Lucifer Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Ναι. Απλώς με τον όρο "Βόρεια Προάστια" συνήθως δν αναφερόμαστε τόσο στη γεωγραφική θέση ενός δήμου.
punky Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Παρ'όλο που τα εισοδήματα μου ειναι πολύ καλύτερα απο αυτά των χαμηλόμισθων Ειλικρινά τώρα. Περιμένεις να μου φας τις γκόμενες, με τόσο lame αυτοδιαφήμιση; Για να πάρω 80 τετραγωνικά σε μια σχετικά καλή περιοχή (π.χ Ηράκλειο Αττικής), θέλω 240.000 ευρώ με δάνειο για τα επόμενα 800 χρόνια.Και αυτά για να είμαι σε ενα κλουβί 80 τετραγωνικών, με φάτσα την μπουγάδα της απέναντι, τον κάθε sebring κάγκουρα να περνάει πρώτα απο το σαλόνι μου και μετά να πηγαίνει σπίτι του κτλ κτλ. Και φυσικά, σε 40 χρόνια που θα το ξεχρεώσω θα έχω το 1/10 του οικοπέδου και ενα σάπιο διαμέρισμα που θα θέλει αλλα 700 χρόνια δάνειο για να μπορώ να το πουλήσω. Σύμφωνοι. But are there any other options? (προσπαθώ να κάνω αυτό το φόρουμ international) - Μένεις στο νοίκι (με ότι συνεπάγεται αυτό) - Πας στο Ζεφύρι με δανεικό αλεξίσφαιρο - Παίρνεις ένα διαμέρισμα 20ετίας στο Ν.Ηράκλειο χωρίς parking - Παντρεύεσαι, και στο ενάμησι χιλιάρικο που βγάζεις το μήνα εσύ, τσοντάρει άλλο ένα χιλιάρικο η σύζυγος. Δίνετε τα μισά για το δάνειο. Και ζείτε με 1.200 Ευρώ. Στις ταβέρνες λες "μου το τυλίγετε για το σκυλάκι?", αλλά κανείς δεν σε πιστεύει, οπότε μην μπαίνεις στον κόπο.
SGP Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Οκ αυτό θέλω να μου το εξηγήσετε. Εντάξει δεν είμαστε και ουγκάντα, αλλά που βρίσκει ο Έλληνας με 2 παιδιά και σκύλο, 250κ για ακίνητο; Δηλαδή τόση μεγάλη η ζήτηση για οικόπεδα των 800κ ευρώ στον Αγ. Στέφανο; Τόσο μεγάλη η ζήτηση για 100τμ διαμέρισμα πρώτου ορόφου, 300κ στην Αγ. Παρασκευή; Κατ'αρχάς είναι εκπληκτικός ο αριθμός ευκατάστατων Ελλήνων . Δεν ξέρω που σκατά τα βρίσκουν. Έπειτα υπάχει η λύση της πώλησης οικοπέδων στο χωριό, το νησί, γουατέβερ. Πάρα πολλοί Έλληνες έχουν κάποιες εκτάσεις που φέρνουν γρήγορα μεγάλο μέρος του απαραίτητου κεφαλαίου. Μετά έχεις οικογενειακή στήριξη, ο πατέρας, πεθερός έχει μαζέψει μετά από 40 χρόνια εργασίας λεφτά μέρος αυτών σου τα διαθέτει για να αγοράσεις σπίτι. Και τέλος έχεις και το απαραίτητο αιωνώβιο δάνειο που τα συνοδεύει αυτά... Οπότε ο 30 φεύγα-σαραντάρης κάπως τη βολεύει τη δουλειά.
bandito Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Ειλικρινά τώρα. Περιμένεις να μου φας τις γκόμενες, με τόσο lame αυτοδιαφήμιση; Ασε, ασε. Και που έχω πισίνα , μόνος μου την χαίρομαι. Μας τις έχεις φάει όλες. - Μένεις στο νοίκι (με ότι συνεπάγεται αυτό) - Πας στο Ζεφύρι με δανεικό αλεξίσφαιρο - Παίρνεις ένα διαμέρισμα 20ετίας στο Ν.Ηράκλειο χωρίς parking - Παντρεύεσαι, και στο ενάμησι χιλιάρικο που βγάζεις το μήνα εσύ, τσοντάρει άλλο ένα χιλιάρικο η σύζυγος. Δίνετε τα μισά για το δάνειο. Και ζείτε με 1.200 Ευρώ. Στις ταβέρνες λες "μου το τυλίγετε για το σκυλάκι?", αλλά κανείς δεν σε πιστεύει, οπότε μην μπαίνεις στον κόπο. Στο ψιλοσοβαρό,παλεύεται η κατάσταση αν πας λιγο πιο έξω. Στον Μαραθώνα π.χ παίρνεις με 200κ μεζονετούλα με κήπο και γωνία για κατούρημα.
punky Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Ασε, ασε. Και που έχω πισίνα , μόνος μου την χαίρομαι. Μας τις έχεις φάει όλες. Ποιος τη χάρη σου ρε μπαγάσα. Ουρά πρέπει να κάνουν απέξω. Στο ψιλοσοβαρό,παλεύεται η κατάσταση αν πας λιγο πιο έξω. Στον Μαραθώνα π.χ παίρνεις με 200κ μεζονετούλα με κήπο και γωνία για κατούρημα. Μου φαίνεται λίγο απίθανο το νούμερο, αλλά ακόμη κι έτσι να είναι, θα πρέπει να υπολογίσεις τη διαφορά που θα φέρει μία τέτοια κίνηση, στο κόστος της ζωής σου. Πχ μάνι μάνι μπορεί να θες 300 ευρώ το μήνα παραπάνω μόνο για βενζίνη από το Μαραθώνα στη δουλειά σου. Ή αν έχεις οικογένεια, μπορεί να θες 500 Ευρώ το μήνα για να σου κρατάει το παιδί μια άγνωστη, αντί για τη μάνα σου. Αλλιώς πας και στα Οινόφυτα που λέει ο λόγος.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 @paredwse οκ δε ξερω τοσα πολλα οσα εσυ.αλλα για πες μου γιατι εχω απορια. λες οτι αυτο με το οικοπεδο δεν συμφερει, σωστα? ενα διαμερισμα να το νοικιαζεις, συμφερει? αυτο που ειπα για το ταξι δε σου αρεσε? πες καμια αλλη προταση.... Δεν περιαυτολογώ (κακώς βέβαια αλλά έτσι είμαι). Το οικόπεδο συμφέρει. Αλλά συμφέρει σε περιοχές που μπορείς να προβλέψεις με σχετική βεβαιότητα ότι θα ανέβουν κατακόρυφα οι αξίες. Η οικιστική ανάπτυξη στην Αττική αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην Ανατολική (Κορωπί, Μαρκόπουλο) και Βορειοανατολική Περιφέρεια (Παλλήνη, Πικέρμι, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Αγ. Στέφανο). Μια σχετικά σίγουρη επένδυση είναι οι σταθερές αξίες: Κολωνάκι, Βόρεια Προάστεια (ήτοι Βριλήσσια, Μαρούσι, Κηφισιά, Πολιτεία, Ν. Ερυθραία, Εκάλη) και φυσικά τα Νότια Παράλια (Βούλα, Βουλιαγμένη). δε καταλαβα τι εννοεις....κοιτα αυτα http://el.wikipedia.org/wiki/Μενίδι http://www.acharnes.gr/olympic.html Τα βόρεια προάστεια δεν λέγονται έτσι μόνο λόγω γεωγραφικής τοποθεσίας. Με την ίδια λογική, η Ελλάδα είναι Δυτική Ευρώπη αν την δεις από το Ισραήλ. ο το νούμερο, αλλά ακόμη κι έτσι να είναι, θα πρέπει να υπολογίσεις τη διαφορά που θα φέρει μία τέτοια κίνηση, στο κόστος της ζωής σου. Πχ μάνι μάνι μπορεί να θες 300 ευρώ το μήνα παραπάνω μόνο για βενζίνη από το Μαραθώνα στη δουλειά σου.Ή αν έχεις οικογένεια, μπορεί να θες 500 Ευρώ το μήνα για να σου κρατάει το παιδί μια άγνωστη, αντί για τη μάνα σου. Αλλιώς πας και στα Οινόφυτα που λέει ο λόγος. Σ'αυτό που λέει ο πάνκης έχει δίκιο. Το κόστος αγοράς ακινήτου στο Μαραθώνα μπορεί να είναι μικρότερο από αυτό του Νέου Ηρακλείου αλλά το συνολικό κόστος διαβίωσης είναι διαφορετικό. Το Νέο Ηράκλειο έχει την προστιθέμενη αξία της περιοχής "κέντρο-απόκεντρο": έχεις ΗΣΑΠ δίπλα σου και μειώνεις αυτομάτως τα έξοδα μετακίνησης. Άσε που στο Μαραθώνα θες αμάξι/μηχανή για να βγεις για τσιγάρα ενώ στο Ν. Ηράκλειο θα τα'χεις από κάτω από το σπίτι σου. Προσωπικά έχω διαλέξει εδώ και 15 χρόνια τη Ραφήνα και δεν το'χω μετανιώσει στο παραμικρό. Κοστίζει μεν αλλά το φχαριστιέμαι δε.
thanocaster Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Όπως είπε και ο Πάνκυς δύσκολα μετακινήσαι από την έδρα σου για τόσο μακρυά. Επίσης, όπως είπε και ο SGP τα 200Κ είναι ψίχουλα για να αλλάξουν τη ζωή σου (όντως είναι). Τα ομόλογα που αναφέρθηκαν επίσης, θα σου αποφέρουν ένα κέρδος μετά από κάποια χρόνια, αλλά δεν πρόκειται να πολλαπλασιάσει το κεφάλαιο σου. Μια καλή κίνηση όσον αφορά στα ακίνητα είναι να βρεις κάποιον να συνετεριστείτε στην ανέγερση ενός επαγγελματικού ακινήτου (πχ μια μεγάλη αποθήκη στο Χαϊδάρι - λέμε τώρα).Εκεί, και αφού περάσουν καμιά δεκαριά χρόνια οπότε και θα γίνει απόσβεση της επένδυσης θα αρχίσει να βγάζει ένα σοβαρό κέρδος. Επίσης, βλέποντας την έξαρση των κατασκευών (που θα έχει αποτέλεσμα την ύφεση της πώλησης των ακινήτων), θα πρότεινα την ίδρυση μιας μάντρας δομικών υλικών. Πέραν της αγοράς ενός μικρού (και 200 τετραγωνικά είναι καλά) οικοπέδου και ενός bobcat, δεν έχει περαιτέρω έξοδα. Σε κάτι από τα δυο θα προσανατολιζόμουνα.
aledjo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 ωραια, η ιδεα μου για το ταξι? πως σας φαινεται? ή εχετε καμια αλλη ιδεα?
punky Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 ωραια, η ιδεα μου για το ταξι? πως σας φαινεται? ή εχετε καμια αλλη ιδεα? Εμείς aledjo, όπως και να 'σαι, σ' αγαπάμε. Μην τρελαίνεσαι τόσο.
telegamesvg Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Μετά έχεις οικογενειακή στήριξη, ο πατέρας, πεθερός έχει μαζέψει μετά από 40 χρόνια εργασίας λεφτά μέρος αυτών σου τα διαθέτει για να αγοράσεις σπίτι. Και τέλος έχεις και το απαραίτητο αιωνώβιο δάνειο που τα συνοδεύει αυτά... Οπότε ο 30 φεύγα-σαραντάρης κάπως τη βολεύει τη δουλειά. Oποτε σκεψου τα παιδια μας (ειμαι 38 χρονων )και τα παιδια των νεωτερων που οχι μονο οι πατεραδες τους δεν θα μπορουν να τους βοηθησουν να αγορασουν σπιτι , αλλα με το αγχος κ.λ.π δεν θα προλαβαινουν να το ξεχρεωσουν και θα τους αφηνουν και χρεος !! Παντως που φτασαμε , το σπιτι που ονειρευονται ολοι οι ελληνες ναι αγοραζεται πλεον με ψιχουλα (200000 λεμε ολοι οτι ειναι ψιχουλα) , αλλα απο την αλλη να μην εχει κανεις ουτε κ αυτα τα ψιχουλα να το αγορασει και να καταχρεωνεται εφ'ορου ζωης ... Μετα απο αυτο ειμαι βεβαιως οτι η οικονομια μας βαδιζει σε καλο δρομο ...και οτι οι επομενες γενιες ....αστο καλυτερα.... !!
telegamesvg Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 ωραια, η ιδεα μου για το ταξι? πως σας φαινεται? ή εχετε καμια αλλη ιδεα? Ειναι απο τις καλυτερες ,με καλη αποδοση , αλλα με μεγαλο ρισκο ...συν του οτι αν εχεις το ταξι στο ονομα σου δεν θα μπορεις να κανεις αλλη δουλεια ...αν δεν κανω λαθος ...
punky Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Παντως που φτασαμε , το σπιτι που ονειρευονται ολοι οι ελληνες ναι αγοραζεται πλεον με ψιχουλα (200000 λεμε ολοι οτι ειναι ψιχουλα) , αλλα απο την αλλη να μην εχει κανεις ουτε κ αυτα τα ψιχουλα να το αγορασει και να καταχρεωνεται εφ'ορου ζωης ...Μετα απο αυτο ειμαι βεβαιως οτι η οικονομια μας βαδιζει σε καλο δρομο ...και οτι οι επομενες γενιες ....αστο καλυτερα.... !! Δεν πολυδιαφωνώ, αλλά υπάρχει και αντίλογος σε αυτό. Και ο αντίλογος είναι ότι η προηγούμενη γενιά, δεν είχε το δικό μας lifestyle. Δεν άλλαζε αυτοκίνητο κάθε 5 χρόνια, αλλά κάθε 20. Δεν πήγαινε Πάσχα, Χριστούγεννα, Καλοκαίρι διακοπές σε νησιά. Δεν είχε κινητά, nova, spa. Εν ολίγοις, κάναν το σκατό τους παξιμάδι για να πάρουν ένα σπίτι. Στο οποίο μπορεί να έμενε και η γιαγιά μέσα. Τώρα όχι μόνο κάνουμε όλα τα άλλα, αλλά επιπλέον θέλουμε και ένα σπίτι ο καθένας, με το ρυθμό που βγαίνουν τα διαζύγια.
SGP Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 ωραια, η ιδεα μου για το ταξι? πως σας φαινεται? ή εχετε καμια αλλη ιδεα? Ρώτα τον Hal, υπερυπολογιστή με νοημοσύνη, κάτι θα ξέρει. telegamesvg: Δεν πήρα θέση σωστού-λάθους πάνω σε αυτά που είπα. Οι άνθρωποι είναι κατά μέσο όρο βλάκες, θα ξέρουν να χειρίζονται κάτι τόσο πολύπλοκο όσο τα οικονομικά τους?
aledjo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 ουφ! το εχετε μαμισει το θεμα για 25658637η φορα! παλι αρχισατε για το ποιος ειναι πιο εξυπνος, βλακας κτλ! αλλοι μιλανε για δουλεια τι στιγμη που ουτε οι ιδιοι δε δουλευουν και γραφουν στο forum για να περασει η ωρα και αλλοι θελουν να πιστευουν οτι ειναι πιο εξυπνοι απο τους αλλους! αποχωρω απο τη τοσο σοβαρη συζητηση σας.
telegamesvg Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 telegamesvg: Δεν πήρα θέση σωστού-λάθους πάνω σε αυτά που είπα. Οι άνθρωποι είναι κατά μέσο όρο βλάκες, θα ξέρουν να χειρίζονται κάτι τόσο πολύπλοκο όσο τα οικονομικά τους? Ουτε εγω ειπα οτι ειπες κατι σωστο η λαθος.. Αυτο που καταλαβα εγω και σε αυτο απαντησα ειναι οτι ανεφερες μια πραγματικοτητα που ισχυε μεχρι τωρα και εγω απλα συμπληρωσα το τι πιστευω οτι θα γινει απο εδω κ περα ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.