Προς το περιεχόμενο

Aν ειχατε 200.000 euro....

telegamesvg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η ιδέα της καφετέριας που πρότεινε κάποιος στην αρχή τόσο κακή είναι;

Επίσης με τα ομόλογα (δημοσίου και μη, δομημένα και αδόμητα :D ) τι παίζει;

Δημοσ.

Παντως απορω που κανεις μας δεν εχει σκεφτει καποια επιχειρηματικη δραστηριοτητα ...Ειναι τοσο δυσκολο πλεον ?

Ξεκινησα το thread αυτο γιατι τα 200000euro ειναι το ονειρο του μεγαλυτερου ποσοστου των ελληνων για να παρουν ενα διαμερισμα που το ξεπληρωνουν πλεον στις τραπεζες ΜΙΑ ΖΩΗ...και απ'οτι φαινεται οταν και αν τα εχει καποιος μετρητα δεν μπορει να τα αξιοποιησει ουτε στοιχειωδος πλεον ....

Αληθεια μια μεση αποδοση αμοιβαιων κεφαλιων ποσο μπορει να φτανει?

Δημοσ.
Όπως πρώτος έγραψα και με αντέγραψε ο paredwse, δεν βρίσκεις μεγάλο οικόπεδο στα ΒΠ με αυτά τα λεφτά.

Δεν ξέρω αν θα ξεφουσκώσουν ποτέ, αλλα τα ακίνητα στην Αττική είναι η Μητέρα όλων των Φουσκών. Όσο έχει ενα στρέμμα στον Αγ. Στέφανο έχει σε αναλογία ενα στρέμμα στην Γενεύη δίπλα στην λίμνη με 1000 τετραγωνικά κτίσμα, πισίνες, γκαζόν, γκαράζ και γήπεδο hockey.

Είμαι περίεργος να δώ που θα τα φτάσουν.

Δημοσ.
Παντως απορω που κανεις μας δεν εχει σκεφτει καποια επιχειρηματικη δραστηριοτητα ...Ειναι τοσο δυσκολο πλεον ?

Ξεκινησα το thread αυτο γιατι τα 200000euro ειναι το ονειρο του μεγαλυτερου ποσοστου των ελληνων για να παρουν ενα διαμερισμα που το ξεπληρωνουν πλεον στις τραπεζες ΜΙΑ ΖΩΗ...και απ'οτι φαινεται οταν και αν τα εχει καποιος μετρητα δεν μπορει να τα αξιοποιησει ουτε στοιχειωδος πλεον ....

Αληθεια μια μεση αποδοση αμοιβαιων κεφαλιων ποσο μπορει να φτανει?

Όχι μία, πολλές. Αλλά δεν λέγονται απο εδώ :)

(άσε που η ερώτηση παραπέμπει στο "πως θα κάνω τα 200, 400 χωρίς κόπο;")

Υ.Γ. Αν είχες 600-800 χιλιάρικα ακόμα θα μπορούσες να αγοράσεις το insomnia. O paredwse δώρο.

Δημοσ.

Επιχειρηματική δραστηριότητα είναι δίκοπο μαχαίρι κ αβέβαιη επένδυση , κατά την άποψη μου .

Ενώ ένα διαμέρισμα - γη τελοσπάντων - είναι πιο σίγουρη .

Δημοσ.

Κοίτα, υπάρχουν βασικά 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις το σύνολο ή μέρους των λεφτών.

Να τα φας, να τα επενδύσεις φτιάχνοντας ή συμμετέχοντας σε κάποια επιχειρηματική προσπάθεις, να τα επενδύσεις προσμένοντας κέρδη "the easy way".

Λυπάμαι που το λέω και παρ'ότι για κάποιους το ποσό μπορεί να φαίνεται πολύ μεγάλο, δεν είναι ιδιαίτερα για τον τρίτο τρόπο. Μπορείς να εξασφαλίσεις ένα καλό παράλληλο ισόδυμα μέσα σε λογικά πλαίσια ρίσκου, αλλά don't quit your day job. Επίσης, το επενδυμένο ποσό των 200.000? θα πρέπει κάθε χρόνο να αυξάνεται με ρυθμούς πληθορισμού για να διατηρεί την αξία του διαχρονικά. Οπότε αν εξασφαλίζεις 10% το χρόνο καθαρό επιτόκιο (με συνδυασμό επενδύσεων και σχετικά low risk χαρτοφυλάκιο μετοχών, ομολόγων κτλ γίνεται γενικά αλλά δεν είναι και εύκολο), ξεγράφεις από αυτά ένα 3%, οπότε σου μένουν σε σημερινούς όρους 14.000? τον χρόνο. Not bad, not bad.

Εγώ δεν νομίζω να άλλαζα πολλά πράγματα στη ζωή μου με αυτό το ποσό, την δουλειά δε θα τη παράταγα (ακόμα), απλά θα είχα περισσότερα να ξοδέψω στον ελεύθερό μου χρόνο και θα μου εξασφάλιζε σίγουρα μεγαλύτερη ευελιξία για το μέλλον. Ίσως κάποια στιγμή θα έφτιαχνα ή θα συμμετείχα σε κάποια επιχείρηση κάποιου είδους (κανά ξενοδοχείο στην επαρχία θα ήταν καλά).

Δημοσ.

@paredwse οκ δε ξερω τοσα πολλα οσα εσυ.

αλλα για πες μου γιατι εχω απορια.

λες οτι αυτο με το οικοπεδο δεν συμφερει, σωστα?

ενα διαμερισμα να το νοικιαζεις, συμφερει?

αυτο που ειπα για το ταξι δε σου αρεσε?

πες καμια αλλη προταση....

Δημοσ.
Λυπάμαι που το λέω και παρ'ότι για κάποιους το ποσό μπορεί να φαίνεται πολύ μεγάλο, δεν είναι ιδιαίτερα για τον τρίτο τρόπο. Μπορείς να εξασφαλίσεις ένα καλό παράλληλο ισόδυμα μέσα σε λογικά πλαίσια ρίσκου, αλλά don't quit your day job. Επίσης, το επενδυμένο ποσό των 200.000? θα πρέπει κάθε χρόνο να αυξάνεται με ρυθμούς πληθορισμού για να διατηρεί την αξία του διαχρονικά. Οπότε αν εξασφαλίζεις 10% το χρόνο καθαρό επιτόκιο (με συνδυασμό επενδύσεων και σχετικά low risk χαρτοφυλάκιο μετοχών, ομολόγων κτλ γίνεται γενικά αλλά δεν είναι και εύκολο), ξεγράφεις από αυτά ένα 3%, οπότε σου μένουν σε σημερινούς όρους 14.000? τον χρόνο. Not bad, not bad.

Εγώ δεν νομίζω να άλλαζα πολλά πράγματα στη ζωή μου με αυτό το ποσό, την δουλειά δε θα τη παράταγα (ακόμα), απλά θα είχα περισσότερα να ξοδέψω στον ελεύθερό μου χρόνο και θα μου εξασφάλιζε σίγουρα μεγαλύτερη ευελιξία για το μέλλον. Ίσως κάποια στιγμή θα έφτιαχνα ή θα συμμετείχα σε κάποια επιχείρηση κάποιου είδους (κανά ξενοδοχείο στην επαρχία θα ήταν καλά).

Nαι με τον "easy way" οπως λες τα 14.000 το χρονο ειναι μια παρα πολυ καλη αποδοση ....

οποτε μπορουμε να το χωρισουμε σε δυο σκελη ...το "easy way" και την επιχειρηματικοτητα ....

Δημοσ.
είναι εξωφρενικά λίγα....

Προφανώς από αυτά που λες μάλλον δεν δουλεύεις και δεν έχεις την αίσθηση του χρήματος.

Τα επιχειρήματα σου και οι απόψεις σου μου φαίνονται επιεικώς αστεία.

δε μιλαμε για δουλεια αλλα για επενδυση!

δηλαδη εσυ τι κανεις με τα λεφτα σου? δεν εχεις τιποτα στη τραπεζα?

Δημοσ.

όπως είπα, τα 14k το χρόνο δεν είναι άσχημα, αλλά προς θεού δεν είναι και πολλά έτσι. Ένα άτομο με σπίτι ζει πολύ όμορφα, αλλά αν βάλεις οικογένεια και νοίκι, ξέχνα το:).

Δημοσ.

Πολύ καλή η σύνοψη του SGP. Η αλήθεια είναι ότι τα 200.000 είναι ψίχουλα, αν θες να σου αποδώσουν the easy way και να ζήσεις από αυτά.

Δεν ξέρω αν θα ξεφουσκώσουν ποτέ, αλλα τα ακίνητα στην Αττική είναι η Μητέρα όλων των Φουσκών. Όσο έχει ενα στρέμμα στον Αγ. Στέφανο έχει σε αναλογία ενα στρέμμα στην Γενεύη δίπλα στην λίμνη με 1000 τετραγωνικά κτίσμα, πισίνες, γκαζόν, γκαράζ και γήπεδο hockey.

Είμαι περίεργος να δώ που θα τα φτάσουν.

Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι φούσκα. Φούσκα χαρακτηρίζεται κάτι που τεχνηέντως έχει δημιουργηθεί.

Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος, η λέξη "ακίνητα" είναι πολύ γενική.

Υπάρχουν τα οικιστικά, και υπάρχουν και τα επαγγελματικά ακίνητα.

Τα δεύτερα, έχουν πάθει αρκετή ζημιά τα τελευταία χρόνια, λόγω υπερπροσφοράς χώρων κυρίως.

Αλλά στο κομμάτι "κατοικία", η κατάσταση δε δείχνει να αλλάζει.

Και ο λόγος είναι απλός: προσφορά και ζήτηση.

Η ζήτηση στην Αττική συνεχώς αυξάνεται. Ενώ τα οικόπεδα έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Μόνο αν αλλάξει κάτι στην προσφορά ή στη ζήτηση, μπορεί να πέσουν οι τιμές. Δεν είναι "τεχνητή" η αύξηση των τιμών πάντως, ούτε χρηματιστηριακό παιχνίδι.

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι φούσκα. Φούσκα χαρακτηρίζεται κάτι που τεχνηέντως έχει δημιουργηθεί.

Ναι, είναι τραβηγμένη η λέξη φούσκα.

Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος' date=' η λέξη "ακίνητα" είναι πολύ γενική.

Υπάρχουν τα οικιστικά, και υπάρχουν και τα επαγγελματικά ακίνητα.

[/quote']

Έχω ψάξει λίγο για τα πρώτα. Παρ'όλο που τα εισοδήματα μου ειναι πολύ καλύτερα απο αυτά των χαμηλόμισθων για να πάρω 80 τετραγωνικά σε μια σχετικά καλή περιοχή (π.χ Ηράκλειο Αττικής), θέλω 240.000 ευρώ με δάνειο για τα επόμενα 800 χρόνια.

Και αυτά για να είμαι σε ενα κλουβί 80 τετραγωνικών, με φάτσα την μπουγάδα της απέναντι, τον κάθε sebring κάγκουρα να περνάει πρώτα απο το σαλόνι μου και μετά να πηγαίνει σπίτι του κτλ κτλ. Και φυσικά, σε 40 χρόνια που θα το ξεχρεώσω θα έχω το 1/10 του οικοπέδου και ενα σάπιο διαμέρισμα που θα θέλει αλλα 700 χρόνια δάνειο για να μπορώ να το πουλήσω.

Αν τώρα παίρνεις 800 ευρώ το μήνα, εντάξει γκαρσιονέρα στο Ζεφύρι και δώρο το αλεξίσφαιρο.

Και ο λόγος είναι απλός: προσφορά και ζήτηση.

Η ζήτηση στην Αττική συνεχώς αυξάνεται. Ενώ τα οικόπεδα έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Μόνο αν αλλάξει κάτι στην προσφορά ή στη ζήτηση, μπορεί να πέσουν οι τιμές. Δεν είναι "τεχνητή" η αύξηση των τιμών πάντως, ούτε χρηματιστηριακό παιχνίδι.

Οκ αυτό θέλω να μου το εξηγήσετε. Εντάξει δεν είμαστε και ουγκάντα, αλλά που βρίσκει ο Έλληνας με 2 παιδιά και σκύλο, 250κ για ακίνητο; Δηλαδή τόση μεγάλη η ζήτηση για οικόπεδα των 800κ ευρώ στον Αγ. Στέφανο; Τόσο μεγάλη η ζήτηση για 100τμ διαμέρισμα πρώτου ορόφου, 300κ στην Αγ. Παρασκευή;

Δημοσ.

Πριν γράψεις τέτοια πράγματα σε δημόσιο forum, ρώτα πρώτα κάποιον που γνωρίζει ποιά είναι τα Βόρεια Προάστεια. Πραγματικά εκτίθεσαι κι είναι κρίμα...

δε καταλαβα τι εννοεις....

κοιτα αυτα

http://el.wikipedia.org/wiki/Μενίδι

http://www.acharnes.gr/olympic.html

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...