overcloackαρω το q6600 που έχω σε motherboard asus maximus extreame x38

Και όταν ανοίγω το διακόπτη του τροφοδοτικου και πατησω και το κουμπί του κουτιου ανοίγει για 2 δευτερόλεπτα, κλείνει και ξανα ανοίγει κανονικά και όλα ένταξει τι φταίει αν φταίει κατι; υπάρχει περίπτωση να πάθει κατι; Το τροφοδοτικο 700 silent pro.

Αρχικά το πήγα q6600 στα 3.0 9χ333 οι μνήμες 16gb στα 800 το ίδιο

Βασικά και μόνο τις μνήμες να ανεβασω στα 1333 πάλι το κανει;

Καμία ιδέα;;;; Τι μπορεί να φταίει;

Μόλις άνοιξει και μετά όλα οκ και ότι στρες test και αν του κάνω πχ prime95

Μήπως η ram? ειναι 4 νταμακια τα εβγαζα τα δοκίμασα ανά 2 σε διάφορες θέσεις και τα ίδια

Μήπως ειναι η μπαταρία τις μητρικής και διπλομπουταρει για να πάρει τα settings?

Το πρόβλημα εμφανίζεται απο cold boot

post-276278-0-28897900-1380945605_thumb.jpg

post-276278-0-26074800-1380945619_thumb.jpg

Επεξ/σία από DX12

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...