Προς το περιεχόμενο

Οδηγός overclocking για core 2 Duo & Quad cpus

phovos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπερα παιδες,

ακολουθησα τον οδηγο και ανεβηκα στα 3MhZ. Αυτο που με προβληματιζει ομως ειναι οτι εχω υψηλο vcore (1,4).

Στην μητρικη μου Asus p5q pro turbo η ρυθμιση αυτη ειναι στο αυτοματο. Για να την αλλαξω πρεπει να δωσω αριθμο( π.χ 1,35) αλλα δεν ξερω τι να βαλω!!

Ετρεξα το πραιμ95 για κανα 3ωρο χτες χωρις errors και θερμοκρασιες μεχρι 55 Βαθμους. Καλα ειμαι? Για πειτε την γνωμη σας. Να ριξω το vcore?

post-20329-129063051736_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν θες να ανέβεις παραπάνω, ξεκίνα με 1.36250, και τέσταρε με OCCT Small Data set για κάνα 20 λεπτό. Συνέχιζε να κατεβαίνεις ανα "κλικ" μέχρι εκεί όπου δεν θα είσαι σταθερός, ουτως ώστε να βρεις το καλύτερο δυνατό χαμηλό vcore. ;)

Μια χαρά οι μνήμες.

Δώσε 1.36, ανέβασε τον μέχρι εκεί που θες, και στρέσαρε με το OCCT. Αν είναι οκ, τότε μπόρεις είτε Α) να κρατήσεις το vcore ως έχει (αν δεν έχεις πρόβλημα με temps, που δεν νομίζω) Β) να χαμηλώνεις το vcore ουτως ώστε να βρεις την χρυσή τομή vcore/fsb, για να μην καίει και πολύ :-D.

Λοιπον τον ανεβασα στα 3,2 και ετρεξα OCCT Small Data set για 20' χωρις καποιο προβλημα. Αν και δεν το ξερω το προγραμμα στο τελος που ειδα τις αναφορες φαινονται ολα να ειναι ενταξει. Οι θεμοκρασιες εφτασαν max τους 48 βαθμους.

Τωρα λιγο με το vcore. Το εβαλα στο bios 1,36 το OCCT εδειχνε 1,34 και στο τελος επεσε στο 1,33. Μαλλον θα μου ξεφυγε καποια ρυθμιση στο bios!

Έχεις αρκετό Vdroop,το LLC(Load line calibration) το έχεις enabled;

Κατά τα άλλα μια χαρά o/c και με πολύ καλές θερμοκρασίες αν και καλό θα ΄ταν να το έβαζες large data set.

Και επειδή απ΄ότι φαίνεται έχεις headroom και σε θερμοκρασίες και σε Vcore συνέχισε να ανεβαίνεις.. ;)

Ετρεξα και ενα 20λεπτο large data set χωρις προβλημα με τις ιδιες θερμοκρασιες. Το LLC θα το κοιταξω στην επομενη επανεκκινηση.

Οταν λες "headroom" τι εννοεις? Σορρυ που ρωταω αλλα πρωτη φορα ασχολουμαι μα το αθλημα και δεν γνωριζω τους ορους!

Σας ευχαριστω κιολας για την βοηθεια :)

Thanks παιδες. Το βλεπω και γω οτι μπορει να παει παραπανω αλλα για την ωρα θα μεινω στα 3,2. Αν ειναι σταθερος εδω ειμαι μια χαρα. Που 2,4 που 3,2!!! Η ψυκτρα http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=1904 που εχω καλη ειναι?

Ενταξει, ειναι και παλια ομως. Την εχω 3 χρονια νομιζω.Μπορει και παραπανω!!

Στις 2200 rpm που την δουλευω ειναι σχετικα αθορυβη. Αν την βαλω τερμα στις 3200 rpm κανει αρκετο θορυβο. Αν υπαρχει καμια καλη προταση να την αλλαξω, δεκτη.

Αν έχεις σκοπό να τον ξεζουμίσεις τον cpu σου τότε να αλλάξεις ψύκτρα,ειδάλλλως δεν αξίζει αφού έχεις ήδη καλές θερμοκρασίες.

Και μέχρι πόσα διαθέτεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...