Προς το περιεχόμενο

ΣΕ Apple MacBook ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ GHOST?

nhn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ousiastika an valeis Windows sto Macbook sou, tha einai san na exeis kanonika Windows .. Dld nai tha mporeis na kaneis install to Ghost, alla na ksereis oti apo tin stigmi pou tha mpaineis sta Windows o kanonas pou leei oti ta "apple den exoun ious kai spyware" den isxuei pia kai an tixei kati en oso douleueis sta Windows tote to Macbook sou einai eualoto ... Tha proteina na min mpaineis sto Internet otan tha leitourgas Windows sto Macbook sou ... Ego etsi kano giati allios den niotho asfalis ..

Δημοσ.

Αν θέλεις το ghost για να κάνεις backup τότε σκέψου να χρησιμοποιήσεις το partimage μέσω μιας linux livecd διανομής ή με το systemrescuecd. Αν θέλεις δοκίμασε να το κάνεις μέσω Ubuntu livecd, έναν καλό οδηγό μπορείς να βρεις εδώ

• Super Moderators
Δημοσ.
ΣΕ Apple MacBook ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ GHOST KAI AN BALEIS KAI WINDOWS XP Η VISTA?

Ναι, όλα τα προγράμματα δουλεύουν. Εάν σε ένα MacBook βάλεις λειτουργικό Windows, θα είναι σαν να έχεις ένα κλασσικό Win laptop (αλλά απείρως πιο ωραίο).

Η δική μου ερώτηση έχει ως εξής: στο μηχάνημα που χρησιμοποιείς τώρα, μήπως είναι κολλημένο το κουμπί Caps Lock στο πληκτρολόγιο;

Αν θέλεις το ghost για να κάνεις backup τότε σκέψου να χρησιμοποιήσεις το partimage μέσω μιας linux livecd διανομής ή με το systemrescuecd. Αν θέλεις δοκίμασε να το κάνεις μέσω Ubuntu livecd, έναν καλό οδηγό μπορείς να βρεις εδώ

Καλώς ήρθες στο forum μας. :)

Ενημερωτικά, στην παρούσα ενότητα, που τιτλοφορείται MacOS, αναφερόμαστε σε λειτουργικό MacOS. Οι χρήστες που θέλουν να ασχοληθούν με Linux έχουν δικό τους forum. ;)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Νόμιζα οτι ο nhn ήθελε να βάλει Windows για να κάνει backups με το ghost, για αυτό και του είπα για το partimage, δεν ήταν πρόθεση μου να γράψω για Linux σε Mac ενότητα, συγγνώμη αν φάνηκε έτσι.

Δημοσ.

sorry alla ta xp h ta vista tha ta balv san deytero litourgiko mazi me to to mac.etsi tha doyleyei to ghost apo cd gia dimiourgia image se olo to disko mazi me ta 2 leitourgika?thnxs xana gia to endiaferon sas.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να γίνετε αυτό που λέει. Γιατί το bootcamp νομίζω κάνει boot partition αυτό που δημιουργεί για τα windows και το βλέπει σαν μονο δίσκο.

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά έτσι νομίζω.

• Super Moderators
Δημοσ.
sorry alla ta xp h ta vista tha ta balv san deytero litourgiko mazi me to to mac.etsi tha doyleyei to ghost apo cd gia dimiourgia image se olo to disko mazi me ta 2 leitourgika?thnxs xana gia to endiaferon sas.

Το Ghost "βλέπει" MacOS file system? Αν βλέπει τότε μάλλον γίνεται.

Το Ghost δεν νομίζω να πάρει "εικόνα" του δίσκου όπου βρίσκεται το MacOS γιατί δεν θα μπορέσει να "δει" το HFS+ (το filesystem του MacOS).

Κατά τα άλλα, θα λειτουργήσει αλλά (υποθέτω) μόνο για partitions τα οποία "βλέπει".

Δημοσ.

Αν θυμαμαι καλα με το acronis true image (προγραμμα για windows που κανει ιδια δουλεια με το ghost)

ειχα καταφερει να παρω image του σκληρου.

Πηρα image του σκληρου(windows και mac os x) και οχι καθε partition ξεχωριστα.Νομιζω μπορεις και καθε partition ξεχωριστα.

Το acronis true image δε βλεπει το HFS+ (το filesystem του MacOS) , με την εννοια οτι δεν μπορεις να κανεις browse τα αρχεια.

Βλεπει ομως οτι υπαρχει ενα partition και μπορει και το κανει image.Δεν τον ενδιαφερει που δεν μπορει να διαβασει τα αρχεια.Δε χρειαζεται να αναγνωρισει το filesystem για να κανει partition backup/cloning.

Επισης με το acronis true image ειχα παρει και εικονα linux partition που υπο νορμαλ συνθηκες τα windows δεν αναγνωριζουν.

Πιθανον τα ιδια να ισχυουν και για το norton ghost. Kαι οπως προτεινει και ο χρηστης Lachesis ισως την ιδια δουλεια να μπορεις να την κανεις δωρεαν και με ενα linux livecd.

Δε ξερω μηπως εχεις κανενα προβλημα με το boot μετα.

Y.Γ.: Πριν κανεις το clone μπες σε mac os x ,πηγαινε στο disk utility ,διαλεξε το δισκο που θελεις να κανεις backup,πηγαινε στην καρτελα erase και πες erase free space.(καπως ετσι,δεν το θυμαμαι ακριβως)

Ετσι το image θα ειναι και μικροτερο και πιο γρηγορο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...