Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

παιδιά καλησπέρα. Θέλω να κάνω όβερκλοκ(πρώτη φορά). Εχω έναν επεξεργαστή διπύρινο 7300στα 2.66. Η μητρική μου είναι μια Asus P5N-T deluxe με nforce 780i Sli MCP. Μνήμες 2γκ 667.Τροφοδότικο 350 Chieftec κ μια ψυκτρα foxconn πιστεύεται είναι καλές επιλογές; μπορώ να παω στα 3-3.2 εύκολα;

Δημοσ.
Δε μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα, τα 3.33GHz όμως (333*10) λογικά πρέπει να τα έχεις.

Από 'κεί και πέρα, βλέπουμε.

Αυτή την στιγμή δοκίμασα να κάνω όβερκλοκ με το ΑΙ τις μητρικής. Θα έξω κανένα πρόβλημα; αυτή την στιγμή το εχω στο 15% κ είναι στα 3.06 γιγα χερτζ κ είναι στα 1.25 βολτ. Αυτή την στιγμή τρέχω το ΟΣΣΤ κ δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα με θερμοκρασια στους 55 βαθμούς.

Δημοσ.
Από BIOS καλύτερα.

Με ποιο πρόγραμμα τσεκάρεις θερμοκρασία; Τι VID έχει ο επεξεργαστής σου; Μπορείς να το δεις τρέχοντας το Core Temp.

CoreTemp, SpeedFan. To VID είναι στα 1.25 βολτ

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι ρε παιδια γιατι με o/c πρωτη φορα θα ασχοληθω...εχω κατι DDR3 1333 mhz και εναν q6600.Αν τον κανω o/c πχ στα 3.0 ghz χρειαζεται να κυνηγησω 1:1? γιατι απο οτι διαβασα στον οδηγο δν ειναι κατι εφικτο σε αυτην την περιπτωση....

Δημοσ.

Όντως, δεν είναι εφικτό στην περίπτωσή σου. Θα ήταν αν είχες μνήμες που τρέχουν στη μισή συχνότητα (667MHz), αφού για τα 3GHz θα έπρεπε να είσαι με 333*9.

Και δε χρειάζεται κιόλας να κυνηγήσεις το 1:1.

Δημοσ.

Όταν λες «έτσι»; Σε ποια συχνότητα τρέχουν τώρα; Μπορεί να είναι 1333άρες, αλλά να τρέχουν στα 1066MHz, διόλου απίθανο.

Σε γενικές γραμμές κράτα τις μνήμες σχετικά χαμηλά μέχρι να καταλήξεις με τον Q6600 και μετά βλέπεις.

Δημοσ.

To 1:1 ratio βελτιώνει πολύ το latency και ζορίζει λιγότερο τον controller.

To benchmark του everest μου πχ δίνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα όταν είμαι στα 3.6GHz (9x400) με τις μνήμες default 800MHz 5-4-4-12 απ'ότι στα 4GHz (9χ450) ξανά με stock clocks στις μνήμες και διαιρέτη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...