Προς το περιεχόμενο

Οδηγός overclocking για core 2 Duo & Quad cpus

phovos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τι stepping ο Q6600;

G0. έχω ένα πρόβλημα μόνο και νομίζω οτι οφείλεται στην μητρική... (με έχει πεθάνει αυτη η mb) .. κάθε φορά που κλείνω και ανοίγω το pc, πάει να ξεκινήσει με το OC και κλείνει, ανοίγει πάλι και τρέχει σε stock... και πρέπει να μπαίνω στο bios κάθε φορά :(

και ναι, έχω το τελευταίο bios για όποιον ρωτήσει :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν φταίει το CPU σου.

Κάτι κάνεις εσύ με τα ρεύματα της μητρικής.

Εγώ είμαι στα 1.4v στα 3,6GHz κάθε μέρα και θεωρείται πάρα πολύ καλό κομμάτι, όταν bench-άρει με νερό στα 4GHZ!

Αν αναφερεσαι σε μενα πηρα(σχεδον) τα ιδια αποτελεσματα με asrock p45ts και με DFI x48.

Δεν εμαθα τωρα να κλοκαρω...:-)

Δεν φταίει το CPU σου.

Κάτι κάνεις εσύ με τα ρεύματα της μητρικής.

Εγώ είμαι στα 1.4v στα 3,6GHz κάθε μέρα και θεωρείται πάρα πολύ καλό κομμάτι, όταν bench-άρει με νερό στα 4GHZ!

Δεν είναι όλα τα κομμάτια ίδια,ούτε έχουν την ίδια θερμική συμπεριφορά,ούτε το ίδιο overclockabillity.

G0. έχω ένα πρόβλημα μόνο και νομίζω οτι οφείλεται στην μητρική... (με έχει πεθάνει αυτη η mb) .. κάθε φορά που κλείνω και ανοίγω το pc, πάει να ξεκινήσει με το OC και κλείνει, ανοίγει πάλι και τρέχει σε stock... και πρέπει να μπαίνω στο bios κάθε φορά :(

και ναι, έχω το τελευταίο bios για όποιον ρωτήσει :P

Δοκίμασε να το ξαναπεράσεις, με reset του BIOS μετά την ολοκλήρωση αυτή τη φορά.

Εναλλακτικά, δοκίμασε προηγούμενη version.

έχω τον Ε6300 και τον έχω πάει μέχρι 3226 αλλά το pc φαίνεται να αργεί να ανοίξει και τελίκά μετά από μερικά restart το κατέβασα στα 3086 που το έχω σχεδόν 1 χρόνο έτσι. Λέτε να ανεβάσω τα volt παραπάνω από τα 1.36?Εντω μεταξύ πείραξα και τα volt του Fsb και κάτι άλλα που είχε αλλιώς δεν άνοιγε το pc με τπτ. Είδα ότι στο HWBOT κάποιον με τον ίδιο επεξεργαστή να τον έχει φτάσει στα 4500 νομίζω και λέει ότι έχει στοκ ψύκτρα, γίνεται?

Το πάω στα 3600 με 1,5v και πετάει μπλέ οθ΄πνη. Μάλλον θα φταίνε οι μνήμες και για αυτό το λόγο τους έδωσα 2ν αλλά τα ίδια. Τι να πειράξω?

δοκίμασες να τσιμπήσεις λίγο το ρεύμα στο north bridge?σε τι timings παίζουν οι μνήμες?δοκίμασε να τα χαλαρώσεις λίγο...δε γνωρίζω τις μνήμες αλλά ψάξε να δεις μέχρι πόσο ρεύμα αντέχουν...τα 2volt δε μου φαίνονται και πολλά...εγώ έχω τις 800άρες corsair με specs 4-4-4-12 στα 2.1v και τις δουλεύω στα 5-5-5-12 με 2.2v στα 870

δοκίμασες να τσιμπήσεις λίγο το ρεύμα στο north bridge?σε τι timings παίζουν οι μνήμες?δοκίμασε να τα χαλαρώσεις λίγο...δε γνωρίζω τις μνήμες αλλά ψάξε να δεις μέχρι πόσο ρεύμα αντέχουν...τα 2volt δε μου φαίνονται και πολλά...εγώ έχω τις 800άρες corsair με specs 4-4-4-12 στα 2.1v και τις δουλεύω στα 5-5-5-12 με 2.2v στα 870

Το MCH εννοείς? Αυτό το έχω 1,4 αλλά και πάλι, επίσης οι μνήμες και γενικά το σύστημα είναι της υπογραφής μου. Όταν το πήγα στα 3600 οι μνήμες ήταν στα 1030 νομίζω με 2,0ν και timing 5-5-5-18. Τώρα δεν είμαι σπίτι να δοκιμάσω κάτι αλλά τι λέτε να δοκιμάσω όταν θα είμαι?

παιδιά καλησπέρα έχω τον Q9400 και από τα 2,66 τον έχω φτάσει στα 3,44

πειράζοντας το fsb στα 430 και την τάσι στα 1,35v η μητρική μου είναι η

asus p5q3 deluxe

http://www.bit-tech.net/hardware/motherboards/2008/05/16/first-look-asus-p5q3-maximus-ii-formula/1

το κουτί είναι με υδροψυξη της Thermaltake

http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1248&ID=1480

με αλλαγμένο το waterblock και έχω βάλει της

enzotech

http://www.enzotechnology.com/scw_reva.htm

οι μνημες ειναι της Corsair TWIN3X2048-1333C9DHX (4gb σύνολο)

http://www.corsair.com/products/xms3dhx/default.aspx

και δυο ati 4870 σε crossfire

τι άλλο μπορώ να πειράξω εκτός της cpu για να πάει ακόμα καλύτερα το μηχάνημα???στην cpu να δοκιμάσω κιαλο να την πουσαρο με το προαναφερθέντα setup??αν ναι στα πόσο μπορώ και πως?

οι θερμοκρασίες των πυρήνων σε game με το bad company 2 πάνε περίπου στους 45-47.

Αυτές τις επιλογές έχω για ρεύματα εκτός του cpu και ram

bios_over2.jpg

---------- Προσθήκη στις 20:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:55 ----------

Το VTT fsb τι ακριβώς είναι?

@Eagle_IIz

Ο επεξεργαστής σου έχει μέχρι τα 3,7GHz σχετικά άνετα, αλλά το 1,35V για 3,44GHz είναι αρκετό.Αν δεν θες να ανεβάσεις και άλλο τον επεξεργαστή σου, μπορείς να κάνεις και λίγο overclock τις κάρτες γραφικών σου, σίγουρα κάτι θα πάρεις και από εκεί.

@pagratios

Το VTT είναι το Fsb Termination Voltage, και το θέλουμε όταν πάμε για μεγάλα fsb, δίνει αρκετή σταθερότητα.Το 100% safe είναι μέχρι 1,36V.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...