Προς το περιεχόμενο

Οδηγός overclocking για core 2 Duo & Quad cpus

phovos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

liopyr πόση ώρα προτείνεις linpack occt για τις δοκιμές?επίσης ρε γαμώτο ακόμη δε ξέρω ποιο πρόγραμμα να εμπιστευτώ για τις θερμοκρασίες..πχ το core temp μου βγάζει στο occt linpack 77max ενώ το ίδιο το occt 82..είναι η κλασσική διαφορά λόγω του tj max που άλλα προγράμματα το δίνουν 95 και άλλα 100

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τι να καεί ρε, όσο και προσπαθήσεις δεν.

ναι μωρέ πλάκα κάνω..απλά προσπαθώ να τον πάω γύρω στα 4 ghz αλλά απλά δε λέει να ανέβει πάνω απο τα 3,7 απλά δεν..όλο σε μπανανόφλουδες πέφτω:lol:

Ποιον έχεις;

edit: 6850 , ε, οκ, δεν σταθεροποιούνται και εύκολα στα 4 αυτοί.

με ρεύμα μέχρι 1,5 στα 3,9 πετάει αμέσως error στο occt linpack ..έδωσα 1,55 ξεκίνησα linpack έτρεχε κανονικά,αλλά είδα κάτι 87άρια θερμοκρασίες και δεν ασχολήθηκα παραπάνω..μάλλον για τέτοια ρεύματα θες νεράκι γιατί ούτε η true σε push-pull δε τα καταφέρνει..για μικρότερη συχνότητα δεν ασχολούμαι γιατί δεν αξίζει να δώσω παραπάνω ρεύμα για να πάω απο τα 3,7 που είμαι σταθερός στα 3,8..νταξ benchas δεν είμαι απλά θέλω το κάτι παραπάνω στα games και τα 3,9 απο τα 3,7 δε νομίζω να κάνουν κάποια σπουδαία διαφορά..άντε μπας και μετά τα χριστούγενα μπει κανάς q9550s ή q9650 και μπούμε και εμείς στον μαγικό κόσμο των 4ghz:-D..ψυχολογικό είναι όπως καταλαβαίνεις:lol:

Mits@kos: NB Straps για την ακριβεία (έτσι αναγράφονται στις περισσότερες μ/β), σου δίνουν περισσότερους διαιρέτες. Ο liopyr έχει δίκιο Το IntelBurnTest σε maximum stress καίει σπίτια, δες σε high καλύτερα τι κάνει, ή αν βγαίνει το Linpack του OCCT τουλάχιστον μια ώρα. Δεν νομίζω να οφελεί σε τίποτα το να δώσεις παραπάνω ρεύμα, από τι στιγμή που παίζουν πιο κάτω από τα stock. Τσέκαρε επίσης και το Performance Level, μήπως θέλει "σφίξιμο". Πάντως μην ανησυχείς για τα temps σου, οκ είναι ;)

Liopyr: Τον "ζόρισες" καθόλου τον 9650; :-D

Υπερβολή πάντως κάτι Linpack και κάτι Linx και κάτι IntelBurnTest. Λες και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα στρεσσαριστεί σε αυτά τα επίπεδα ο επεξεργαστής.

Λοιπόν, μια και δεν έχω ασχοληθεί εδώ και πολύυυυυ καιρό με το άθλημα.

Έχω i5 750 που τρέχει μαμά τώρα.

Θερμοκρασίες με Prime μαξάρουν στους 49.

Καλά είμαι; Δεν έχω ιδέα σε τι θερμοκρασίες παίζουν αυτοί.

Καλησπερα σας, το PCακι μου ειναι ως εξης:

GPU: ATI Sapphire 4870HD 1GB

CPU: Intel Core 2 Duo E7400 2.8GHz

Mobo: ASUS P5QL-SE

RAM: Mushkin 4GB 800Mhz DDR2

CPU Cooler: ASUS SIlent Knight Al

Στα ποσα Ghz θα μπορω να την παω ανετα χωρις προβληματα θερμοκρασιας κτλπ; Ευχαριστω

Λοιπόν, μια και δεν έχω ασχοληθεί εδώ και πολύυυυυ καιρό με το άθλημα.

Έχω i5 750 που τρέχει μαμά τώρα.

Θερμοκρασίες με Prime μαξάρουν στους 49.

Καλά είμαι; Δεν έχω ιδέα σε τι θερμοκρασίες παίζουν αυτοί.

Με ξηρό πάγο είσαι; :P

Καλησπερα σας, το PCακι μου ειναι ως εξης:

GPU: ATI Sapphire 4870HD 1GB

CPU: Intel Core 2 Duo E7400 2.8GHz

Mobo: ASUS P5QL-SE

RAM: Mushkin 4GB 800Mhz DDR2

CPU Cooler: ASUS SIlent Knight Al

Στα ποσα Ghz θα μπορω να την παω ανετα χωρις προβληματα θερμοκρασιας κτλπ; Ευχαριστω

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Τρέξε OCCT για κανα 20λεπτο και πες μας θερμοκρασίες.

Με ξηρό πάγο είσαι; :P

Τι να σου πω, από Opteron έρχομαι που αν έβλεπα 49 θα το έβαζα στη μπανιέρα με πάγο να του πέσει ο πυρετός.

Έχω πάνω την παλιά καλή μου Noctua NH-U12 (για την οποία η Αυστριακοί μου έστειλαν δωρεάν πακετάκι για να τη κουμπάσω στο s1156) με 2 δωδεκάριδες.

Με RealTemp μετράω, idle παίζω στους 29-33

Υπερβολή πάντως κάτι Linpack και κάτι Linx και κάτι IntelBurnTest. Λες και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα στρεσσαριστεί σε αυτά τα επίπεδα ο επεξεργαστής.

καλά,προφανώς απλά εγώ τα χρησιμοποιώ γιατί πχ το intel burn test κρατάει κανά τέταρτο και αν ο επεξεργαστή το βγάλει,ξέρεις ότι είσαι σταθερός,ενώ πχ το prime 95 πρέπει να τεστάρεις ώρες ατελείωτες..:-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...