spirto48 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Γεια σας 8α ηθελα την βοηθεια σας!!Εχω εναν E6600 2.4ghz και σκεφτομαι να τον ανεβασω!!Εμπλεξα με ατομα που ελαγαν οτι ηξεραν κ τελικα με μπερδεψαν περισσοτερο!!Αρχικα υπαρχει καποιος απο Θεσσαλονικη που να εχει κανει OC se Ε6600 με επιτυχια??Οσοι ειδαν το μηχανημα ειπαν παντως οτι δεν αξιζει να ασχοληθω κ καλυτερα να παρω κατι αλλο...η γνωμη σας? Intel E6600 2.4Ghz Asus p5ne-sli 3x2gb kingston kvr800mhz d2n5 Msi 9500GT 1gb 450w premier (μαλλον για αλλαγη) Υ.Γ Επισεις μου ειπαν οτι δεν θα δουλεψει σωστα για OC αν δεν βαλω αλλη μια μνημη ωστε να εχω 4χ2gb και dual channel!! Οποιος ειναι απο Θεσσαλονικη και μπορει να βοηθησει αν εχει την καλοσυνη ας μου στειλει!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δεινόσαυρος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Οσοι ειδαν το μηχανημα ειπαν παντως οτι δεν αξιζει να ασχοληθω κ καλυτερα να παρω κατι αλλο...η γνωμη σας? Εξαρτάται με το τι θέλεις να κάνεις. Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω συγκεκριμένα αλλά αυτό που σου είπαν είναι πολύ γενικό και εξαρτάται από τις απαιτήσεις σου. Π.χ. αν παίζεις παιχνίδια σε οθόνη υψηλής ανάλυσης, το πρώτο μέλημά σου θα πρέπει να είναι να αλλάξεις κάρτα γραφικών (και οπωσδήποτε τροφοδοτικό -αυτό σε κάθε περίπτωση). Αν ανεβάσεις μόνο τον επεξεργαστή σου δεν θα δεις καμιά διαφορά στο gaming. Αφού όμως αλλάξεις κάρτα, αν τον ανεβάσεις, πιθανώς θα δεις. Αν κάνεις video encoding πιθανώς να δεις μια διαφορά ανεβάζοντάς τον. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείς έξτρα ψύξη. Γενικά αν το μηχάνημα δεν σε ικανοποιεί σε καμιά εργασία, δεν θα αλλάξει αυτό αν τον κλοκάρεις. Σ αυτήν την περίπτωση εισαι για αλλαγή. Γενικά το o/c δεν θα αναστήσει ένα πεθαμένο μηχάνημα. Μπορεί, όμως, μαζί με άλλες αλλαγές που πιθανώς θα χρειαστούν να παρατείνει τη ζωή του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonl Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες το πόσο εύκολα μπορεί ν ανέβει ο cpu (κομμάτι, θερμοκρασίες, μητρική, μνήμες, τροφοδοτικό). Εγώ το μόνο που κανα ήταν να πάω το FSB @334MHz και να κατεβάσω το DDR:FSB ratio ώστε να την παλέψουν οι μνήμες. Ρεύματα τ άφησα όλα στα default. Ναι, σωστά σου είπαν, το dual channel λειτουργεί μόνο αν έχεις ζυγό αριθμό memory modules (2,4,6 etc). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spirto48 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Εξαρτάται με το τι θέλεις να κάνεις. Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω συγκεκριμένα αλλά αυτό που σου είπαν είναι πολύ γενικό και εξαρτάται από τις απαιτήσεις σου. Π.χ. αν παίζεις παιχνίδια σε οθόνη υψηλής ανάλυσης, το πρώτο μέλημά σου θα πρέπει να είναι να αλλάξεις κάρτα γραφικών (και οπωσδήποτε τροφοδοτικό -αυτό σε κάθε περίπτωση). Αν ανεβάσεις μόνο τον επεξεργαστή σου δεν θα δεις καμιά διαφορά στο gaming. Αφού όμως αλλάξεις κάρτα, αν τον ανεβάσεις, πιθανώς θα δεις. Αν κάνεις video encoding πιθανώς να δεις μια διαφορά ανεβάζοντάς τον. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείς έξτρα ψύξη. Γενικά αν το μηχάνημα δεν σε ικανοποιεί σε καμιά εργασία, δεν θα αλλάξει αυτό αν τον κλοκάρεις. Σ αυτήν την περίπτωση εισαι για αλλαγή. Γενικά το o/c δεν θα αναστήσει ένα πεθαμένο μηχάνημα. Μπορεί, όμως, μαζί με άλλες αλλαγές που πιθανώς θα χρειαστούν να παρατείνει τη ζωή του. Κοιτα απο το pc δεν εχω καποιο παραπονο και ακομα παιζει τα παντα η καρτα εστω κ με λιγο ανεβασμα που της κανω απλα ηθελα να παρω αυτο το κατι παραπανω απο τον επεξεργαστη απο την στγμη που διαβασα οτι δεν ειναι δυσκολο να ανεβασουν 3-3.2ghz!!Αν παλι δν και να το κανω αυτο δεν αλλαζει κατι αρα αδικος κοπος τοτε...δεν μπαινω σε αυτη την διαδικασια! Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες το πόσο εύκολα μπορεί ν ανέβει ο cpu (κομμάτι, θερμοκρασίες, μητρική, μνήμες, τροφοδοτικό). Εγώ το μόνο που κανα ήταν να πάω το FSB @334MHz και να κατεβάσω το DDR:FSB ratio ώστε να την παλέψουν οι μνήμες. Ρεύματα τ άφησα όλα στα default. Ναι, σωστά σου είπαν, το dual channel λειτουργεί μόνο αν έχεις ζυγό αριθμό memory modules (2,4,6 etc). Και εγω δεν θελω να πειραξω ρευματα καθολου γιατι πας σε αλλα μετα!!Εσυ ειδες διαφορα καθολου με αυτα μονο που εκανες ή δεν αξιζει να ρισκαρεις το cpu σου?Το γνωριζω για το dual channel απλα εχει τοσο δοαφορα με το να δουλευει singl οπως τωρα??Αν βαλω λογο οικονομικων αλλη μια 1gb αντι για 2gb και φτασω dual στα 7gb θα ειμαι οκ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δεινόσαυρος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Εσύ και μόνο ξέρεις αν χρειάζεται να τον ανεβάσεις. Στη θέση σου θα παρέθετα μια λίστα με τις δουλειές που κάνω με το pc και τα προγράμματα που τρέχω και θα ρωτούσα κάποιους που ξέρουν (και υπάρχουν πολλοί εδώ) αν θα δω κάποια πραγματική διαφορά στις επιδόσεις. Μετά θα εκτιμούσα αν με συμφέρει συνυπολογίζοντας τον χρονο μου και το κόστος της ψύκτρας. Αν βαλω λογο οικονομικων αλλη μια 1gb αντι για 2gb και φτασω dual στα 7gb θα ειμαι οκ? Η ποσότητα της ram (ήδη αυτή που έχεις είναι αρκετή) δεν έχει να κάνει με το oc. Άλλα στοιχεία παιζουν ρόλο. Ή για να το πω καλύτερα, το κατά πόσο θα μπορέσει να ακολουθήσει η ram στο ανέβασμα του επεξεργαστή, δεν συνδέεται με τη χωρητικότητά της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonl Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 [...] Και εγω δεν θελω να πειραξω ρευματα καθολου γιατι πας σε αλλα μετα!!Εσυ ειδες διαφορα καθολου με αυτα μονο που εκανες ή δεν αξιζει να ρισκαρεις το cpu σου?Το γνωριζω για το dual channel απλα εχει τοσο δοαφορα με το να δουλευει singl οπως τωρα??Αν βαλω λογο οικονομικων αλλη μια 1gb αντι για 2gb και φτασω dual στα 7gb θα ειμαι οκ? Είδα διαφορά. Μη φανταστείς τίποτα εξωπραγματικό αλλά κάποια παιχνίδια που ψιλοέσπαγαν λόγω cpu, πάνε καλά μετά το o/c. Προσωπική μου άποψη είναι πως το dual/tripple channel δεν είναι τίποτα τρομερό, τουλάχιστον για home user. Όχι, δεν θα είσαι ΟΚ. Θα πρέπει τα μεγέθη των memory modules πρέπει να είναι ζευγάρια. 1GB με 1GB, 2GB με 2GB. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spirto48 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Είδα διαφορά. Μη φανταστείς τίποτα εξωπραγματικό αλλά κάποια παιχνίδια που ψιλοέσπαγαν λόγω cpu, πάνε καλά μετά το o/c. Προσωπική μου άποψη είναι πως το dual/tripple channel δεν είναι τίποτα τρομερό, τουλάχιστον για home user. Όχι, δεν θα είσαι ΟΚ. Θα πρέπει τα μεγέθη των memory modules πρέπει να είναι ζευγάρια. 1GB με 1GB, 2GB με 2GB. Αρα ειμαι για αγορα αλλης μιας στα 2gb για να δουλεψει σε dual channel??H δεν αξιζει την διαφορα αποδοσης που θα μου προσφερει?Το OC που εκανες ηταν 400χ9 και 1:1 τις μνημες αρα??αυτα ανεβαζω??μεχρι φυσικα να βρω κ σταθεροτητα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonl Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Αν χρειάζεσαι κι άλλη μνήμη ναι. Προσωπικά δε θα έπαιρνα αν δε μου περίσσευαν τα χρήματα, μόνο και μόνο για να χω τη λειτουργία dual channel. Με μπερδεύεις. Πού είπα ότι πήγα 400x9 και 1:1; 334MHz είπα στο προηγούμενο post. Γενικά ναι, ανεβάζεις σιγά-σιγά το FSB (εγώ τ ανέβαζα με step των 20MHz), μπαίνεις στο λειτουργικό, τρέχεις κάποιο stress test και παρακολουθείς σταθερότητα, σφάλματα και θερμοκρασία. Καλού κακού, χαλάρωσε εξαρχής τον διαιρέτη στις μνήμες μη σε κόψουν αυτές και σε μπερδέψουν. Όταν καταλήξεις με το FSB, βλέπεις πόσο μπορείς να θέσεις. Τώρα αν σε δεις αστάθεια σε μια Χ συχνότητα, μάλλον θα πρέπει να παίξεις με τα ρεύματα. Εγώ βαριόμουν ν ασχοληθώ άλλο και το παράτησα ως έχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spirto48 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Αν χρειάζεσαι κι άλλη μνήμη ναι. Προσωπικά δε θα έπαιρνα αν δε μου περίσσευαν τα χρήματα, μόνο και μόνο για να χω τη λειτουργία dual channel. Με μπερδεύεις. Πού είπα ότι πήγα 400x9 και 1:1; 334MHz είπα στο προηγούμενο post. Γενικά ναι, ανεβάζεις σιγά-σιγά το FSB (εγώ τ ανέβαζα με step των 20MHz), μπαίνεις στο λειτουργικό, τρέχεις κάποιο stress test και παρακολουθείς σταθερότητα, σφάλματα και θερμοκρασία. Καλού κακού, χαλάρωσε εξαρχής τον διαιρέτη στις μνήμες μη σε κόψουν αυτές και σε μπερδέψουν. Όταν καταλήξεις με το FSB, βλέπεις πόσο μπορείς να θέσεις. Τώρα αν σε δεις αστάθεια σε μια Χ συχνότητα, μάλλον θα πρέπει να παίξεις με τα ρεύματα. Εγώ βαριόμουν ν ασχοληθώ άλλο και το παράτησα ως έχει. Ουπς γραψε λαθος για το 400 δεν ξερω πως μ κολλησε!!Μαλλον δν θα παρω κ αλλη μνημη αφου λες οτι δεν αξιζει να δωσω αλλα 30ε για να εχω dual channel!Θα ξεκινησω σιγα σιγα να ανεβαζω και βλεπουμε!!Αν βρεθει κανενα καλο παλικαρι απο Σαλονικα και μπορει να βοηθησει εδω ειμαστε!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
driftingcris Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπερα guys Λοιπον παιζω λιγο με oc στο pc της υπογραφης μου με Q6600 G0 και εχω δωσει μεχρι και 1.46V(τοσο μου λεει στο cpu-z, στο bios 1.5 νομιζω εδωσα) Μεχρι ποσο μπορω να δωσω? Σε περιπτοση που εχω δωσει παραπανω απο 1.5 που λεει η Intel τι γινετε? Ειναι το max αυτο που λεει η intel ή κρατα καποια αποσταση ασφαλειας απο το οριο? Σορρυ, ειμαι σιγουρος οτι θα τα εχουν ξαναρωτισει για αυτο αλλα που να βλεπω τωρα 80 σελιδες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aspidas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Και εγώ έχω την ίδια απορία με τον driftingcris . Η συσκευασία του επεξεργαστή αναγράφει MAX VCORE 1.35 ενώ η INtel άλλα λέει στο site της . Q6600 και εγώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπερα guys Λοιπον παιζω λιγο με oc στο pc της υπογραφης μου με Q6600 G0 και εχω δωσει μεχρι και 1.46V(τοσο μου λεει στο cpu-z, στο bios 1.5 νομιζω εδωσα) Μεχρι ποσο μπορω να δωσω? Σε περιπτοση που εχω δωσει παραπανω απο 1.5 που λεει η Intel τι γινετε? Ειναι το max αυτο που λεει η intel ή κρατα καποια αποσταση ασφαλειας απο το οριο? Σορρυ, ειμαι σιγουρος οτι θα τα εχουν ξαναρωτισει για αυτο αλλα που να βλεπω τωρα 80 σελιδες γιατί να δώσεις τόσο πολύ?? κάτι κάνεις λάθος για να χρειάζεσαι τόσο ρεύμα... με 1.425 έπρεπε να εισαι εντάξει αν έχεις τις άλλες ρυθμίσεις σωστές. (υπέθεσα οτι πάς για 3.6ghz) αν βάλεις πάνω αποτο 1.5 μειώνεις την ζωή του επεξεργαστή, χωρίς να σημαίνει οτι το ίδιο δεν κάνεις και με κάτω απο 1.5... όσο πιο χαμηλά τόσο καλύτερα. η cpu πρέπει να παίζει 71c max σε stock καταστάσεις, όταν ειναι overclocked δεν υπάρχουν specs για να ξέρεις τι θα συμβεί. Και εγώ έχω την ίδια απορία με τον driftingcris . Η συσκευασία του επεξεργαστή αναγράφει MAX VCORE 1.35 ενώ η INtel άλλα λέει στο site της . Q6600 και εγώ. αν δείς στο cpu-z σου γράφει τι revision cpu έχεις. ο G0 clockaretai πολύ εύκολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aspidas Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 γιατί να δώσεις τόσο πολύ?? κάτι κάνεις λάθος για να χρειάζεσαι τόσο ρεύμα... με 1.425 έπρεπε να εισαι εντάξει αν έχεις τις άλλες ρυθμίσεις σωστές. (υπέθεσα οτι πάς για 3.6ghz) αν βάλεις πάνω αποτο 1.5 μειώνεις την ζωή του επεξεργαστή, χωρίς να σημαίνει οτι το ίδιο δεν κάνεις και με κάτω απο 1.5... όσο πιο χαμηλά τόσο καλύτερα. η cpu πρέπει να παίζει 71c max σε stock καταστάσεις, όταν ειναι overclocked δεν υπάρχουν specs για να ξέρεις τι θα συμβεί. αν δείς στο cpu-z σου γράφει τι revision cpu έχεις. ο G0 clockaretai πολύ εύκολα. Αυτή τη στιγμή είμαι stable στα 3,2 με 1,28 . Θεωρώ πως τα 3,4 με 3,6 τα έχω άνετα αλλά φοβάμαι να δώσω ρεύμα επειδή η συσκευασία του (το κουτί) λέει max vcore 1,35v από κάτω . Ναι, τον G0 έχω Να συνεχίσω χωρίς φόβο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 τσέκαρε καλύτερα στο site της intel αλλα αν μιλάμε για τον ίδιο επεξεργαστή τότε πάει πολύ παραπάνω. πάντως μην περιμένεις μεγάλη διαφορά απο 3.2 στα 3.6... το μεγαλύτερο κομάτι της απόδοσης στο χει δώσει ήδη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
driftingcris Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Οχι ειμαι stable στα 3.6 και θελω να δωσω κιαλο. ειμαι λιγο noob στο Oc Λες να τον κατεβασω στα 3 και να τον αφησω εκει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα