Προς το περιεχόμενο

Οδηγός overclocking για core 2 Duo & Quad cpus

phovos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

VID θεωρητικά είναι η ελάχιστη απαιτούμενη τάση ώστε να λειτουργεί σταθερός ο συγκεκριμένος επεξεργαστής σε default clocks.

Ο δικός μου π.χ. έχει 1.1750V.

Επίσης θεωρητικά, όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο για ενδεχόμενο overclocking.

Αυτά στη θεωρία όμως, στην πράξη δεν είναι πάντα έτσι.

Εσύ σίγουρα μη δώσεις πάνω από 1.4V real Vcore και απλά άρχισε να ανεβαίνεις με ένα 400*9.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 εβδομάδες αργότερα...

καθώτι άσχετος με το θέμα του overclocking διάβαζα εδώ...

έβαλα και εγω το cpuz και είδα οτι με τον i7 950 στα 3.2mhz το core speed μου δείχνει 1570,4 τι είναι αυτό ρε παιδιά?

Πέφτουν τα ρολόγια και το ρεύμα για εξοικονόμηση ενεργείας .Αν ανοίξεις κάποια βαριά εφαρμογή η στρεσάρεις τον επεξεργαστή θα δεις την κανονική συχνότητα του

εχεις δίκιο φίλε μου

μόλις άνοιξα το pc άνοιξα αμέσως το cpuz και η μέτρηση που μου έδειξε ήταν 3.256 mhz και σε 10 sec έπεσε στα 1,5 οπότε σωστά δουλεύει.

άλλη μια ερώτηση. Εχω αυτές τις μνήμες

απο την bios είναι καλό να ρυθμήσω την συχνότητα στα 1600 η auto?

Να ρωτήσω κατι που έχω απορία και παροτι έχω διαβάσει μερικά πράγματα δεν έχω καταλάβει ακόμα.

Ξέρω οτι όσο ανεβάζω το fsb σε σχέση με το multiplier ανεβαίνουν και οι θερμοκρασίες,τώρα απο θέμα απόδοσης του overclocking παίζει κανένα ρόλο αν ανεβάσω πιο πολύ το multiplier σε σχέση με το fsb η και το αντίθετο ?

εχεις δίκιο φίλε μου

μόλις άνοιξα το pc άνοιξα αμέσως το cpuz και η μέτρηση που μου έδειξε ήταν 3.256 mhz και σε 10 sec έπεσε στα 1,5 οπότε σωστά δουλεύει.

άλλη μια ερώτηση. Εχω αυτές τις μνήμες

απο την bios είναι καλό να ρυθμήσω την συχνότητα στα 1600 η auto?

Στα 1600 καλύτερα

Παίζουν αρκετά ρολό στο θέμα αποδόσεις του overclocking έκτος από τον επεξεργαστή είναι και η μητρική και η μνήμες ram.

Γενικά αν δεν σε κόψει η μητρική όταν ανεβάζεις το fsb μετά από κάποια τιμή θα σε κόψουν η μνήμες η και το αντίθετο αν δεν είναι κάλος ο επεξεργαστής .Η καλύτερη και ποιο αποδοτική λύση για μένα είναι ανεβάζεις τον επεξεργαστή σου μέχρι τα π.χ 4,3ghz μόνο με τον πολλαπλασιαστή μετά ανεβάζεις και λίγο ακόμη με το fsb και τον φτάνεις 4,5ghz και έχεις ανεβάσει και τα mhz των μνήμων και είσαι και ποιο σταθερός

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...