Προς το περιεχόμενο

Οδηγός overclocking για core 2 Duo & Quad cpus

phovos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν έχεις σκοπό να τον ξεζουμίσεις τον cpu σου τότε να αλλάξεις ψύκτρα,ειδάλλλως δεν αξίζει αφού έχεις ήδη καλές θερμοκρασίες.

Και μέχρι πόσα διαθέτεις;

Δεν ξερω ακομα τι θα κανω αλλα ομολογω οτι για 1η φορα που ασχοληθηκα με το overclocking μ αρεσε. Για καθημερινη χρηση ποσο μπορει να πιασει η cpu με μια καλη ψυκτρα? Δινω μεχρι 50-60€.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπερα παιδες,

ακολουθησα τον οδηγο και ανεβηκα στα 3MhZ. Αυτο που με προβληματιζει ομως ειναι οτι εχω υψηλο vcore (1,4).

Στην μητρικη μου Asus p5q pro turbo η ρυθμιση αυτη ειναι στο αυτοματο. Για να την αλλαξω πρεπει να δωσω αριθμο( π.χ 1,35) αλλα δεν ξερω τι να βαλω!!

Ετρεξα το πραιμ95 για κανα 3ωρο χτες χωρις errors και θερμοκρασιες μεχρι 55 Βαθμους. Καλα ειμαι? Για πειτε την γνωμη σας. Να ριξω το vcore?

attachment.php?attachmentid=24720&d=1263476478]

Δε βοηθάει σε τίποτα, απλά είδα παρόμοιο setup και συγκινήθηκα :P

Δουλεύει έτσι εδώ και 3 χρόνια. Τα καλοκαίρια βαράει και 70άρια.

post-16437-129063052262_thumb.png

Καλησπερα παιδες,

τελικα τον ανεβασα στα 3,2 με vcore 1,30 εδω και μερικες μερες και παει μια χαρα. Σταθερος και χωρις υψηλες θερμοκρασιες. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι για κατι μνημες που εχω στο συρταρι μου και ειναι αυτες http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200000426.

Να τις βαλω (τωρα εχω 2χ2gb) και αυτες η καλα ειναι στο συρταρι?

Όλες θα παίζουν στα 800MHz δεν υπάρχει πρόβλημα,απλά να ξέρεις ότι τις 1066MHz αν δεν τις είχες βάλει εσύ manually να τρέχουν στα 1066MHz πάλι στα 800MHz τρέχουν.

Τι παίζεται με τον Q9400 βρε παλικάρια;;;;

πάντως εγώ που τον έχω με FSB 430 και τάση στα 1,35 V, πάει σταθερά και με χαμηλή θερμοκρασία γύρω στα 38-40 βαθμούς αν και δεν έχω εφαρμόσει ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΨΥΞΗ (με το δικό του FANάκι), αλλά έχω την αίσθηση ότι έχει κι άλλλα περιθώρια.... κάπου διάβασα ότι ανεβαίνει μέχρι και τα 4 GHz!!!

τι λέτε εσείς... κάποια καλή πρόταση;;;;

Παιδιά το Everest Ultimate Engineer Edition (ver 5.01.1700) δεν συμφωνεί με το Core Temp Ver (099.4.65).

Και για του λόγου το αληθές δείτε παρακάτω.

Temperatures.jpg

Γιατί συμβαίνει αυτό?

Παιδιά το Everest Ultimate Engineer Edition (ver 5.01.1700) δεν συμφωνεί με το Core Temp Ver (099.4.65).

Και για του λόγου το αληθές δείτε παρακάτω.

Γιατί συμβαίνει αυτό?

με πρόλαβες, ήθελα να ρωτήσω κάτι παρόμοιο χωρίς να έχω το everest στο bios μου δείχνει εντελώς διαφορετικές τιμές...πολύ χαμηλότερες. κάτι μου λέει οτι παίρνει την τιμή της θερμοκρασίας του motherboard to core temp... δεν εξηγείται αλλιώς? τόσο πολύ ανεβάζουν τα windows την θερμοκρασία του cpu?

υ.γ έχουμε και παρόμοιο τσιπάκι X38 εδώ...

---------- Προσθήκη στις 14:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:41 ----------

με πρόλαβες, ήθελα να ρωτήσω κάτι παρόμοιο χωρίς να έχω το everest στο bios μου δείχνει εντελώς διαφορετικές τιμές...πολύ χαμηλότερες. κάτι μου λέει οτι παίρνει την τιμή της θερμοκρασίας του motherboard to core temp... δεν εξηγείται αλλιώς? τόσο πολύ ανεβάζουν τα windows την θερμοκρασία του cpu?

υ.γ έχουμε και παρόμοιο τσιπάκι X38 εδώ...

οκ να και τα δικά μου...

temperatures.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...