babyonboard Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δηλαδη ποιο εμπιστευομαι?? (φανταζομαι core temp?)
Alexisssss Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 .Τελικά τι παίζει με τη θερμοκρασία της CPU? Αυτο που μας ενδιαφερει ειναι η θερμοκρασια των πυρηνων.Μαλλον το hw monitor λεει το σωστο.
unstable_hero Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 ολα τα προγραμματα καλα ειναι πρεπει να εχεις βαλει το σωστο tjmax γιατι μερικα βαζουν οτι τουs κατεβει!κανοντας μπανιστιρι σε ενα manuals τις ιντελ βρηκα αυτα τα λιγα: 65nm Desktop CPUs Model Tj Max (B2/B3/L2) / Tj Max (G0/M0) E6000 and E4000 series 70°C / 80°C X6800 75°C / 85°C Q6000 series 80°C / 90°C QX6000 series 80°C / 90°C QX68xx series 80°C / 80°C E1000 series 75°C / 85°C 45nm Desktop CPUs Model Tj Max (Stepping unspecified) E8000 and E7000 series 100°C Q9000 and Q8000 series 100°C QX9650 95°C QX977x 85°C αν εxεtε αλλο μοντελο cpu googlaρετε για spects απο ιντελ σχετικα με το tjmax
mits@kos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Σε όλα το σωστό TjMax έχω (100C)... Κάτι άλλο πρέπει να παίζει με το Everest. Ένα παληκάρι μου είπε πως δείχνει ως CPU temp τη θερμοκρασία της βάσης του heatsink, τώρα τι ισχύει δεν γνωρίζω...
eSATA Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Αυτο που μας ενδιαφερει ειναι η θερμοκρασια των πυρηνων.Μαλλον το hw monitor λεει το σωστο. ναι μην ορκιζεσαι....http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=302364 και εγω παντως εβερεστ εχω και θεωρω λογικες τις θερμοκρασιες που λεει...
costas_doct Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Καλημέρα παιδιά. Πρόσφατα αποφάσισα να ασχοληθώ με το overclocking και όπως είναι μοιραίο έχω κάποιες απορίες, την εξής μία! Έχω core 2 duo E6600 2,4 και τον έχω τώρα στα 3,0 GHz με 333χ9 bus speed και DRAM Fre: 333. Το ερώτημα είναι το voltage του επεξεργαστή. Το έχω αφήσει στο auto και αυτή τη στιγμή το CPU-Z δείχνει 1,424v σε αδράνεια και 1,376v όταν οι επεξεργαστές είναι στο 100%. Υπάρχει πρόβλημα αν το αφήσω έτσι? Πρέπει να το βάλω manual σε κάποια τάση και με δοκιμές να δω που τελικά είμαι σταθερός ως σύστημα? Thanks in advance!
sotosu Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) Καλησπερα φιλε μου. Συνηθως τα βολτ ειναι καλυτερο να παιζουν manual καθως τα ΜΒ πολλες φορες το παρακανουν και γενικος ειναι καλο να εχεις τον ελεγχο τους.Επισης οσο λιγοτερο ρευμα τοσο πεφτουν και οι θερμοκρασιες. Παραθετω απο το αρχικο ποστ με τον αδηγο "CPU VCore : Εδώ έχουμε ένα από τα βασικά συστατικά της επιτυχίας. Μπορείτε να βρείτε ποιες είναι οι min-max τιμές vCore που προτείνει η Intel ΕΔΩ . Να σημειώσω ότι καλύτερα να μην αφήνουμε το Vcore auto αλλά να δίνουμε κανονικά τιμή στο bios(έστω κι αν είναι ίδια με τη default) Κάποιοι πρώτα ανεβάζουν vcore π.χ στο 1,4-1.45 και όταν φτάσουν στην επιθυμητή συχνότητα αρχίζουν να το ρίχνουν με μικρά βήματα(ενδιάμεσα το σύστημα περνά stress tests) και μόλις αποσταθεροποιηθεί πηγαίνουν ένα βήμα πίσω και ταυτόχρονα έχουν βρει το Vcore που χρειάζεται η cpu τους για τη δεδομένη συχνότητα." Γενικος νομιζω οτι οι αποριες σου προς το παρον λυνονται στον οδηγο στην αρχη του θεματος. Μην ξεχασεις να κλειδωσεις το pci express sto 100 h 101, Μην γινει και καμια ζημια. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2009 από sotosu
costas_doct Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) Παιδιά θέλω για ακόμα μια φορά τα φώτα σας. Έβαλα το vcore στα 1,42v να δω τι γίνεται και από το CPU-Z μου δείχνει 1,368v σε αδράνεια και 1,352v όταν τρέχω το Prime95 για stress test, έχετε καμιά ιδέα γιατί γίνεται αυτό; Έχω mobo PK5, core2duo E6600 2,4GHz @ 3,00GHZ, vista 64bit. Ψάχνω και στο φόρουμ να δω αν έχει απαντηθεί κάποιο παρόμοιο θέμα. Παραθέτω και το error message που πήρα μετά απο 30 λεπτά στο Prime95 για τον ένα πυρήνα Μήπως να γυρίσω πάλι σε auto?? Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2009 από costas_doct
Alexisssss Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Αυτο ειναι το φαινομενο του Vdroop και το εχουμε ολοι μας. Bασικα νομιζω οτι δινεις παρα πολυ ρευμα για τα 3ghz.Πανω απ'οτι παιρνει ο 6600.Η intel δινει maximum vcore 1.363 volt περιπου. Τι θερμοκρασιες εχεις;
1000 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Παιδιά θέλω για ακόμα μια φορά τα φώτα σας. Έβαλα το vcore στα 1,42v να δω τι γίνεται και από το CPU-Z μου δείχνει 1,368v σε αδράνεια και 1,352v όταν τρέχω το Prime95 για stress test, έχετε καμιά ιδέα γιατί γίνεται αυτό; Έχω mobo PK5, core2duo E6600 2,4GHz @ 3,00GHZ, vista 64bit. Ψάχνω και στο φόρουμ να δω αν έχει απαντηθεί κάποιο παρόμοιο θέμα.Πήγαινε BIOS / Ai Tweaker / Load line calibration και από auto βάλε το enabled. Σου έχει βγάλει σφάλμα στα χαμηλά ffps που σημαίνει κυρίως επεξεργαστής.
costas_doct Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) Πήγαινε BIOS / Ai Tweaker / Load line calibration και από auto βάλε το enabled. Σου έχει βγάλει σφάλμα στα χαμηλά ffps που σημαίνει κυρίως επεξεργαστής. Δεν βρήκα τέτοια παράμετρο στο BIOS όμως έκανα το εξής: έβαλα το vcore στα 1,4125 και Enabled το CPU Voltage Damper. Αποτέλεσμα μια απ' τα ίδια. Κατέβασα στη συνέχεια το vcore στα 1,38v, πάλι όμως μια από τα ίδια. Τώρα το έχω βάλει πάλι στο Auto και έχω βάλει το Prime95 να τρέχει να δω τι θα βγάλει. Σημαντική παράμετρο που μόλις έμαθα. Χθες το βράδυ και ενώ έλειπα έπεσε το ρεύμα (από τη ΔΕΗ) με αποτέλεσμα όταν ήρθα ο υπολογιστής ήταν κλειστός, τον ανοίγω και μετά από μερικά λεπτά μου βγάζει μια μπλε (πράσινη; ) οθόνη. Βασικά καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά με τον επεξεργαστή γιατί έχω βάλει ένα προγραμματάκι να τρέχει όταν ανοίγω τον υπολογιστή (το BOINC) το οποίο καταναλώνει το 100% της ισχύος. Από χθες το βράδυ κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, δηλαδή όταν τρέχει το BOINC ο επεξεργαστής δουλεύει στο 50-60% και αυτό ήταν που με παραξένεψε και άρχισα να ψάχνω τα vcore κλπ. Πρόβλημα θερμοκρασιών δεν έχω είμαι στους 30c σε idle και 50-54c σε full load. Το κάψαμε το μηχάνημα πατριώτη!!! Και εκεί που το είχα και έκανα stress test η οθόνη ξαφνικά κλείνει. Λέω οκ θα μπήκε σε λειτουργία εξοικονόμησεις ενέργειας. Κουνάω το mouse, τίποτα, πατάω πλήκτρα τίποτα, κάνω restart και παθαίνω εγκεφαλικό: Έβαλα default το bios, καθάρισα ακόμα και το cmos (μπας και) τίποτα. Τι έκαψα? Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2009 από costas_doct Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
yiannis_1 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) Αυτό με τις γραμμές είναι απο VGA 100%. Τι στο καλό επιδημία έπεσε??? Εμένα η 7900 με άφηνε να μπω αλλά όταν έπαιζα κάτι που την ζόριζε άρχιζε τα κόλπα. Την έκανα underclock και την κράτησα μέχρι ενα μήνα πριν λήξει η εγγύηση για να φύγουν οι 7900 απο την αγορά. Μου την άλλαξαν με πίεση βέβαια με 8800GT. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2009 από yiannis_1
1000 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Μήπως με τη διακοπή σου τα έκανε καφενείο; Γιατί δε κάνεις ένα σετάρισμα από την αρχή να δεις μήπως άλλαξε κάποια παράμετρος στο ξεκάρφωτο;
yiannis_1 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Στην καλύτερη περίπτωση εχει κουνηθεί η pciex απο την θέση της. Στην χειρότερη εχει καεί. Στην χειρότερότερη δεν βρίσκεις την απόδειξη ή είναι εκτός εγγύησης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση καλύπτεσε.
costas_doct Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Λοιπόν αφού απεγκατέστησα τους drivers κατάφερα να μπω να στα windows, και όλα δείχνουν οκ. Ξαναπέρασα τους drivers και μία από τα ίδια πάλι δεν άφηνε να μπω. Τώρα τους έχω βγάλει πάλι, όμως αυτές οι γραμμές στο ξεκίνημα εξακολουθούν να εμφανίζονται και δεν μπορώ να κάνω install drivers γιατί μετά δεν μπαίνω στα win. Αν έχει καεί με καλύπτει λέτε η εγγύηση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα