Προς το περιεχόμενο

Οδηγός overclocking για core 2 Duo & Quad cpus

phovos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι συγγνώμη τυπογραφικό. Ε6600 ήθελα να γράψω. 

Μνήμες κάτσε να δω για σιγουριά (αν και έκανα edit παραπάνω με λινκ που νομίζω ότι είναι)

Edit: Δυστυχώς στο κουτί τους έγραφε το μοντέλο ακριβώς αλλά μετά από τόσα χρόνια δεν υπάρχει προφανώς. Τώρα από ότι βλέπω γράφει στη μνήμη:

2GB Kit DDR2 800+ CL4

182428-0590

aXe Ram DDR2 800MHz 1GB 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Άρα φοράνε Elpida chips και όχι JMicron που τα πήγαιναν σαφώς καλύτερα στο overclocking και είχαν τα 1066MHz εύκολα.

Για μένα προσπάθησε για 400*9 με 1:1, δηλαδή τις μνήμες στα 800MHz ώστε να μη σε κόβουν κιόλας, και αν αντέχει ο Ε6600 με φυσιολογική τάση, βλέπεις μετά αν ανεβαίνουν οι μνήμες.

Στα 400 δε μου περνάει το POST. Έπαιξα λίγο με την ραμ αλλά δεν νομίζω πως οφείλεται εκεί το πρόβλημα. Έχω ανεβάσει τα timings στα 5-5-5-15 και τάση στα 2V (πριν με μικρότερο FSB έτσι δούλευε μια χαρά) Τώρα για northbridge voltage και τέτοια τα φοβάμαι μιας και δεν τα έχω πειράξει και ποτέ 

Να σαι καλά! Με τις τάσεις φοβάμαι να παίζω γιατί δεν το κατέχω πολύ το άθλημα. Τώρα με 400 FSB στα 1,5V δουλεύει. Και έχω ανεβάσει και RAM στα 1066 με 2V και timings 5-5-5-15 (σε 4-4-4-12 δεν bootarei)

Θα το δουλέψω λίγο να δω πως πάει και από θερμοκρασίες.

Το NB Voltage πότε το αλλάζουμε και τι περίπου είναι? :P Και πώς ξέρω πιο είναι το default?

Ευχαριστώ!

Με τι τον ψύχεις τον Ε6600;

Τσέκαρε θερμοκρασίες γιατί αν είσαι με τη stock θα τον λιώσεις.

Τρέξε stress tests και αν είσαι σταθερός ξεκίνα να μειώνεις Vcore.

Κακώς έχεις ανεβάσει και τις μνήμες, γιατί αν δεν είσαι σταθερός δε θα ξέρεις τι φταίει.

Δεν είμαι με στοκ. Με μία Gigabyte είμαι αλλά όχι με τον ανεμιστήρα της γιατί βούιζε πολύ (οπότε έχω λιγότερη ψύξη από ότι παρείχε η ψήκτρα)

Ήδη μου μαύρισε η οθόνη ξαφνικά και έκανα reset. Έριξα τις μνήμες στα default τους μόνο που δεν είχε επιλογή 800MHz, αλλά 801.

Για stress test το Prime95 όπως λέει ο οδηγός?

Κοίτα, αν μείνεις εκεί, δεν είναι απαγορευτική θερμοκρασία, μην τους ξεπεράσεις όμως.

Δοκίμασε να ρίξεις το Vcore, κάτι που θα ρίξει τα temps, και δες αν είσαι σταθερός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπα δε λέει να μείνω τόσο ψηλά γιατί είχα 55-60 σε idle. 

Πάντως παρατήρησα ότι παρόλο που βάζω κάποια τάση στο cpu δεν δίνει ακριβώς αυτή που ρύθμισα αλλα μικρότερη. Παράδειγμα, τώρα έχω βάλει 1,25V αλλά το CPU-z μου δείχνει 1,216.

Επίσης παρατηρώ ότι όταν στρεσάρω το CPU ακούγεται ένα τζζζζ πολύ ψηλής συχνότητας μέσα από τον πύργο :P Είναι φυσιολογικό?

Επεξ/σία από .::NikoS::.

Επίσης παρατηρώ ότι όταν στρεσάρω το CPU ακούγεται ένα τζζζζ πολύ ψηλής συχνότητας μέσα από τον πύργο :P Είναι φυσιολογικό?

ΟΧΙ. Load defaults γρήγορα.

• Like 1

αα δεν αναφέρεται στον οδηγό κάτι για τους περίεργους θορύβους! :lol:

Λόγο voltage το έκανε; Γιατί τώρα παρόλο που το στρεσαρω μία ώρα στα 3,4GHz με 1,35V δεν άκουσα τίποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...